Last news in Fakti

19 Януари, 2024 11:15 2 592 27

Авторът на чалга версията на „Моя страна": Не вярвам, че синът на Емил Димитров ще даде парите за благотворителност

  • емил димитров-
  • син-
  • дело-
  • чалга-
  • обезщетение-
  • благотворителност

Димитров-син преди дни обяви, че ще дари 5000 лева обезщетение, ако спечели делото срещу Фараона, на студенти по авторско право да специализират в "Залцбург"

"Ще събера тези 5000 лв., за които ме съди синът на Емил Димитров, но искам да знам със сигурност, че той ще ги даде за благотворителност.

Това каза рапърът от Кнежа Кристофър Галовски-Фараона. Миналата година той изпълни в кючек вариант хита на естрадната легенда "Моя страна“. Гръмна скандал, а синът на българския поп крал подаде иск срещу Фараона в съда.

От своя страна, Емил Димитров-син заяви, че "дали ще дари парите, кога и за какво, е лично негово решение и волеизявление“ и никой няма право да се меси. "Ако всеки път споменавам какви дарения съм правил ще заприлича на купуване на индулгенции. Аз нямам никаква нужда от това“, категоричен е Емил Димитров-син.

На 16 януари в Плевенския съд бе първото гледане на делото. Рапърът обаче не е бил забелязан в съдебната зала. Галовски е бил болен и добави, че очаква да научи подробности за хода на делото от своя адвокат, но не посочи името му.

"Съдът ще вземе най-адекватното решение по случая. Ако съм осъден, реакцията ми ще бъде обжалване. Аз съм безработен, нямам никакви доходи по документи и сумата не е по силите ми“, разяснява своята стратегия по делото Кристофър Галовски.

Изпълнителят, "осквернил“ според някои от известните фенове на Емил Димитров неофициалния химн на България, разкри, че е правил опити да се споразумее с наследника му преди завеждането на делото, но винаги е удрял на камък.

"Опитите бяха неуспешни, защото Емил Димитров-младши искаше да му се дадат пари директно на него. Сега вече официално иска да ги вземе“, твърди певецът. "Ако ме осъдят да платя тези пари, ще бъда удовлетворен, ако наистина те бъдат дарени. Защото имам съмнения, че това ще стане. Просто това е казано за пред народа, пред хората“, не крие недоверието си рапърът от Кнежа.

Самият той заяви, че е привърженик на благотворителните каузи. "Когато имам някакви доходи, когато съм бил по-добре финансово в живота, винаги съм правил дарения. Наскоро направих една благодат към Исус Христос. Заколихме едно агънце поръсихме го с попа със светена сол и го раздадохме“, разказва той. И допълни, че ако съдът излезе с решение, че трябва да изплати тези 5000 лева на сина на Емил Димитров, ще започне да ги събира отрано.

Въпреки че разразилата се буря след чалга варианта на "Моя страна“ помогна за рекордния брой гледания на клипа и изобщо за популяризиране името на певеца, той е категоричен, че няма да посегне към друго емблематично естрадно или поп парче, дори и да са се договорили с авторите на мелодията и текста. Какви точно са вътрешните му мотиви за това, Фараона предпочете да премълчи.

Кристофър Галовски обаче напомня, че исканото от наследника на естрадната звезда обезщетение е един път и половина по-голямо от поисканата глоба за изпълнението на националния химн в чалга версия.

"За това изпълнение е наложена глоба от 3000 лв., описано в мотивите на ВКС като пределна сума за такова деяние А за песен, която е много стойностна, не го отричам, но все пак не е химн, синът на Емил Димитров ми иска 5000 лева“, отбелязва рапърът от Кнежа.

Изпълнителят държи да подчертае, че в крайна сметка "парите за иска ще бъдат събрани“. "Но държа да бъда информиран, че ще бъдат дарени, защото аз имам дълбоки съмнения, че това няма да се случи“, не крие недоверието си Фараона.

Следващото гледане на делото е определено за 19 март в Плевенския съд.

В медиите синът на поп краля обяви, че ще дари 5000 лева обезщетение, ако спечели делото срещу Галовски, на студенти по авторско право да специализират в "Залцбург".

"Поддържам и фондация "Емил Димитров“, в която се стремя да дигитализирам неговото творчество и архивите“, допълни той.

