3 651 195

Време е да спрем руската намеса в България

Христо Панчугов призова за намеса на ДАНС по случая

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Росен Стойчев

Русия намира механизми в странични на политиката проекти, чрез които да финансира близки до своите интереси български политици и други интереси. Така се влияе върху политическия процес у нас. Крайно време е да се проведе разследване от отговорните институции по тази тема. Ние отдавна говорим за това, но нещо трябва да се направи. Това заяви в интервю за Факти.бг политологът Христо Панчугов.

Той коментира излезлия през миналата седмица доклад на САЩ за руската намеса в България. В него отново се говори за руско икономическо влияние и финансиране на български политически партии.

Как ще коментирате доклада на Конгреса на САЩ за руското влияние в България? В него отново се говори за влияние през енергийна зависимост и бизнес. Има ли резон в тези твърдения?

Всъщност ние отдавна говорим за това. Този доклад не е извадил факти, които в публичното пространство да не са били обсъждани от години. Говоря за неяснотите около проекта АЕЦ "Белене". Неяснотите около "Южен поток". Начинът, по който липсваше, каквато и да е била финансова и икономическа обосновка и за двата проекта. Въпреки това те бяха възобновявани и спирани през годините с неясни аргументи. Така се подсказва това, което се прави като заключение в доклада на американския Сенат. Става дума, че Русия намира механизми в странични на политиката проекти, чрез които да финансира близки до своите интереси български политици и други интереси. Така се влияе върху политическия процес у нас.

Това е тема, за която през последните години се говори доста често. По нея обаче не се предприемат институционални действия. Липсва становище на ДАНС и на отговорните институции, които да дадат светлина по темата. Така те ще дадат на българското общество идея за това дали има резон за подобно обсъждане. Във време, в което темата за хибридната война и руската намеса в изборите в САЩ и Западна Европа е налице, е все по-важно да бъде даден категоричен отговор, за това дали Русия има лостове, които използва, за да влияе на българската политическа система. Въпросът е по-скоро какви са тези лостове и докъде се простира нейното влияние? Този отговор трябва да бъде даден ясно и категорично. През подобни съмнения се рушат основите на политическия процес в България, доверието в институциите и доверието в българската политика от страна на българските граждани. Това е и най-негативното влияние, свързано с руското влияние в България.

Вече от доста време се говори за чуждестранно финансиране на български партии. Не е ли това обезпокоително за нашата политическа система?

Това е изключително притеснително. Има институции, които наистина трябва да дадат отговор на това, дали има чуждестранно финансиране на българските партии. Тук не става въпрос само за Русия. Знаете за съмненията за финансирането на ДОСТ по линия на турското правителство, както и съмненията за финансиране на "Атака" от страна на руската държава.

Крайно време е да се проведе разследване от отговорните институции по тази тема. Ако се потвърдят тези съмнения и има събрани доказателства от ДАНС, това може да породи съответни мерки. В крайна сметка става въпрос за директна заплаха за националната сигурност, ако това се докаже.

Основната тема не е дали Русия е успяла директно да повлияе на изборите в САЩ и Западна Европа. Не вярвам, че някой вярва истински, че става въпрос за намеса, обърнала резултатите от изборите. Самата идея, че една чужда държава може да коментира основите на демократичния процес, който представляват изборите, е истински фатална за демокрацията и доверието, което всеки от нас влага в системите, в които работим.

Ако няма насрещни мерки и желание от страна на институциите да предотвратят или докажат подобна намеса и съответно тези, които са участвали в такъв процес, да понесат своето наказание, е наистина вредно за нашата политическа система и демокрацията в нашата страна. Тук е мястото, за да се предприемат мерки, които отлагаме от твърде много време.

През последната година премиерът Бойко Борисов се опитва да води много балансирана външна политика, като търси близки отношения с Турция и избягва крайни конфликти с Русия, заради евентуални икономически проекти. Може ли това да е причината да не се предприемат действия по въпроса? Какво говори това за страната ни?

Ако това е причината за подобни решения, би било истински жалко. Няма икономически и политически интереси, които да оправдаят рушенето на българската политическа система. Ако това е причината, това е още по-вредно. Ако причината е нежеланието и неспособността на ДАНС да предприеме подобни разследвания, а по-скоро в сила е второто, е също толкова тревожно. До някаква степен обаче е обяснимо. Срещу това могат да се предприемат мерки. Може да се промени структурата на ДАНС и да се предприемат реформи, които да направят тази структура по-ефективна. Ако обаче наистина има форма на политически чадър, това е откровено вредно за държавата. Това е разговор, който трябва да се проведе.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Фриман (гост)
  Отговор
  1 07:18  18.01.18
  Давай, до свидания!
 • Фриман (гост)
  Отговор
  2 07:27  18.01.18
  Сънувате намеси! Вие добивате ли горива, а? Искате да ги купувате от Америка ли? Ами айде! По 10лв ще плащате за литър бензин и няма да има с какво да се топлите зима. Това са мисли на някакъв мазахист мазафака! Нормално е да има отношения с Русия, не обръщайте нещата, ще ви се плача после, след като разберета как да се живее без братушки!

  Коментиран от #88

 • Оня с мотора (гост)
  Отговор
  3 07:28  18.01.18
  ЛоФфф на вещици в мътна икономика .....пак някоя гладна въшка разлайва кучетата белким и дадат кокалче да лиже. Тоя филм сме го гледали за кой ли път Евро .....цирк... нов клоун в цирка. Писна ми!
 • стария (гост)
  Отговор
  4 07:29  18.01.18
  По-добре руска намеса,отколкото турска.с
 • ссср (гост)
  Отговор
  5 07:52  18.01.18
  Време е да спрем американската пропаганда

  Коментиран от #89

 • дани (гост)
  Отговор
  6 07:55  18.01.18
  пенсионирани пръдли-и русофилски фатмаци се снимат с автомати и издават смъртни присъди на публично известни българи.няма полиция,няма прокуратура,няма правителство.

