Last news in Fakti

9 Декември, 2015 22:28 19 441 53

Петко Симеонов: За тъпата провинция и магистралите

  • хемус-
  • магистрала-
  • път

Пътят София-Калотина, както и входа на България от Сърбия, остава на селско равнище

Петко Симеонов: За тъпата провинция и магистралите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Винаги съм бил за пътната инфраструктура. Без нейното цялостно изграждане нищо не може да се гради. Оставаме си дълбока и тъпа провинция.

Това написа в профила си във Фейсбук Петко Симеонов.

Построените магистрали са особени - "Тракия" има плажен характер (да стигат ли софиянци бързо до морето!); "Марица" е кафеджийска (лесно и бързо да се пие кафе в Цариград); "Струма" се строи пак на плажен принцип (колко е близо София до Егея)... По "Хемус" - практически нищо. Вторият мост на Дунав, при Видин, "виси" във въздуха. До него няма и не се строи нормален път. Първият мост - при Русе, е почти рухнал и нищо ново. Никакви нови пътища към Дунава и през Родопите, никакви нови мостове (по римско време в "нашия участък" са близо 10!). Без понятие, че сме дунавска Държава. Никаква идея за връзка между Солун-Дунава; Цариград-Дунав, Сърбия и Македония.

Къде е плана за Столицата на държавата? За останалите градове?

Без никакво разбиране, че Стара планина е СТЕНА преграждаща единното икономическо пространство на страната.

Пътят София-Калотина, както и входа на България от Сърбия, остава на селско равнище. Няма пътища до Скопие и Тирана. Никаква работа (поне като представа) за контактите с Гърция и Беломорието.

Никакво общо виждане за държава, природа, територия, история...

Отделен е въпроса за Главния прокурор. Неговата конституционна позиция е идиотия, която можеше да се оправи на няколко пъти...

Никаква грижа за дребното, малкото стопанство. Дори обмисляха освен "данък колиба" да има и "данък градина". Кретени. Тодор Живков беше дал възможност за "стопанството за лично ползване", за да избяга от "дефицита", тези не схващат, че дребната собственост е бягство от непреживаемата бедност.

БЕДНОСТ И БЕЗПРАВИЕ, ДАМИ И ГОСПОДА!

Така повече не може!

*Заглавието е на редакцията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цъ4я

    2 1 Отговор
    Винетките вкарват г..а у гащите, така че "тъпа провинция" няма! Има богата провинция и закъсали за зимнина "столичани"!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мак4

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "цъ4я":

    Има много еФтини мякащи девойки които си вдигат краката за едно уйски бате, а за вечеря и кино да не говорим какво правят щото само на зимнина цъ хахах :)
  • 4 saas

    3 0 Отговор
    Интересна статия! Стара планина наистина е стена, която разделя икономически България и може би е основната причина Дунав да бъде пренебрегван. Пътят ни за Европа (през Сърбия) наистина не изглежда европейски!

    НО..София - Калотина се взима за 40 мин без дупки. Мнението за магристралите "от София" е половинчато - ако не столицата, кой друг град да свържем с останалата част от държавата? Берковица ли? Коментарът за АМ Марица е направо жалък - най-големият транзитен трафик през държавата минава от там! Не може до всяко село да има 1вокласен път, че дребното стопанство да просперира!

    Явно сульо и пульо видяха как е в чужбина - да, но там е градено с десетилетия, явно сульо и пульо се качиха на кола - до преди 10-15 години инфрастуктура дори не се обсъждаше. Че не е прекрасно! Не е! Но има положителни страни - чужбина, коли, които някакси ги взимаме вече за даденост.

    Със съжалиение ще кажа, че няма как да станат нещата от днес за утре. Вижте какво ни е здравеопазването, образованието, съдебната система. Кое по-напред? Колкото и да се краде от управата и колкото и да са некомпетентни те, не мисля, че има пари за всичко. Смея да твърдя, че последните години се работи много повече по инфраструктурата отколкото по другите жестоки проблеми в България. Именно за това смятам, че статията, въпреки да посочва много реални проблеми, е типично по български мрънкаческа.

    Между другото, живея в София и лично за мен прогресът в пътната инфраструктура е огромен и съм почти доволен. Съдете ме!

