Last news in Fakti

17 Април, 2017 10:03 8 882 23

Ще оцелее ли Западният свят до края на века?

  • сащ-
  • европа-
  • мигранти-
  • запад-
  • свят

Или как защитниците на завещаното от основателите на най-старата и най-успяла цивилизация в света се превърнаха в „ксенофоби“ според розовата политкоректност

Ще оцелее ли Западният свят до края на века? - 1
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Традиционализмът. Ксенофобията, или нещо дори още по - лошо от тях“ стоят зад триумфа на Брекзит и зад подкрепата за Доналд Тръмп според реч на Барак Обама на митинг в Отава през лятото на 2016-та. Обама вярва, до последните дни на президентството си, че съпротивата срещу трансформациите и промените в характера и идентичността на страните от Запада в резултат на имиграцията може да е продукт само на болни мозъци и болни сърца.

Според „Ню Йорк Таймс“ последните месеци от мандата на Обама са били фокусирани изцяло върху битката с „традиционализма и ксенофобията“ на Тръмп и английските Брекзитъри. Да, но Обама се провали.

Защото въздигането на етнонационализма и милитаризацията на границите са маята на хляба, ако Западът изобщо иска да оцелее.

Зад тази прогноза стоят впечатляващите цифри от докладът „Световното население през 2015-та“ на ООН, който се появява на бял свят точно по времето, по което Обама е държал речта си в Отава. Нека видим някои от числата и данните в този доклад:

Между днешният ден и 2050-та година Европа ще намалее с 32 милиона души. Нито една европейска нация няма индекс на раждаемост от 2.1 деца на жена, достатъчен за да запази съществуването й. Една четвърт от жителите на ЕС са над 60 годишни. Казано на прост език – племената, които създадоха Запада, загиват.

Нека видим как стоят нещата в Африка, само на отсрещния бряг на Средиземно море:

Между днешният ден и 2050-та година Африка ще нарасне с 1,3 милиарда души, за да достигне население от 2,4 милиарда през 2050-та. След това населението й ще се удвои още веднъж, достигайки 4,4 милиарда души през 2100-та година. Само 5% от африканците са над 60-годишни, докато 41% от африканците са на възраст под 15 години.

Сега нека помислим за тираниите, нищетата и болестите които измъчват Африка от десетилетия насам. И нека се запитаме какво /освен омразните на либералите и левичарите бариери, охрана по границата и бойни кораби/ е там, в Средиземно море, за да спре десетките милиони млади африкански мъже от това да преплуват водата в идващите десетилетия? За да дойдат и просто да заемат мястото на измиращите европейци?

Само арабско-мюсюлманското население на Северна Африка, само то, в териториите от западна Сахара към Мароко и Египет до Судан, ще добави 130 милиона души в следващите 35 години. Египет ще нарасне с 60 милиона, за да достигне население от 151 милиона души до 2050-та година. При все това Египет ще има само петото най-голямо мюсюлманско население в света, следвайки гиганти като Индонезия, Пакистан, Бангладеш и Индия.

И докато е невъзможно да се намери страна от „Западния свят“ с прираст на населението който да предотврати изчезването поради естествена смърт на родените там местни хора, изключително трудно е да се намери мюсюлманска страна която да не бележи рекорден или просто бърз темп нагоре в прираста на населението.

И ако бъдещето принадлежи на младите, то определено можем да кажем че бъдещето принадлежи на азиатците, африканците и латиноамериканците. И да, бъдещето принадлежи на Исляма.

Източна Европа от своя страна представлява най-тъжната картина на днешна Европа.

От днес до 2050-та година Полша ще изгуби 5 милиона души от населението си. Украйна – над 10 милиона. Русия – над 15 милиона. Литва, Латвия и Естония ще видят как една шеста от населението им изчезва. Загуби, сравними на тези по време на Втората световна война. В проценти най-много ще пострада Украйна. До средата на века населението й ще се свие с 21 процента, до 35 милиона. /Време за политическа ерес: Не е ли това по-голям проблем от това чий флаг се вее над Крим?/

Демографската криза вече е основна заплаха у нас, в България: Обезлюдаването на цели региони е процес, ускоряващ своите темпове. За миналата година в цялата област Видин са регистринани малко над 400 раждания, като в същото време цели родове от видинско се заселват трайно в Испания и Италия, обричайки района на обезлюдяване, липса на работна ръка и практически изцяло дотирана от централния бюджет социална система.

