Last news in Fakti

29 Декември, 2023 12:28 2 834 82

Защо българите гледат толкова много турски сериали?

  • турски сериали-
  • ефир-
  • телевизия-
  • къванч татлъту-
  • серенай саръкая

Какво направи турските сериали толкова гледани в България?

Каквото и да се говори за тях, турските сериали навлязоха в българския телевизионен ефир и се превърнаха в мощен магнит за хиляди зрители. Хората ги харесват заради драматичните сюжети и майсторската игра на актьорите. Чуват се позабравените думи в българския ефир „како“ и „батко“, семейните ценности, макар и гарнирани със солидни интриги, са на първо място.

Красивите гледки и чара на актьорите са допълнение към магията на поредиците. Разбира се, зрителите винаги имат и своите любими двойки – екранни и в живота, които също представляват интерес за зрителя. Някои от тях вдигнаха и сватби за чудо и приказ, макар и не със свои екранни партньори, пише „Галерия“. Любимецът на милиони жени по света Къванч Татлъту и красивата и талантлива Серенай Саръкая бяха обявени в Турция за най-добрата екранната двойка от телевизионните сериали на годината. На тазгодишната церемония „Златна пеперуда“ двамата бяха отличени за участието си в криминалната драма „Семейство“, който се излъчва в България в момента.

През последните години и двамата турски артисти предпочитат участията в интернет сериали и рекламни видеоклипове. Сега срещу солидни хонорари те се превъплъщат в образите на Аслан – собственик на нощен клуб и син на влиятелна фамилия, и Девин – амбициозна и решителна психоложка. Двамата се запознават по време на самолетен полет и се впускат в любовен романс с непредвидими последствия. Милиони фенове на сериала „Семейство“ смятат, че Саръкая е много подходяща за ролята на Девин, която е умна, смела и непокорна. Зрителите не спират да коментират начина, по който играе. В сцените на Серенай с Къванч тя сякаш говори с него в реалния живот, все едно няма камери, отбелязват те.

Публикация, споделена от Serenay Sarıkaya (@serenayss)

В сериала между техните герои има много горещи любовни сцени. Страстта между Аслан и Девин блика от екраните, но това за тях е просто работа. Макар, че се опитаха да им вменят интимни отношения, двамата заявиха, че са професионалисти и знаят как да разделят личния живот от служебните ангажименти. Наложи се Къванч подробно да опровергава публично всичките писания за любовна афера с колежката си. Той заяви, че не обръща внимание на слуховете за предполагаемата ревност на съпругата му Баша Дизер към екранната му партньорка.

„Серенай е моя добра приятелка и актриса, с която от дълго време исках да снимам в общ проект. Уважавам я като колежка, но не сме любовници. Отношенията ни са само професионални“, категоричен е синеокият красавец.

Самата Серенай Саръкая е смятана за крадла на мъже в родината си. Скандалният ѝ имидж е свързан с многото ѝ афери с обвързани нейни колеги, сред които са Бурак Дениз, Джем Йълмаз и други. Актрисата има и романи с ергени като Керем Бюрсин, но те приключват бързо.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Провинциалист от провинция Тракия

    49 6 Отговор
    Гледат ли или им ги пускат?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Поправка

    40 8 Отговор
    Не всички ги гледат. Не разбирам защо решиха, че сериалът е нещото, което очакваме с интерес. След такова "наводнение" от сериали вече почти не отварям телевизията. Никой сериал не заслужава времето ми.
  • 6 лъжете

    41 8 Отговор
    Не знам името на нито един турски сериал.

    Коментиран от #19

  • 7 Обективен

    24 14 Отговор
    Защото имат робско самосъзнание. Вижте сърбите какво правят - не искат американското посолство да им избира пионката, а тука копаем и под дъното

    Коментиран от #58

  • 8 ИзбираТела

    23 8 Отговор
    "Защо българите гледат толкова много турски сериали?"

