Last news in Fakti

11 Май, 2015 10:57 1 880 2

В Македония смятат, че тази терористична група е спусната отгоре

  • стефан ралчев-
  • македония-
  • протести

Според него мнозинството от хора в Македония не възприемат инцидента в Куманово като съществуваща заплаха

В Македония смятат, че тази терористична група е спусната отгоре - 1
Снимка: БТА/AP
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Мисля, че мнозинството от хората в Македония не възприемат инцидента в Куманово като съществуваща заплаха. Те смятат, че този конфликт и тази терористична група им е спусната отгоре.““, това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Стефан Ралчев от Института за национални и международни изследвания:

„Естествено, че идеята на г-н Груевски е да дефокусира вниманието от случващите се протести в Македония към такива изкуствено фабрикувани етнически конфликти. В подкрепа на това мога да спомена, че към 20-21 април някаква подобна група превзе граничен пункт на границата между Македония и Косово точно когато беше апогеят на т.нар. "информационни бомби", спускани от опозиционния лидер Зоран Заев.

„На Балканите винаги е лесно да се стигне до по-голямо напрежение, ако се върви в тази посока“, коментира Ралчев, който изрази увереност, че и македонският, и албанският народ няма да се оставят да бъдат подведени.

Експертът е на мнение, че антиправителствените протести в Македония са истински, граждански и ще продължат:

„ЕС играе много плаха роля в Македония в последните години. След едно синхронизирано действие на протестиращи и по-сериозна реакция от страна на ЕС, аз смятам, че следващите 2 до 3 месеца на премиера Груевски ще се наложи да подаде оставка. За него това няма да е чак такъв прецедент. Той на няколко пъти досега предизвиква сам предсрочни избори.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чегобара

    0 0 Отговор
    Всичко е заради турски поток който трябва да мине през Македония, на шляканите янките хич не им изнася руски газ да втрви към Европа и плащат на подобни терористични групи да създават конфликти.
  • 2 съдиста

    0 0 Отговор
    Да, така е, де го чукаш, де се пука.