Last news in Fakti

18 Януари, 2016 12:39 4 553 8

Аман. И да, стига вече

  • георги харизанов-
  • румяна ченалова-
  • биволъ-
  • лозан панов-
  • яне янев

Егати борбата с мафията, щом Ченалова й е знаменосец

Аман. И да, стига вече - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мистерията не е в нелепото държание на политическата вувузела Яне, надушила отново шанс да попадне в телевизора и газетата.

Нито пък в това как с една реч Лозан Панов от „избраник на модела КОЙ, предложен от кръгове около ГЕРБ“ /бел.авт. – заглавие на в.Капитал от 2014-та/ стана знаме на протеста. Сигурно скоро ще прочетем, че е изял баба си, че има незаконно дете от Майкъл Джексън и че от години къта милиарди в Швейцария. Но пък това вече веднъж го четохме, макар и по-рафинирано, от отсрещния медиен лагер по повод избирането на г-н Панов. Нищо ново, нищо интересно.

Знаме на протеста стана и повторно активираната съдия Ченалова, която в синхрон с Биволь хвърли нова доза във вентилатора, отново сменяйки лъжливата версия за произхода на изрезките от записи и историята на разговорите й със съдия Янева. Защото първо бяха предлагани пари, после съпруга на Янева ги беше оставил като милостиня в спалнята, а сега се оказа че съпруг няма, но имало Момчил Мондешки. И точно борците за справедливост първи подеха поредната порция лъжи. Ирония. И отново нищо интересно.

Мистерията дори не е и в речта на г-н Панов, дръпната преди размяната на СМС-и. „Аз не бих дошъл, но поне да го бяхте поканили“. Ама разбира се, познайте за кого остава негатива, ако Борисов бъде поканен на изслушване, пък вземе та не дойде? Евтино. Не била политическа темата...

Въпросът е защо в Германия осъдените за „аферата Сапард“ вече си излежаха присъдите, а българските участници небрежно се пекат на собствените си черноморски курорти.

Въпросът е защо при 200 млн държавни пари, дадени от Батко на братко, виновни няма.

Въпросът е защо при наличието на свидетел, изпращан от работодателя си да носи парите в плик на спирка на Окръжна болница в София, оставяйки ги в черен служебен мерцедес, виновни за „златния“ почивен дом на социалното министерство в Стара Загора също няма.

Въпросът е защо автокрадци с 30-40 висящи дела продължават да са на свобода и да крадат, и то според статистиката – с усилващи се темпове. Без дори да крият лицата си.

Въпросът е защо убиецът на Цвети Таслакова е на свобода /бел.авт. – катастрофата в Луковит с две жертви/, и поддържа гъзарски профил във Фейсбук.

Въпросът е и защо Максим Стависки идва, за да ни се присмее открито, и да изнесе гала вечер в Арена Армеец, където безгрижно да се попързаля с кънки, въртейки пируети в лицето на цялото ни общество и на цялата правосъдна система. Включително и на тези 40 съдии пред съдебната палата, и на тези от ССБ, и на тези които подкрепиха с изрична подписка политическата реч на г-н Панов.

Да купим ли билети за тази гала вечер на семейството на убития в тази катастрофа Петър Петров? Или на семейството на унищожената Мануела Горсова?

„Ние ги хващаме, те ги пускат“. Все така актуално.

Абсолютно вярна е тезата на Христо Иванов, че големите престъпни групи винаги са били разбивани, когато някой наруши омертата. Но тезата издиша, ако е подкрепена само от Ченалова. Която вече инкриминира най-вече себе си, с думите че е чела решения не по съвест и не по закон.  

Крайно време е омертата да бъде нарушена от някой от съдиите, подписал се под горните решения. Някой дестващ, някой некомпроментиран, някой който не е обвинен и осъден, и дефакто вече отдавна отлъчен от групата. Нека излезе и каже защо.

В противен случай, и ако го твърди само Ченалова, ще се окаже че омерта няма.

И че всеки съдия си прави магариите самостоятелно, воден от некадърност, корупция и безнаказаност.

А когато схемичката гръмне – дали заради интервю на негово превъзходителство посланика на Франция, или заради активиране на силно обществено настроение по шумно дело, всички започват да се оправдават знаете с КОЙ.

Аман. И да, стига вече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪК

    0 0 Отговор
    МАЛКО СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ОСТАНАХА СЪВЕСТНИ ДРУГИТЕ СА ПЪЛНИ КОРОМПИРАНИ.....
  • 2 mediator37

    1 0 Отговор
    Добре написано. Но разликата , както ни учеха в училище , между критическия реализъм (капиталистическо течение в литературата) и социалистическия реализъм е, че първият в творбите си посочва проблемите, а вторият не само ги посочва, но и казва как да се разрешат.
    Нямаше да се разсърдим на господин Харизанов, ако беше посочил какъв , според него, е изходът от това тежко положение.
    Иначе, останалото е притопляне на стари манжи и припомняне на неща, които знаем.
  • 3 Попа

    0 0 Отговор
    А съдиите не са ли хора, ами и те искат да си имат техни частни курорти.
  • 4 Страхотно

    0 0 Отговор
    И да добавим. Въпросът е ЗАЩО хора Сладури без образование назначени за директори, следствени затова че са нарязали хиляди тонове напоителни тръби нанасяйки вреди за детски милиони лева пишат статии вместо да търкат наровете в затвора.
  • 5 затвор

    0 0 Отговор
    Много корумпирани и нагли тия съдии! Време е поне един от всички да влезе в кауша, та да слезат малко на земята, че са се взели много на сериозно!
  • 6 докъде я докарахме

    0 0 Отговор
    един осъждан, с няколко други висящи дела, включително за кражба от каса и закана за убийство. играещ си на директор и правещ далавери с държавно имущество да се прави на морален стожер и да прави анализи. И да му се дава трибуна даже. Това е подигравка...

    Коментиран от #7

  • 7 пак така

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "докъде я докарахме":

    така е,така е....
  • 8 Случайно прочел

    0 0 Отговор
    Дрън, дрън, та пляс! Много думи без никакъв смисъл. Напълно идиотска статия. Па и какво общо има шоуто на Авербух с игрите на детска градина в съдебната система? За сведение: билетите са свършили само да два дни. Хората искат да гледат нещо хубаво, а не безсмислиците и чалгата, с които ни заливат от телевизиите.