Last news in Fakti

1 Април, 2017 14:11 3 767 20

Богдан Паташев: Безобразие и срам в Белене (СНИМКИ)

  • белене-
  • църква-
  • пожар

Заплахи за саморазправа, а сега и запален храм...

Богдан Паташев: Безобразие и срам в Белене (СНИМКИ) - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Наближава 24-и май и "официална" българска делегация ще се вдигне да ходи до Рим и да иска среща с папата.

Искам да знам как "официалните" лица ще се изправят и как ще обяснят ставащото в Белене, а и не само? Това написа в профила си във Фейсбук Богдан Паташев.

Заплахи за саморазправа, а сега и запален храм...

Къде е правовата държава България, членка на ЕС от 10 г.? Някакви дребни душици бродят из страната ни и се САМОРАЗПРАВЯТ и правят шоу за медиите!

Държавата и голяма част от обществото стоят... и всички мълчаливо гледаме съучастнически.

Не искам това да е моята Родина!

Богдан Паташев: Безобразие и срам в Белене (СНИМКИ)

Искам ред и го ИЗИСКВАМ от тези, на които плащам с данъците си!

Дребните чиновници също да носят отговорност!

Партийните апаратчици, също! Не само преди избори, а и след това!

Лидерите на една политическа сила в Белене стояха гордо зад младите объркани протестиращи срещу сирийското семейство (законно дошло да търси работа и престой) и явно с присъствието, но може би и не само с присъствието си, ги подстрекаваха!

Кой ще поеме отговорност?

Пак никой!

Безобразие! Срам!

Всяко търпимост има своята граница!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боги

    16 9 Отговор
    Богданчо да потегля и той към Рим и да не се връща

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 2 веж

    9 1 Отговор
    Ако изгори джамия или еврейска синагога - е, тогава не може да ни спасят ни НАТО ни ЕС!
  • 3 реален

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "боги":

    В същността на изказването си има право! Наистина, това, не е никак добро - да запалиш католически храм? Че това е труд, пари, един молитвенн дом, който според Католическата религия - клон на Християнството, логично е да се предположи, че не е нещо лошо. Защото има и ВУДУ храмове, разни джихадистки и подобни зли неща в света, те не са никак добро. Но в случаят, отеца е искал да приюти едно сирийско семейство, доколкото разбрах и четох? Е, да предположим 2 неща - 1 - че семейството са невинни добри хора - тогава стореното от протестрите не е човещина. 2 - че сирийското семейство съдържа настоящ или бъдещ радикал - тогава стореното от протестърите е за доброто ни. Но самият свещенник е трудно да бъде съден по морал - нали Християнството проповядва именно това? - да бъдеш човечен, гостоприемен дори към враговете си? Аз намирам самоубийство да приютиш врага си, защото ще те окраде и убие и пакости - коетос тава в много неща в живота. Но пък и да откажеш да помогнеш на невинен човечец, без да ти пакости, също е тъжна картина. Защото утре може и ти да си в мъки и да плачеш за дом? Ето колко трудно и страшно е живота - избора между страха да не те прецакат невинен и избора между желанието да помогнеш на невинен нуждаещ се човечец. И в този избор лесни отговори няма. И двете страни имат своята логика. Но страшното е, да се изгори този храм - ЗАЩО? та това е една невинна сграда, която е вид символ на Християнството, човещината? Аз се страхувмам от този свят - толко

    Коментиран от #5, #20

  • 4 реален

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "боги":

    Страх лозе пази! - народна мъдрост. Ако не се страхуваш няма дас и оградиш лозето и може крадец да го обере? Ако обаче се страхуваш от всеки и няма да имаш приятели няма и да се довериш никога за нищо. И ще станеш мизантроп - нещо, в което почти ме превърнаха длъжностни лица от родните институции на какво ли не, мои близки роднини и дори непознати хора. И все пак харесвам добрите хора, което не ми пакостят. Но да видим, отеца какво е грешен? Ами той е католически свещенник, проповядва евангелията на свети Павел и Петър, а те са Християнството. Просто част от това. Според апостолите човеколюбието тоест християнската добродетел е в основите на човешкото поведение в живота. Аз не одобрявам състраданието към изверги, крадци рецидиви! Но да си човечен към онези, които не ти пакостят е правилното! защото добрината, да си помагат хората е именно човеколюбието, проповядвано и от Йисус Христос и ДАО и Конфуций и Буда и кой ли не. но правилното е и според прабългарските традиции - бъди добър към добрите и сто пъти по-лош към зверовете! Преведено означава: Зъб за зъб, око за око! А в случая, сирийското семейство може да е беглец от войната от невинни хора, а може и скрити бъдещи терористи? Това е неизвестно. затова и отговора не е лесен. но да се пали параклиса, да се чупи и вандалски неща е отвратително! нима тези, които са го сторили се гордеят с това? не виждам причина да се наричат ЧОВЕЦИ, а ВАНДАЛИ!
  • 5 кроко

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "реален":

    Свещенника ако беше искал да приюти българи, никой нищо нямаще да му каже. Но когато четеш всеки ден новини за извършени пресъпления от тези нуждаещи се от приют, е норамлно да не ги искаш, щото е пълно с гета из европа и е доказано че с тяхния модел, който се опитват да наложат и у нас, не става интегриране. Затова свещенкика е виновен че не е попитал първо обществото дали са съгласни.