  Коментиран от #74

 • Роги (гост)
  Отговор
  7 07:58  18.01.18
  Пак някого го тресе параноята.Изживява се като спасител на България,но може и да не му е ясно а може и да знае,че България в момента е зависима от всички,малко или много.Поредния лай.
 • НАТО (гост)
  Отговор
  8 08:00  18.01.18
  Русия е вредна не само за себе си,но и за България.Наличието на толкова путинистчета е срам и голям проблем.

  Коментиран от #35

 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  9 08:18  18.01.18
  Сега е модерно разни тъ...... да плюят по- Русия и да обвиняват Москва за собствената си некадърност на която в основата е русофобството но човек трябва да има очи и разум за да го осъзнае това!

  Коментиран от #14

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  10 08:20  18.01.18
  Още преди освобождението на България от османско иго, нашите национали герой са прозрели какво очаква България,ако попадне в лапите на крепостните селяни!Каква далновидност!!! Русия е враг и заплаха за националната сигурност на България още от 1878г.та до ден днешен,с партийте и медийте които контролира се намесва пряко във вътрешните работи на България!

  Коментиран от #39

 • Българин (гост)
  Отговор
  11 08:26  18.01.18
  Крайно време е руските тролове по форумите да бъдат третирани като чужди агенти разпространяващи вражеска пропаганда и работещи против националните интереси!

  Коментиран от #19

 • Скорпион29 (гост)
  Отговор
  12 08:26  18.01.18
  Русофобите осъдиха Левски на смърт и убиха Ботев в гръб за да могат да си докарат Цар от Австрия и да целуват френски, немски и английски з.....

  Коментиран от #16, #17, #21, #45

 • The TRAPPER (гост)
  Отговор
  13 08:28  18.01.18
  Имало руска намеса??? А турска и американска няма ли ? Проектът- Бургас - Александруполис кой го спря ? Не беше ли Кондолиза Райс ?
 • 14 08:28  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • OMG WTF (гост)
  Отговор
  15 08:29  18.01.18
  Крайно време е да постъпим като Унгария и Русия и да затворим фондациите които с спонсорирани от Сорос и да оставиме некадърниците без работа !
  Такива слуги работят против интересите на БГ.!

  Коментиран от #18

 • Русофилски лъжи (гост)
  Отговор
  16 08:30  18.01.18

  До коментар #12 от "Скорпион29":

  Левски е жертва на русофила Аксаков, стига сте изопачавали историята по руски тертип.
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  17 08:30  18.01.18

  До коментар #12 от "Скорпион29":

  Прочети разсекретени те архиви от онова време и виж каква е ролята на граф Игнатиев и руската империя за обесването на Васил Левски,мизернико...
 • Българин (гост)
  Отговор
  18 08:32  18.01.18

  До коментар #15 от "OMG WTF":

  Над 150 фондации спонсорирани от руската кочина работят против България. тях какво ще ги правим?

  Коментиран от #28

 • любопитен (гост)
  Отговор
  19 08:33  18.01.18

  До коментар #11 от "Българин":

  А американските как ще ги третираме, с ДДТ?

  Коментиран от #22

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  20 08:33  18.01.18
  Трябва по-твърди мерки срещу империята на злото и троловете и в България! ЕКСКУРЗИЯ към Сибир!

  Коментиран от #93

 • Българин (гост)
  Отговор
  21 08:35  18.01.18

  До коментар #12 от "Скорпион29":

  "........ а да могат да си докарат Цар от Австрия....."

  Ти българска история чел ли си изобщо, бе неграмотно русофилче?
  За какъв цар от Австрия бълнуваш, за какви убийства?

  Коментиран от #25

 • Българин (гост)
  Отговор
  22 08:38  18.01.18

  До коментар #19 от "любопитен":

  Фондациите спонсорирани от руската кочина са десетки пъти повече ! И трябва да бъдат третирани като чужди агенти. Русия е вражеска държава .

  Коментиран от #171

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  23 08:38  18.01.18
  В доклад на правителството през миналата година, Русия е обявена за заплаха за националната сигурност на България!Та мисля си, че е дошло времето и за събарянето на срамните и унижаващи българите , паметници на Червената армия окупатор!

  Коментиран от #38

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  24 08:43  18.01.18
  Всички поддръжници на режима в Кремъл, трябва да се разследват от органите на властта,като хора работещи против националната сигурност на България! Включително да се вземат и по-строги мерки срещу фирмите свързани с този режим,ограбващ брутално българския народ!
 • Скорпион29 (гост)
  Отговор
  25 08:44  18.01.18

  До коментар #21 от "Българин":

  Пишисе проповедник на фалшива история беее!

  Коментиран от #27

 • Академик Неделчев (гост)
  Отговор
  26 08:45  18.01.18
  Русофилите трябва да бъдат лекувани по метода на д-р Стефан Стамболов!

  Коментиран от #30, #31

 • Българин (гост)
  Отговор
  27 08:46  18.01.18

  До коментар #25 от "Скорпион29":

  Единствено руските слуги проповядвате фалшива история на България!
 • OMG WTF (гост)
  Отговор
  28 08:47  18.01.18

  До коментар #18 от "Българин":

  Ти случайно да не си Шкумбата, и целта ти е да ни разсмиваш рано рано?
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  29 08:48  18.01.18
  Всеки българин трябва да бойкотира руските стоки в България,те не са много,на първо време спрете да зареждате гориво на руските бензиностанции! Покажете,че сме истински българи!

