Last news in Fakti

19 Април, 2024 13:45 4 221 30

Прецедент в „Бригада Нов дом“ - майсторите отказват ремонт на къща в трагично състояние

  • бригада нов дом-
  • прецедент-
  • ремонт-
  • къща

Мария Силвестър намира изход от всяка ситуация, колкото и критична да е тя

В новия епизод на "Бригада Нов дом" тази събота майсторите са изправени пред критична ситуация и са напът да си тръгнат от обект, който е в меко казано трагично състояние.

Мария ще определи това като прецедент в историята на предаването и ще направи всичко по силите си да убеди момчетата да не се отказват, а заедно да намерят решение. И успяват, в името на това едно младо момче да има не само своята мечтана детска стая, а дори своя къща, свой дом.

Изключително тежки условия за живот в стара порутена къща, превзета от влага, с полуразрушени стени, под, покрив, с разпадащи се дограми, неработещи уреди и какво ли още не, ще заварят майсторите и Мария в новия епизод на „Бригада Нов дом“. В дома живеят 17-годишен младеж и майка му, заедно с чичото на момчето. Трагичното състояние на къщата е невъзможно да се подобри само с 5-дневен ремонт, затова намирането на друго решение, пред това майсторите да се откажат от обекта, се явява в лицето на по-малката къщичка в съседство, която някога е обитавана от бабата на момчето.

Въпреки, че е много малка по площ, тя ще се окаже в далеч по-добро състояние и по-подходяща за ремонт, и след общо решение на майсторите и семейството той ще започне.

„Надеждата умира последна“, са думите, в които вярва 17-годишният Дейвид. Въпреки, че наскоро е загубил баща си и тежките условия, в които е живял досега, момчето не губи вярата си и се старае и в училище, и вкъщи да помага, с каквото може. Скоро го очаква и абитуриентски бал, затова майсторите и Мария ще дадат всичко от себе си, за да усмихнат младежа, да запазят надежда му за бъдещето, да му дадат нови хоризонти и мечти.

Независимо от теснотията, в която бригадата ще трябва да направи ремонта, духът и настроението на майсторите в епизода ще са на ниво. С проява на неочаквани музикални таланти, с песни, шеги, козунаци, чай и кюфтета 5-те дни сякаш ще преминат по-леко, а с помощта и на доброволците от „Национална асоциация на доброволците в България“, които ще изнесат огромните количества боклук, ремонтът ще приключи почти неусетно.

Запазена марка на Мария е да прави приятни изненади и в този епизод няма да има изключение. Емоциите за Дейвид ще са големи, когато водещата ще го заведе на пазар, за да изберат заедно костюм за абитуриентския му бал. „Имам всичко! Вкъщи съм си!“, ще възкликне той, влизайки в къщата след края на ремонта, а Калин Евтимов ще сподели, че тези мигове на щастие у хората са удовлетворението, което „изтрива“ всички несгоди и препятствия по пътя.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    25 18 Отговор
    Айде стига с тези тъпи реклами
  • 2 КОТарАК 🐱

    11 27 Отговор
    през славният комунизъм , цимента беше кът-отиваше за МОЧА и други , и къщите се зидаха с кал..така че спасение няма за 5 дена ,но нищо чудно да го направят в името на шоуто
  • 3 Истината съм аз

    14 14 Отговор
    Тая мария силвестър е много противна личност ..предаването става но тая парашутистка не е за там
  • 4 СМЕХОРИИ

    27 3 Отговор
    Чудно ми е само принципа на който се избират жилища за ремонт... или правим реклама на строителни м-ли, мебели и т.н. Един колега правилно се изказа, че за седмица или 10 дни, в толкова кратък технологичен срок, е невъзможен ремонт, даже и да е качествен

    Коментиран от #10

  • 5 17 ГОДИШЕН?!?!?!!

    26 2 Отговор
    ОТ 11 ГОДИШЕН КОПАЕХ КАНАЛИ ЗА 5 ЛЕВА МЕТЪРА.БЕЗ ПАРИ НЕ СЪМ ОСТАЯЛ.СЯШНИТЕ МЛАДЕЖИ СА БЕЗ РЪЦЕ И БВЗ ГЛАВИ ШОТО Я ИНАТА РЪКА ВИНАГИ Е ТЕЛЕФОНА ...ВИНАГИ А В ДРУГАТА СИГАРА...ВИНАГИ И АКЪЛА МУ ВЪВ ТЕЛЕФОНА....ВИНАГИ.....САААМО КЪТУ МУ СА ПРИПИШКА СА ВРЪЩА В РЕАЛНОСТТА.
  • 6 Каква

    6 1 Отговор
    Футболна драма драги зрители Ноо, изведнъж се намира решение.
    Все пак, браво, че помагат на хора в нужда.
  • 7 аноним

    10 3 Отговор
    Поредото предаване, обект на сеирджийсво скрито под добри намерения, във всяко риалити са драми и чудеса, независимо от контекста му. А тези, правещи ремонти, но с най-евтините и боклучиви материали на пазара са под всякаква критика.

