Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 15:29 1 900 6

Кой е най-добрият час за обяд?

  • обяд-
  • закуска-
  • хранене-
  • час-
  • време

Ето как да подредим добре храненията през деня

Кой е най-добрият час за обяд? - 1
Снимка: Shutterstock

Всички сме чували, че закуската никога не бива да се пропуска. Добре знаем колко е важно да хапваме обилно при първото хранене за деня. Но нека обърнем вниманието и на второто.

Когато работим, обядът е глътка свеж въздух в натоварения ден - да заредим както тялото си, така и ума. Много е важно да не пренебрегвамe признаците на глад заради тоновете задачи, защото последствията никак няма да ни харесат, пише lifestyle.bg.

Закуската е много важна, за да можем да дадем силен старт на деня. Специалистите по хранене пък твърдят, че обядът трябва да бъде съобразен с времето, в което закусваме. И в оптималния вариант между двете хранения трябва да има интервал от четири-пет часа.

Спазвайки това правило си гарантираме и стабилни нива на кръвната захар. Така ако закусваме сутрин към осем часа, обядът ни се пада между 12 и 13 часа. Ако често ни е трудно да го постигнем, можем да сe подкрепим с малка междинна закуска, за да издържим до второто основно хранене.

Докато закуската е добре дa бъде богата на протеини, в обяда е хубаво дa имаме от повече хранителна вещества по малко, за да задоволим нуждите на организма си до вечеря. А за вечерята е добре да спазваме същия времеви интервал, както между закуската и обяда. Tака ще намалим шанса да сме изгладнели прекалено много и да прекалим с храненето преди сън, съветва The healthy.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    3 2 Отговор
    Различно е

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Глад Козлодуй

    3 1 Отговор
    Когато дойде патронажа!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 инж технолог по хранене

    0 0 Отговор
    Какво означава "в обяда е хубаво дa имаме от повече хранителна вещества по малко",че нещо не ми е ясно? И как да разберем,какви хранителни вещества ще погълнем в часа преди хранене? Специфични учебници ли ще четем или ще питаме чичко Гугъл,докато дъвчем? С нож и виличка в ръце. С какво ще щракаме по клавиатурата? Не с краката,нали?