Last news in Fakti

8 Март, 2024 11:45 961 1

Карол Джи - първата латиноамериканка, обявена за Жена на годината на "Билборд"

  • карол джи-
  • жена на годината-
  • билборд-
  • латиноамериканка

Миналия месец колумбийката стана първата жена, спечелила "Грами" в категорията за най-добра ърбан музика

Карол Джи - първата латиноамериканка, обявена за Жена на годината на "Билборд" - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Колумбийската звезда Карол Джи сътвори историята на церемонията по връчването на наградите "Жените в музиката" на "Билборд", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"За първи път в историята латиноамериканка е обявена за Жена на годината", с тези думи Карол Джи започна речта си, приемайки отличието. В чест на невероятното постижение изпълнителката произнесе останалата част от речта си на испански език.

Колумбийката получи наградата си на церемония в Ингълуд, Калифорния, след като беше представена от актрисата София Вергара.

За Карол Джи не е чуждо да твори история. Миналия месец тя стана първата жена, спечелила "Грами" в категорията за най-добра ърбан музика. Историческото ѝ постижение отрази променящото се възприемане на регетона и латино хип-хопа като изключително "мъжка музика".

Миналата година нейният "Manana Sera Bonito" стана първият испаноезичен албум на изпълнителка, достигнал до първото място в класацията Билборд 200.

Шеметният успех на Карол Джи продължи, когато изпълнителката тръгна на турне в подкрепа на албума си, по време на което беше хедлайнер на много от местата, където изнасяше концерти.

Сред предишните Жени на годината на сп. "Билборд" са Сиза, Оливия Родриго, Карди Би, Били Айлиш, Ариана Гранде, Селена Гомес, Лейди Гага, Тейлър Суифт.

На наградната церемония присъства и момичешката кей-поп формация "Ню Джийнс", която беше удостоена с приза за група на годината. Момичетата изпълниха потпури от хитовете си Super Shy и ETA.

Водеща на наградната церемония беше Трейси Елис Рос, която майсторски направляваше публиката и не пропусна да подчертае основната тема на вечерта - да отдадеш почит към жените в музикалния бизнес означава да почетеш жените в световен мащаб.

Нова категория награди за изпълнителки, които са "глобални сили", бяха връчени на жени от цял свят за техния изключителен принос към родните им страни, включително на италианката Аннализа, филипинката Сара Джеронимо и бразилката Луиза Сонза.

Втората годишна награда за продуцент на годината получи Пинк Пентърес. Тя каза в речта си, че много хора не са си я представяли по начина, по който изглежда, предвид музиката, която прави. Пинк Пентърес допълни, че макар мнозина все още да не я приемат насериозно, тя е щастлива от признанието на "Билборд".

Сред изпълнителите на церемонията бяха Марън Морис, Темс, Виктория Моне, които също бяха сред отличените.

Певицата Чарли Екс Си Екс представи нова песен, озаглавена So I и посветена на "човек, който вече не е с нас".

Виктория Моне постави началото на шоуто с изпълнение на големия си хит On My Mama. Непосредствено след това майка ѝ, която изпълнителката не очакваше, ѝ връчи наградата за изгряваща звезда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 владетел

    1 0 Отговор
    Хората които ми напраиха вашкарщини са наградени с орден стара планина , в коя държава го има това