Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 17:04 2 729 3

HBO отново започва работа по сериал-предистория за дома Таргариен от "Игра на тронове"

  • игра на тронове-
  • предистория-
  • сериал-
  • джордж р. р. мартин-
  • hbo-
  • таргариен-
  • песен за огън и лед

Новият проект ще проследи събитията около "Завоеванието на Егон Таргариен"

HBO отново започва работа по сериал-предистория за дома Таргариен от "Игра на тронове" - 1
Снимка: Shutterstock

Американската телевизионна компания HBO отново е започнала да разработва предистория на сериала „Игра на тронове“, която ще се казва Aegon's Conquest („Завоеванието на Егон“). Това съобщи списание „Холивуд рипортър“, позовавайки се на неназован източник.

Според него сюжетът на новия проект ще бъде посветен на историята на завладяването на Вестерос от Егон Таргариен, както и на неговите съпруги-сестри Ренис и Висения, и на техните дракони. Поредицата ще покаже събития, водещи до тези, изобразени в първата предистория на „Игра на тронове“ от 2022 г. „Домът на дракона“ (House of the Dragon). Според източника в разработката на проекта е участвал известният сценарист Матсън Томлин, известен с работата си по филмите „Батман“ (2022) и „Батман 2“ (2025).

Засега HBO отказва да коментира тази информация, пише БТА.

През май 2022 г. американският писател Джордж Р. Р. Мартин, авторът на фентъзи книгите "Песен за огън и лед", върху които е базирана филмовата вселена на „Игра на тронове“, обяви, че работата по създаването на предистория, разказваща историята на Егон Таргариен, е спряна поради стачката на сценаристите в Холивуд.

Премиерата на първия сезон на „Игра на тронове“ се състоя на 17 април 2011 г. Оттогава тази филмова сага се превърна в един от най-скъпите и популярни проекти в историята на американската телевизия. Неговият наследник "Домът на дракона", който също е предистория на дома Таргариен, засега също печели солиден зрителски интерес и одобрението на критиката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Година надървения зелен дракон

    4 0 Отговор
    Като в междузвездни войни, правят предистория на предисторията.
  • 3 Бегай !

    2 2 Отговор
    Тия предисторий не струват.Пълна простотия като Междузвездни войни.