    Коментиран от #15, #16

  • 5 и аз живея в София

    5 0 Отговор
    Все пак си написал "живея в София", а не "софиянец съм".
    За мен автора е прав.
  • 6 mediator37

    3 1 Отговор
    С лека ръка типично по балкански се отрича огромен труд на инженери, строители, държава.
    Марица, Тракия, Струма, ДМ-2 , частично ХЕМУС, пътни възли - това е колосален труд, огромен успех, страшно много пари. И как така , с каква неописуема човешка наглост, с половин изречение някой ги отрича.
    В този , предимно автомобилен и предимно мъжки форум, всички ние пътуваме много. Животът ни стана по-хубав и по-лек с новите пътища- неоспорим факт. Комфорт, скорост, икономия на пари. И се намира някой да нахрачи всех и всьо.
    Плювателска нация сме, за съжаление.

  • 7 да

    3 0 Отговор
    До въпросния Петко Симеонов - Ако не е тъпата според теб провинция, досега да си умрял от глад. Пишман софиянецо.....
  • 8 гост

    3 0 Отговор
    Много правилно, чисто мрънкаческа е статията.
    Аз не живея в София, а в провинцията и посещавам столицата рядко. Затова мога да кажа, че значително е подобрена инфраструктурата в столицата, между градовете и в някои малки градове. Не е отлично, но е много по-добре и бих казал достатъчно. Сега е важно да се обърне внимание на училища, болници и съдебна система. Задоволителна инфраструктура вече има, само да запълват големите дупки и да отремонтират опасните участъци, не комфорт, а безопастност да търсят.
    Според мен много от хората искат да минат хем да не се потрудят, да дадат нещо от себе си, хем да им е добре. Това си е българска черта, не е западняшка. На Запад всичко е подредено, но никой не мрънка като му одържат 40% защото знае за какво се използват, нашите хора искат да им се дава, не да дават. Да не говорим за доброволен труд, възпитание на деца или учтивост. Запада не трябва да е около нас, а в нас.
  • 9 прав е човека

    1 0 Отговор
    За сметка на столицата и парите отиващи само в нея малките градове страдат ... няма развитие в тях и всеки ден хора напускат провинциалните градове, за да ходят в София или в чужбина... много тъжно...
  • 10 Иван

    0 1 Отговор
    Тук не става дума изобщо за Софиа и провинция. Не става дума за успеха и огромният труд - това е неоспорим факт.
    Става дума за нещо много много по голямо и авторът е адски прав. Но най ме боли за дребната собственост. За това че със затриването и, обричаме на глад и бедност страшно голяма част от населението.
    Това е началото на края на тази политика, абсурдна политика.
  • 11 Адвокат

    0 3 Отговор
    Аз съм роден в София и въпреки това мисля,че е гадно място за живот.Така че драги пришълци недейте толкова да се бутате да идвате тук ("У Софето","На Софията" и тн.) от вас има пре-достатъчно вече проблемът е ,че ми пречите да си паркирам S-Класата която е голяма кола попринцип.

    Коментиран от #14

  • 12 Без извинение

    0 1 Отговор
    Ще отбележа, че хората които критикуват тази статия са абсолютно неадекватни и нямат никаква представа за реалното състояние на държавата. На тях очевидно са им напълно достатъчни новините по продажните ТВ, в които ББ и Лилето режат едни лентички... Жалкото е, че такива като тези самодоволни зомбита са се наврели и в управлението на държавата, взимат разни решения и бавно и сигурно я тикат към пълен упадък.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Без извинение":

    Точно това се коментира, че инфраструктурата не е най-важното, за да се задълбочаваме в това. Достатъчна е към момента, може да въши работа и фокуса към нея е добре да се намали за сметка на други наболели въпроси като правосъдие, здравеопазване, образование.
    Явно ти не си съвсем в час, за да критикуваш, че коментарите не са адекватни. Всеки го вижда от своя собствен ъгъл, на телевизия, вестници и радио не може да се вярва. Всеки може да си поръча каквото си поиска и да се манипулира даден проблем, всеки си има цена, въпроса е колко. Представителите на държавата го доказват, те не стимулират честността и не награждават честните хора, поне да ги издигат на пиедестал, а напротив, честните и морални биват потъпкани от настоящата система.
  • 14 мухаха

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Адвокат":

    И на мен ми пречиш, като си паркираш скутера пред хотела ми в Слънчев Бряг, амаа идваш. Що не ходиш У ГРЪЦКО....
  • 15 ддд

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "saas":

    какво да те съдим то ясна работата
    като малък братовчед ми искаше да стане кмет
    и щял да пусне автобуси
    от тях до училище
    от тях до морската градина
    от тях до плажа
    от тях до работата на баща му
    та не е лошо че си запазил детското в теб
    но магистрали се правят за икономически интереси
    а не накъдето си пътуват софианци
    в почивните дни
  • 16 jp power

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "saas":

