Last news in Fakti

4 Януари, 2024 08:35 1 107 8

Влюбени двойки „заключват“ любовта си за новата година в Плевен

  • плевен-
  • мост на влюбените-
  • катинари

На перилата на "Мостчето на влюбените" до езерото с лодките в парк "Кайлъка" двойките закачат катинари като символ на любовта им

Влюбени двойки „заключват“ любовта си за новата година в Плевен - 1
Снимкa: Shutterstock

Ентусиастите от най-голямата плевенска фейсбук група "Забелязано в Плевен" продължават с мисията си по освежаването на Моста на влюбените в парк "Кайлъка" /до езерото с лодките/, пише plevenutre.bg.

В рамките на два уикенда доброволците го преобразиха в цветовете на любовта - червено и бяло, а скоро ще влезе в сила и обичаят двойките да слагат катинари на него. Идеята е да ги заключват, като знак за вечна вярност.

Мястото още отсега привлича погледите на плевенчани и със сигурност ще се превърне в атракция за всички местни влюбени двойки, а и за гостите на града ни.

На перилата на "Мостчето на влюбените" до езерото с лодките в парк "Кайлъка" в Плевен, влюбени двойки вече "заключват" любовта си с катинари. На някои от тях са гравирани и буквите на влюбените.

Ритуалът за "заключването" на любовта го има и в други градове у нас. Той е много разпространен и на различни места по света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    1 0 Отговор
    А аз какво да заключа,като съм сам,като куче?

    Коментиран от #2

  • 2 Съвет

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Супер":

    Оная си работа
  • 3 Майк Алън Патън

    1 0 Отговор
    Дали бат Бойко и мис Бикини са заключили така любовта си , но не в Плевен , а в БАрселона ? Или това са само обикновени отношения по задоволяване на нагона на единия и материалната алчност на другия в тази двойка ?
  • 4 Мъдрият

    5 0 Отговор
    Пълна глупост и суеверие!
  • 5 Гост

    4 0 Отговор
    То някъде по света имаше такъв мост или ограда на влюбените и загубените . Като оная стена с дъвки в незнам кой си американски град.

    Коментиран от #6

  • 6 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    В Париж любовните катинари причиниха срутване ,бяха махнати повече от милон катинара 45 тона си спмням много се смях з.кмета каза че ще махне тази грозота .Имаше малко скандали не спомням какво стана но мисля че сложиха нещо символично за наивни туристи на друго място и ги разчистват редовно да не се получи пак срутване.За онази другата стена с хартишки също много смешно да живеят наивните.Ганчо да не остане назад с глупостите и отживелицата както винаги или подаръци за ромите да ги издава на пунктовете за стотинки
  • 7 Идън

    3 0 Отговор
    Ако влюбените имат достатъчно доверие един в друг- няма да вярват в подобни неща. Ако няма доверие и любов- нищо не може да ги направи уверени- дори да ходят със заключени белезници един за друг.
  • 8 Джизъса

    2 0 Отговор
    И с катинар да ги вържете, не е ли искрена, чиста и споделена любовта, тя отлита....