Last news in Fakti

26 Март, 2024 09:06 1 397 31

5 научни факта за жените, които доказват, че те са силният пол

  • жените-
  • силния пол-
  • факти

Добър пример е шофирането на кола

5 научни факта за жените, които доказват, че те са силният пол - 1
Снимкa: Shutterstock

Жените са наричани по-слабия пол, но науката знае няколко интересни факта, които сочат обратното. Природата е направила дамите до голяма степен по-съвършени и адаптирани към трудностите от господата.

Жените са по-разумни

Там, където мъжете се озовават на едно известно място за приключения, жените се държат спокойно и естествено. Добър пример е шофирането на кола. Мъжете са много агресивни, карат бързо и рязко, а жените доказано карат внимателно. Те не искат да доказват нищо на никого. Те просто трябва да стигнат от точка А до точка Б.

Разбира се, светът се променя. Сега жените също са станали по-безразсъдни, защото все повече се увличат по опасните спортове, наслаждавайки се на риска и адреналина. Но дори и в такива ситуации те не губят здравия разум, който е необходим за поддържане на здравето или дори живота.

Жените поемат рискове, но по-предпазливо

Нежният пол се показа много добре по всички въпроси, свързани с финансовата страна на живота. Жените са далновидни, когато става дума за инвестиции, финансови рискове. В продължение на много векове и хилядолетия дамите не са имали достъп до големи пари и финансова свобода. Но сега, когато светът бавно става по-равен, домакините показаха на всички, че могат да преценят рисковете по-добре от мъжете.

Това се потвърждава от факта, че все повече жени застават начело на финансовите отдели на най-големите компании в света. Рано или късно това ще доведе до факта, че мъжете не само ще трябва да се съобразяват с тях, но дори и да се страхуват от тях. Естествено, това няма да доведе до конфликти, защото вече е ясно, че най-доброто нещо е тандемът, а не състезанието.

Жените са големи манипулатори

Не е защото са по-умни. Причината се крие в тяхната красота и вековния опит в съблазняването на мъжете. Те знаят всичко, което е възможно за силния пол, докато мъжете не са особено любопитни за тайните мисли на жените и тяхната психология. Дамите са наясно, че красотата им помага да постигнат целта си.

Не е необходимо да ходите на курсове или да се учите от гурута на съблазняването и психологията. Достатъчно е само да се родите жена. Дори някой мъж да прочете това и да се замисли, пак няма да устои следващия път на някоя прекрасна жена. Женската красота действа като хипноза.

Женският мозък е по-съвършен

Говорим за бялото вещество на мозъка. С прости думи, то изпълнява свързваща функция, свързвайки двете полукълба едно с друго. На практика това помага на женския мозък да решава сложни проблеми с по-голяма креативност. Ако мъжете решават проблемите по същия начин, както карат и кола - грубо и възможно най-просто, то жените първо формират голяма картина в главата си и след това се опитват да изберат най-простия и най-малко енергоемък начин - в зависимост от ситуацията.

Именно този факт обяснява доброто аналитично мислене на жените, което е просто необходимо във финансовия сектор или да речем, в програмирането. В тези области е необходимо да се погледне в бъдещето и да се анализира ситуацията като цяло, а не просто да се реши проблемът, сякаш по шаблон. Мъжете също са способни на това, но за успешен анализ те трябва да имат високо ниво на интелигентност, а за жените средното ниво на IQ е достатъчно за такова сложно мислене.

Лесно е да се обясни: природата е подредила всичко по такъв начин, че дамата може да мисли „за двама“, когато има дете и мъжът не е наблизо. Тя просто се е нуждаела от подобно предимство преди десетки хиляди или стотици години.

Жените живеят по-дълго

Имунната система на жената е по-съвършена от имунната система на мъжа. За природата е много важно дамите да продължат състезанието и да подберат необходимите гени, за да повишат жизнеността на човечеството в бъдеще.