    Кво да те съдим то ти си осъден на вечни мъки да живееш в софия.
  • 17 гост

    4 0 Отговор
    Живеят в София. Нямало къде да си паркира S-класата,а живее в панелка и мебелите и мокета му са още от комунизма. РЕДОВИ граждани
  • 18 Селянина с колелото

    2 0 Отговор
    Стига плюхте хората в провинцията бе Столични. Какво ви е Софийското А? кое номера на колата ли? С, СА, СВ кое ви е софийското, я питайте баба си и дядо си или баща си и майка си откъде са. За 20 години софиянец станал. Всички промени в правилата за движение са направени заради вас БЕЗХАБЕРНИТЕ. Софийския шофьор е потенциално опасен убиец на пътя за вас данъци на коли винетки гражданска всичко трябва да е по 5. Мислите че регистрацията на кочината, която карате ви дава предимство ли? А? Аз имам имоти в София-център идеален-къща,...Пловдив- къща, Варна-къща и Перник, всичко е в центъра.. колата ми никога няма да е с регистрация С,СА,СВ и другите. Карам в София и повечето ми светят, свирят, викат ми "Селтак"а ХИЧ не знаят кой стой зад волна. Пред всеки вход на вашето трябва да пише : "Внимание Влизането е на Ваша отговорност ОПАСНО ЗА ЖИВОТА"
    Цялата измет на държавата с потенциално некадърно поведение дойде да живее в този "град" и почнаха претенциите. Данък провинция....Е..ах ви и столицата какво повече имате от провинцията бе "граждани" молове-завряни като мишки на куп вътре. Какво имате? къде ви е природата а? на 100-200-300-400 км. от вас по родните ви домове столичани ми били ... Витоша ли....бунището на София. Къде не сте отишли и кое не сте У.рали а? Всички трябва да въведат данък софиянци, всеки Град в тази изстрадала държава. Хората мизерстват във всеки град и са се пищисали от безпаричие да пътуват до вашата пропаднала столица да търсят препитание защото точно там са изковани законите които ги принизяват до ниво мизерия. Всичко идва от столицата а вие не виждате ли че живеете в "концлагер София". Сложете си ограда бетонна 7-8 метра с КПП и никой няма да идва в умрелия ви град. Я да видим с една камера колко коли излизат в Петък От всеки възможен изход на умрелия ви градс регистрация С,СА,СВ.....като хлебарки сте пълзите си по родните селца да видите как е кравата и овцете. В неделя или понеделник сутрин не можете да се довлачите до лУюбимата столица. Подигравате се на хората от провинцията(истинските хора на държавата) а вия сте пъти назад в еволюцията. Сега ще си продам къщата в центъра на вашия Велик град и ще взема от някой като вас (прилична сума пари за да си купя 3-4 къщи в ПРОВИНЦИЯТА) забогатял защото дядо му е бил боец против фашизма и е окрал всичко от бедния българин за да можете сега да карате коли, нови коли(само да ви светна че всичко което купувате от БГ НОВО е правено в Индия,Турция, Румъния....И Т.Н.- Мерцедес, БМВ, Ауди..и т.н) по бързи магистрали да можете бързо да си стигнете на село(вашия дом). НИКОЙ С НИЩО НЕ ВИ Е ДЛЪЖЕН В ТАЗИ ДЪРЖАВА. С голяма радост НИКОГА няма да стъпя в мизерния ви град в който да минеш 5 км= на целия път София-Бургас. Така че като ви се при.ере в колата на път до вкъщи и ви остават 100м. до заветния кенеф а ви трябва още самоооо 30мин. да стигнете ще се на.ирате по кожения салон на новия псевдо автомобил. И накрая на Всички "СОФИЯНЦИ" ИМ ПОЖЕЛАВАМ ДА ВЪРВЯТ НА .......

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 До 18

    1 1 Отговор
    Благодаря,че ни запозна със своите комплекси.Надявам се довечера да спиш доволен.

    Коментиран от #22

  • 21 adolf

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Селянина с колелото":

    + от мен, но ще се хабиш да им обясняваш??Продадох един ап. в софия, ся е наред още един. Надявам се след 2-3м. крака ми да не стъпи повече в тоз псевдо град наречен столица на България. От как софия ни е столица държавата ни става все по-зле. След 3 национални катастрофи, комунизъм, а това след 1990 не мога да го определя. Явно това място е прокълнато от бога, и само родени там му се радват на този ад.
  • 22 adolf

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "До 18":

    Да, ние ще спим спокойно, а ти ще будуваш докато трамвая не го приберат в депото, или комшията е взел надника и ще има чалга до сутринта...
  • 23 Селянина с колелото

    0 0 Отговор
    Аз спя спокоен винаги когато не съм У СтоУлица, за разлика от тебе.
    А това което ти прочете е в главата на 99,9% от българите.
    Но за съжаление ти спадаш към този мизерен процент 0,1 който мислУи като столУчанин. А живее като мишка.
  • 24 Селянина с колелото

    2 0 Отговор
    Най-якото обаче е хора да ги гледате как пъплят от 17:30ч. до 20:00-21:00ч. по новите им буЛуеварди всичко ново няма дупка а те в колона 200-300 м. седят като мишка в капан и дишат...дишат...дишат, чист въздух с примеси на изгорял метан,газ,нафта, бензин от ония скъпия, който не е вреден за дишане. И....чакат,чакат,чакат.....да светне зелено...гледат зеленото а то е само на 300м. от тях "като мента им се вижда вече"и така те го гледат вече 30мин. и ...дишат природния чист въздух на Ауспуха. Но знаят че са излезли по рано от работа в Петък 17:00ч. и ся се чудят в кое нас да се прибера това на 3км. от работа, кошарата или оооо???ооо?? сладък роден дом на 300км. и мисълта тече ...тече.. като смятат ся до нас има няма 3ч. то и до другото нас 3-4ч. Таман ся 17:00ч. да звъня на мъжа или там жената, да взимат децата, празните шишета и буркани за млекце и качествена храна за през седмицата и да ги карам у нас....родния дом, към 22:00ч. ...ма ЦЪъъъ, няма време за ракията(тя от село идва нали знаете...ама на нея провинциалист не викате А?...а пиете като смоци и лющите палци на чалгата)...я по-добре да си се прибера в дома за временно пребиваване и да се намааам как си знам пък другата седмица в родния дом...някъде из провинцията. То горивото от работа до вкъщи и това до родния дом си е все 50-60лв. или 150-200лв. за модерните стлУичани със бързите коли...Made in India.
    ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ СтолУичани и като преди време бяха написали на една табела на изхода на столУицата "отивайте си и не се връщайте" сега ще го променим на "МОЛЯ НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ОТ СКЪПАТА СТОЛуИЦА ВРЕДИТЕ НА ОКОЛНИТЕ"
  • 25 Селянина с колелото

    2 0 Отговор
    Модератора защо не сложиш темата най-отпред преди всичко, ВиП и след 24 часа ти гарантирам че всички събудили се от съня "аз съм номер 1 и живея У Столуицата" ще ти дадат такива коментари относно колко добре живеят, че вашия сайт ще издаде книга "Колко съм Прост че съм Софиянец" и ще вземете Пулицър. А книгата ще бъде само 2 000 000 страници, като всяка буква ще е 1-на човешка съдба на страдащия провинциалист решил да прекоси СтолУицата защото няма откъде да прекоси БГ от единия до другия край. Защото ако искате ми вярвайте съм стигал до пътя Вакарел-Ихтиман(дупка до дупка по 20-40см. широки и по 10-20 см. дълбоки а от някой папрат растеше) за да избегна великия ремонт на Вашата СтолУична магистрала Тракия. Да не забравяме че това е Винетен път...стария път София- Пловдив. Ако има начин всички пътища да заобикалят на 5 км. ВелУиката СтолУица, никога няма да припарвам до този обгърнат с чист въздух от Двигатели с вътрешно горене и тецове град.
  • 26 Адвокат

    1 2 Отговор
    Приятелю първо скутери не харесвам, второ не ходя на море в Бг.Само в Гърция и на други места и трето до тоя който каза че съм живеел в панелка а мебелите ми били от комунизъма,ти кога си идвал та знаеш.Имам и частен гараж и пред него спират въпреки знака,но като им нарежа гумите ще спрът.Работя много и имам пари,но както знаете на никого парите не са достатъчно.Въпреки това трябва да гледаме позитивно на животът.И да се държим малко по възпитано.
  • 27 Адвокат

    1 3 Отговор
    Абе душици (До селянина и тоя другия които се обясняват) разбирам,че ви е яд много ама чак толкова злоба да таите показва колко сте ограничени.То бяха километрични коментари от простотии как софийските драйвъри били най опасни как дедо ми бил борец срещу фашизма и незнам си какво а спрете се малко,че се излагате и нещо последно Мерцедесът си го купих чисто нов от представителството на марката в Берлин.Така,че няма смисъл да се подиграваш ,че бил втора ръка и тн.Всъщност София не е чак толкова лошо място за живот!Такива като селянина и неговата чалга са проблемът на останалите им съседи не и на мен.

    Коментиран от #32

  • 28 beatles

    4 0 Отговор
    София е едно голямо бетонно село.
  • 29 гост

    1 1 Отговор
    Селянина си е селянин и без колело! Когато се опитваш да пишеш нещо първо се научи как се прави. Ако имитираш някого го прави както трябва - пише се БОУЕВАРД, СТОУИЦА И Т.Н по пернишки или столица, булевард, а не болуевард, стоулица.
  • 30 Бургас

    1 2 Отговор
    Въъъйййй👀😊😞горките шопи,кестени дървени
  • 31 Бургас

    3 0 Отговор
    Или за особеностите на един вид, който счита себе си за член на великото племе серди (шопи, софиянци, жители на Средец) и напълно естествено се гордее с това...

    Ако сте от друг град, село, паланка, махала, държава, но по някаква случайност сте попаднали в Софийския санджак - Територията на Богопомазаните - непременно сте срещнали представители на онази порода хора, които имат писмено и фотографично доказателство, че прадядо им е бил жител на днешната българска столица, който факт ги изпълва с различни размисли и страсти, най-често довеждащи до интересни от гледна точка на науката психични отклонения. Изречение като предното ги смущава със своята дължина, а справедлив гняв предизвиква констатацията, че го е писал един от тъй наречените "тъпи селяни". Но за това - по-нататък.
    Шопът се ражда винаги в 00:00 часа на 1-ви януари, защото с него започва и свършва светът. Майката хубаво оглежда детето - ако устата му не е достатъчно голяма, за да сипе псувни против "тъпите селяни", отрочето бива хвърлено в дълбока помийна яма. Сред прасетата малкият шоп намира топъл прием, но в крайна сметка ги заклеймява като "аграри", забива им нож в гърба и се мести да живее в Елин Пелин, който поне се води град. Което идва да покаже, че дори и отритнат от семейството си, представителят на сердите никога не губи острото си чувство за справедливост, което много други неоснователно наричат "злоба", "комплексарщина", "тесногръдие". След раждането и теста за оригиналност бащата на шопа тича да го запише във фенклуба на "Левски" - отбора-символ на софийския идеал, който единствен във Вселената има право да се надиграва с Барселона и, след като съвсем закономерно падне с пет гола, да изографиса загубата със златни букви - "ДОСТОЙНА" - в славната си история.
    Ако трябва да сме честни, малкото софиянче е бебе-мечта. Храни се, расте, смее се, а първата му дума е "селянин". Шопчето я е чуло, когато баща му се е оплаквал от "провинциалните , които не е.ават да ни приберат боклука". Постепенно детето научава още много подробности за "тъпите селяни" - те са втора ръка хора, идват от Тутракан, Ловеч, Трън, Кричим, Айтос, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Ню Йорк (принципно градове), длъжни са на сердите за всичко, превзели са важните постове в общината, държавата и националния отбор ("За какво викат туй дърво Бербатов, като си имаме Ники Михайлов - вратар-таран-терминатор-робокоп?").
    В училище софиянчето е най-схватливо, макар че историята му създава проблеми. То не може да възприеме, когато му се говори, че Плиска, Преслав и Търново са били столици на България много преди в Сердика да предпочетат вътрешния пред външния кенеф. Освен това изпитва искрена омраза към хан Крум, който приобщава Средец към Царството на Тъпите Селяни през 809 година, след което изгаря непревземаемата крепост на интелигенцията до основи, избивайки де що шоп му видят мустаците. Явно не се е справил качествено.
    В юношеските си години представителите на племето серди се издирват един друг, за да завържат единствения чист сексуален контакт, който от расова гледна точка може да съществува. Шопът често предпочита синът му да обърне резбата пред това да се събере с "тъпа селянка". Като следствие на това броят на столичните травестити, за които Иван и Андрей така пламенно пеят, постоянно се увеличава.
    Зрялата възраст на шопа се отличава с жестоки съмнения относно собствения аз. Великият син отбор го праскат някакви селски тимчета като Литекс - с 2, 3, 4 на нула, а Луиш Карлуш Мота, който е метър и шестдесет с високи токчета, го набива на легендата Иванков с глава. "Тъпите селяни" му взимат скъпоценната работа в завода за найлонови пликчета с розички, за което са виновни вселенската несправедливост и урагана "Катрина". Селинджър се оказва писател, а не както го е учил баща му - синоним на "тъп селянин", който факт му коства печалбата в нощната викторина по София Кабел ТВ. Откъде да го знае той това обаче - чете той само Елин Пелин, защото е шоп като него. Че му викат "певец на българското село" - това е пак мръсна конспирация на "долните аграри".
    Старият софиянец също е посвоему полезен за родния си град - стои/седи по пейки и разни други форуми и миролюбиво плюе против "селтаците, които не стават за нищо и са прости като гъбени семки". Смъртта не може да го спре - и тя е от една паланка край магистрала "Хемус", тъй че няма право да се разпорежда с шопския way of life. И цветистата ругатня на сердите против целия Космос ще пребъде във вековете и докато свят светува. Амин.
    ...А след като се напсува, старият шоп прерови кофите, в които намери няколко развалени барабоя. Но във всеки случай достатъчно , за да си направи софиянецът "картофи по селски". Ей, как му се усладиха!
  • 32 Селянина с колелото

