Last news in Fakti

14 Юли, 2014 11:39 2 691 4

Финансовите регулатори са или неграмотни, или свързани с мафията

  • ктб-
  • пари-
  • левове

Затова и идеята сегашните шефове на БНБ да оправят батака, който сами създадоха е идиотска

Финансовите регулатори са или неграмотни, или свързани с мафията - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Текстът от Фейсбука на Владислав Панев. Той е основател и председател на "СКАЙ Управление на активи".

Точно преди година на конференция на Комисията за финансов надзор (КФН), на която присъстваше и Даниела Бобева, дни преди да бъде избрана за вицепремиер, на тема как да направим финансово грамотни гражданите, предложих първо да се организират курсове за финансова грамотност на регулаторите.

Предложих им и лектори - журналистите, които от години разкриват машинациите във финансовия сектор.

Сега вече е късно за обучение.

Регулаторите се доказаха като неграмотни или обвързани с мафията, а най-вероятно и двете.

Затова и идеята сегашните шефове на БНБ да оправят батака, който сами създадоха е идиотска. Нещо повече, целият финансов сектор знае кои са и другите обезкостени финансови компании. Очевидно само БНБ и КФН си нямат представа.

Когато след дни, седмици или месеци се случи поредната бомба, пак ли ще предложат всички ние да платим за золумите?

Какво трябва да стане за мен е ясно:

- незабавни оставки и избор на одобрени от ЕЦБ експерти начело на БНБ;

- разкриване на всички схеми не само в КТБ;

- реални наказания за виновните;

- прекратяване влиянието на Делян Пеевски върху системата;

- максимална прозрачност;

- процедурата за несъстоятелност на КТБ - по законовия ред.

Така че да се научим, че риск за парите ни има.

А и за да демонстрираме, че в България закони има, те се спазват, а не се пренаписват в последния момент за нашите хора. Последното е корупция в особено големи размери.

Докато тези неща станат факт, аз съм взел решението за себе си и за клиентите ми. Всичкия личен, фирмен и фондов кеш - в евро и на депозит в стабилни банки. Докато доверието не бъде възстановено, нямам право да рискувам поверените ми пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сикишлийски

    1 0 Отговор
    с такъв матрЯл - такива резултати
  • 2 Agent

    0 0 Отговор
    "Всичкия личен, фирмен и фондов кеш - в евро и на депозит в стабилни банки. Докато доверието не бъде възстановено, нямам право да рискувам поверените ми пари." НАЛИ ДОСКОРО КТБ БЕШЕ ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРЕ КАПИТАЛИЗИРАНИТЕ И ГОЛЯМИ БАНКИ? СЕГА КОИ СА ДРУГИТЕ СТАБИЛНИ БАНКИ???
  • 3 Maria Stoianova

    0 0 Отговор
    В МОМЕНТА НАРОДА ПРОЯВЯВЯ БИВОЛСКО ТЪРПЕНИЕ.НО СПРАВЕДЛИВОСТТА ИЗИСКВА ДА СЕ КАЖЕ.ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН СЛУЧАЙ-хората се сблъскват с непредвидени обстоятелства.ГРЪМ ОТ ЯСНО НЕБЕ И СТАР КЛАСИЧЕСКИ ТРИК.ВЪВ ВИСША СТЕПЕН.ДА накараш банка да фалира.Освен ако страните не са се договорили.ХИТРО.КОЙТО ИМА РАБОТА С ДЯВОЛА,ТРЯБВА ДА Е ПО-ХИТЪР ОТ НЕГО.Така изпълнено,че да няма отърване.Игра на котка и мишка.ИМА НЕЩО ТЪМНО В ТАЗИ РАБОТА.Станалото станалоА шансовете какви са?ВСЕ ПАК тая работа има автор.НА НЯКОЙ МАЙ МУ ХАРЕСВА ДА СЕ ПЪРЖИ В СОБСТВЕНАТА СИ МАЗНИНА.И СЕГА КАКВО?ДО 100 000.НАПРАВО НАКАЗАТЕЛЕН УДАР ЗА НЯКОИ ХОРА.ЕТО ТИ ТЕБЕ ПРОГРЕС.ТАКА СТАВА С ТАЙНИТЕ ХОДОВЕ НА ПОЛИТИКАТА.Обещаниятя излязоха вятър и мъгла.ОТ ВРЕМЕ ОНО.И КАК НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ КОЖАТА СИ.И СИ ИЗМИСЛИХА И ЛИЦЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО.ТОВА Е БАНКА ,А НЕ БИТ-ПАЗАР.НЕ МОЖЕ ЗА ДВЕ ГОДИНИ ДА НЕ УСТАНОВИШ КАКВЖ СЕ ВЪРШИ ТАМ.Е,ПРОСТО БЪЛГАРИЯ.
  • 4 Петя Червенкова

    0 0 Отговор
    За пръв път от 23 години насам комунистите имат 100%, разпределени между БСП, етническия им клонинг ДПС, националистическия им клонинг Атака и мутренския им филиал ГЕРБ.