Ако погледнете официалната статистика на столетниците, ще видите, че и мъжете, и жените живеят повече от сто години, но последните са около 90% по света. Дамите се справят по-добре с тумори, вирусни и бактериални заболявания. Те са крехки отвън, но изключително здрави отвътре!

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пипи

    24 3 Отговор
    Обидно е това кой е по-силен, по-слаб, по-... незнам си какво...
    Приемете се такива каквито сте като хора и продължавайте живота напред!
  • 2 Трол

    10 2 Отговор
    Освен това са и по-красиви.
  • 3 ...

    36 2 Отговор
    авторката - "снощи спах накриво, я да изпраскам една феминиска статийка за цвят." Айде бЕгай сега да лееш бетон като си от "силния пол"
  • 4 бай онзи

    18 4 Отговор
    много е съвършен женския мозък, всеки ден го виждаме по улиците. А толкова много жени има в програмирането че не казвай на никой :))))))

    Коментиран от #13

  • 5 Сигурно .....

    18 4 Отговор
    Сигурно ..... за това всички открития са техни!

    Коментиран от #10

  • 6 Изключителна статия

    24 5 Отговор
    Изключителна статия! Първите 2 и последната опорка са всъщност една и съща и се дължат на еволюционната биология. От жените зависи продължението на рода, а от мъжете неговият просперитет. Затова и различният подход към риска. Това с по-съвършения мозък и по-доброто аналитично мислене ми е малко съмнително като гледам съотношението мъже/жени при учени, изобретатели, математици и тн. Това с манипулативността отново е следствие от еволюционната биология и факта, че жените са физически по-слаби. В заключение: тая статия я е писала 12 годишна феминистка или някой със сходно "аналитично мислене".

    Коментиран от #16

  • 7 Освен

    10 5 Отговор
    Освен да се перят... Май друго не могат!

    Коментиран от #15

  • 8 А колко научни и не научни ....

    2 2 Отговор
    А колко научни и не научни - статистечески факта има за обратното?
  • 9 невероятно

    0 1 Отговор
    Дежурните облъчватели ще си резнат китчиците след това откритие.
    Какво ще правим без тях???😭😭😭🤧
  • 10 приемете го

    2 12 Отговор

    До коментар #5 от "Сигурно .....":

    Създадени сте, за да ни служите. В момента, в който вече не си изпълнявате ролята, ще станете излишни.

    Коментиран от #27

  • 11 Пръц

    4 3 Отговор
    Да , да

    Коментиран от #14

  • 12 Малък Тошко

    10 3 Отговор
    Баща ми бая мачкотеше из чаршафите този силен пол. И всички напълно сами станаха големи певици, актриси и шефки на предприятията.
  • 13 И по Телевизията!

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "бай онзи":

    Ерганът! - Жалка картинка по насирането! Но явно те са оперирани да говиждат така! Въпрос на Достойнство!
  • 14 пфф

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пръц":

    А ти стига си пръцкал, че предизвика парников ефект във форума!
  • 15 и за това не ставате

    2 13 Отговор

    До коментар #7 от "Освен":

    След появата на клонирането, вече ще се разможаваме без ваша помощ.
  • 16 Да, бе ...

    3 9 Отговор

    До коментар #6 от "Изключителна статия":

    Изкуственият интелект ще ви замести, а вие работите срещу интересите си. Понеже сте много умни...😄

    Коментиран от #17

  • 17 Изключителна статия

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "Да, бе ...":

    О нее. И какво ще правим? Ще станем като горките кочияши и конярчета след изобретяването на автомобила. Какво ще правим тогава?! Виж навсякъде по улиците се въргалят кочияши и коняри след като ги заместихме...

    Коментиран от #18

  • 18 Какво ще стане ли...

