Last news in Fakti

13 Януари, 2024 10:24 1 353 4

Скоро започват снимките на нов биографичен филм за Майкъл Джексън

  • биографичен филм-
  • майкъл джексън-
  • джафар джексън

Филмът ще излезе по кината на 18 април 2025 г.

Скоро започват снимките на нов биографичен филм за Майкъл Джексън - 1
Снимкa: Shutterstock

"Филмът ще поднесе на зрителите завладяващ портрет на брилянтния, но сложен човек, който се превърна в Краля на попа", гласи официалното съобщение за филма

Историята на Майкъл Джексън ще бъде пренесена на голям екран през следващата година, съобщи People. Lionsgate обяви, че предстоящият биографичен филм за Майкъл ще излезе по кината на 18 април 2025 г. Студиото ще пусне филма на вътрешния пазар, а Universal ще го пусне на международния пазар. Продукцията на филма ще започне на 22 януари, съобщава Variety, цитиран от vesti.bg.

"Филмът ще поднесе на зрителите завладяващ портрет на брилянтния, но сложен човек, който се превърна в Краля на попа", гласи официалното съобщение за филма.

"Филмът представя неговите триумфи и трагедии в епичен, кинематографичен мащаб - от човешката му страна и личните му борби до безспорния му творчески талант, илюстриран от най-емблематичните му изпълнения. Както никога досега, публиката ще се запознае отвътре с един от най-влиятелните и новаторски артисти, които светът някога е познавал."

Антоан Фукуа от "Тренировъчен ден" ще бъде режисьор на предстоящата продукция, а племенникът на Джексън, Джафар Джексън, ще изпълни главната роля на изпълнителя на "Трилър". Джафар е син на по-големия брат на Майкъл - Джърмейн Джаксън. Сценарият е написан от Джон Логан от "Гладиатор".

"Невероятно е колко много Джафар прилича на Майкъл", казва Фукуа пред Entertainment Weekly.

"Звучи като него, танцува като него, пее. Наистина е странно. Греъм Кинг, който е фантастичен продуцент, го намери и ми го представи, а аз бях поразен", допълва той.

Греъм Кинг ще продуцира заедно с Джон Бранка и Джон Макклейн, съизпълнители на наследството на Джаксън. Биографичният филм трябва да обхване всички аспекти от живота на певеца. Засега не е известно дали във филма ще бъдат разгледани противоречията за Джексън.

В края на живота му и след смъртта му срещу Джексън бяха повдигнати обвинения за сексуално насилие над деца. Той почина през 2009 г. на 50-годишна възраст.

През 2003 г. той е арестуван по обвинение в посегателство срещу деца, въпреки че през 2005 г. е оправдан по тези обвинения. След смъртта си през 2013 г. Той е обвинен в сексуално насилие от две лица. Документалният филм на HBO от 2019 г. Leaving Neverland разказва за обвиненията.

На 1 февруари 2022 г. на Бродуей се състоя премиерата на мюзикъла "MJ: The Musical", който описва творческия процес на певеца, като се фокусира върху подготовката му за световното му турне Dangerous World Tour през 1992 г. Сценарист на спектакъла е Лин Нотадж, а режисьор и хореограф е носителят на наградата "Тони" Кристофър Уилдън.

През 2022 г. спектакълът печели четири награди "Тони" - включително за най-добра главна мъжка роля в мюзикъл на Майлс Фрост, за най-добра хореография, за най-добър светлинен и звуков дизайн.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    3 1 Отговор
    Хахаха..... филмът трябва да бъде черно - бял !!!
  • 2 Тото 1 и Тото 2

    2 1 Отговор
    Черно-бял ли ще е този филм ?
  • 3 КарабасБарабас

    3 1 Отговор
    Кой ще играе главната роля ? Черен или бял ?
  • 4 Статист

    4 3 Отговор
    Един педофил по - малко.