Last news in Fakti

21 Март, 2024 11:45 1 313 4

Разследват болницата, в която оперираха Кейт Мидълтън, за злоупотреба с личните ѝ данни

  • кейт мидълтън-
  • болница-
  • лондон-
  • разследване-
  • лични данни-
  • злоупотреба

Вестник "Дейли Мирър" съобщи, че поне един служител от персонала на болницата се е опитал да се добере до медицинския картон на принцесата по време на престоя ѝ там през януари

Разследват болницата, в която оперираха Кейт Мидълтън, за злоупотреба с личните ѝ данни - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британската комисия за защита на личните данни съобщи, че проверява съмнения, според които персоналът на частна лондонска болница се е опитал да се добере до медицинския картон на принцесата на Уелс, докато тя беше настанена там за коремна операция през януари т.г., предадоха Асошиейтед прес и АФП, цитирани от БТА.

"Можем да потвърдим, че сме получили доклад за нарушение и в момента оценяваме предоставената информация", казват от службата.

Вестник "Дейли Мирър" съобщи, че поне един служител от персонала на "Лондон клиник" - частна болница, често използвана от кралското семейство, се е опитал да прегледа документацията на Кейт по време на престоя ѝ там през януари.

Тя беше оперирана в клиниката в центъра на британската столица на 16 януари и почти две седмици по-късно беше изписана.

Ал Ръсел, главният изпълнителен директор на болницата, заяви, че "ще бъдат предприети всички стъпки за разследване, регулиране и дисциплинарни мерки". "В нашата клиника няма място за хора, които умишлено нарушават доверието на нашите пациенти или колеги", казва той в изявление.

Министърката за психичното здраве и стратегията за женското здраве Мария Колфийлд заяви, че полицията е била помолена да проучи въпроса. "Дали ще предприемат действия, е въпрос на тяхна преценка", каза тя пред радио Ел Би Си.

о комисарят по информацията също може да предприеме наказателно преследване", добави тя, цитирана от Асошиейтед прес. "Така че последствията са особено тежки, ако разглеждате медицински документи, до които не би трябвало да имате достъп".

Кенсингтънският дворец не даде много подробности за състоянието на Кейт, освен че то не е свързано с рак, операцията е преминала успешно и принцесата няма да се върне към обществените си ангажименти до април.

Въпреки това отсъствието на принцесата от обществения живот подхрани спекулации, слухове и конспиративни теории, отбелязва Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аха

    3 2 Отговор
    А на "персонала" от джоба се показва билет за Аерофлот....
  • 2 честен ционист

    4 4 Отговор
    На 25 декември не излезе повече от Анестезия, като баба си Бети. И без това 2-3 от дечурлигата бяха от шофьора.
  • 3 Верно ли

    2 1 Отговор
    И кво ме касае мене тая?
  • 4 истина ти казвам

    2 0 Отговор
    Бреййй какво ли нема да измисли една кифла само и само да не си плати!!!