Last news in Fakti

21 Януари, 2024 05:14 1 043 5

Държавният глава на Филипините отиде на концерт на "Колдплей" с президентския хеликоптер ВИДЕО

  • фердинанд маркос-младши-
  • концерт-
  • филипини-
  • колдплей-
  • хеликоптер

Това предизвика недоволство в социалните мрежи

Държавният глава на Филипините отиде на концерт на "Колдплей" с президентския хеликоптер ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Държавният глава на Филипините Фердинанд Маркос младши си навлече критики в социалните мрежи, след като отиде на концерт на британската рок група "Колдплей" край столицата Манила с президентския хеликоптер, предаде Ройтерс.

В най-голямата многофункционална спортна зала "Филипини Арена" се струпаха 40 000 зрители на шоуто, което доведе до "непредвидени усложнения в пътния трафик", се казва в изявление на охраната на президента.

Това е създаде заплаха за сигурността на Маркос, който беше планирал да посети събитието заедно със съпругата си, и се наложи използването на президентския хеликоптер, пише още в съобщението.

Потребители в социалните мрежи обаче разкритикуваха използването на парите на данъкоплатците от Маркос, син и съименник на покойния авторитарен президент, чието управление приключи преди близо четири десетилетия с революция на "народната власт".

"Използването на правителствени ресурси като президентския хеликоптер за лични и неофициални цели обикновено се счита за злоупотреба с власт или за злоупотреба с държавни средства", написа във "Фейсбук" потребител на име Джеймс Патрик Аристоренас.

"Ние платихме за използването на хеликоптера, горивото и охраната, кой знае, може би дори и за билетите", отбеляза друг възмутен гражданин.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така Така

    3 1 Отговор
    Подлогите на сащ са плиткоумници и първични създания. Егоисти и нарциси.
  • 2 РЕАЛИСТ

    3 1 Отговор
    То и у нас имаше един, дето ходеше да рита топка с хеликоптер, ама никой нищо не каза. Филипинците имат явно къса памет. Забравиха колко чифта обувки имаше майка му Имелда.

    Коментиран от #3

  • 3 РЕАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Полюбопитствах. Имелда Маркос имаше 3 000 чифта обувки.

    Коментиран от #5

  • 4 Гастарбайтер

    0 0 Отговор
    Болимефара, за трандафорите на бабичката! Да си прибират "работната сила" дома, че от 400млн. по островите, сигурно има още 100 да бачкат по цял свят! Подбиват ни заплатите и освен това, без задръжки "масажират" и дами и господа!
  • 5 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Еха, ами нашенски кифли имат по толкова чифта бе, защо се учудвате