Last news in Fakti

10 Февруари, 2016 16:27 1 564 1

Конфликтът Ненчев – Исмаилов е заради „отсъстваща комуникация“

  • орхан исмаилов-
  • николай ненчев-
  • отбрана-
  • веселин пенев-
  • скандал-
  • комуникация

Който не работи, той не греши, заяви Областният управител на София Веселин Пенев

Конфликтът Ненчев – Исмаилов е заради „отсъстваща комуникация“ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Конфликтът по оста Николай Ненчев – Орхан Исмаилов е причинен от лоша или отсъстваща комуникация. Това заяви пред Факти.бг Веселин Пенев - областен управител на София, учредител и зам.-председател на Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД).

Ще бъде ли смъкнато доверието на НПСД от министър Николай Ненчев заради „задкулисните“ преструктурирания във ведомството?

Не мисля, че такава крайна мярка е възможна. Това, че под една или друга форма е влязла в публичното пространство тази възможност, по никакъв начин не предпоставя нищо. Напротив – в съвсем друга посока вървят разговорите и се надявам във вторник това да е факт.

Получихте ли аргументация от Вашия съпартиец Орхан Исмаилов защо, според него, сливането на двете дирекции не е правилен ход?

Много голяма част от нещата, които не се случват в държавата, са заради недобре проведена или отсъстваща комуникация. И в този случай е така. Който не работи, той не греши. Част от работата на всички политически и държавно ангажирани лица е въпросната комуникация. Така че при подобряването й се надявам тези прецеденти да бъдат избегнати занапред.

Как ще коментирате тлеещото напрежение между министъра на отбраната Николай Ненчев и зам.-министъра Орхан Исмаилов?

Като политически лица ситуацията трябва да се обсъди във формата на политическия субект, който ги е излъчил. Това се прави и в момента. През следващите седмици ще има конкретика, която да е свързана с възможно най-доброто решение както за ведомството, така и от политическа гледна точка.

Оптимист ли сте все пак, че ще бъде направен компромис?

Естествено, че съм оптимист. Аз, ако не съм оптимист, не бих участвал в подобна комуникация. В рамките на вторник – сряда (следващата седмица) ще има конкретика по проблема.

Факти.бг припомня, че в края на месец януари Министерство на отбраната се разтресе от поредния скандал заради предложението на министър Николай Ненчев да бъдат слети дирекциите „Отбранителна аквизиция“ и Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“. Последната бе на подчинение на зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов. От ведомството обявиха, че основният аргумент за обединението е, че след промяната обществените поръчки ще бъдат възлагани само на едно звено. Предложението бе направено от Ненчев в Министерски съвет без знанието на заместниците му.

Орхан Исмаилов заплаши с оставка, ако промяната влезе в сила на 15 февруари. Той заяви, че не е бил уведомен предварително за нея, нито пък е бил обсъждан подобен въпрос. Вчера на брифинг съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски заяви, че „няма драма“ във ведомството.

.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прагматик

    0 0 Отговор
    Оставането на реформаторите във властта е важно за запазване стабилността на държавата!