Last news in Fakti

8 Май, 2024 10:58 1 387 4

Почина звезда от "Игра на тронове" и "Торчууд"

  • почина-
  • актьор-
  • звезда-
  • сериал-
  • игра на тронове

Иън Гелдър се бореше с рак до смъртта си

Преди два от този свят си е отишъл актьорът Иън Гелдър, участвал в „Игра на тронове“ и „Торчууд“. 74-годишният артист е починал след битка с рака. Неговият съпруг, колегата актьор Бен Даниелс, обяви трагичната смърт във вторник вечерта.

В "Игра на тронове" Иън Гелдър изигра ролята на Кеван Ланистър - брат на краля Тивин Ланистър.

Двойката беше заедно от 1993 г. Двамата се запознават по време на продукцията на Джо Ортън - Entertaining Mr Sloane.

Звездата от "Закон и ред: Великобритания" написа: „С огромна тъга и тежко сърце, разбито на милиони парчета, пускам този пост, за да съобщя за смъртта на моя скъп съпруг и партньор в живота Иън Гелдър. Иън беше диагностициран с рак на жлъчните пътища през декември и на 6 май почина в 13:07.

Бях спрял всякаква работа, за да се грижа за него, но никой от нас нямаше представа, че всичко ще бъде толкова бързо. Той беше моята скала и бяхме партньори повече от 30 години. Ако не бяхме заедно, си говорехме всеки ден.

Той беше най-милото, най-щедрото и любящо човешко същество. Той беше прекрасен, прекрасен актьор и всеки, който работеше с него, беше докоснат от сърцето и светлината му. Честно казано не знам какво ще правя без него до мен. Той се справи с ужасната си болест с такава смелост, без никакво самосъжаление. Никога."


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 2 Отговор
    Поклон
  • 2 Един

    2 2 Отговор
    Гнус!
  • 3 Пимпарев

    2 2 Отговор
    Изпитвам само погнуса!
  • 4 Дано отиде в пеераският рай

    1 0 Отговор
    Пълен с млади жребци