  Коментиран от #53

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  30 08:49  18.01.18

  До коментар #26 от "Академик Неделчев":

  Пиночет излекува Чили от червената чума много сполучливо!

  Коментиран от #33

 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  31 08:50  18.01.18

  До коментар #26 от "Академик Неделчев":

  Нали знаеш къде е главата на С.Стамболо? Ако не си спомняш аз ще ти припомня че главата му избяга от тялото точно щото се правеше на мн.умен!

  Коментиран от #34, #37, #49

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  32 08:51  18.01.18
  Спрете да гласувате за про руските партий , които не е трудно да разпознаете!Да бъдем истински българи и европейци!
 • 33 08:52  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Академик Неделчев (гост)
  Отговор
  34 08:54  18.01.18

  До коментар #31 от "Бесен Язовец":

  Знам, че Стамбалов беше убит от руски слуги по заръка на Москва. Но това за главата са руски митове и фалшификации, които слугите им на сборището край Копринка си разправят на пияна глава и мечтаят да се завърнат времената, когато русофилите отново могат да убиват българи безнаказано.
 • Иди на МАЙКА СИ в (гост)
  Отговор
  35 08:54  18.01.18

  До коментар #8 от "НАТО":

  Ти знаеш къде, нали ?
 • икономически проектант (гост)
  Отговор
  36 08:55  18.01.18
  Какви са им икономическите проекти..... Едните искат да правят Белене, другите да дупчат Добруджа..... аз избирам да се прави Белене.... ако краварите искат да правят нещо..... може, но те са тука не толкова за пари от колкото за влияние... а път то е ясно че е Руско та даже и в цяла Европа, чак вече до Америка...
 • Академик Неделчев (гост)
  Отговор
  37 08:57  18.01.18

  До коментар #31 от "Бесен Язовец":

  Знам също така, че метода на д-р Стефан Стамболов за лечение на русофили е много ефективен и отново е дошло времето те да бъдат третирани по същия начин.

  Коментиран от #40

 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  38 08:57  18.01.18

  До коментар #23 от "Kcaniba":

  Е хайде де бутнете паметника обаче не ви стиска щото имате макари само да го надраскате и нищо повече.Семката ви е страхлива а смелостта ви стига единствено до 5 буквено никче в някой сайт!
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  39 08:58  18.01.18

  До коментар #10 от "Kcaniba":

  Това което написах по-горе НЕ ГО МИСЛЕХ.

  Коментиран от #42, #50

 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  40 08:59  18.01.18

  До коментар #37 от "Академик Неделчев":

  Нашия метод се казваше Белене и Ловеч и лагерите все още седят готови да приемат нови гости, така че дерзай!

  Коментиран от #43, #44

 • червения милиардер (гост)
  Отговор
  41 09:00  18.01.18
  Първо трябва да се махнат руските агенти от управлението на България!
  Не може една страна, член на НАТО, да има руски агенти на ДС и КГБ в отбраната си, това е смешно и е нормално, никой да ни няма доверие.
  Който обича Русия и милее за Русия, ДА ХОДИ В РУСИЯ да живее! Който обича Турция, да ходи в Турция!
  Аз ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и милея за България, за това живея в България!
  Ясно ли ви е, фенове на пияните колхозници!
  Царска Русия и Олигархична Русия са две различни неща, правете разлика!
  Нямаме нужда от руската мизерия!

  Коментиран от #46, #47

 • OMG WTF (гост)
  Отговор
  42 09:01  18.01.18

  До коментар #39 от "Kcaniba":

  Ами почни да мислиш с тая глава а не само щуротии да правиш извинен си като се има предвид възрастта ти
 • червения милиардер (гост)
  Отговор
  43 09:02  18.01.18

  До коментар #40 от "Бесен Язовец":

  Сигурен съм, че ще напълниш гащите, когато налапаш дулото на автомата, а дали ще ти е готино, ако някой психопат разстреля семейството ти?
  Внимавай, какво си пожелаваш, че може и да се сбъдне, гражданската война не е довела до нищо хубаво, така, че по полека със заплахите!

  Коментиран от #48

 • Академик Неделчев (гост)
  Отговор
  44 09:05  18.01.18

  До коментар #40 от "Бесен Язовец":

  Русофилите сте избили повече българи , отколкото са загинали през войните. и то само и само да угодите на руските си господари. Знам, че мечтаете да отворите отново Ловеч и Белене /ти със сигурност си син или внук на някой от надзирателите там/ и отново да имате възможност да избивате безнаказано българи. Но за целта руската кочина трябва отново да окупира България. А докато сте живи това няма да стане, пък и Русия няма винаги да е Путинистан!
 • Stefko 88 (гост)
  Отговор
  45 09:08  18.01.18

  До коментар #12 от "Скорпион29":

  Много си объркан момче, преди да пишеш тъпотии имай си на ум , че може да попаднеш и на образовани хора. Все пак не всички са като вас. Та към въпроса , я пак ще не разбрах по заповед на Русия или "русофобите" е обесен Левски? Или по точно граф Игнатиев? Прости сте затова сте русофили.

  Коментиран от #51

 • агентура (гост)
  Отговор
  46 09:09  18.01.18

  До коментар #41 от "червения милиардер":

  Не драскай простотии.... руски агенти има във всяка една НАТОвска държава... защото НАТО иска да ги има. Същото се отнася и за НАТОвските агенти в Русия.
 • Stefko 88 (гост)
  Отговор
  47 09:10  18.01.18

  До коментар #41 от "червения милиардер":

  Подкрепям с две ръце.
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  48 09:10  18.01.18

  До коментар #43 от "червения милиардер":

  Нашия род не е от хората които захапват каквото и да било не се бъркай с твоя род при моя варианта предваме се не съществува а кой ще захапе дулото само времето ще покаже!

