Last news in Fakti

29 Декември, 2023 08:28 1 045 13

Мъдростта е дар: Как да постигнете женско щастие?

  • мъдрост-
  • женско щастие-
  • семейство

Има няколко рецепти, подходящи за тези, които просто биха искали да създадат добро семейство

Мъдростта е дар: Как да постигнете женско щастие? - 1
Снимкa: Shutterstock

Днес мнозина жени се гордеят с кариерата си, милионите, които са спечелили, спортните си постижения или славата си в шоубизнеса, но в личния си живот огромното мнозинство няма основното нещо - обикновеното, банално женско щастие. Въпросът тук е кой към какво се е стремил.

Има няколко рецепти, подходящи за тези, които просто биха искали да създадат добро семейство, да отгледат деца и да са достоен спътник на своя любим. И точно на тях ще се спрем сега.

Мъдростта е дар. Можеш да се родиш с нея, но можеш и да я спечелиш.

Можете да създадете семейство само с усилията на двама, но един от вас винаги ще има водеща роля.

Можете да се преструвате колкото искате пред вашите познати и приятели и да лъжете работодателите си, че вземате решения сами и въпреки това живеете щастливо в силно семейство.

Стара славянска поговорка гласи, че мъжът е глава на семейството, а на жената е отредена ролята на шията. А накъдето се върти вратът, там го води умът! Да дадеш водеща роля на мъжа и да го накараш да носи отговорност за цялостното решение е обичаен подход за една мъдра жена.

Жената е тази, която осигурява максимален психологически комфорт. Бурните скандали никога не са донесли полза на никого. Най-опасна е критиката към съпруга в присъствието на непознати и особено негови приятели. Трябва да забравите за това, ако искате нормална връзка.

Ако не харесвате приятелите му, обяснете спокойно защо и не поставяйте ултиматуми - нека любимият човек сам да вземе решението.

Нашите баби са знаели добре, че обичта, нежността и добрата вечеря са основните методи за влияние върху съпруга. И в това няма абсолютно нищо лошо. Хубаво е да се чувствате обгрижени, да приемате подаръци, да слушате комплименти - така че защо това да се случва само едностранно?

Мили жени, бъдете себе си: майки, съпруги, сестри, любими! Никой не ви принуждава да вършите само домакинска работа, можете да постигнете всичко само заедно с любимия човек, без да забравяте за вашата цел. А именно, да поддържате огнището, да раждате деца, да бъдете обичани и да обичате!

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 док

    2 0 Отговор
    Последното изречение е най-правилното.
  • 3 Става

    3 0 Отговор
    Когато спите, с мъжа когото обичате!
  • 4 Андреа

    3 0 Отговор
    Ас съм мъдра по рождение и мъдра ще ма помнят. Цел живот крастословици ришавам.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Умно момиче

    1 0 Отговор
    е тази Лора. Умните жени никой не ги тупа. Умните жени са добре дошли навсякъде. Умните жени доживяват до старост. Казах умни. А умна и красива понякога са различни неща.
  • 7 Много истински думи

    1 0 Отговор
    събрани на малко място. Не знам дали са собствени или преписани, но по-важното е, че са верни. Възхищавам се на жени, които знаят какво искат и знаят как да го постигнат.
  • 8 Име

    0 0 Отговор
    Как издържаш?
  • 9 Мъдростта

    2 1 Отговор
    бива два вида; придобита и унаследена. Чест и слава на онези, които имат и двете.
  • 10 Вярно

    4 0 Отговор
    Е ! Добрият , или лош живот в едно семейство или връзка , и тяхната продължителност , се обуславя предимно от имането , или липсата на женската проклетия !
  • 11 Айде

    3 1 Отговор
    Бъди себе си е най - тъпият и безсмислен опит за съвет!

    Коментиран от #13

  • 12 Идън

    1 0 Отговор
    Да си умен и да си мъдър са две различни неща.Да си мъдър означава да вземеш най- доброто от разума. и да го използваш според човека срещу себе си и ситуацията. Мъдростта не е дар- тя е труд- знания- опит и наблюдение.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.