Last news in Fakti

27 Декември, 2023 22:31 2 759 8

Полицията идентифицира мъж, застрелян в пустинята на Аризона през 1976 г.

  • останки-
  • тяло-
  • аризона-
  • сащ

Останките се оказаха на Луис Алонсо Паредес, гражданин на Ел Салвадор

Полицията в Аризона възобнови дългогодишен неуреден случай, след като идентифицира тялото, намерено застреляно в пустинята през 1976 г., предаде BBC.

Пътешественици открили останките, заровени в плитък гроб в северозападна Аризона преди почти половин век.

Аутопсията по това време показала, че мъжът е бил на около 30 години и е бил прострелян в главата от близко разстояние, но полицаите не могли да го идентифицират.

Но шерифът на окръг Мохаве съобщи във вторник, че го е идентифицирал като Луис Алонсо Паредес, гражданин на Ел Салвадор.

През 1976 г. властите взели пръстови отпечатъци по време на аутопсия на останките му, но не могли да намерят съвпадение в наличните бази данни. Композитен образ на негово подобие бил съставен от Музея на Северна Аризона във Флагстаф, но по случая нямало напредък през следващите 47 години.

Но през ноември 2023 г. следователите подновиха случая и сравниха записите с пръстови отпечатъци с национална база данни, недостъпна през 1976 г., като бързо идентифицира мъжа като Паредес.

Полицията каза, че той е работил в района на Лас Вегас по време на изчезването си и отбеляза, че той може да е бил нает от американския флот и бреговата охрана около десетилетие преди да изчезне.

Полицаите досега не са успели да открият никой от живите му роднини.

Докато мистерията със самоличността може да е разгадана, продължава тази за неговото убийство.

Офисът на шерифа на окръг Мохаве помоли обществеността да се свърже с тях с всякаква информация относно случая или всякакви следи, които биха могли да помогнат за намирането на негови живи роднини.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    11 12 Отговор
    Това ташунко сапа последния индианец убит от краварите.Бог да го прости и него и милионите индианци умрели демократично.
  • 2 Нашийник

    18 2 Отговор
    Тия ни удариха в земята. Дори за КТБ не беше толкова протакано. Нищо, де, имаме още шанс да дръпнем напред като протакаме присъдите на свинята и тулупа, докато умрат от старост.
  • 3 ХАХАХА

    10 5 Отговор
    Днес особено настоятелно ни занимават с демократичните ценности във ФАЩ! Сигурно се надяват и в 51 щат "ценностите "да дават такива резултати!
  • 4 Малко смешно

    10 2 Отговор
    След още 50 години ще намерят и убиеца ми
  • 5 Само питам

    4 1 Отговор
    Да не някой от братята Паредес от филма,, чиста кръв "?

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тоя

    6 0 Отговор
    е бил свидетел на кацането на луната в мохаве
  • 8 смешничко

    0 0 Отговор
    Наистина ако е бил свидетел на кацането на луната в мохаве - е ясно защо така се протакват нещата