Last news in Fakti

1 Май, 2014 16:56 947 0

В Хисаря започва конкурс за популярна песен

  • хисаря-
  • конкурс-
  • песен

За втора поредна година в продължение на три дни млади таланти ще се състезават

Национален младежки конкурс за популярна песен “Петнадесет лалета” започна в град Хисаря днес. За втора поредна година в продължение на три дни млади таланти ще се състезават в престижния конкурс. Той се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България  Маргарита Попова.

„Събитието има за цел да открие и насърчи развитието на млади вокалисти и инструменталисти, да подпомогне музикалните им заложби, както и да  създаде възможности за сценична изява.”, заяви кметът на Община Хисаря Пенка Ганева.

„Създадени са условия за изява на музикалните таланти чрез колективно и солово изпълнение пред публика. Дава им се възможност за усъвършенстване на сценичните умения и навици, обогатяване на музикалната култура и усета им за стойностното и красивото в музиката.”, твърдят Мими Иванова и Развигор Попов, които са част от тазгодишното жури.

Тази година за конкурса са заявили два пъти повече участници от миналата година, като сред тях са и финалисти от национални реалити формати.

Събитието, което се провежда в настоящата СПА дестинация на Балканите – Хисаря, ще бъде закрито на 3 май от 13 часа лично от вицепрезидента Маргарита Попова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА