Last news in Fakti

15 Юли, 2014 11:08 1 579 3

Сидеров: На фона на бедността банкерските драми са цинизъм

  • волен сидеров-
  • "атака"-
  • ктб-
  • бедността-
  • банкерските драми-
  • банки-
  • депозит-
  • "южен поток"

Лидерът на Атака предложи липсите в КТБ да бъдат възстановени с лични средства на президента Плевнелиев и на политическите лидери Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан и Николай Бареков

Сидеров: На фона на бедността банкерските драми са цинизъм - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров предложи липсите в КТБ да бъдат възстановени с лични средства на президента Плевнелиев и на политически лидери като Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан и Николай Бареков по време на среща със симпатизанти и граждани на Велико Търново. Пред тях той коментира кризата в банковия сектор, както и спекулациите и манипулациите, свързани с нея.

Сидеров подчерта, че партията му не участва в консултациите при президента и в работата на парламента, защото това правителство е със свалено доверие и трябва да си отиде. Той изтъкна искането на националистите кабинетът да се оттегли колкото се може по-бързо и припомни как той се е отказал от проекта „Южен поток“ след посещението на американските сенатори. Волен Сидеров подчерта, че този проект е важен, България ще печели от него и отново ще стане значим енергиен фактор на Балканите. Той изрази убеденост, че проектът няма да пропадне.

Сидеров коментира и актуализирането на бюджета от ГЕРБ, ДПС и БСП по средата на годината, защото трябва да се покрие дупката от 3,5 млрд. лв. в КТБ и отбеляза, че такава актуализация не е имало досега. Сидеров се възмути от начина, по който трите политически сили се събират с президента и решават, че тези 3,5 млрд. лв. ще ги платим всички, и попита защо трябва данъкоплатците да плащат за далаверите на банкерите.

„Според мен това е неправилно и аз не мога да го нарека спасяване на банката. Това е спасяване на тези, които са направили някаква спекула с тези пари. Това е спасяване на хората, които са ръководили банката, и които, ако са я източили, то те са виновници. Защо обаче виновниците трябва да бъдат наградени, т.е. банката да продължи да съществува като държавна, след което щели да я продадат пак?! Може би на някой нов играч, който отново ще започне да я точи“, предположи лидерът на националистите и добави, че тази игра не му харесва и не е съгласен с нея. „Ние от „Атака“ затова не участваме в тези консултации, защото няма как да легитимираме подобно престъпление“, категоричен бе той.

Сидеров предложи липсващите пари да бъдат събрани като Плевнелиев да си продаде имотите, а Борисов, Станишев, Местан и Бареков, който се хвали, че е много богат, да попълнят дупката с лични пари. Той отново подчерта, че да се покрива дупката с пари на народа е неправилно решение. Сидеров обърна внимание, че в България много хора не могат да си позволят депозит в банка, затова е неприятно да се взимат от техните пари.

„Правилното решение е тези банки, които печелят, да са държавни. Защо трябваше да се приватизират, да ги източва някой, след което държавата отново да ги стабилизира“, попита още Сидеров. Според него, подобна игра е нужна на олигархията и мнозина са станали милиардери за сметка на народа, който е станал още по-беден. На фона на бедността в България да се говори за банкерски драми е цинично.
 

Сидеров подчерта, че тази банка е била донор на партията на Бареков. С парите от същата банка са купувани гласове, плащана е скъпата му предизборна кампания, плащани са автобуси с избиратели, платени наблюдатели. Сидеров призова хората да не се лъжат по нещо, което се представя като нова сила, а всъщност е свързана с олигархичния капитал. Той обърна внимание, че ако прокуратурата и банковият надзор си бяха свършили работата навреме, сегашната ситуация щеше да бъде избегната. Лидерът на „Атака“ обърна внимание на факта, че източването на банката е ставало във времето и е започнало по времето на Борисов. По същото време банката се е разраснала и държавните предприятия са държали парите си там, защото така е казал премиерът.

„По времето на Борисов същата тази банка, която търсят сега как да я спасят, цъфтеше и процъфтяваше и вероятно тогава там са се вихрели същите подобни спекулации. Това е ставало по времето на Борисов и с неговото знание и благословия. Няма как да бъде иначе. Значи той е един от най-отговорните хора за банковата криза. Защо сега се прави на спасител?“, попита Сидеров. Той заяви, че Борисов трябва да отговаря пред следствието и прокуратурата, а не да се прави на спасител.

Сидеров отново подчерта, че „Атака“ не е на консултациите при президента, защото няма място при хората, които са ограбили банката. Тези политически сили не са алтернативата, те не могат да управляват, защото са съпричастни към ограбването на страната. „Затова „Атака“ е извън парламента - защото няма място при хора, които са пряко виновни. Мястото ни е при българския народ“, заключи Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dimitar Mitev

    4 0 Отговор
    Сидеров, кажи ТИ колко от предизборните обещания изпълни, потурнако! Крепи на Местаня топките, друго?
  • 2 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    2 0 Отговор
    Ти пък кой беше бе....а да оня с 2-та процента дет не мина бариерата на вота
  • 3 Петя Червенкова

    0 0 Отговор
    крадливите политици да си ходят!