Last news in Fakti

8 Май, 2024 00:30 5 852 36

Най-честите грешки в секса на 30+-годишните

  • секс-
  • грешки-
  • 30-годишните

Ориентирането в секса през 30-те години изисква внимание, комуникация и готовност за изследване и адаптиране

Най-честите грешки в секса на 30+-годишните - 1
Снимкa: Shutterstock

Навлизането в 30-те години често е съпроводено с чувство за самоувереност и зрялост. Въпреки тази увереност обаче, много хора продължават да се борят с различни аспекти на личния си живот, включително и със секса. Противно на общоприетото схващане, сексуалното удовлетворение не е задължително да достигне своя връх през 20-те години. Напротив, 30-те години предлагат уникален пейзаж за сексуално изследване и удовлетворение.

През този етап от живота обаче често се допускат няколко грешки, които могат да попречат на сексуалното удовлетворение и интимността. Разбирането на тези капани е от решаващо значение за хората, които искат да подобрят сексуалните си преживявания през 30-те си години.

Пренебрегване на комуникацията: С нарастването на отговорностите през 30-те години е лесно да дадем приоритет на работата, семейството и социалните задължения пред интимното общуване с партньора. Пренебрегването на откритото съобщаване на желанията, границите и опасенията обаче може да доведе до недоразумения и неудовлетвореност в спалнята. Установяването на открити линии на комуникация насърчава доверието и разбирането, като проправя пътя към по-дълбока интимност и сексуално удовлетворение.

Неглижиране на физическото здраве: Натовареният график и повишените нива на стрес през 30-те години често водят до пренебрегване на физическото здраве, включително физическите упражнения и правилното хранене. Поддържането на здравословен начин на живот обаче е от първостепенно значение за сексуалното благополучие. Редовните физически упражнения не само повишават либидото и издръжливостта, но и укрепват увереността в тялото и цялостното сексуално удовлетворение. По същия начин балансираното хранене, богато на хранителни вещества, подпомага хормоналния баланс и сексуалната функция.

Подценяване на психичното здраве: Проблемите с психичното здраве, като тревожност, депресия и стрес, могат значително да повлияят на сексуалното желание и представяне. Пренебрегването на тези фактори или отхвърлянето на значението им за сексуалния ви живот може да задълбочи проблема. Търсенето на професионална помощ и практикуването на техники за намаляване на стреса, като например осъзнатост и медитация, може да подобри психичното благополучие и да подобри сексуалните преживявания.

Изпадане в рутина: Комфортът и познатостта са неразделна част от дългосрочните взаимоотношения, но те могат да доведат до самодоволство и монотонност в спалнята. Изпадането в сексуална рутина, лишена от вълнение и спонтанност, може да отслаби възбудата и желанието. Приемането на новостите чрез нови дейности, фантазии или места може да разпали отново страстта и да подмлади сексуалната интимност.

Прекалено голямо значение на изпълнението: През 30-те си години често ни се оказва натиск да постигнем успехи в различни аспекти на живота, включително и в сексуалното представяне. Обсебването на показатели за ефективност, като продължителност или честота, може да отклони вниманието от истинската същност на интимността. Вместо да се фиксирате върху постигането на конкретни резултати, съсредоточете се върху връзката, удоволствието и взаимното удовлетворение, което позволява по-пълноценно сексуално преживяване.

Пренебрегване на прелюдията: С умножаването на отговорностите времето се превръща в ценна стока, което кара много двойки да бързат при сексуалните си контакти. Пренебрегването на любовната игра обаче намалява възбудата и лишава партньорите от възможността да се включат пълноценно в преживяването. Дайте приоритет на продължителните прелюдии, за да изградите очакване, да засилите възбудата и да задълбочите емоционалната връзка, което в крайна сметка води до по-удовлетворяващ секс.

Неглижиране на сексуалните фантазии: 30-те години са отлична възможност за сексуално изследване и себепознание, но много хора се притесняват да опитват нови неща поради страх или несигурност. Прегръщането на любопитството и непредубедеността може да доведе до вълнуващи открития и по-голямо удоволствие. Независимо дали изследвате фантазиите си, експериментирате с нови техники или въвеждате играчки и аксесоари, сексуалното изследване може да съживи сексуалния ви живот и да засили интимността.