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Адвокат":

    Я кажи ми ти Адвокате на дявола откъде ги изкопа тея 150к. евро като преди 89г. всички бяха бедни.Кажи тука на всички как си купи Мерцедеса от представителството на Берлин пеша ли отиде с цървулите и торбата с пари от дедо ти тоест парите на моя дядо и на още 2-3 мил. дядовци. А ниша душица ще викаш на баща си.Ти май не четеш че хора с пари има и извън Столицата.....някой ден току виж си купил моята къща в центъра на твоята столица и съм ти взел крадените пари. Аз пари от крадливи дядовци нямам, всичко което имам съм си го изкарал с труд и да те светна че Мерцедес не е марка с която си нещо повече някъде да съм споменал каква кола карам? Най- хубавото на моята кола е че на номера няма никога да пише С,СА,СВ (а имам тая възможност) последните инициали са начало на едно много вкусно и за теб "столичния" животно което хората консумират най-много по коледа. А и някъде да ти казах че колите ви са втора ръка. Те са от новите най-яките направо от представителите на някоя космическа галактика, да ви се чудят хората как се качвате по дърветата с тях. А и още едно да те светна къде прочете че музиката която слушам е чалга А? големц мамин.... Толкова си далеч от истината че и 20 мерцедеса да си купиш пак си промит мозък. Това да не го написа докато се прибираше от работа в колата сред природата в падналата мъгла от "чист" въздух на Околомръсното. Ходил на море в Гърция лелеее това на другия край на галактиката бре и какво идваш по солен ли от там ли? То докато минеш магистралата Люлин-Младост и се включиш на Тракия бая време ще е таман докато стигнеш в Гърция. Типичния столичанин в повече, Мерцедес ,почивки в Гърция леле замая главите на всичко от село. Ние не знаем какво е след табелата на наше село не се плаши.
    Май някой от балъците тука не разбра че да си селянин е гордост. Не спряхте да се подигравате на хората от провинцията от които си купувате храна бе големци. Аре ходете се скрийте някъде. И с голям кеф ще ви на.ирам тука, давай пиши че ме сърбят ръцете.
  • 33 Селянина с колелото

    0 0 Отговор
    + от мене ...Бургас
    Леле човек аз мислех че ги храня с лопата ма ти направо изсипа целя им нов завод за боклук в устата им. Нека нека да знаят че има хора които знаят какво има след думата "История" на първата страница учебника.
  • 34 Адвокат

    0 0 Отговор
    Ти и твоя клонинг бургаз направо се на.рахте.Аз съм учил,работил и продължавам да работя така изкарвам свойте пари!Адвокат на дяволът или не не смятам да ти давам каквито и да е обяснения.Внимавай да не бъдеш съден с подобни твърдения за крадени пари и тн.Защото уверявам те далече си от истината.Не чакам на тебе или на някой друг да ми дава акъл как да живея как да мисля и тн. или от разни аграрни капацитети в кавички разбира се.Против хората от селата нямам нищо наистина! Против обаче тъпите селски номера държание мислене имам немога да ги трая.Такива като теб не виреят в София за дълго . И още нещо като мразите нашият град какво по дяволите търсите тук.Такива като вас свалят цената на трудът защото са готови да работят за по 200 лв на разни измамници наречени още "работодатели" и като му пратят зимнината от село и него му е ок.Не сте прави за тези неща които ги говорите и не сте прави да се подигравате така на моите съграждани защото има и много свестни хора които заслужават уважение и се трудят и така нататък.Защо мисля че си любител на попфолка ли ами защото се изказваш като такъв и запомни едно-Можеш да избягаш от селото,но селото неможе да излезе от душицата ти.Не ми се занимава да си говорим повече глупости.
  • 35 Гост

    0 0 Отговор
    Я кажи адвокате, защо не си направите една автономна област извън тъпата провинция. Ще ми бъде крайно интересно от къде ще папкате!? С комунални услуги, лъскави магазинчета на Витошка, адвокатски кантори, офиси, кафета, барове, ресторанти и т.н ми се чини няма да стане. Трябва производство, свежи пари и голям БВП. А сега познай: от къде идва той?
  • 36 Коцето