    Не познавам дори един, който да ги гледа.
    А познавам доста хора, ма щом казвате.😁

    Са треа да пуснете и няколко статии за вредата от яйцата, щото чувам търсенето било голямо.
    Също така колко модерно било да се жимее в софийските предградия(селата), докато братушките изкупиха центъра.
  • 9 Реалист

    11 4 Отговор
    Щот 500...:)))

    Коментиран от #14

  • 10 Кольо,

    26 5 Отговор
    То и без това сме се опростачили от всичката помия която ни залива от всякъде,така че тези сериали са като мехлем за душата.
    И най важното никъде в тях няма сцени на мляскане,демек целувки.
  • 11 Тв критик

    17 6 Отговор
    Аз не гледам такива . И ме всички гледат сериали . Познавам хора който не гледат сериали и който само това гледат но не и турски сериали.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 уруди

    19 2 Отговор
    бандит методиев борисов от дпс ги стартира и вече повече от 10 години друго няма
  • 14 Изтриха 4-ти коментар

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Ако беше го прочел, нямаше да ти е смешно. Цензура обаче
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Професор

    3 21 Отговор
    Според мен не трябва да се излъчват много турски сериали. Мястото им трябва да се заеме от индийски. Индийската култура е по богата и традициите в Индия са наистина много положителни за да могат да усъвършенстват културно българския народ. Особено много индийците държат на хигиената. Това е много културен народ и затова трябва да се излъчват индийски предавания. Напишете в Ютуб indian street food и ще видите за каква богата култура и хигиена става дума.
  • 17 гражданин

    10 5 Отговор
    освен Али Реза, и Опасни Улици, друго не съм гледал, другите им сериали са фалшиви, захаросани, и глупави, но след като ги продават по целия свят, имат такъв обем продукция, много ясно че ще се намери кой да купува и да гледа, те нашата боза с онзи Бахаров, успяха да продадат в Латинска Америка, какво остава за турските скъпи продукции
  • 18 мани беги

    7 3 Отговор
    има 2 мелеона пенсионери ... тфа си е манна небесна таргет ... от тях 200-300к може и да не гледат, ама останалите гледат сериалите ... младите са в нета, в тубата зяпат ... а бе има и млади дет гледат сериали, интересни са им ... аз не гледам :) но не съм и млад :) а тв ги купуват, понеже са евтинки турските сериали и им идва дюшеш рабтата, а рекламодателяту са избиват да рекламират баш тогафа ... са разбрахте ли ва?
  • 19 хихи

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "лъжете":

    За Сюргюн Мюмюн не си ли чувал?
  • 20 Соваж бейби

    19 2 Отговор
    Защото в България им се свиди да купи нещо с качество предавания ,разни документални поредици,нещо интелигентно... ,хубава история филм дори не са задалжителни и сериалите които са стотинки или подарени от Индия,Турция да поискат и от Мексико само че там може да не е безплатно вече не знам.Има ли избор българският пенсионер?някой няма пари за цифрова телевизия или и да има не е озвучено на български то това също пари струва не е безплатно.И за запълни програмите с простотия пуска малко чалга ,онзи лигавия Слави,Рачков .....

    Коментиран от #68

  • 21 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    26 7 Отговор
    Турските и не само турските сериали са нещо като хранителна среда за затъпяващи хора. Некачествена, но лесна храна, която получават на ежедневни гарантирани порции. Също като кокошките в двора. После като се срещнат, имат какво да обсъждат, всяка знае повече от другите. Въпрос на ценностна система.
  • 22 Как защо,

    11 5 Отговор
    стокхолмски синдром се нарича, най-разпространен е сред крепостниците, питайте Волгата...
  • 23 Егати въпросо

    15 5 Отговор
    Защото им харесват !! Гледат ги и в други държави Всъщност 90% от гледачите са жени..
  • 24 Аз се

    2 4 Отговор
    бях влюбил в Меникше.

    Коментиран от #26, #39

  • 25 ха, ха, ха...