    Коментиран от #16

  • 8 аноним

    8 7 Отговор
    забравих да добавя и за безкрайната грозота и антипатичност на водещата. Кой мъж я набута тая в публичното пространство така и не разбрах.
  • 9 Aлфа Bълкът

    15 1 Отговор
    Не схващам нещо? Не искали, а го направели.
    Къщата като гледам тухлена и не е зидана с жълта пръст. Покривът сравнително наскоро ремонтиран ми се вижда. Те тия новите майстори, дето знаят гипсокартон да работят само, толкова от тях.
    Груб строеж не съм видял да пипнат тези момчета, на едно място отидоха и върху старият гредоред и дюшеме сложиха ОСБ без да проверят дереджето на гредите. На друго, върху хоросанова мазилка без грунд, без мрежа направиха гипсова шпакловка, а тя ще се нацъвка за нула време. След 5г няма да личи, че е ремонтирано.

    Коментиран от #14

  • 10 ЧАКАЙ...ЧААКАЙ МАЛКО....

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "СМЕХОРИИ":

    А МАВЗОЛЕЯ НА Г.Д. ТАРАБАТА...
    Е ЗА СЕДЕМ ДЕНА СЪЗДАДЕН..,.,МАЙ...
  • 11 Не знам

    7 1 Отговор
    Болни ли са мъжете в това семейство? Бащата скоро се е споминал, лека му пръст . Но преди това са били Бащата, чичото и момчето . Една такава къща могат да е овършеят без да им коства много труд . Наистина младите са доста мързеливи. Даже да подхванат работа е вършат доста повърхностно. Иначе предаването не е лошо , хубаво е че помагат.
  • 12 456

    11 3 Отговор
    Младеж на 17 години, чичо / зрял мъж/ и до скоро и баща. Трима мъже който са могли да си направят отлични условия за живот, защото тази мизерия не става за два дни или месеци, дири и за две години. " Бригада Нов Дом" може да помогне на много по нуждаещи се хора и деца, а не на търтей.
    Извинявам, се но има млади мъже на тези години който правят чудеса.
  • 13 Мисля

    3 3 Отговор
    Майката млада,работоспособна-младежът също-як,здрав.Имат две съборетини с прилежащите парцели.Продават ги,теглят си един кредит и като всички хора си купуват къща или апартаментче,запрятат ръкави и бачкане му е майката.Да се помага на самотни майки или хора в неравностойно.

    Коментиран от #17

  • 14 колко си прав

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Aлфа Bълкът":

    Вкъщи направо се вбесяваме от тези псевдо ремонти, излъчвани като велика работа. Два часа глупости, за някакви си 10 мин. да видим тук-там. Голямо претупване, липса на професионализъм и създаване на бъдещи проблеми, за и без това проблемните животи на тези хора.
  • 15 размисли

    3 0 Отговор
    Такива скоростни ремонти в строителството , са разюздена фантазия . Нещо качествено и бързо , може да се случи единствено на задната седалка на колата. Не че е невъзможно , но идеята първо , една сграда и къща да не се докарва до такова трагично състояние . Стигне ли се до там , по-добре да се събори , и изгради отново . Със сигурност коства 3 пъти по-малко време , средства , и ядове . Замазването на проблема , не е решение на проблема . Просто се кърти до здраво , ако изобщо е останало нещо здраво. Отделно подобни акции , нанасят пагубни щети в оформянето на характера на младият индивид . От тук нататък през целият си живот , той няма да се напъне , щото ще чака отново , някакво чудодейно спасение . Иначе пред него стоят два пътя , да се провали оставайки в статуквото , или да се бори да успее . На 17 години може да започне да работи. Имах един стар майстор , който със сълзи на очи ми е разказвал , как на 8 години е умряла майка му , после баща му . а той на 14 години се е хванал чирак да бърка вар , и копае основи . Научил занаят , станал майстор . почина в къща 5 етажа прогимназия , облицована цялата с врачански камък , и 170 000 лв в банката . На които роднините , бързо им видяха сметката.
  • 16 да ти кажа ...

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "аноним":

    Този формат бе актуален в Гърция преди 10-12 години..
  • 17 Хммм самотни майки

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мисля":

    И причината да са самотни?
    1. Не мислят с кого лягат и какво следва
    2. Бащата е починал и майката е болна и не може да работи. Тези заслужават да им се помага, а иначе "самотни майки" с по няколко деца от различни мъже под път и над път.
  • 18 гледах епизода

    2 0 Отговор
    Еййййй, голяма пародия на ремонти. Тези майстори се изживяват повече като актьори.
    Защо не ни показват работата им в детайли ? Повече няма да си губим времето с това предаване. И то като всичко в тази държава - ала - бала и виж какво ще стане. Нищо, голяма нула. Или просто сценаристите и режисьорите не умеят да "сглобяват" суровия материал, но след такова предаване човек трябва да е усмихнат и удовлетворен, а не гневен, че нищо не е видял и си е загубил времето. Добра идея, но лошо изпълнена.
  • 19 Тежка история, но нека се довърши....

    2 0 Отговор
    Няма удовлетворение за зрителите....Майката и чичото останаха във влагата и мухъла!НЕКА БРИГАДАТА ИЗМИСЛИ НЕЩО.... И КМЕТА ПЛАЧЕШЕ И ТОЙ ДА СЕ ВКЛЮЧИ! Успех!
  • 20 мислех си

    1 0 Отговор
    Има толкова много милионери в България. Има и милиардери.
    Защо някой от тази гилдия не направи за това семейство едно Великденско чудо. Един багер да изрине всичко, да им направи някоя къщичка, та и сглобяема да е, да ги пообзаведе, дори с втора употреба мебели, да се погрижи за здравето им. В тази плесен са живи умрели. Като ще се прави добро, да е като хората.
    А сега какво направиха - нищо и половина. Не показаха сменената дограма на по-старага къща, нито пералнята и печката. Само измислици.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.