    0 0 Отговор
    Поздрави на всички!Аз си харесвам Пловдив,адвоката да спи спокоино!!!
  • 37 Селянина с колелото

    0 0 Отговор
    Ако наистина си Адвокат значи е ясна работата. Не ми пиши за 200 лв. че дори си нямаш хабер на кой пишеш. И за разлика от тебе не съм от село, но ще се радвам да съм от там. Какъв акъл да ти давам като си Адвокат, някъде да видя че стоя в столицата, много отдавна съм се разделил със скапаните мечти на столичанина. Как ще осъдиш човек който не си виждал и дори не знаеш какъв. По IP адреса ли ще ме търсиш или може да пиша от някое кафене...и кафето ли ще осъдиш....а може би май имам повече парички от тебе и на края ще имаш да ми даваш. Ти нещо май за балъци взимаш селяните. Точно това което ненавиждаш е 99.9% от столичния манталитет а ми говориш за съграждани....твоето семейство е 100% кореняк софиянец нали? 99.9% от "столичани" не минават на червено..Нееее...Когаааа.....не завиват наляво от крайна дясна лента ..Нееее..Когаааа.... не отнемат масово предимство на хората ...Нееее...когааа... не спират където им падне...Неее...когааа....ей това май ти ненавиждаш. Знаеш ли кой хора няма да се засегнат тоя 0,1% истински хора столичани които се чудят как да живеят сред другите 99,9%. Казах ти аз не съм някой тъпанар без образование. Писна ми не от града а от манталитета на столичаните които май не са в родния си град. А и всички знаем как се раздаваха пари 89г. с куфари . Така че не ми говори за съдилища и тем подобни адвокатски глупости. Нали знаеш че винаги има по-умен от теб или от мен.
  • 38 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    За какви софиянци се водят спорове,цяла България се е наблъскала в три града а и разликата между столицата и останалите градове е парламента и най лошото е че всички се имат за голяма работа а всъщност сме едни мишки които никои по света е ни взема на сериозно а само си се перчи ме едни на други което показва че не сме единни затова сме и слаби
  • 39 ani

    1 1 Отговор
    Каквото и да пишете София е най-големия , най- хубавия и най-богат град в България .Вие просто ни завиждате.
  • 40 ддд

    0 1 Отговор
    Завиждайтииии хахах
  • 41 Георги

    0 0 Отговор
    София е най наркоманската и мутренска имасамо един плюс работата това е !!!!
  • 42 Дред

    0 1 Отговор
    В някое софийско училище са те ограмотявали?
  • 44 ddd

    0 1 Отговор
    Не сте чували за ирония май :D
  • 45 Георги

    0 0 Отговор
    Предпочитам Пловдив които е спокен и пъле с забележителен и не толкова претъпкан град!!
  • 46 Георги

    0 0 Отговор
  • 47 Селянина с колелото

    1 0 Отговор
    Хахаха.....завиждане......съжаляваме ви.....искрено....кое ви е богатото...банките...? Богати сте на какво, на бездарници които коват безумни закони от които и вие страдате. Данък провинция хахахах алоуууу лудите, трябва да плащате винетка че трошите пътищата на провинцията и по точно че карате като луди и безхаберни за живота на другите. Кое ви е нормалното ??? Кое? В кой друг град има толкова молове ? А ?? И за това ли ви завиждаме а? Най- красивите улици са глваната улица на Пловдив, Варна и много други нормални градове. Вие какво имате витошка и молове пълни със стоки от гаража на Цар Киро .... Как е Ферсачето за хилядии левове от илиянци А? Кое ви е качеството на живота? Нищо, една нула само че не я виждате, навирате се като миньори в метрото за да стигнете на работа за левче че нали заплатите ви са хиляди левове, и с кола няма къде да идете всичко е зона ,червена ,зелена, синя ,жълта лудница сте бе. Да кинеш ти искат 20 лв. Вижте си колите мръсни очукани и потрошени от вечната бутаница да си ПЪРВИИИ, къде 1 м. по- напред но първи. С кола можеш да паркираш в мола, Кино Арена или на центъра събота и неделя или след 19ч. Егати готиния живот. Ей столичани слезнете на земята вижте кой как живее, никой не ви завижда, никой не желае вашия живот, вие се превръщате в бреме за нас нормалните които не летим в облаците и сме достойни да живеем с човека до нас, като с брат, да му помагаме и да сме съпричастни с неволите му ,не да му се присмиваме, защото никога не знаеш чия помощ ще ти е нужна да отцелеш. Писна ми от това да гледам тази пошлост в манталитета на хората, вие не сте нищо повеше от хора които също ходят до тоалетна макар и със златна дръжка на вратата. От това че си обичате столицата сте се пръснали като чувал жито из България през почивката и уикенда. Слезте на земята и знайте че сте хора като всеки само че с много по-лош социален живот, за който сами сте си виновни.
  • 48 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    НАЙ ПОСЛЕ ЕДНА ВЯРНА И ТОЧНА СТАТИЯ В ТЕЗИ МЕДИИ -ПОЗДРАВЛЕНИЯ Г-Н МИХАЙЛОВ ,шапка Ви свалям
  • 49 оф аман

