Last news in Fakti

4 Януари, 2024 16:33 2 831 4

Терапевт посочи основните причини за болката в кръста

  • болка в гърба-
  • болка в кръста-
  • болка-
  • причина-
  • кръст-
  • гръбнак

Позициите, в които седим и спим, са от особено значение за доброто състояние на гръбнака, категорични са специалисти

Терапевт посочи основните причини за болката в кръста - 1
Снимка: Shutterstock

Болката в кръста може да бъде причинена от остеохондроза на гръбначния стълб, възпаление на бъбреците или пикочните пътища, както и от миозит - възпаление на мускулите. Това съобщава терапевтът Олга Чиркова.

"Само лекар може да постави точна диагноза, но за себе си трябва да знаете, че болката, дължаща се на проблеми с гръбначния стълб или мускулите, обикновено е свързана с промяна на позата и движението. В случай на заболявания на вътрешните органи болката е постоянна, може да стигне до корема и слабините, както и да е придружена от повишена температура, втрисане и гадене", обясни още експертът.

Тя е категорична, че само лекар може да определи точната причина за болезнените усещания. Според резултатите от прегледа специалистът ще открие източника на болката и ще предпише необходимия курс на лечение, съобщава NEWS.ru.

Рехабилитаторът и основател на Академията по практическа натуропатия Николай Мавричев на свой ред назова причините за появата на гръбначни хернии. Според него натоварването на гърба може да бъде провокирано от нарушения в работата на вътрешните органи.

Експертът от портала за телемедицински консултации Екатерина Курбатова заяви, че спането по корем може да доведе до хронична болка в гърба и врата, както и до хронична умора.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознат

    4 0 Отговор
    Може да са и от бъбрек може и от плексит на шията.
  • 2 Керанов

    3 0 Отговор
    Моите болки в кръста,са известни от една от песните ми!
  • 3 АФРО АМЕРИКАНСКИ ДЖАЗ ТРОМПЕТ🎺

    0 0 Отговор
    ИНТЕРЕСНО ОСЕМДЕСЕТ ГОДИНИ...НАРЯД
    КОЛКО БОЛЕЖКИ Е ИМАЛ
    БРОНЗОВИЯ войник...😕е сега е релакс
  • 4 Неправилна поза

    1 0 Отговор
    Проблеми в периферната нервна система и мускулатурата поддържаща гръбначния стълб.
    А може просто да ви влязъл накриво.