  Коментиран от #52, #58

 • червения милиардер (гост)
  Отговор
  49 09:10  18.01.18

  До коментар #31 от "Бесен Язовец":

  Нали знаеш, че в България има малък американски контингент, няколко танка, обаче много бързо може да нарастне при нужда, за да защитят съюзника си от НАТО и много хора ще ги посрещнат с хляб и сол, така, че докато сме в НАТО, нямате никакъв шанс, колкото и да се напъвате. Американците само трябва да ударят едно рамо и няма да остане нито един русофилистик в България.
  Продължавай да плашиш гаргите.

  Коментиран от #56

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  50 09:11  18.01.18

  До коментар #39 от "Kcaniba":

  Ха-ха-ха, важното е дали е истина,а не какво мислиш ушанков, едва ли имаш нужното вещество за мислене, след тоновете бояришинка която поглъщате в коневръза!
 • червения милиардер (гост)
  Отговор
  51 09:12  18.01.18

  До коментар #45 от "Stefko 88":

  Stefko 88, 1488!
  Важна година!

  Коментиран от #61

 • 52 09:13  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Stefko 88 (гост)
  Отговор
  53 09:14  18.01.18

  До коментар #29 от "Kcaniba":

  Аз го правя и приятелите ми също не си сам ! Преди да си купя нещо , което не познавам като продукт чета страната на произход. Вчера си купих квас от Латвия :).
 • Фактът (гост)
  Отговор
  54 09:14  18.01.18
  че има 50+ коментара само потвърждава изложеното. Важна е посоката ;)

  Коментиран от #59

 • 55 09:15  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  56 09:15  18.01.18

  До коментар #49 от "червения милиардер":

  А кой ще защити БГ.ако съюзника от Югоизток нападне БГ? САЩ ли? А, кой ще защи бг.ефенди?

  Коментиран от #60

 • 57 09:16  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • червения милиардер (гост)
  Отговор
  58 09:16  18.01.18

  До коментар #48 от "Бесен Язовец":

  Такива, като вас висяха по дърветата преди 9ти 1944г., жалки агентури на НКВД, за няколко рубли продадохте България, за щастие се намериха истински българи, които да спрат червената проказа.

  Коментиран от #62

 • OMG WTF (гост)
  Отговор
  59 09:17  18.01.18

  До коментар #54 от "Фактът":

  Посоката е ясна североизток
 • OMG WTF (гост)
  Отговор
  60 09:18  18.01.18

  До коментар #56 от "Бесен Язовец":

  А кой ве, проссия ли ще ни защити от турчолята??? Ти май забравяш кои две диктаторчета са първи приятелки. Внимавай да няма и днес глоба от 100 копейки!

  Коментиран от #66

 • Stefko 88 (гост)
  Отговор
  61 09:18  18.01.18

  До коментар #51 от "червения милиардер":

  Един ден пак ще стане време 14:88 часа и тогава вече белия цивилизован свят ще се отърве от болшевизма и остатъците му окончателно.

  Коментиран от #64

 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  62 09:18  18.01.18

  До коментар #58 от "червения милиардер":

  А такива като тебе висяха по- дърветата след 1945г.продажнико на нац.интреси!
 • джи пи ПБШ (гост)
  Отговор
  63 09:18  18.01.18
  винаги е имало гьзолизци но в последно време стана професия Да им е сладко
 • Скорпион29 (гост)
  Отговор
  64 09:19  18.01.18

  До коментар #61 от "Stefko 88":

  Белобрадо стрче ще си заминеш само с идеите си!

  Коментиран от #67

 • (потребител)
  Отговор
  65 09:20  18.01.18
  трябва да наложим големи санкции на русия да дето се бърка в българия
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  66 09:23  18.01.18

  До коментар #60 от "OMG WTF":

  Не БЕ, САЩ ше ни защитят както защитиха Гърция в Кипър ти пък Русия ще ни защитава!

  Коментиран от #68, #76

 • Stefko 88 (гост)
  Отговор
  67 09:26  18.01.18

  До коментар #64 от "Скорпион29":

  Мечтай си аз съм голямо , младо и силно момче :). А сега отивам да работя защото на мен ми плащат за извършен труд а не да троля по форумите. На обяд като вляза да се стопля ще хвърля едно око.Хаил Хитлер! Да живее България!

  Коментиран от #69

 • Орляк (гост)
  Отговор
  68 09:30  18.01.18

  До коментар #66 от "Бесен Язовец":

  Добро утро Язовецо,желая крепко здраве,коментари за щяло и нещяло по всякви теми и довечера добър хонорар.Ако остане време и за някоя заварка,берекет.

  Коментиран от #75

 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  69 09:30  18.01.18

  До коментар #67 от "Stefko 88":

  Ти си едно голямо Гюбре!
 • Българофил (гост)
  Отговор
  70 09:31  18.01.18
  Пак напрежение! Много е просто- благодарност към Русия за Освобождението преди 140 г.,извинение от Русия, че ни натрапи своя азиатски комунизъм.Без покаяние няма прошка.И след това се прегръщаме и уважаваме! Това е схемата.Омразата не ни помага!

