Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 18:52 7 296 19

Пътник в самолет умря до жена си, докато кашля и плюе кръв пред ужасените пасажери

  • самолет-
  • смърт-
  • смъртен случай-
  • пътник-
  • кръв-
  • банкок-
  • тайланд

Още с качването си в самолета, за всички е било видно, че мъжът не е в добро здраве

Пътник в самолет умря до жена си, докато кашля и плюе кръв пред ужасените пасажери - 1
Снимка: Shutterstock

Ужасени самолетни пътници преживяха травмираща ситуация вчера, когато възрастен германец започнал да кашля "литри кръв" пред жена си, преди да колабира и да умре по време на полет.

Твърди се, че 63-годишният пътник, чието име не е назовано, се е качил на борда на полета на Lufthansa от Банкок до Мюнхен видимо болен, преди състоянието му бързо да се влоши.

"Беше абсолютен ужас, всички крещяха" каза един от пътниците пред швейцарското издание Blick.

Мъжът, който пътувал със съпругата си, бил облян в студена пот и "дишал прекалено учестено", преди пътниците да се втурнат да му помогнат, предлагайки чай от лайка и измервайки пулса му.

Но когато самолетът излетял, здравето му бързо се влоши. Твърди се, че мъжът е плюл в торба, когато е бликнал "порив на кръв" от устата и носа му, опръсквайки стените на самолета Airbus A380.

Съпругата на мъжа първоначално е казала на кабинния екипаж, че съпругът ѝ се чувства зле, защото са били принудени да бягат, за да хванат самолета на летището в Банкок.

"Тогава стюардеса го попита дали е добре, тя беше много притеснена", разказва другата пътничка от злополучния полет. Но когато позволили на германеца да остане на борда, тя се намесила и казала на кабинния екипаж, че спешно е необходим лекар. Пилотът започнал да пита дали има лекар на борда по високоговорителя.

30-годишен полски медик 'с лош английски' започнал да разпитва как се чувства мъжът и измерил пулса му, преди да заключи, че всичко изглежда добре.

"След това му дадоха малко чай от лайка, но той вече плюеше кръв в торбичката, която жена му му подаде.", продължава разказа си един от свидетелите.

Самолетът излетял преди състоянието на мъжа драстично да се влоши, започнал все по-често да плюе кръв в торбата, след което кръвта бликнала от устата и носа му. Тогава персоналът направил "аматьорски" опити за реанимация около половин час, но пътниците разбрали бързо, че мъжът не може да бъде спасен.

"На борда беше мъртва тишина", разказва пътничка, описвайки последствията. Заради смъртния случай самолетът трябвало да се върне бързо в Тайланд.

Пътниците на борда разказаха, че съпругата на загиналия мъж е трябвало да мине сама през митницата, тъй като са били резервирали друг полет през Хонконг.

"Тя стоеше там съвсем сама и апатична и трябваше да изтърпи всички формалности", казват свидетели.

Говорител на Lufthansa каза пред MailOnline: "Потвърждаваме, че на 8 февруари 2024 г. на полет LH773 (Airbus A380) от Банкок до Мюнхен е възникнал спешен медицински случай на пътник на борда. Въпреки че екипажът и лекар на борда са предприели незабавни и всеобхватни мерки за първа помощ, пътникът почина по време на полета. След 1,5 часа полетно време екипажът реши да се върне в Банкок, където самолетът кацна нормално и безопасно.

Там инструкциите на службите за спешна медицинска помощ и тайландските власти бяха спазени. Пътниците на този полет оттогава бяха пренасочени към други алтернативни полети, тъй като той беше отменен.

Мислите ни са с близките на починалия пътник. Също така съжаляваме за неудобството, причинено на пътниците на този полет.

Молим, разберете, че по принцип не можем да предоставим допълнителни подробности в случай на спешни медицински случаи от съображения за поверителност."


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    10 13 Отговор
    много филми на ужасите , със зомби -апокалипсис започват по този начин

    Коментиран от #2

  • 2 ха ха ха

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Не гледам такива, предпочитам комедиите.
  • 3 Боцко или пък нова пландемия?

    18 12 Отговор
    Боцнат ли е бил или ни подготвят нова пландемия?

    Коментиран от #6

  • 4 Роза

    32 1 Отговор
    Живота е пълен с трагедии и това е една от тях!От стари хора съм чувала:"Каквото ти е писано в Божията книга,не можеш да го избегнеш!"
  • 5 Хохо Бохо

    16 4 Отговор
    Това е Ебола..
  • 6 Боцко

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Боцко или пък нова пландемия?":

    ща боцкам
  • 7 Тцтц

    22 2 Отговор
    Явно и самата медицинска помощ не са предоставили от съображения...напомня на една бананова република, където хората умират на стълбите пред болницата
  • 8 Чочо

    10 2 Отговор
    Е.... страхотно позитивна и "очаквана"новина!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Къпан пор

    9 9 Отговор
    Ваксиниран и с няколко бустера?

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Механик

    24 6 Отговор
    Браво на джурнслистина! Браво!
    Добре е описал всички страдания на нещастния човек. То даже и малко не е достаъчно. Ами там как е хъркал, човека и как се е кокорил, напишете! Обяснете дали се е изпуснал докато е умирал и на какво е миришело, напишете!
    И после го дайте да го четат децата на журналюгата, децата на собсвеника на саИта, пък може и едно копие от статията да я включите в учебниците за първи клас по "естествознание"!
    Да ви е честита демокрацията и всичките и сатаниснки ценности!!!
    ама има банани

    Коментиран от #14, #15

  • 14 МИЛОСЪРДНА СЕСТРА❤

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    НА ВАША МИЛОСТ,ЩЕ ИЗПРАТЯТ
    ФЛАШКА СЪС ЗАПИС ОТ ВИДЕО РЕГИСТРАЦИЯ НА СЛУЧАЯ ..ТРИ ДЕ👍
    АПРОПО...СТО ПРОЦЕНТА
    Е КОРЕМНА АОРТА,МАЙ.....АПРОПО...
    МАЙ ДОЦЕНТА Е БИЛ НА БОРАДА НА
    ЕАР БУСА ЩОМ СА МУ ДАВАЛИ ЧАЙ,МАЙ
  • 15 техник

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    тиа банани ше ти ги zavра в другия вход
  • 16 Ужас

    6 0 Отговор
    Ако е Ебола,90% смъртност!Няма лечение!
  • 17 Пресен

    5 0 Отговор
    Симптоматиката е на ебола. Всички пътници са потенциално рисково заразени.
  • 18 В.В.П.

    6 0 Отговор
    В тия екзотични страни ,има много странни болести..Белият НЕе имунизиран...Мой човек ,ходи в Бали на туризъм..после държа 3 мес 37,3темперстура .и си умря .Медицината е безсилна.
  • 19 В.В.П.

    6 1 Отговор
    Не е нужно да се описва апатичното държание на съпругата на германеца..и преминаването и през митницата...Също и ,,литрите кръв ,дето изхрачилнемеца.!!Това не е по български стандарт..правят го янките за драма и артистизъм..всяване на паника и страх..Прости мисирки..