Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 11:32 1 618 4

"Flowers" на Майли Сайръс е най-продаваната песен за 2023 г.

  • майли сайръс-
  • flowers-
  • сингъл-
  • песен-
  • продажби-
  • класация

За пръв път американски изпълнител застава на челното място в класацията

"Flowers" на Майли Сайръс е най-продаваната песен за 2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Абсолютният хит на Майли Сайръс "Flowers" е най-продаваният сингъл за 2023 г. според Международната федерация на фонографската индустрия (IFPI), съобщиха световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

За първи път американски изпълнител и автор на песни оглавява класацията на федерацията. Емоционалният поп хит за края на брака ѝ с Лиъм Хемсуърт спечели две награди "Грами" преди няколко седмици, като това бяха и първите награди "Грами" за актрисата и певица.

"Flowers" е постигнал продажби, равняващи се на 2,7 млрд. стриймвания според базираната в Лондон федерация, която използва данни както за физически продажби, така и за дигитални услуги.

"Едновременното оглавяване на класации в много различни държави е дефиниция за истински световен хит със силно послание", каза Луис Морисън, директор на федерацията (IFPI). Изпълнители от Нигерия и Мексико за първи път влизат в "Топ 10" на федерацията. Това са Рема, който заедно със Селена Гомес и парчето им "Calm Down", които заеха второто място, а Yng Lvcas и Песо Плума се наредиха на шестото място.

Американската звезда Тейлър Суифт, която през миналата седмица беше обявена за световен изпълнител на годината за четвърти път от Международната федерация на фонографската индустрия (IFPI), заема 7-о и 9-о място съответно със синглите си "Cruel Summer" и "Anti-Hero".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    5 6 Отговор
    Много е зле песента за нищо не става даже не можеш да я изтананикаш
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хана Монтана

    1 0 Отговор
    Ми купете си я за осми март, ще стане още по най-продавана. И без това зюмбюлите са скъпи.
  • 4 шири

    2 0 Отговор
    Песента не е нещо кой знае-какво,но е радостно,че не е чалга и кючеци. Диско-песните от 70-те и 80-те години на миналия век са много по-музикални,хубави и стойностни.