  Коментиран от #117

 • Без намеса (гост)
  Отговор
  71 09:32  18.01.18
  ФСБ на Россия се добрало до информация че Македонския премиер Зоран Заев се е срещал с Алблански наркобосове и служители на Американското п-во и ЦРУ в неговата вила на 1ръкав Касандра на п-ов Халкидики намираща се м-у селцата Неа Моудания и Неа Потедеа.Само на по малко от 10 км от вилата на македонския премиер Заев друг балкански премиер известен като най-големия демократ тенисист и футболист и бивша негова любовница банкерка на българо-американска банка имат голяма тайна вила преди селцето Афитос което е само на 8-10 км от вилата на Заев.Македонски сайт посочва че в района на п-ов Касандра действа щаб-квартира на Американските служби на Балканите в която са прихванати висши управленци на всички Балканските страни (включително и Сърбия)които имат ИМОТИ-КЪЩИ и при нужда биват свиквани на оперативка където получават инструкции за съвместни колективни действия
 • Stefko 88 (гост)
  Отговор
  72 09:34  18.01.18
  Ела да прецениш ако имаш мерак. Вземи още някой от форума.

  Коментиран от #77

 • ждролио (гост)
  Отговор
  73 09:34  18.01.18
  незнам кой, къде кога какви агенти има,но винаги България е била от страната на губещите.И сега като пръдне некой в белия дом започва да мирише в мин.съвет !
 • наблюдател (гост)
  Отговор
  74 09:35  18.01.18

  До коментар #6 от "дани":

  Иаш "мляко" от бежанец около устата си. Избършай се за да не те помислят за гей.
 • 75 09:36  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Българин (гост)
  Отговор
  76 09:36  18.01.18

  До коментар #66 от "Бесен Язовец":

  Какво за Гърция и Кипър каканижеш бе, неграмотник? Черните полковници, които управляваха Гърция бяха спретнали в Кипър преврат целящ присъединяването му към гърция в разрез с международните договори за независимостта на Кипър.

  Коментиран от #79

 • 77 09:37  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  78 09:37  18.01.18
  ФСБ-то се е добрало пълзешком ,след поредния запой за родину!
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  79 09:38  18.01.18

  До коментар #76 от "Българин":

  Ха-ха-ха и турция сложи ред в Кипър ли бееее? Хахаха черни,червени,зелени полковници те преследват тебе зайкоооо

  Коментиран от #84

 • читател (гост)
  Отговор
  80 09:39  18.01.18
  В тази държава останаха май само некадърници с психически отклонения но платени от антибългарски соросоидни организации за да драскат глупости за Руска намеса . То бива малоумие но това е безгранично но и медиите канещи такива безгръбначни същества също се причисляват към малоумните....

  Коментиран от #81, #83

 • OMG WTF (гост)
  Отговор
  81 09:50  18.01.18

  До коментар #80 от "читател":

  Абе и бая русорастчета си има тук. Тях защо го забравяш? Хубавото е, че не са много и могат само да лаят по форумите докато почиват от подводните заварки. Бъдещето на България е в ЕС и НАТО, и вие русорасти не можете да направите нищо срещу това. Свиквайте. :)

  Коментиран от #85

 • Антисоросоид (гост)
  Отговор
  82 09:51  18.01.18
  Аз мисля , че е време да спрем фалшивата пропаганда на наркозависимите третополови соросоидни отрепки в София. Те виреят само в София защото в провинцията ще изчезнат безследно....
 • Българин (гост)
  Отговор
  83 09:52  18.01.18

  До коментар #80 от "читател":

  Единствените антибългарски организации са тези на продажните русофили-безродници.
 • Българин (гост)
  Отговор
  84 09:54  18.01.18

  До коментар #79 от "Бесен Язовец":

  Вземи се ограмоти илитерат русофилски. Само руска порпаганда ти е в главата, ако я махнем нищо няма да остане в нея! ще кънти на кухо!

  Коментиран от #87

 • 85 09:54  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • глупаци (гост)
  Отговор
  86 09:56  18.01.18
  Някои хора са достатъчно глупави да разберат, че руската пропаганда в България е самия българин, унищожете българина и ще се спре с руската пропаганда.

  Така и не разбраха, че каквото и правителство да си поставят, мозъка на никой не може да препрограмират - ние обичаме Русия и никой не може да промени това!

  Коментиран от #92

 • 87 09:56  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Колев (гост)
  Отговор
  88 10:02  18.01.18

  До коментар #2 от "Фриман":

  Ти това нещо, простьо, как го разбра от лудницата в карлуково /че бензина ще е 10 лв/??? Да не би да са ти дали достъп до компа на болницата /ако имате такъв/ или си свил смартфона на някой доктор - я си кажи бързо???
 • Колев (гост)
  Отговор
  89 10:05  18.01.18

  До коментар #5 от "ссср":

  Ти това нещо, простьо, как го разбра от лудницата в карлуково, че ние националистите сме от американската пропаганда??? Да не би да са ти дали достъп до компа на болницата /ако имате такъв/ или си свил смартфона на някой доктор - я си кажи бързо???
 • възмутен читател (гост)
  Отговор
  90 10:05  18.01.18
  ФАКТИ . Аз ви мислех за сериозен вестнник. Как можете да вземате интервю от платени антибългарски същества и то с явни психически отклонения ?

  Коментиран от #91

 • Българин (гост)
  Отговор
  91 10:12  18.01.18

  До коментар #90 от "възмутен читател":

  .......платени антибългарски същества и то с явни психически отклонения ...

  Съществата си имат нарицателно име и се подвизават по нашите земи от 1885 година насам. Наричат се русофили и използват всяка възможност да прокарат руските национални интереси в ущърб на българските.

  Коментиран от #95

 • Българин (гост)
  Отговор
  92 10:14  18.01.18

  До коментар #86 от "глупаци":

  И кога русофилите сте били българи? За 140 години нито един път не сте се показали като такива, а сте били единствено руски слуги, готови да продадат България на руснаците.
 • Георгиев (гост)
  Отговор
  93 10:15  18.01.18

  До коментар #20 от "Kcaniba":

  Точно такива родоотстъпници като тебе ги прибираха в мазетата на ''развигор'' по времето на комунизма, но ми се струва че ще започнем отново и то много скоро, точно с тебе. Не е лошо да си смениш ника защото от доста време те наблюдавам, как работиш срещу България. Не съм писал коментари досега, но тука вече не издържах.

  Коментиран от #97, #99

 • 94 10:17  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  95 10:19  18.01.18

  До коментар #91 от "Българин":

  Ако зависеше от вас русофобите отдавна да сте продали БГ.цялата на Запада но добре че сме русофилите и запазихме БГ .130 г.
  Ще дойте врене когато въпроса ще се реши окончателно денят (X) наближава и пъзела ше се нареди въпроса е каква картина ще се излезе на края?

  Коментиран от #100, #101

 • Ей Пепи (гост)
  Отговор
  96 10:21  18.01.18

  До коментар #94 от "Българин":

  Успокой се ПЕПИ!
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  97 10:26  18.01.18

  До коментар #93 от "Георгиев":

  Комунизма е обявен за престъпен режим, следователно и неговите последователи!

  Коментиран от #102

 • НАТО (гост)
  Отговор
  98 10:30  18.01.18
  Умен комунист няма, за това путинистчетата са обречени да се въргалят в кочината си! :) :) Комунизмът вирее само при селяните, щот са прости! :) :) :)

  Коментиран от #105

 • Някой (гост)
  Отговор
  99 10:30  18.01.18

  До коментар #93 от "Георгиев":

  То Руснаците освен със силово по друг начин не действат лошото е че като падна комунизма имаха и продължават да имат агенти на Дс който унищожиха държавата. Трябваше да се пролее кръв за такива мръсни кучета като теб но не е късно видяхте малко свобода и почнах те да заплашвате помияри долни.
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  100 10:30  18.01.18

  До коментар #95 от "Бесен Язовец":

  В картината, ще липсват русофилите антибългари! Така е справедливо и достойно за уважение към България и изстрадалия народ!
 • Българин (гост)
  Отговор
  101 10:30  18.01.18

  До коментар #95 от "Бесен Язовец":

  И къде ще бъдеш в деня Х бе мушморок? под полата на бабичката си или под леглото? България е въпреки вас. ако не бяхме ние, българите отдавна да сте ни превърнали заедно с руснаците в Задунайска губерния.

  Коментиран от #103

 • Скорпион29 (гост)
  Отговор
  102 10:32  18.01.18

  До коментар #97 от "Kcaniba":

  В мазето на Развигоров не е никак хубаво да знаеш не е стая от японския хотел само да ти кажа и няма парно
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  103 10:33  18.01.18

  До коментар #101 от "Българин":

  Като настъпи денят(X) ще разбереш то затова е изненада за да не се знае
 • георги (гост)
  Отговор
  104 10:37  18.01.18
  На капавият ххх жълната му пречи.
 • САЩ е жалка скрофа (гост)
  Отговор
  105 10:41  18.01.18

  До коментар #98 от "НАТО":

  Да, точно щот са прости, завладяха света и светиха маслото на краварската мафия :D

  R.I.P USA
 • Скорпион29 (гост)
  Отговор
  106 10:45  18.01.18
  Русофобите вкараха БГ.в капитализма за да станене последни в Европа на това са = последните 28 г.дъно дъно и пак дъно и се топиме като пролетен сняг!

  Коментиран от #109

 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  107 10:49  18.01.18
  ДАНС да се намесят и да питат Борисов защо спъва всичките национални интереси на България свързани с енергетика и кои интереси точно обслужва на БГ.или на З.Е и САЩ ???
 • БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА (гост)
  Отговор
  108 10:50  18.01.18
  Отдавна беше време, много закъсняхме даже.
 • Българин (гост)
  Отговор
  109 10:57  18.01.18

  До коментар #106 от "Скорпион29":

  Коминустите-русофили ни вкараха в капитализма. Огледай се-всички големи капиталисти в България са все бивши комунисти и ченгета от ДС или членове на техните фамилии. Корнелия приватизаторката каква е? георги гергов какъв е? Цялото ИБ на БСП са такива.

  Коментиран от #116

 • Дедо Шорош (гост)
  Отговор
  110 10:59  18.01.18
  Я, виж ти каква клавиатурна битка водят тука моите триполови
  дечица срещу руските нашественици. Давайте в същия дух и дедо
  ще ви сипе допълнително.
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  111 11:04  18.01.18
  В Ловеч още има свидетели на руската "любов"- преди да дойдат руснаците правехме самолети,сега правим колела!
 • Скорпион29 (гост)
  Отговор
  112 11:05  18.01.18
  АЕЦ Белене щеше да ни отърве от Марици Изток 1-3 които са амерски.компании и продават на 40 ст.кч без ДДС срещу 6 ст.кч.без ДДС някой сеща ли се че печалбата на ТЕЦ Марици 1-3 от бг.не излизат под формата на левове а в $ .левовете се обменят в БНБ и патуват извън граница под формета на US $ тези пари не се инвестират в БГ. Икономиката а се източва валутния резерв! Къде е ДАНС?

  Коментиран от #113, #115

 • Българин (гост)
  Отговор
  113 11:11  18.01.18

  До коментар #112 от "Скорпион29":

  Белене ще угроби България за поколения напред. И стига с тия Марици, отдавна не са американски и отдавна тока не се купува на преференциални цени, ама вие русофилите, така и не го разбрахте! к
 • Докторът от 4-ти км (гост)
  Отговор
  114 11:14  18.01.18
  Вчера пинчугов го изтървахме, днес вече беснее. Споко, хора, след малко ще го приберем.
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  115 11:14  18.01.18

  До коментар #112 от "Скорпион29":

  Знаеш ли колко струва Белене до момента?Да си представим че проекта се осъществи, ще струва над 10 млрд.$,поддръжката знаеш ли колко струва,а риска от аварии....Та питам наистина ли някой вярва че имаме нужда от АЕЦ? Мантрите за евтиния ток не вървят тук, евтиния ток се изнася от червени бизнесмени , затова и те са най-големите поддържани и на този пладнешки грабеж (пореден)в посока Москва!

  Коментиран от #119

 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  116 11:15  18.01.18

  До коментар #109 от "Българин":

  Имаше приватизация що не дойдоха западни фирми и компании да участват в нея?САЩ с какво право опростиха дългът на Ирск към БГ.и що БГ.не си търси парите?става дума за 4 мил.$ И що З.Е 1990 г.опрости парите на вс.соц.държави а само на БГ.не бяха опростени?И що ,,приятелите" от Запад по-времето на соца.не даваха кредити дър.банки на БГ.?

  Коментиран от #120, #125, #154

 • Ха-ха-ха (гост)
  Отговор
  117 11:16  18.01.18

  До коментар #70 от "Българофил":

  Ето това е балансиран коментар. Забележете в колко много руски филми тече критика към комунистическия период от тяхната история и връщане към имперските времена пак чрез филмите. Вижте сега какви сериали се излъчват по БТВ и БНТ. "Екатерина Велика" и "Червената кралица". Комунистическата грешка я признават косвено и във филми, и в литературата. Но трябва да да имаш сетива, а не омраза.
 • гост (гост)
  Отговор
  118 11:16  18.01.18
  Да не забравяме, че г-н Панчугов е завършил университета на Сорос в Унгария...

  Коментиран от #123

 • Скорпион29 (гост)
  Отговор
  119 11:19  18.01.18

  До коментар #115 от "Kcaniba":

  Я бегай на хранилката с тия аргументи и черните от Филиповци и Факултета вече не се връзват.Руснаците казаха че сами ще строятАЕЦ Белене и ще продават на не повече от цената на АЕЦ Козлодуй която е 6 ст.кв.ч! Сноро спираме Козлодуй и почваме на внасяне ток на 1 лев.кв.ч и тогава ще видиш къде зимуват раците!

  Коментиран от #126

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  120 11:21  18.01.18

  До коментар #116 от "Бесен Язовец":

  Нищо не сме опростили на Ирак, имаше една програма"петрол-срещу храни",та запознай се детайлно кои фирми от българска страна изпълняваха поръчките,кой президент на България ходи в Багдад,кои бизнесмени го придружаваха и тогава пиши и коментирай ! Понял!

  Коментиран от #122

 • 121 11:22  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  122 11:25  18.01.18

  До коментар #120 от "Kcaniba":

  Ние не сме опрощавали нищо САЩ го опрости без да ни питат даже и ква програма петрол срешу храни бееее ИРАК ни дължът кинти пък и храна ще им даваме! А ако сме им давали храна срещу петрол@ защо петрола замина за САЩ а не за БГ.Бееееее?
 • идиоти (гост)
  Отговор
  123 11:25  18.01.18

  До коментар #118 от "гост":

  А къде да учи бе смешко ,според теб трябва да е москва.Видя до къде ни докараха тези бездарници след като нашите инженери учиха там.
 • не на нас такива виждали сме ги и преди (гост)
  Отговор
  124 11:26  18.01.18
  Русия се учи от САЩ.
  Малко са закъснели,но се учат бързо.
  Да си спомним кой изкара Костов начело на хората навремето-никой не го познаваше и изведнъж един милион вървят след него,като на деветосептемврийски митинг.
 • Българин (гост)
  Отговор
  125 11:27  18.01.18

  До коментар #116 от "Бесен Язовец":

  какви са САЩ за да опростят дълга на Ирак към нас, ушанко? Дългът към Ирак го опрости правителството на русофилите от Тройната коалиция през 2007 година, когато финансов министър бе Пламен Орешарски. Русофилите опростиха 3,51 милиарда долара срещу бързото плащане на 360 милиона долара- това са фактите. какъв САЩ, какви глупости се въртят в кухата ти кратуна. И защо забрави мораториума, който русофила Луканов направи, та всички световни банки ни спряха финансирането. а за парите, които руската кочина още ни дължи от времето на СИВ, тях защо ги забравяш.
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  126 11:27  18.01.18

  До коментар #119 от "Скорпион29":

  Кой вярва на руснаците?И знаеш ли какви завишени цени и загрибващи договори налагат? България е в ЕС,и е единствената която е на 100%зависима енергийно от Русия! По-точно ограбвана !

  Коментиран от #128

 • Ттт (гост)
  Отговор
  127 11:32  18.01.18
  Достоверно вярно, в. Факти го доказва!!!
 • Миндил потомствен (гост)
  Отговор
  128 11:41  18.01.18

  До коментар #126 от "Kcaniba":

  Ходи на хранилката има други нарежданя!
 • БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА (гост)
  Отговор
  129 11:47  18.01.18
  Хубавото на мацковските тролове е, че откакто налазиха нета, одобрението към мамаша им раша многократно намаля! А аз следя отдавна, вярвайте ми. Така че - так держать!
 • True Lies (гост)
  Отговор
  130 11:50  18.01.18
  https://www.youtube.com/watch?v=9OQE6wSr4Vs
 • 681 БЪЛГАРИЯ (гост)
  Отговор
  131 11:54  18.01.18
  Браво ! Давайте гонете пияните ушанки !
 • Ботев (гост)
  Отговор
  132 11:55  18.01.18
  Съдбата ни не е ли да се прикачваме към отиващи си държавни обединения? Тук някой да усеща, че по земното кълбо стават трансформации на тия структури...Липсва футурологичен поглед от коментаторите... само дъвка от слепци в глобалния живот...
 • Stefan (гост)
  Отговор
  133 12:01  18.01.18
  Благодарение на геополитическите интереси на Русия, а по-късно и на Съветския съюз, съществува България. Иначе нямаше да ни има...