B иска си до съда в Плевен Димитров-син настоява чалга версията да бъде свалена отвсякъде, за да получи възмездие за нанесените морални щети, пише "България Днес".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иzpoжденски

    14 21 Отговор
    иликторат

    Коментиран от #18, #20

  • 2 честен ционист

    4 33 Отговор
    Молете се братята роми да не се разберат нещо със шиитите сирийци и афганци, че иначе ви е спукана работата.

    Коментиран от #4

  • 3 Трол

    2 33 Отговор
    Ще ги изяде, изпие и изиграе на комар, бат Фараоне.
  • 4 мажи тупарата

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    с лой шабеш гой
  • 5 Индиеца

    49 0 Отговор
    Гаври се с националното ни достойнство. А се пише българин, индианеца му.
    И малко са те ци 5000 за това изчадие.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Честно

    6 28 Отговор
    И аз не вярвам, но щом го е казал съда не трябва да ги дава на него! Ако спечели парите автоматично да отидат в посочена от него благотворителност!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Михал

    44 0 Отговор
    Абе манган, ти ли ще поставяш условия ?!
  • 10 калъф

    34 1 Отговор
    кнежански селяндур скапан. то като го видиш какъв ръб е ти е ясно че е отгледан от коза
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Перо

    35 0 Отговор
    Циганинът трябва да бъде осъден за подигравката с песента и БГ, за пример на другите примати!
  • 14 АЙ СТИГА БЕ

    23 0 Отговор
    Ти, първобитния, се радвай и пали свещи, че малко ти иска. Плащай и заминавай на ... си в ...
  • 15 Идън

    23 0 Отговор
    Невежеството на фараона е потресаващо... Но не е извинение. Няма ли кой да му обясни,че това е КРАЖБА на интелектуална собственост и синът на Емил е искал извънсъдебно споразумение. Поисканата сума е малка за гаврата с песента на Емил... само това ще спре подобни посегателства .
  • 16 БСП на Бунището

    1 28 Отговор
    Има някаква дълбока символика в това химна на Комунизма да е изпят от хомосексуалист...Пикантна тайна, пропита със секс и сълзи, са отнесли в гроба две от най-големите ни шоу звезди за всички времена – легендата Емил Димитров и великият комик Георги Парцалев. До смъртта си певецът не може да прости на царя на смеха предателството от една фатална нощ, в която с едно щракване на пръстите му отнема младия любовник със звучния прякор Лапчо. Крайно любопитната, макар и срамна история между двамата хомосексуалисти, разказва в книгата си „Моят Емил“ светският хроникьор Евгени Минчев.

    Коментиран от #17, #23

  • 17 Не е

    23 0 Отговор

    До коментар #16 от "БСП на Бунището":

    твоя работа. личния им живот. Никога не са го развявали на показ за разлика от ,, светския,, със странен вид и език на селска визитарка- клюкарка
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Фройд

    8 1 Отговор
    Абе хомо сапиенс , ти не философствай дали и за какво ще ги даде. Каквото иска това ще прави с тях. Ти , ти се чукни в главата. И повече никога не посягай на неща , които не са твои. Пей си , но го измисли ти нещо твое на готово е лесно .

    Коментиран от #22

  • 20 Ще тu cе,

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "иzpoжденски":

    ко3яшк0 u3 чаguе.
  • 21 Ачик

    22 0 Отговор
    Какъв фараон си ти бе? Колкото си музикант,толкова си и фараон.Демек нула!Стана почти популярен с това ,че се изложи.Иначе кой щеше да те отразява?Зарежи полупеенето с което се занимаваш и си купи кон и хващай къра.Последвай примера на дедите и прадетите си!И да не забравиш, че кончето трябва да живее на терасата ти,както правят събратята ти от Столипиново!И стига си ревал ,че нямаш пари.Ако беше кадърен музикант,щеше да имаш пари!Хайде дром мангела !
  • 22 фон Мазох

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "Фройд":

    Тоя - хомо сапиенс? Моля?!?

    Коментиран от #27

  • 23 Изглежда,

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "БСП на Бунището":

    истински те вълнуват нещата написани от хомосексуалисти за хомосексуалисти!

    Коментиран от #25

  • 24 Гост

    4 0 Отговор
    Абе, и аз не вярвам, че ставате за интегриране, но разни НП0 не спират да захлебват от опитите.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дарвин

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "фон Мазох":

    Това е хомо циганус простакес.