    0 0 Отговор
    София е лудница НО си има и своите предимства.Все пак София не е България и ние от провинцията работим и плащаме данъци.
  • 50 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Лелееееее,какви загубени хора,вместо да уловят
    истинската същност на писаното те се впускат в безсмисле-
    ни спорове за столицата и останалата част от БГ.Хора
    осъзнайте се!Това противопоставяне само улеснява тези,
    който ни дерат.
    Човека говори за мътилката в главите на управниците,а
    вие не виждате,че те създават мътилка за да ловят риба и
    спорите къде мътната вода е по-голяма.
  • 51 123455

    0 0 Отговор
    Не се тревожете,като няма от къде да крадат ще започнат да наблягат на Хемус и на други градове освен София.....
    мутренска работа..............
  • 52 Жоро

    0 0 Отговор
    Глупости. Така мога да нарека само тази статия.

    Дайте само да мислим какво не е направено, че да вземем да го подчертаем. А ако се направи нещо, да вземем да го оплюем. На тази държава най-големия проблем са хората с такова мислене.

    Какво точно се цели? Тази статия ми звучи като: Всички из.раха едно го.*о. Аз го разбишках. Наслаждавайте се как вони!

    Е и какво? Това променя ли нещо?

    Ще ми се статията да беше за това колко е важно да имаме връзка с Румъния и Сърбия, и да се дават факти защо.
  • 53 гост

    0 0 Отговор
    Автора е прав , като чета коментарите констатирам , че НИЕ (Българите ) сме неграмотни , злобни , мислим повърхностно и сме супер егоисти , без отборен дух ! Толкова е тъжно , дами и господа ! Циганите са по задружни от нас ! Пази Боже , АМИН !!!!
  • 54 гост

    0 0 Отговор
    Що ли не се гордея да се наричам "българин" след прочетеното досега :( .... Чуждите интереси постигнаха това, което искаха: разединена държава, концентрация на едно място, липса на средна класа, евтини политици и нихилистичен електорат. Давате ли си сметка, че за последните 25+ години, 1/4 от тогавашното население на държавата се е наблъскало да живее в един град и не живее добре, още 1/4 от населението ( и то най-хубавата и качествена) дори не мисли да се връща в тази "държава", до 10-15 години може би 1/4 от останалите извън София и в България няма да ги има на този свят...говоря за българите, не за "ромите". На това отгоре, се е втълпило противопоставяне "столичани"/"провинция". Всичко си върви по план. България ще се запише все пак и в съвременната световна история - ще сме първата държава изчезнала от само себе си, по план, без войни и катаклизми, с помощта само на малко смрадливи милиончета и много алчност (концентрирана знаете къде). Много от хората, живеещи в София няма да се подвоумят да я напуснат и да се върнат в провинцията, ако им се предложат нормални условия за живот и развитие. Много от българите в чужбина също, НО това не е по план, нали ;). Има още много за крадене от тази територия, а те само ще пречат. Що се отнася до мен, провинциалиста, изборът между столицата и чужбина изобщо не стои - човек е гражданин на тази държава, в която се чувства правилно оценен и спокоен за бъдещето си. България не е такова място. Ще търся нова родина за децата си. Не искам, но съм принуден! ... По статията: и какво да свързват тези други пътища? То нищо не остана за свързване, освен транзитно бързо преминаване от граница до граница през една ограбена територия? София е основното, останало от България, и е нормално него да свързват към каквото все още има там. Всичко останало не е важно, така и така след 10 години ще е само спомен... а коментара по-долу "от нас до морето...от нас работа..от нас до другото море" си е баш на място... Инфраструктурата е важна, но не и когато се използва просто като един инструмент да усвояване на фондове и крадене. Тя няма да доведе инвестиции, нито ще създаде нови работни места, при условие че корупцията, продажността е несигурността властват. Не трябва да се почва от фондовете, а от съдебната система и корупцията. Има ли ги тези неща в днешният си вид, всичко е обречено. Уви, да си истински патриот в тази държава ще е равно на тероризъм, с толкова боклуци навсякъде. То затова и патриотите ни такива, никакви.