Last news in Fakti

2 Май, 2024 12:22 2 341 10

От кеч звезда до най-високоплатения актьор в Холивуд: Дуейн Джонсън "Скалата" стана на 52 г.

  • дуейн джонсън-
  • скалата-
  • рожден ден-
  • филми-
  • комедия-
  • екшън

Най-емблематичните филми на Скалата, с които можем да отпразнуваме рождения му ден

От кеч звезда до най-високоплатения актьор в Холивуд: Дуейн Джонсън "Скалата" стана на 52 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тези от нас, които са израснали с изданията на "Първична сила", много добре помнят вълнението, когато водещият обявяваше излизането на Скалата на ринга. През годините Дуейн Джонсън, чието сценично име е Скалата, ни завладяваше с култовите си движения, а по-късно и с филмите си. Кеч звездата, превърнал се в най-високоплатения актьор в Холивуд, дебютира като филмов актьор във филма с Брендън Фрейзър "Мумията се завръща" (2001 г.), където играе Краля на скорпионите, а по-късно се превъплъщава в "Кралят на скорпионите" (2002 г.) през следващата година. Оттогава насам киното не е същото, а филмите, в които участва, отразяват нещо, което кеч феновете нямаше как да забележат в Скалата през 90-те години - неговият безспорен комедиен талант.

С течение на годините той се превръща в един от най-високоплатените и успешни актьори в Холивуд. Тъй като днес Дуейн Джонсън празнува 52-ия си рожден ден, нека разгледаме някои от най-добрите му филмови изпълнения.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Dwayne Johnson (@therock)

 

"Бързи и яростни: Хобс и Шоу"

"Бързи и яростни: Хобс и Шоу" показва екшън силата Дуейн "Скалата" Джонсън заедно с не по-малко динамичния Джейсън Стейтъм. Заедно те участват в първия игрален спин-оф от франчайза "Бързи и яростни". Филмът възприема класическата формула на приятелски филм, но с високооктанов обрат. Филмът не се опитва да бъде нещо повече от това, което е – чисто, забавно бягство от реалността и точно това го направи толкова успешен.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Hobbs & Shaw (@hobbsandshaw)

"Агент и 1/2"

"Агент и 1/2" е онзи филм, за който мнозина са благодарни, че събира една комедийна двойка, която се превръща с златна мина за Холивуд. Тази комедия от 2016 г. събра за първи път Кевин Харт и Дуейн Джонсън - отличен избор, който подчерта тяхната неоспорима комедийна химия. Филмът умело противопоставя физическите размери на актьорите за максимален хумор.

Слоганът на филма перфектно улавя същността на екранното партньорство: "За спасяването на света са необходими малко Харт (сърце) и голям Джонсън."

"Круиз в джунглата​"

Режисиран от Жауме Колет-Сера с участието на Джонсън и Емили Блънт, това е филм, изключително наситен на специални ефекти. Вдъхновен е от атракцион в увеселителните паркове на Дисниленд. Във филма Джонсън изпълнява ролята на хрисимия шофьор на параход Франк Волф.

"Моана"

Дуейн Джонсън прави остър завой от обичайните си роли в анимационния филм на Дисни "Моана". В този филм той се превъплъщава в образа на Мауи - харизматичен герой, чието безгрижно отношение в крайна сметка поставят света в опасност. Сюжетът се върти около Моана, решителна млада жена, която има нелеката задача да открие Мауи, да го убеди да поеме отговорност и след това да спаси света. Самата "Моана" е очарователно и незабравимо приключение, изпълнено с индивидуалност, а изпълнението на Скалата е ключова съставка за успеха ѝ.

"Семейни кютеци"

Флоранс Пю излиза на ринга като Пейдж, реална шампионка на WWE, в трогателния филм "Семейни кютеци". Филмът изследва пътуването на Пейдж, която израства, заобиколена от тръпката и театъра на професионалната борба заедно с брат си. Въпреки че и двамата мечтаят за слава в кеча, Пейдж е тази, която в крайна сметка се издига до ранга на суперзвезда.

Въпреки че няма главна роля, Дуейн Джонсън придава на филма своята звездна мощ, представяйки се като легенда в кеча, която признава таланта на новото поколение. Участието на Джонсън добавя слой автентичност към историята, тъй като филмът е базиран на истински събития.

