Last news in Fakti

19 Март, 2024 12:58 807 2

Конфискуваха 3-метров алигатор, държан незаконно в дом в Ню Йорк (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • алигатор-
  • конфискувани-
  • конфискация-
  • ню йорк

Животното е на 34 години и има сериозни здравословни проблеми, включително и пълна слепота

Конфискуваха 3-метров алигатор, държан незаконно в дом в Ню Йорк (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

По-рано тази седмица полицаи от отдела за опазване на околната среда (ECO) конфискуваха 3,4-метров и 340-килограмов алигатор, който е бил държан в дом в град Хамбург, щата Ню Йорк, съобщиха от Департамента за опазване на околната среда на щата Ню Йорк в публикация във Facebook.

Алигаторът, който има "многобройни проблеми, свързани със здравето, включително слепота на двете очи и усложнения на гръбначния стълб", според организацията, е живял във вкопан плувен басейн, който собственикът на дома е построил и инсталирал към къщата си.

Собственикът на дома позволявал на хората да влизат в басейна, за да "погалят необезопасения алигатор", гласи съобщение от службата.

Собственикът, чиято самоличност не се споменава, е притежавал лиценз, издаден от департамента за собственост на алигатора, но той е изтекъл през 2021 г., заявиха от агенцията по околната среда. Службите е трябвало да конфискуват алигатора "в интерес на обществената сигурност и здравето, безопасността и защитата" на влечугото.

Животното, според публикацията в социалната мрежа, вече е предадено на лицензиран гледач, който ще "настани и се грижи за животното, докато то не бъде транспортирано по подходящ начин на място, където да получава постоянна грижа."

Департаментът за опазване на околната среда на щата Ню Йорк също така отбеляза, че обвиненията срещу собственика на дома ще бъдат определени, след като бъдат анализирани всички доказателства и лицензиран ветеринарен лекар направи оценка на алигатора и неговото здравословно състояние.

По данни на организацията се смята, че животното е на 30 години.

Историята вече срещна внушителна реакция в мрежата, като съседи и близки на собственика на алигатора Албърт призовават той да бъде върнат у дома. Животното е живяло 34 години със стопанина си, твърдят публикации на запознати в мрежата. Вече над 100 хиляди човека са подписали петиция Албърт да бъде върнат в дома си, за да прекара останалите години от живота си на спокойно и познато място с човекът, който го познава най-добре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 владетел

    0 0 Отговор
    От кралския престол го заявявам че българката ше яде баластра и ще бъде унижена по най подлия начин
  • 2 филмови вести

    1 0 Отговор
    Конфискуван е за снимките на "Новите чепици на губернатора" на режи сьора Рида ли Скот.