Last news in Fakti

17 Март, 2024 18:52 2 113 11

Ако искате щастлива и хармонична връзка, спазвайте тези правила

  • връзки-
  • взаимоотношения-
  • правила-
  • щастие-
  • хармония

Ето кои са важните неща в една връзка

Ако искате щастлива и хармонична връзка, спазвайте тези правила - 1
Снимка: Shutterstock

Любовта не може да бъде поставена в граници и да ѝ бъдат наложени правила. Това в кого се влюбваме, как се влюбваме и как протичат отношенията ни е нещо, което не може да се ръководи от правила и норми, защото пътищата на любовта са наистина многообразни и зависят от много фактори, както личностни, така и свързани с обстоятелствата и житейските ситуации, в които попадаме.

И все пак, когато се влюбим и създадем връзка с човека, когото обичаме, има общовалидни правила, които ако следваме, ще ни бъде по-лесно да установим хармония в отношенията и да бъдем щастливи.

Кои са правилата в любовта, важни за щастието и хармонията?

Обичайте преди всичко себе си, след това партньора си

Едно от най-важните неща в любовта е любовта към себе си. Не можете да очаквате някой друг да ви обича, ако вие сами не цените себе си и не показвате, че се уважавате и обичате такива, каквито сте. Ако възлагате на партньора си да ви обича и му показвате тези свои очаквания всеки ден, но същевременно показвате, че не се харесвате, имате скрупули, имате съмнение в качествата си и ниско самочувствие, такова отношение ще получите от него, а и от всички останали.

Бъдете внимателни какво казвате

За щастлива връзка е важно винаги да мислите, преди да говорите. Ако сте ядосани, можете да кажете нещо, за което после да съжалявате. Нараняването на чувствата и егото на партньора ви е опасно за връзката ви, защото дори да се извините след това, думите остават запомнени и могат да причинят сериозни щети на отношенията.

Не пренебрегвайте малките неща в любовта

Обикновено несъзнателно се вглеждаме в големите неща, а забравяме малките. Това е част от човешката природа и в много случаи може да се окаже проблем в дългосрочен план. Ако постоянно се фокусирате върху големите проблеми, големите жестове, големите компромиси ще забравите да се радвате на малките хубави моменти, които всъщност са много повече. Ще се уверите в това, ако започнете да им обръщате внимание всеки ден.

Никога не забравяйте да благодарите

Показването на уважение и благодарност са много важни за щастието и хармонията. Ако постоянно отминавате поводите, за които партньорът ви заслужава благодарност, това ще се отрази зле на отношенията ви. Дори когато има проблеми между вас никога не трябва да забравяте, че трябва да показвате, че изпитвате уважение и цените партньора си, пише az-jenata.bg. Поощряването, похвалите са от особено значение, защото така всеки от двамата се чувства ценен, подкрепян и обичан.

Не осъждайте недостатъците

Едно от най-важните правила в любовта е да не съдите партньора си заради несъвършенствата му. Всеки човек има своите недостатъци и негативни черти. Ако се фокусирате предимно върху тях и постоянно ги натяквате, това ще съсипе любовта ви и в крайна сметка ще влоши отношенията във връзката. Приемането на другия с цялата палитра от качества и недостатъци е най-важното в една връзка, защото така ще го накарате да се чувства обичан какъвто е. А именно това е, което всеки човек желае.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пфф

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "май май":

    А рускините вече имат сериозна конкуренция.🤭

    Коментиран от #5

  • 5 И кой им е

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "пфф":

    Сериозната конкуренция? 🤭

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сложи цайсите

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "пфф":

    Написано е тесни, тесни цфайки

    Коментиран от #8

  • 8 имам по-добра идея

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сложи цайсите":

    Да ви го сложа на всички!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.