Подценяване на грижата за себе си: В суматохата на живота грижата за себе си често остава на заден план, което кара хората да се чувстват изтощени и откъснати от тялото си. Даването на приоритет на практиките за грижа за себе си, като релаксация, разпускане и самостоятелно изследване, спомага за по-дълбока връзка със себе си и повишава сексуалната увереност и удоволствие. Не забравяйте, че инвестирането в благосъстоянието ви е от съществено значение за култивирането на пълноценен и удовлетворяващ сексуален живот през 30-те години.

Ориентирането в секса през 30-те години изисква внимание, комуникация и готовност за изследване и адаптиране. Избягвайки често срещаните грешки и използвайки възможностите за развитие и интимност, хората могат да развиват жизнен и удовлетворяващ сексуален живот до 30-те си години и след това, пише woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Град Козлодуй

    5 15 Отговор
    Благодаря за Полезната Информация Уважаема Автор госпожа Маринова

    Коментиран от #8, #9, #10, #11, #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Милена

    10 3 Отговор
    След 32г се отпуснах и разбрах удоволствието от секса. И станах много по активна. Задръшките паднаха напълно.

    Коментиран от #22, #32

  • 21 ф16 бл70 вхГ

    13 1 Отговор
    Ако не се поддържа самолета (и летището) в добро състояние, са възможни аварии и инциденти.
  • 22 Милена

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Милена":

    ...и вече изминаха 3бг.оттогава

    Коментиран от #28

  • 23 бай Даньо

    7 1 Отговор
    ТЯ иска,...ТОЙ не може
    други грешки има ли
  • 24 Ехото...

    7 4 Отговор
    Пак клишета ! Особено с тази прелюдия , как се набива в главите като нещо задължително ! Понякога и жените , и мъжете искат да започнат веднага !
  • 25 МИНУВАЧ

    6 1 Отговор
    -Снощи гледах интервю с Брижит Бардо, помниш ли как въздишахме и искахме да приличаме на нея
    -Помня, как да не помня...
    -Е, мечтата ни се осъществи
    ТА И С кекса, всяко нещо с времето си, макар че меракът умира последен
  • 26 Име

    3 2 Отговор
    Грегориан май няма поклоннички!
  • 27 Гретиния

    7 3 Отговор
    Не мое се запра......ъъъъх , ооох , аааах.....
  • 28 Милена

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Милена":

    Изминаха 16г. И промяна няма.
  • 29 Таня

    7 5 Отговор
    Аз в началото на 30-те "открих" аналният секс, не просто като екзотично разнообразие, а за редовна употреба.

    Коментиран от #33, #36

  • 30 Име

    1 0 Отговор
    Като Петро!
  • 31 ЖИВОТЪТ МИ

    1 0 Отговор
    Ожених се на 27г. Жена ми е 7г по малка и тъкмо беше завършила училеще. И неразпечатана. Аз вече бях ошетъл доста мацки най различни. От заспали до тигрици. С една от тях с 1г.по голяма от мен гледах да съм с дрешка на гърба иначе беше редовно изподран. С жена ми 3г.развявахме байраци и скитахме постоянно. Живеехме отделно отначало на квартира. Ноо самостоятелно и свободно. За тези 3г така се сработихме тя постепенно се отпусна започнахме различни пози и избрахме една при която и двамата откачахме и не млъквахме. Но рещаващо беше това че сме сами. И така 50г.и никога само с един оргазъм. 4 5 винаги. Позата е наша разработка и не съм срещал описание от друг. По сле след трите год.бяс дойдоха децата и така.
  • 32 Даааа

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Милена":

    Миленче, така е... Ние като "набори" и подобни на нас знаем как да живеем... Я виж днешната "младеж" как живее... Телефони, наркотици и алкохол... А при нас беше кой пръв ще свали нова мацка.... Ехххх, години млади луди.. Ама и сега не се оплаквам да ти кажа, при положение че ме "налазват" само между 30-35 годишни и какво да ги правя миличките... Няма да ги оставя, я... 🤣

    Коментиран от #34

  • 33 Даааа

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Таня":

    На мен пък рядко ми се отваря парашута, че нещо диаметъра ги плаши, но има и такива, които пък си го харесват... Така, че за всеки има по нещо! :)
  • 34 Милена

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Даааа":

    Да абсолютно си прав.
    След32г до 48г жените постояно им светва копчето. Аз поне постояно мисля за секс.

    Коментиран от #35

  • 35 Даааа

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Милена":

    Така и трябва! То какво друго остана в този живот! Да си хапнем, пийнем (обожавам хубаво вино) и да си се.... колкото повече, толкова повече! 🙂
  • 36 Бравос

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Таня":

    Даи боже такива жени повече.