Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 18:47 2 394 11

3 грешки, които рушат връзката ви

  • любов-
  • връзки-
  • грешки

Не ги допускайте

3 грешки, които рушат връзката ви - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка любовна връзка или брак преминават през проблеми. Именно трудните ситуации и това как се държим един към друг с партньора ни е тест за това дали ще издържат взаимоотношенията ни и дали ще се чувстваме щастливи в тях. Любовта се нуждае от ежедневно внимание, за да продължи, защото има три важни грешки, които ако се допускат, могат да доведат до разпадането ѝ.

Вижте кои са:

Неглижиране на конфликтите

Много хора смятат, че конфликтът просто ще изчезне, ако го игнорират. Казват си, че нещото е дреболия, за която не бива да се стига до скандал. Вярват, че щом нещата са утихнали, няма нужда да разпалваме отново огъня. Разбира се, важно е да разрешаваме спорните ситуации с любимия човек с мирна и градивна комуникация, не с кавги.

За жалост, след това има и други ситуации, в които някой си премълчава, но вътре в себе си натрупва гняв, разочарование. Точно тези неща малко по малко започват да саботират любовната връзка или брака. Несподелянето на това как се чувстваме от дадена ситуация, неработенето върху проблемите, водят до липса на интимност, а споровете с времето стават все по-нараняващи един за друг.

Обвиняване на партньора за проблема

В една връзка и брак всеки допуска грешки. Нещата биха били по-добри, ако променим негативното си поведение, не повтаряме грешките си отново и отново, нали? Въпросът е какво мотивира хората да се променят?

Когато критикувате партньора си за поведението му или той критикува вас, дори и да създава проблем, как мислите, че му се отразява? За да отговорите на този въпрос, помислете как се чувствате, когато ви критикува? Има голямо значение за това как реагираме в ситуации, в които сме ядосани, в ситуации, в които половинката ни е допуснала неволна грешка или пък не е приела думите ни сериозно.

В моменти на конфликт много често се случва да бъде напомнено за стара грешка на любимия човек, дори и тя да няма общо с настоящата ситуация. Или пък да кажем „Ето, ако беше направил/а това или онова, нямаше да се случи.“. Това мигновено кара другия да се чувства зле или пък ние, ако сме в неговата позиция и определено не е мотивиращо, ако наистина сме виновни, а ако ни обвиняват без причина, то това носи силно разочарование и може да е причина за емоционално отдалечаване от партньора.

Опитвате се да спечелите спор

Или вие, или партньорът ви. Още един разрушителен навик за всяка любовна връзка или брак. Кой какво печели? Това да се накарате един друг да се чувствате виновни, зле... Едната от двете страни дори да триумфира, когато знае, че не е права... Тогава си припомнете за онова чувство, когато и двамата сте толкова синхронизирани, наслаждавайки се на компанията на другия.

Е, ако ситуацията не го налага и наистина няма как да докажете правотата си, ако ви е толкова важно, водете спор. Но има толкова други безумни ситуации, в които всеки има свое мнение по даден въпрос, че държи много той да надделее.Именно тези моменти ни отдалечават и създават усещане за разочарование, защото те ще се повтарят отново и отново, пише аz-jenata.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Варненски Моряк

    0 0 Отговор
    Ще ги отбягваме г-це Найденова:)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пич

    1 4 Отговор
    Добре де , това е така , но не схващате ли , че това не е причина , това е следствие !!! Това което руши връзката сте самите вие , и вашите предупреждения ! Всички сте роби на страховете си , и вместо да тръгнете един към друг с отворена ръка , тръгвате със стиснат юмрук !!! Цялата ви игра е затова кой ще е горната кора във връзката , а на края не сте предвидили , че сте нещо само за консумация !!! Докато го разберете , живота свършва !!!

    Коментиран от #8

  • 8 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пич":

    Каква консумация? Не пиши коментари преди вечеря!😋

    Коментиран от #9

  • 9 Пич

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха ха":

    Когато пораснеш , ще разбереш !!! И за да не се обидиш като жена , фиксирам и двата пола ! Но понеже не си разглеждала нещата така , ако се замислиш по откровено , целият ти живот минава в преценки кой да консумираш ти , и кой да те консумира тебе ! Отново акцентирам , че говоря за двата пола , и не се заяждам с Вас !!!
  • 10 Обичам

    0 0 Отговор
    Да духам на твърди тръб и да им пия млякото.
  • 11 Вратовръзка

    0 0 Отговор
    Още от сутринта, връзката ви попада точно в паницата със шкембето с чесън.