    17 3 Отговор
    Половин България, както и аз самия, от години не гледат изобщо телевизия, а да не говорим турски или други сериали от които вече им се повръща. Тия стари дъвки пак ли взехте да ги предъвквате, като легендите ви за загинали руски войници на българска територия по време на ВСВ и нуждата от грандиозни паметници по този повод, в центровете на столицата и всеки голям град?
  • 26 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Аз се":

    А пък аз в Али Раза.
  • 27 Професор

    6 1 Отговор
    Турската FOX пък навремето излъчваше българската боза Стъклен Дом. Обърнете внимание на дублажа. В Турция всички чужди продукции включително документални се дублират по този начин.

    Коментиран от #38

  • 28 Ти си

    19 0 Отговор
    Спомняте ли си в зората на демокрацията серията "Робинята Изаура" ? Всеки път в 20:30 часа улиците се изпразваха защото даваха сапунката (нормално след като години наред си гледал всеки петък програма от Останкино). Но тогава нямаше друго и гледахме каквото ни пуснеха. Сега е друга работа имаш сателит , кабел , интернет и над 5000 канала и всеки може да гледа каквото си иска .....
  • 29 ХОЛВУУД ПИКТУРЕ🎥

    4 7 Отговор
    НОСТАЛГИЯ ЗА ВРЕМЕНАТА ПРЕДИ..1878г.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 9689

    4 3 Отговор
    Щот са будали.Препоръчвам им Робинята Изаура.

    Коментиран от #65

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Професор

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от ".......":

    Същото е и в бразилските сериали. Простолюдието са някакви местни мулати а главните герои - европейци - потомци на португалци и италианци. Аз лично сериалите които съм гледал е Алф, Женени с Деца, Семейство Симпсънс и Игри на Тронове. От турските Али Реза. През 90-те гледах Дързост и Красота защото нямаше какво друго. Падага правителства, хиперинфлация, Жан Виденов, Костов и този сериал продължаваше по БНТ накрая спрях да го гледам.

    Коментиран от #41

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 как защо

    7 2 Отговор
    защото това се натрапва на българите
  • 36 ......

    6 1 Отговор
    Започна триенето на коментарите несъгласни с материалчето.
  • 37 Злогош

    0 1 Отговор
    Аз пък гледам "Джода и Акбар"
  • 38 Соваж бейби

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Професор":

    За Стъклен дом не знам /супер тъп сюжет и банален /ама погледни Прасето Пепа -Peppa Pig арабски дублаж цял ден се смях чуват се други животински звуци
  • 39 Аз пък

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Аз се":

    съм навит на Мусаибе.

    Коментиран от #54, #55

  • 40 гражданин

    2 4 Отговор

    До коментар #34 от "факт":

    ще имаме качествено кафе от Йемен, фурми от Ирак, и ще се замеряме с евтини и хубави маслини нали, само не е ясно, дали тези другите държави, ще искат, и ще допуснат, отново да бъдат част от тази нова Отоманска Империя
  • 41 000013

    9 1 Отговор

    До коментар #33 от "Професор":

    Професоре а "Сагата на Фортсайтови" не си ли гледал а после и "Далас" , "Седморката на Блейк"?

    Коментиран от #43

  • 42 Без име

    7 4 Отговор
    Защото са хубави,хаха,никой не би ги гледал насила!

    Коментиран от #82

  • 43 Професор

    11 1 Отговор

    До коментар #41 от "000013":

    Не. Сетих се за Туин Пийкс. Тогава нямахме голям избор. Нямаше Интернет и само два канала на БНТ. По Втора програма се излъчваха хубави филми - след късните новини. Сега имам избор но не гледам телевизия. Чета новините и после пускам някакъв филм по Пopн Хъб. Но възрастта си казва думата. Да заспиш докато гледаш Порн Хъб означава че вече не ставаш за нищо. Понякога се събуждам през нощта и си пускам 4 часов запис на парламентарния контрол и така заспивам. Депутатите докато се карат ми действа успокоително. Вечер се напивам и слушам Полковник Марков по Ютуб или по късно гледам на живо Волен Сидеров по Тик Ток. По онова време съм доста пиян. Волен също и го гледам и той ме гледа сякаш. Така ми се струва де.

