Last news in Fakti

15 Януари, 2024 12:58 3 550 9

Владимир Зомбори става актьор след неуспехи в музиката и изкуството

  • владимир зомбори-
  • актьор-
  • художник-
  • вина-
  • сериал-
  • театър-
  • натфиз

Зомбори открил призванието си в НАТФИЗ, въпреки че има таланти и в много други области

Владимир Зомбори можеше да е художник, архитект, сценограф или музикант. Има и таланта, и уменията, дори намерението и опита, но загърбил тези възможности в името на актьорската професия. Екранният Филип от сериала "Вина", чийто втори сезон стартира тази седмица в ефира на БНТ с огромен успех, открил призванието си само три месеца преди изпитите в НАТФИЗ. Оттогава винаги е всеотдаен в професията, но едва след като станал баща съумял да преоцени приоритетите си в нея. Владимир, който има дъщеря Йоанна от колежката си Весела Бабинова, вече има друг поглед и за успеха, и за пътя към него.

"Като го има детенцето, съм много по-удовлетворен като цяло от нещата, които ми се случват", сподели актьорът наскоро. Владимир, който изигра Димитър Драганов в сериала "С река на сърцето", вече може да проследи как се степенуват по значение събитията в живота му. И макар да звучи като клише, Зомбори изтъква, че дъщеря му осмислила и житейския, и професионалния му път. Имал друго отношение към всичко, което не е свързано със семейството му. Не се ядосвал, например, за неща в професията, които не са се получили до толкова, колкото му се е искало, или пък за непокрити очаквания или стремежи в общуването с някого.

"Инвестирам възможно най-много време и енергия дъщеря ми да се превърне в достоен човек, защото това е моя мисия", казва актьорът за ролята си на баща. В професионален план Зомбори, е амбициозен, но семейството си остава най-важно за него. По-ценно му е какво е постигнал като баща и съпруг.


Той се е посветил изцяло на актьорството, макар че има и други таланти. Дори възнамерявал да се реализира в съвсем различно поприще, преди да прозре, че призванието му е да е на сцена и пред камера. Зомбори, който е на 35 години, винаги е рисувал и някак логично планирал да учи за архитект или да продължи да се развива в сценографията, тъй като е завършил Професионалната гимназия за сценични и екранни изкуства в града на тепетата. Така че колебанието му било между Художествената академия и НАТФИЗ. Всички в семейството му го подкрепяли да избере архитектурата. Така че било голяма изненада, когато три месеца преди изпитите в НАТФИЗ, Зомбори решил да се пробва за актьор. По онова време си дал сметка, че рисуването му е на сърце, както и художественото-сценично изпълнение, което учил в гимназията, но работата зад сцената не му се струвала достатъчно удовлетворяваща. Искал веднага да приеме оценката на труда си. Затова вместо да се задълбочи в изработването на театрални декори или да учи за архитект, кандидатствал за специалност актьорско майсторство в НАТФИЗ.

В краткия срок, в който трябвало да се подготви, бързо си намерил учител и се впуснал с ентусиазъм в новото начинание, като използвал всяка свободна минута, за да се упражнява. Дори по време на работа. Тогава той бил барман и често репетирал материалите си пред някоя от сервитьорките.

Владимир Зомбори завършва актьорство майсторство за драматичен театър в класа на проф. д-р Атанас Атанасов в НАТФИЗ през 2011 г. Състуденти са му Дария Симеонова, Христо Пъдев, Иво Аръков и др. След дипломирането си, пловдивчанинът влиза в трупата на Малък градски театър "Зад канала".

Същата година, през септември, той получава първия си голям шанс за пробив, макар и не като актьор, а като певец. Зомбори се сдобива с национална слава като един от участниците в музикалното състезание "Х Фактор". Владимир показа сериозен потенциал и даже бе един от 12-те финалисти в предаването. Само че притеснението и адреналинът оказват влияние на представянето на 23-годишния тогава актьор. Затова той приема участието си в "Х Фактор" като урок.

Вече има по-голямо самочувствие за музикални изяви, понеже знае, че пее по-добре от доста професионални изпълнители. Все пак той няма планове да се развива в музикалния бизнес. Като хоби приема и рисуването. Смята, че трябва да съсредоточиш усилията си да си добър в едно нещо, вместо рискуваш да се разпиляваш. Затова се възхищава на тези, които успяват да се реализират в няколко поприща. Зомбори не се води от амбиции да се доказва навсякъде, но ако му се отдаде възможност да се изяви, например, като певец, не би я пропуснал.

Не с музикалния си талант или пък с този си на актьор, Зомбори спечелил половинката си Весела Бабинова. Двамата се срещат в НАТФИЗ, но не се влюбили от пръв поглед. Минали 10 години преди приятелството им да прерасне в любов. Зомбори е казвал, че впечатлил Весела с чувството си за хумор. Той смята, че е много важно да имаш такова. Своето актьорът подхранва, като не се взима насериозно и не се опиянява от ласкателства. Ключът към успеха, смята той, е тъкмо да не се самозабравяш.

Това, че с Весела първо са били приятели, се оказва важна основа за връзката им. В малкото си свободно време двамата обичат да бездействат с приятели, като просто се шляят по улиците. Подхождат си и в шегите. Весела често му пише официален имейл, за да го покани на вечеря, разходка или кратка екскурзия. "Уважаеми г-н Зомбори, много се радвам, че ще ми отделите време...", пишела му тя и се подписвала с името на световно известна моделка като Сара Семпайо, Джиджи Хадид и други.

На 27 септември 2020 г. Весела ражда дъщеря им Йоанна. Любопитна подробност е, че в същия ден колежката ѝ и семейна приятелка Луиза Григорова ражда сина си Бран.

"Много по-хубаво е отколкото си го представях", казвал е Владимир за семейния живот. С Весела не са против брака. Даже планират да се оженят, но по-натам. Искат дъщеря им Йоанна да присъства и да има спомени от сватбата на родителите си. Тъкмо тя е и най-важното, което ги свързва завинаги.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абвгд

    6 3 Отговор
    Много готин пич. Възхищения и аплодисменти!
  • 2 Мисля

    5 3 Отговор
    Че е средно ниво актьор! На фона Силвия Лулчева, Билалов и Параскева Джукелова... В тоя сериал за поркането на вино. А и Геро по-добър.

    Коментиран от #4

  • 3 Дии

    4 3 Отговор
    Толкова добър художник и музикант че решил да стане актьор. Скоро може да реши да стане общак на някой мазач. Със сигурност ще има повече успехи и ще открие своя талант в бъркането на вар. Явно много талант има в това момче.
  • 4 Абвгд

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мисля":

    Да, Лулчева, Билалов, Джукелова са по-добри, но те са друго поколение. Аз, може би трябваше да допълня, че от най-младите ни настоящи актьори, Зомбори е неочаквано талантлив.

    Коментиран от #7

  • 5 Илиева

    3 2 Отговор
    Пожелавам му успех от сърце,но има много още,какво да научи,а и не всичко се учи,ако няма дарба….Във”Вина” образът е доста постен и дано има други по-добри възможности.

    Коментиран от #6

  • 6 МИНУВАЧ

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Илиева":

    Така е, но... поне във филма е направен опит, освен споменатите стари муцуни, да има и нови лица, нови атристи... Няма да цитирам артисти, мъже и жени, от далечно и близко минало които бяха завзели всичко

    Коментиран от #8

  • 7 МНЕНИЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Абвгд":

    По-добри, вярно от друго поколение, но блеснаха с колко роли. А до тогава кой се прекланяше пред тях и ги величае
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.