"Джуманджи: Добре дошли в джунглата"

"Джуманджи: Добре дошли в джунглата" е продължение на филма "Джуманджи" от 1995 г. Историята се върти около четирима ученици от гимназията, които се оказват въвлечени във видеоигра, чието действие се развива в джунглата. Тийнейджърите влизат в ролите на героите, които са избрали да ги представляват в играта. Дуейн Джонсън и Кевин Харт, които преди това участваха заедно в "Агент и 1/2", са част от актьорския ансамбъл, който включва още Джак Блек и Карън Гилън. До края на разпространението на филма по кината, той е спечелил 962,5 милиона долара, а оттогава тази сума допълнително се е увеличила до 995,3 милиона долара от домашно разпространение.

Спасители на плажа

Вдъхновен от култовия сериал "Спасители на плажа" и режисиран от Сет Гордън, филмът е закачлива екшън-комедия, в която участват Зак Ефрон, Приянка Чопра Джонас и Дуейн Джонсън, който влиза в ролята на Мич Бюканън - ‘капитан’ на своя отряд от спасители. Филмът има за цел да пресъздаде кичозния чар на оригиналната поредица, но на моменти се препъва. Въпреки че шегите се случват постоянно, сюжетът на моменти се губи.

Бързи и яростни

Петата част бележи ключова промяна във франчайза "Бързи и яростни", като въвежда Люк Хобс, герой, изигран от Дуейн Джонсън. Филмът излиза извън рамките на поредицата за улични състезания и се превръща в екшън с високи залози, в който Хобс е ключов играч.

Люк Хобс, агент на Дипломатическата служба за сигурност, е натоварен със задачата да проследи Дом, Брайън и Мия, след като те са обвинени в убийството на членове на екипа на Хобс. Превъплъщението на Джонсън в решителния и висококвалифициран Хобс е безспорно впечатляващо и затвърждава мястото му на основен играч във вселената на "Бързи и яростни".

Франчайзът "Бързи и яростни" е издълбал ниша за себе си, известен с високооктановите си екшън сцени и лекия тон.

"Бързи и яростни 7" обаче се отличава с изненадваща емоционална дълбочина - промяна, наложена от трагедия в реалния живот. Внезапната кончина на актьора Пол Уокър по време на снимките принуждава продуцентския екип да направи значителни корекции в историята. Филмът " Бързи и яростни 7" се превърна в критически и търговски успех. Филмът премина границата от 1,5 милиарда долара в боксофиса, затвърждавайки статута на Дуейн Джонсън като холивудска звезда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На тоя и гащите са му

    4 8 Отговор
    На заем и под наем 🤭🤭🤭✡️

    Коментиран от #7

  • 2 Достоен

    12 6 Отговор
    За уважение !
  • 3 честен ционист

    5 8 Отговор
    Още едун кумир на Тиквата.
  • 4 Гост

    11 12 Отговор
    Като кечист не го харесвах а като " актьор" още повече . Играе в елементарни екшъни за безгръбначни. Филми за елементарите американци гледат без да мислят .

    Коментиран от #5

  • 5 честен ционист

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Мусколестите актьори са недодялани, с роли само за нискоинтелигентна аудитория. Изключение само прави Арни и то не, защото е блестящ актьор, а сценаристите зад него са велики.

    Коментиран от #10

  • 6 Гост

    5 1 Отговор
    Ще добавя Андре Гиганта , Хълк Хоган, Ледения Стив Остин, Батиста, Джон Сина ,и още няколко кечиста в разни евтини видео филмчета. А през 80 години пък имаше разни фентъзи и екшън филми с участието на културисти или боди билдъри . Повечето излизали на видео.
  • 7 Някой "хора" и

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "На тоя и гащите са му":

    там са били? А краставицата как ти дойде "под наем"?
  • 8 Холивуд отдавна

    3 5 Отговор
    е свърталище на треторазрядни клоуни като този! Все по някое продуцентче от другия тротоар се намира , да ги лансира такива!
  • 9 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    0 0 Отговор
    Велики коментари! Тук все почитатели на Скорсезе, Кончаловски или поне Де Палма са събрани! Мани! Няма по голяма сила във Вселената от безкрайната убеденост на нашенските маргинали в непогрешимостта им. А тя е движена предимно от хейта, злобата и собствената некадърност. Та така и изказванията за Дуейн Джонсън - абсолютни неизвестници заменящи реалността с никомунеизвестен форум дават "компетентна" оценка преуспял актьор, чието име е познато от Африка до Чукотка! Да се смееш ли или да плачеш?!
  • 10 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Замалко да подмина коментара ти, обаче... През 2012г. почина /Светла му памет/ Майкъл Кларк Дънкан - един велик актьор, който остави образа на невинно осъдения в Зеления Път - по сценарии от книгата на Стивън Кинг! Дали усещаш накъде бия, или ти компетентно не си го гледал?