    Коментиран от #47

  • 44 Босфор ТВ

    6 4 Отговор
    Гледат, щото дуго не пускаме! ДъПъСъ така нареди и Шишо е нашия бей!
  • 45 Зрител

    17 7 Отговор
    Не е робско самосъзнание,гледаме красиви артисти,красива природа ,хубава актьорска игра и забравяме за скапаната действителност. Какви други филми ни предлагат ,с кражби, убийства,където човешкия живот не значи нищо,роботи,разни зверства.Децата ни играят на игри където само убиват.Българските филми, само престъпления,един няма да покаже нещо хубаво в тази наша България.Реклами по телевизията,за запек,диария,точно седнеш да ядеш,гледаш как един се напъва и после,меко и леко .Това е скапаната действителност.По телевизията в другите държави не дават такива реклами.Само при нас. И след всичко това с удоволствие гледаме турските филми!

    Коментиран от #46, #75

  • 46 Професор

    16 1 Отговор

    До коментар #45 от "Зрител":

    Това е наистина грозно вечер да се излъчват подобни реклами. Седнеш да ядеш и по телевизора гнусотии. Предполагам го правят нарочно за да не ядем много. Има и Интернет сайтове с гнусни реклами. Тамън ще четеш нещо се появява един крак с гъбички в ноктите. После пък някаква жена била 130 килограма и станала 50 кила. Сравняваш снимките и виждаш че става дума за съвсем различни хора. То докато намериш бутона за затваряне на рекламата вече губиш настроение.

    Коментиран от #48

  • 47 Тогава

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Професор":

    имаше и студио "Х". Пускаха само филми с крими сюжет, но имаше и сериали. Един от любимите "Професионалисти и 5-ти отдел". Добре, че се разви техниката, та да мога да си ги държа сезоните в компа, и като ми кефне, да ги гледам.
  • 48 За рекламите

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Професор":

    в нета иа блокери, и дерт няма. Ама за телевизора... Тъкмо ги махнаха ония превръзките с крилцата, сега пък се тупнаха едни други със сухи, сухи... Ама с овули се хидратирали.
  • 49 НЯКОЙ

    8 4 Отговор
    Защото са толкова много ПРОСТИ. И защото повечето не са прочели и десет книги в живота си!
  • 50 Армагедон

    9 2 Отговор
    Защото в основните гледани канали нарочно се предлагат турски и индийски сериали. Търсете отговорността от шефовете на Nova, BTV и BNT. Но те само изпълняват порйчка? Това не пречи да бъдат обесени след година две, когато кипнат страстите..

    Коментиран от #56

  • 51 Идън

    8 2 Отговор
    Имам чувството, че към един турски сериал вървят4-5 бонус не дотам стойностни и евтини. Гледах ,, Мрежа от лъжи,,,, Брак с чужденец,,- 2009 ,Листопад,,... Преди години имаше други-,,Птиците умират сами,,,От Обич,,,,Клонинг,, ,, Горещ вятър,,,, Нежна мафия,,-,, Bella Mafia,,- с Джеймс Масдърн.
  • 52 БеГемот

    0 6 Отговор
    Влече ги съжителството гяу.рите!Ако не бяха тия зли и долни руснаци още щяха да си съжителстват...
  • 53 Порно

    9 1 Отговор
    Сигурно щото семействата са от мъж, баща, и жена, майка. Няма квоти за тия с нетрадиционни сексуални нагласи.
  • 54 Порно

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Аз пък":

    Най много да се уредиш с Нисъйбе
  • 55 Ко речи?

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "Аз пък":

    А Тайбе Юсеинова искаш ли?
  • 56 Ко речи?

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Армагедон":

    Това, че се предлагат, не те кара да ги гледаш.
  • 57 Мдааааа...

    4 2 Отговор
    Кой още гледа телевизия, че даже и сериали? Който е проЗД и не може да си намери сам какво да гледа. А в Интернет - материал бол. Ще чакам аз някой да ми пусне нещо в определен ден и час. Отдавна съм за@ал телевизора. Всичко на компа. Кат не ми аресва, спирам и давай следващия.
  • 58 Ко речи?

