Last news in Fakti

21 Март, 2024 12:32 962 6

Ар Кели поиска отмяна на 30-годишната присъда за рекет и трафик на хора

  • ар кели-
  • затвор-
  • присъда-
  • обжалване-
  • жалба-
  • певец-
  • r kelly-
  • трафик на хора

Множество потърпевши обвиняват певеца в сексуално посегателство, насилие и трафик на хора с цел сексуална експлоатация

Ар Кели поиска отмяна на 30-годишната присъда за рекет и трафик на хора - 1
Снимка: Shutterstock

R&B певецът Ар Кели, чието истинско име е Робърт Силвестър Кели, подаде жалба до съд в Ню Йорк, чрез която цели да отмени 30-годишната му присъда. Той бе признат за виновен за рекет и трафик на хора с цел сексуално посегателство през 2022 г., съобщава Sky News.

57-годишният изпълнител вече беше лежал една година в затвора по обвинения, свързани с детска порнография. Тогава той не присъстваше на обжалването, а според изданието прокурорите не са успели да докажат твърденията си за рекет и че е насилвал жени.

Sky News посочва още, че в обкръжението му твърдят, че Кели се надявал на справедлив съдебен процес, който му бил отказан, а "адвокатът му е предоставил неефективна защита, съдебните заседатели пък са били "затрупани" от прекомерни доказателства за други предполагаеми деяния".

Според досегашните си присъди Кели ще може да бъде освободен, когато навърши 80.

В продължение на вече 20 години R&B певецът е обвиняван в сексуално насилие от множество потърпевши. Разказите датират от началото на кариерата му през 90-те години на миналия век, като много от тях се фокусират върху това, че той е преследвал предимно тийнейджърки, припомня dir.bg.

Самият Ар Кели е бил жертва на сексуално насилие и в автобиографията си разказва как е бил изнасилен от член на семейството си, когато е бил едва на осем години.

В личната му биография той разказва и за незаконния брак с покойната певица Алия, която е била само на 15, когато се е омъжила за Робърт. Според сп. Vibe тя е излъгала за възрастта си в сватбеното свидетелство и се е представила за 18-годишна. Бракът е анулиран през февруари 1995 г. Подозренията гласят, че мениджърът на Ар Кели е подкупил държавен служител, който да издаде фалшива лична карта на изпълнителката, за да може да се проведе сватбата. До края на живота си Алия избягва въпросите за характера на връзката си.

Самият Ар Кели рядко говори за Алия, която загина в самолетна катастрофа през 2001 г. Тя не е спомената и в автобиографията му, но в бележка към книгата той обяснява, че "някои епизоди не могат да бъдат включени поради лични причини".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха

    0 0 Отговор
    Трафик на дограма
  • 2 Тошко

    1 0 Отговор
    Всеки прави грешки. Пуснете го да си ходи и да обещае, че повече няма да прави така.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Айде по-сериозно

    3 0 Отговор
    Един дегенерат описан като някаква звезда? Америка братче, дълбока тиня
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.