Най-мрачните перспективи очакват най-добрите и най-развитите. Япония. Дом на някои от най-способните, дисциплинирани, индустриализирани и напреднали общества по света. От днес до 2050-та година Япония ще загуби 19 милиона души и ще види как населението й се свива до 107 милиона. Една трета от нацията е на възраст над 60 години. Само 1 от 7 японци е на възраст под 16. Японците са най-възрастните хора на света. В следващите години огромна част от японското общество ще работи само за да може да издържа здравните грижи, пенсиите и благосъстоянието на възрастните, немощните и умиращите.

Хей, а какво става със САЩ?

Повече от същото. Мексико и Централна Америка ще добавят 56 милиона души в следващите 35 години. Изборът е прост: Или Америка ще запечата южната си граница и ще я направи невъзможна за нелегално преминаване, или сегашните 11-12 милиона нелегални имигранти в САЩ ще се сдобият няколко десетки милиона роднини и приятелчета за компания. Америка вече се превръща в друга страна.

Да, но нали прогнозата е САЩ да нараснат с 67 милиона души за следващите 35 години? Защо са тези мрачни прогнози? Е, има защо: Този растеж ще е само сред испанци, азиатци и афроамериканци. Във всяка от последните четири години белите хора в САЩ /без тези от испански произход/ са регистрирали повече смърти, отколкото раждания. Между юли 2014-та и юли 2015-та азиатците в САЩ са нараснали с 3,4% а испаноезичните – с 2,2%. Чернокожото население се е увеличило с 1,3%. По същото време белите хора в САЩ са се увеличили с 0,1%.

Бялата Америка започва бавно да загива.

Може ли сега Обама наистина да вярва, че амнистията за имигрантите без документи е все още възможна? С конгрес, доминиран от републиканците, и допълнително надъхан от силите зад Доналд Тръмп? Може ли Обама още да вярва, че десните и крайно-десните партии из цяла Европа, които виждат нациите си застрашени от нарастващия брой мюсюлмански имигранти и бежанци, няма да се обединят и да наложат транснационална супердържава която да затвори границите и да контролира имиграцията?

Това което всъщност е на масата, в тази в следващите години, в Европа и в Америка, е това дали бъдещето на Запада като непобедима цивилизация ще бъде оценено и защитено от наследниците на своите създатели. Защото въпреки преклонението на Обама пред исляма, Западът остава най-великата цивилизация на света.

И, о, каква изненада: Западният човек /макар и с известно закъснение/ реши да вземе бъдещето си в свои ръце. Да защити местността, в която живее. Да прибере въжения мост и да приготви замъка за защита от обсада на враждебно настроени цивилизации.

А колкото до Тръмп и брекзитърите, господа либерали и социалдемократи: „Още нищо не сте видели!“.

Ще оцелее ли Западният свят до края на века?

*статията е базирана върху публикацията „Ще оцелее ли Западът до края на века?” на Патрик Бюкенън за „ТАКИ’С Мегъзин“

** Патрик Бюкенън е старши съветник на президентите Форд, Никсън и Рейгън, и три пъти кандидат за президент на Републиканската партия в САЩ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    68 2 Отговор
    Винаги глупаците се развъждат по вече.Плевелите в една нива са по вече от култивираните растения,за това се провежда РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА ,защото тия бързо развиващи се като завземат всичко,след някоя и друга година ще изядат всичко,и като няма кой да им го произведе защото те са мързеливи,и готованковци,а и доста НЕВЕЖИ в много отношения без правенето на деца и излежаването на сянка сами ще се унищожат,както една запустяла нива в която тревата е станала два метра и като полегне и се запалва,и всичко изгаря,и така до безкрайност.Но акъл никога на пониква.
  • 2 анализатор

    30 10 Отговор
    Отговорът е кратък и ясен - НЕ, западният свят няма да оцелее
  • 3 Българка от Македония

    23 4 Отговор
    1234 - Много точно!
  • 4 Радо

    15 11 Отговор
    Според мен ще оцелее, трудно ще бъде, но ще го има. Не забравяйте, че най-големите жестокости на този свят са извършени от Западната цивилизация - масовото клане в Йерусалим по време на Първия кръстоносен поход, когато рицарите изколват всичко живо що мърда и е мюсулманин...Вартоломеевата нощ - французи колят французи, после гилотината по време на революцията...атомните бомби не са направени за тоя, дето клати дърветата, ще им дойде времето и на тях, както им е дошло през 1945г.
  • 5 Скорпион29

    20 4 Отговор
    За западно арабска Европа ли става въпрос?Или за западно африканска Европа? Не мога да разбера
  • 6 Ловеца на поршета

    5 12 Отговор
    Няма как свободата да изчезне!
  • 7 българин

    18 3 Отговор
    Правилният въпрос е: Ще оцелее ли светът до края на века?!