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Обективен":

    Ми, кат не е хамериканското, ще е руzкото.
  • 59 Турските

    3 2 Отговор
    сериали ги гледат само гащниците!
  • 60 Е нали ги промиват.

    4 1 Отговор
    С квото ги облъчват,това гледат.
  • 61 Гост

    5 1 Отговор
    Турските сапунки ги гледа баба ми.Младите хора гледаме други филми.
  • 62 арес Z

    2 5 Отговор
    Защото 95% са топ идиоти ,гнусни и долни селяндури,за това !!! Само вижте какви уродливи физиономий се движат по улиците и ще разберете че съм прав !!!
  • 63 Ами по-хубави са от българските

    8 3 Отговор
    Както всичко останало. Тука няколкото туркофоба може да си се залъгвате един друг колкото си искате, но българската публика и зрители не можете. Никоя телевизия няма да си позволи да излъчва нещо което няма да се гледа. Турските сериали се харесват понеже показват близък и сходен бит и култура и човешки ценности. Интригуващи сюжети, талантливи актьори.....все неща които българските продукции не могат да предложат.

    Коментиран от #72, #73, #74, #77

  • 64 ганю

    2 2 Отговор
    щото са будали и аптали
    ашколсун
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Май ка ви да е, ба

    5 3 Отговор
    гледат, щото им ги пускате. Аз не гледам и няма да гледам. Всичко турско в Турция.
  • 67 Язека

    4 1 Отговор
    Щото тези на снимката са тракийци. Различни тракийски племена са в корените на съвременните балкански нации.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ясно като бял ден

    2 1 Отговор
    Гледат за да видят как от черни като катран, за 500 години, еничарите са успели да придадат на своите наследници правени по бахчета и салкъми, как са придобили европейски търговски вид. Тоя Таптачлъ е идеален пример за потомък на албански еничар.
  • 71 Масон

    2 1 Отговор
    Не гледам такива сериали . Защото тези са ми антипатични в мутрите и езика и техния живот . Пет века робство стигат .
  • 72 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "Ами по-хубави са от българските":

    Да бе какви ги пишеш . Нито сме близки по бит и култура нито сме като тях. Но щом харесваш да гледаш ОТПАДАЦИ си гледай. Филми за безгръбначни. Снимани само в един град . Защо не покажат как живеят по селата из Анадола .И като ги гледаш не забравяй бозата и халвата .
  • 73 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Ами по-хубави са от българските":

    За вас може и да са по добри от нашите ,но това показва ,че си такъв по съзнание и етнос .
  • 74 Хеви метъл

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Ами по-хубави са от българските":

    Щом харесваш да гледаш помия си я гледай колкото искаш.
  • 75 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #45 от "Зрител":

    Голям смях с тебе това са сладникави прости филмчета за мразещи свинското хора .По хубави филми са с убийства ,стрелба , ужаси . Така да се разтовари човек. Не да гледа и да заспи на втората реплика.
  • 76 😈😈😈😈

    3 2 Отговор
    Аз не гледам филми на хора държали у ПЕТ ВЕКА ПОД РОБСТВО.
  • 77 124-💀🏌️💀🤮🤮🤮 критик

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Ами по-хубави са от българските":

    Не си добре нощен се оправиш като спреш да ги гледаш.
  • 78 ........

    2 2 Отговор
    Гледат ги само потурнаците, дори и циганите не ги гледат,те си имат индийските.А Босфор и Нова тв. са частни чалгарски канали и само това натрапват-простотия.Тези сериали са с цел да представят турците като европейци на заблудените които не са посещавали страната и нищо не знаят за нея.Нямам нищо против самите турци в Турция но зная истината за обстановката и манталитета на 90% от тях от първо лице,та тези измишльотини не могат да ме заблудят а са ми само смешни.
  • 79 Георги

    0 0 Отговор
    Защото са прости, не знаят какво е истинско кино и нямат уважение към историята си.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Дядо иван

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Без име":

    Да бе



    Тьпотия са