    А Богдан Паташев да хваща пътя за някъде! Първото нещо, което трябваше да му мине през акъла и да иска от държавата, е тя да пита народа искаме ли да ни населват с джангали!

    Това е в основата на реда, а гоненето на джангалите и паленето на църкавата са следствия от действията на управляващите!

    Коментиран от #6

  • 6 реален

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Съгласен съм, че е смъртоносен риск да се довериш на непознати хора. Щом роднини са ме прецаквали смъртоносно, щом родни институции с много длъжностни лица на постове ме геноцидират смъртоносно десетилетия, как да вярвам на непознати? Всеки ден стават страшни неща в света. Твоята логика е права - страх лоце пази! Но просто можеше да се каже на пастора, че хората не искат чужди хора! А защо палят трошат и храма? Ето колко е тъжен тоя свят. Затова искам да си направя космически кораб и дас е махна от тази цивилизация! Тук живота еп ревърнат в ад от много хилядолетия. Засега нямам материал, но може и да намеря някойд ен? Лошото е, че политиците продажни го подаряват на частни лица и корпорации и то все в наш ущърб. А това е престъпление и по Законите тук и по справедливият закон и по смисъла на държавността и съдилищата! Защото невинен те прецакват именно онези, на които гласуваш доверие да те защитят. напълно разбирам пастора, но и протестиращите срещу имигрантите. И двете страни са прави. лошото е, че никойн е ни пита ни от родния елит, ни от външния елит.
  • 7 Мирянин

    11 1 Отговор
    Това е резултат от бездействието на държавата и извратената ценностна система на определени хора. За пореден път се допусна да се случват такива неща. Храм да запалиш показва докъде са я докарали хората в тази страна.
    Срамът е голям, а тези които са отговорни за това деяние показват единствено колко дребни души носят.
  • 8 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "боги":

    А ти кой си че да даваш ъкъл какво да прави и къде да остава. Харесва ли ти това че е запален храм. А
  • 9 стоян георгиев

    7 5 Отговор
    дано не е дело на човешка ръка.ако са го извършили хората от белене ,жалко за тях.това дето са сторили ако са те е огромен грях,равен на този дето изгониха семеиството и греха ще им донесе страдание.жалко ,много жалко ако е работа на българи.до такова падение никога не бяхме стигали като народ.

    Коментиран от #13

  • 10 случаен

    3 3 Отговор
    Има ли нещо, с което да се гордеем? Напоследък, пък и не само, всичко предизвиква срам и омерзение! Срамуваш се, че си българин! Държавата с оправданите престъпници, с липсващото правосъдие, с огромната простащина, повод за гордост на разни партии - прастари и съвсем млади! Склонността ни към липса на всякаква дисциплина, чувство за отговорност, чувство за хигиена, безотговорността ни и същевременно хората, изповядващи всичко това, се въртят на политическата ни сцена вече повече от 20 години. Видов ден в нашата държава никога няма да има. Ще търпим и гледаме безобразия, ще гледаме Корнелия Нинова с различни букети, тъпа и нагло ухилена и покрай нея също толкова тъпи и изкуфели нейни привърженици! Огромните букети, с които я отрупват, дали стават да нахрани горкия кон, който беше яхнала. Страхотен секс-символ!
  • 11 Беленчанка

    19 6 Отговор
    В Белене всички знаят , че запалването на част от храма е извършен от подържници на ПАОЛО с цел провокация . И паташев е втория който налива масло в огъня на интригантите . Жалки хорица провокират нас беленчани
  • 12 Гост

    6 0 Отговор
    О, още нищо не сте видели от т.н държава. Най-драматичното тепърва предстои.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Истината

    7 5 Отговор
    Какви законно пребиваващи ..това са нашественици........не искам джагали..да ходят в саудитска арабия
  • 15 Хасан

    4 4 Отговор
    Та това беше божия храм.. Какво искате от църквата, безверници!?? Хората които имат нужда от вяра са там..
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    4 2 Отговор
    Това е явна провокация и то не от местните хора! Въпросът е какви са по-далечните цели на това деяние. Струва ми се, че страната умишлено се тласка в тази посока от външни сили. Това определено трябва да ви плаши!

    Коментиран от #19

  • 18 Не случайно северозападът е най беден

    0 0 Отговор
    И те така...
  • 19 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    да, дело е на извънземна цивилизация мразеща българия и по-точно белене.не им дадоха да имат аец ,сега им пратиха католически свещеник и после огромната група от четирима клети сириици да се крият в църквата.после извънземните са запалили църквата за да може да обвиним тези от белене.лошото е че на част от пишещите тук запалването на църква въобще не им пречи ,напротив приемат го за нормален акт при ксенофобията си,после се обявяват за вярващи християни и защитници на християнството:)))!докато българина не се освободи от комунизма и атеизма си ще бъде беден, нещастен и импотентен.липсата на християнски ценности колкото е по-силна толкова мизерията е доминираща,справка българските наи-бедни региони.
  • 20 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "реален":

    Истината "реален" е че за пореден път е една случка която се политизира излишно и всеки се опитва да я обърне в негова полза. А е атк на гаменство. :)