Last news in Fakti

27 Декември, 2016 04:15 1 668 3

За християните и дявола

  • християни-
  • дявол-
  • житие-
  • битие

Той не се показва, а се прикрива зад своите жертви

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ние християните сме в сложни отношения с дявола. Рисуваме го грозен, надявайки се, че той ще ни се яви така и ще го разпознаем: но той не се явява така.

Това пише в профила си във Фейсбук Николай Гочев.

Той е хулител и интригант и призовава към съмнение в онова, в което не бива да се съмняваме. Той е и „продавач“ – предлага неща, които не бива да купуваме, и ги предлага на „изгодна цена“. Какви са стоките му? Най-често мнения и забавления.

Той не се показва, а се прикрива зад своите жертви (пленници) като зад заложници, използвайки ги „като жив щит“. Иска да ги възненавидим, приписвайки злите дела само на тях, макар че това са преди всичко негови дела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вяра

    5 5 Отговор
    Изключително "актуално" четиво. Сякаш сме в църква през осми век.
    Но вие не се поддавайте като мен на съмненията.
  • 2 Баткото

    5 2 Отговор
    От статията разбирам ,че дявола се ''прикрива'' , но автора знае къде точно се крие дявола .И той е "зад своите жертви". Явно е , че вече е бил разкрит...Елин Пелин пище :''Сиромах човек - жив дявол''.Още тогава пак е бил изобличен .Името му е Андрешко... През последните десетилетия можем да чуем: "За пари с дявола ортак ставам ''. 3наем ги кои са дяволите...Аз лично имам една комшийка ,която е голям дявол. Често и аз заставам зад нея. Брееййй то излиза ,че и аз съм дявол.Ами да дявол съм ,имам рогца...
  • 3 Ангелчо

    4 2 Отговор
    Нерде статия, нерде новина ?!?!?!?!
    Още по-малко статия !
    Ако говорим по темата за 'За християните и дявола' очакваме да прочетем нещо далеч по-сериозно, а не 4 изречения ?!?!?