    Коментиран от #9

  • 8 Дядо поп

    22 0 Отговор
    Прекаления светец и Богу не е драг.Същото се отнася и за
    прекалената толерантност,човечност и др.демократични
    ценности.
  • 9 Цоо0

    21 2 Отговор

    До коментар #7 от "българин":

    Ще оцелее света. Но се вижда, че заради толеранттостта, към бандитизма, не един добър човечец страда умира губи. А това е престъпление към човечността, чиято вина ще носят всички глобалисти и хуманните към зверовете, те по този начин обричат добрите човеци на ада и смъртта! Така, че да си добър към бандитите е престъпление към човечеството! Четох Папата мил нозете на рецидиви? А не се ли запита негово Преосветейшество, че тези зверове са погубили и осакатили невинни души? Тервел, би убил такива зверове след доказване на деянието им незабавно. И не защото бе жесток, а защото такива убиват и крадат и осакатяват добрите. Правосъдието е създадено именно да чисти нивата на човечеството от плевелите бандити. Но то се изроди тук в толерантност към плевелите, от което страдат и мрат добрите. Затова ПРОШКА НЯМА!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 А СЕГА ДЕ

    11 5 Отговор
    Западът най вероятно ще оцелее, щото има икономически разтеж и инерция. Друг е въпросът , дали БЪЛГАРИЯ ще оцелее?
  • 14 no name no face no number

    4 3 Отговор
    В този си вид нама да го бъде, но шанса за промени остава. Дано се направят правилните иначе не лошо. Дано всичко е ок.
  • 15 но пасаран

    7 3 Отговор
    Не може да изчезне,защото все пак някой трябва и да работи.Не може машинките за л..на да победят хората създали цивилизацията .Последната държава ,която ще изчезне,ако въобще се случи подобна прогноза ще бъде САЩ.Все пак и ножа и хляба са в белите хора,а те не са никак малко.
  • 16 колю

    8 0 Отговор
    Спасяване в морето,пускане през границите ,помощи със дамолети и ред други добрини. И за какво ? За да изстискат заедно с нашите цигани социалните системи на Европа. А тя се е подложила като някоя долна к.... / не крава / да я цоцат. И къде е намаляла безработицата или с колко се запълниха официално свободните работни места . Какви специалисти само се търкалят по кюшетата ,а и на главните улици в София примерно. На всякъде образуват свърталища занимаващи се с всичко написано в Наказателния кодекс. Един прави дюнер-15 наоколо седят и само дебнат какво да плячкосат от минаващите.
  • 17 ХАСАН

    2 12 Отговор
    Много расистка и фашистка статия! Аз не се сещам за африканец или мюсюлманин да са изобретили и използвали атомна бомба! Ако изчезнат "белите хора" които се опитват да унищожат живота на Земята то като цяло ще е добре за планетата!

    Коментиран от #20

  • 18 кирил

    3 5 Отговор
    болшевиките юдеи от 1917 говорят как запада загнива а все там си изнасят крадените пари имоти че и децата си
  • 19 Оптимист

    3 2 Отговор
    Хермагедум ще оправи всичко....Равновесие и нов световен ред!
  • 20 измислител

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "ХАСАН":

    Аз не се сещам мюсулманин или африканец да е измислил нещо.Може би аналния секс .Скоро чакаме мюсулманин да напише опера,да измисли топлата вода ,а африканец да измисли колелото.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тодор

    1 1 Отговор
    Кратко,точно,ясно:Няма да оцелее!
  • 23 Кирил Младенов

    2 0 Отговор
    Няма да оцелее Европа, т.к. интернац. еврейска мафия го планирала. Европа е била истински обединена само при Хитлер. В СС са воювали рамо до рамо всички истински европейци, защото са знаели, че враговете на Европа са евреите и комунистите, разбирай юак евреи.Досетете се сами какво е спасението.