    0 7 Отговор

    До коментар #17 от "Изключителна статия":

    Безсмъртието все още е непостижимо, значи просто ще изчезнете...
  • 19 Фарс

    12 5 Отговор
    Двата пола са взаимнодопълващи се. Не знам каква е тази мания за сила. Да оставим всичката работа на жените и да видим колко време още ще работи водоразпределителната мрежа?

    Коментиран от #20, #21

  • 20 60% загуби

    3 12 Отговор

    До коментар #19 от "Фарс":

    Тя и сега не работи, заради мъжете. Чеп за зеле не става от вас, само за едно мислите!

    Коментиран от #23

  • 21 Идън

    4 9 Отговор

    До коментар #19 от "Фарс":

    ,, Този мъжки свят е нищо без жена,,- Джеймс Браун,,Its a Mans World,, Можеш ли да си представиш този свят без Албена- Биляна- Руфинка- Йована...

    Коментиран от #22

  • 22 Фарс

    10 4 Отговор

    До коментар #21 от "Идън":

    Никой не твърди обратното. Просто някои представители от вашия пол са се замозабравили, защото скоро никой не им е помирисвал рибата...

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пич

    12 2 Отговор
    Тъй като има много умни и стойностни жени , никога няма да си позволя да ги обобщавам !!! Това което мога да кажа деликатно е , че такава статия може да бъде написана само от жена !!!

    Коментиран от #29

  • 25 Прекалено късо име

    12 4 Отговор
    Жените са по-разумни - купуват нещо от магазина намалено от 300 лева на 150, щото е "изгодно", но не им трябва, а в същото време правят забележка на мъжа си защо си е купил обувки за 200 лева, при положение че има и за 100, но му трябват тук и сега! Много са разумни!?

    Жените поемат рискове, но по-предпазливо - толкова предпазливо ги приемат, че като се оплескат нещата искат пари и помощ от мъжете им да им оправят бакииите. Много предпазлизливо и доста често, но имат някой зад гърба който оправя положенитео.

    Жените са големи манипулатори - продоват и купуват чрез секса, но след 45 годишна възраст тази игра не върви и нищо не могат да купят и да продадат щото вече не са търсена стока. Самотни жени изтормозили близките си на тази възраст, разхождащи кученца и котенца колкото искаш в парковете. Питат за мъже.

    Женският мозък е по-съвършен - манипулативен по-правилно. Съвършенството не се изразява в това. Съвършенство се получава когато получаваш голям ефект от малко разход. Когато работиш с блага постигнати от цялото семейство и постигаш нещо, а след това го наричаш твое постижение, това е нищо друго освен самозабравяне. Целта и посоката в намеренията се мени много често при женското мислене. Така ще стигнеш до целта с много повече криволичене и загуба на време и ресурси.

    Жените живеят по-дълго - е как няма, като вместо тях някой друг е свършил тежката работа. Няма много жени в стоманоелеенето, където всяка година ти съкръщава година живот. Няма и н
  • 26 Кой пол?

    1 10 Отговор

    До коментар #22 от "Фарс":

    За умрелия шаран в гащите си ли говориш?
  • 27 уточнете го

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "приемете го":

    И защо този момент все не идва? А че не е дошъл и явно никога няма да дойде косвено го доказва статистиката за загиналите при трудови злополуки - с пренебрежими изключения всички са мъже. Защо силният женски пол не му стиска да упражнява професии "де се гине, де се мре"?!?
  • 28 Гост

    7 1 Отговор
    И да караш бавно, щом се гримираш или си ровиш в телефона, не ми се хвали. Една от най-некадърно скалъпените статии, които съм чел.
  • 29 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Пич":

    Статията е за повдигане на ниското самочувствие, на "силните" дами.

    Коментиран от #30

  • 30 да ,да

    1 9 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Всички "силни" мъже накълвахте въдицата отново и си показахте комплексите.

    Коментиран от #31

  • 31 аскъ аслъ

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "да ,да":

    Когато фактите говорят - за какви комплекси иде реч?!?