Last news in Fakti

24 Април, 2024 10:56 1 807 6

Крал Чарлз III награди Кейт Мидълтън с почетно звание, давано на Чърчил

  • крал чарлз трети-
  • крал чарлз-
  • почетно звание-
  • награда-
  • отличие-
  • кралица-
  • кралско семейство

Кралят даде почетни звания и на принц Уилям и кралица Камила

Крал Чарлз III награди Кейт Мидълтън с почетно звание, давано на Чърчил - 1
Снимка: Shutterstock

Принцеса Кейт получи нова престижна награда от крал Чарлз III, докато продължава превантивната си химиотерапия след диагнозата от рак.

Монархът даде нови отличия и на принц Уилям и кралица Камила в съобщение, направено в деня, в който внукът му, принц Луи, навърши 6 години.

Кейт се присъединява към носители на наградата като Уинстън Чърчил, Дейвид Атънбъро, Стивън Хокинг и Анна Уинтур в "Ордена на спътниците на честта"​ като първия в историята му кралски спътник.

Съобщението на Двореца Кенсингтън гласи: "Негово Величество Кралят има удоволствието да назначи Нейно Кралско Височество Принцесата на Уелс, за Кралски спътник на Ордена на спътниците на честта (The Order of the Companions of Honour). Това е ново назначение."

"Орденът на спътниците на честта" е основан от крал Джордж V през 1917 г., за да се признават изключителни постижения в областта на изкуствата, науките, медицината и обществените услуги. Назначенията влизат в сила от днес—вторник, 23 април 2024 г."

Принц Уилям бе назначен за Велик магистър на Орденът на Банята, а кралица Камила стана Велик магистър и Първа или Главна дама на Великия кръст на Орденът на Британската империя.

Почетните звания, които се раздават във Великобритания всяка година, се избират от правителството на деня чрез предварително предопределен списък с отличия за новата година и рождения ден. Няколко избрани обаче попадат в правомощията на самия крал и именно тези специфични отличия са дадени на Уилям, Кейт и Камила.

Това се случва в труден момент за кралското семейство, когато Чарлз и Кейт са диагностицирани с рак.

Принцесата се оттегли изцяло от обществения живот, а кралят значително намали натовареността си, като отмени всички кралски събития, освен няколко. По-голямата част от задълженията му след тежката новина за здравословното му състояние през февруари бяха срещи в Бъкингамския дворец, въпреки че той поведе кралското семейство в църквата в Уиндзор на Великден.

Принц Уилям също си взе известно време отпуск, след като Кейт претърпя коремна операция през януари, докато светлината на прожекторите все повече пада върху Камила като най-, ако не и единствената, високопоставена кралска особа, която все още работи.

Напоследък обаче Уилям отново се занимава с кралска работа, включително миналата седмица посети благотворителната организация Surplus to Supper, която преразпределя храна, която иначе би отишла в кофата за боклук.

Новите отличия могат да бъдат добре дошъл стимул за трима членове на кралското семейство, които под една или друга форма изпитват напрежение по време на безпрецедентните няколко месеца на притеснения за здравето на кралската фамилия.

Кейт и Уилям бяха разтърсени и от бурни спекулации в социалните медии, след като принцесата беше извън полезрението на обществеността, фокусирайки се върху възстановяването си, с вирусен тренд в X, който предполагаше, че тя е "изчезнала." Докато клюките и слуховете ставаха все по-гротескни, Кейт беше принудена да направи изявление за диагнозата си на 22 март с видео в профилите на семейството в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лейди Камила

    5 1 Отговор
    Посмъртно, разбира се.

    Ще я видим доста променена като се появи на живо. Едва ли ще е тя. Но пък доста ще прилича.
  • 2 456

    6 0 Отговор
    Ха, ха тия помежду си започнаха да си раздават облагите.
  • 3 Механик

    6 0 Отговор
    И какви "медицински постижения" са постигнали "наградените"?
    Тия само си измислят награди, за да награждават самите себе си.
    А облъченото ГМО-стадо от ббройлери следи със затаен дъх как живее кралското семейство.
    Това е същото като когато си гладен да гледаш как някой яде кебапче и да му се възхищаваш.
  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    Ина с кво ни грее това , тя получила награда за кво ,че е болна от рак и че ще се излекува . С парите на селяните който работят за нея .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.