  Коментиран от #134, #155

 • Българин (гост)
  Отговор
  134 12:09  18.01.18

  До коментар #133 от "Stefan":

  Напротив, геополитичмеския интерес на Русия е бил да има Задунайска губерния, а не България. И това е щяло да стане ако пъкленото дело на русофилите валили княз Александър Батенберг бе успяло. България съществува преди Русия и ще съществува и след като тя се разпадне. И още нещо-дори да нямаше руско-турска война България щеше да получи самостоятелност и да стане независима държава подобно на над 30 държави създадени от отломките на Османската империя. И щяхме да бъдем в българските етнически граници очертани от Българската екзархия. И нямаше да имаме продажни -безродници русофили, които да ни дърпат назад в развитието ни и да ни продават на руската кочина при всеки удобен момент.

  Коментиран от #150

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  135 12:16  18.01.18
  По време на комунистическия режим България е била три пъти във фалит, благодарение на СССР! Какъв безродницик трябва да си, че да защитаваш империята на злото?

  Коментиран от #138

 • Айнщайнът (гост)
  Отговор
  136 12:18  18.01.18
  Две неща са безкрайни - Вселената и русоробската глупост. За Вселената обаче не съм сигурен.

  Коментиран от #137, #141

 • Менделей (гост)
  Отговор
  137 12:24  18.01.18

  До коментар #136 от "Айнщайнът":

  В таблицата на БГ.има елемента русофил и са към клас - полезни за човека, а елемента русофоб към клас- вредни за човека!

  Коментиран от #140

 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  138 12:26  18.01.18

  До коментар #135 от "Kcaniba":

  Хахаха БГ.1989г.има външен дълг от едва 7 мил.$ и има да събира 8 мил.$от др.държави тия експозета на събранието У Факултета Красна Поляна!

  Коментиран от #143, #145

 • БъХъ (гост)
  Отговор
  139 12:27  18.01.18
  БОЛЕН в затвора! Даже можете да ги настаните в една килия с Местан да си дърпат пишк*те.
 • Българин (гост)
  Отговор
  140 12:29  18.01.18

  До коментар #137 от "Менделей":

  Русофил е името на безплатен руски памперс. Благодарение на тях в България руснаците нямат нужда от оправдание и на най-мерзките си постъпки. Форумните русофили вършат това вместо тях. Срещу скромно заплащане и чувство за изпълнен дълг.
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  141 12:30  18.01.18

  До коментар #136 от "Айнщайнът":

  Да така е ,но засега! ВРЕМЕ Е да наритаме всички антибългари,русофили,пречещи за нормалното развитие на българското общество!И подкопаващи устоите на демокрацията!Да живее България!
 • Балкански дивак (гост)
  Отговор
  142 12:33  18.01.18
  Ние сме малка робска и васална държава, и всеки може да ни манипулира дори една партия или един бизнесмен с малко средства.
  Какво продажно племе сме се вижда от историята, никога не сме имали самостоятелна , независима политика. Внаги сме трепели учените и умните българи сами по нареждане на чужди империи.
  НИЩО НЕ СТАВА ОТ НАС . ТЯЛОМ В ЕВРОПА , ДУХОМ В АЗИЯ.

  Коментиран от #144, #146, #147

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  143 12:34  18.01.18

  До коментар #138 от "Бесен Язовец":

  Всеки който се чувства Българин,да бойкотира руските стоки! СПРЕТЕ ДА ЗАРЕЖДАТЕ гориво от руските компании!

  Коментиран от #166

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  144 12:36  18.01.18

  До коментар #142 от "Балкански дивак":

  Това трябва да се промени!
 • Русофилски лъжи (гост)
  Отговор
  145 12:38  18.01.18

  До коментар #138 от "Бесен Язовец":

  Пишеш, че "1989г.има външен дълг от едва 7 мил.$ и"". Абсолютна лъжа!!!

  Истината каква е? Само от 1984 до 1989 г. брутния външен дълг на НРБ нараства от 2,9 на 10,7 МИЛИАРДА ЩАТСКИ ДОЛАРА!
  Язовец, ти си патологичен лъжеци и руски дезинформатор. прибирай се в дупката си и не ръси повече лъжи по форумите!
 • Българин (гост)
  Отговор
  146 12:39  18.01.18

  До коментар #142 от "Балкански дивак":

  Не сме продажна племе, нито робска и васална държава. ти трябва да си руско мекере за да пишеш тези глупости и да изпитваш удоволствие от тях.
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  147 12:44  18.01.18

  До коментар #142 от "Балкански дивак":

  Елитът на нацията ни е избит по време на окупацията на червената армия и последвалия 45годишен комунистически режим най-кървавия в българската история!

  Коментиран от #153

 • 148 12:48  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Варна (гост)
  Отговор
  149 12:49  18.01.18
  А бе .... - От 89 година насам единственото, което се забелязва освен НПО-та от Западна Европа и САЩ други да не се развиват. За руски НПО-та много не се чува!

  - Сорос, Америка за България, Хайнс Зайдел, К. Аденауер, Хелзенски комитет, Атлантически клуб... - Вероятно са много повече от изброение!

  В тези НПО-та работят едни Български граждани на заплата от "запад", които се занимават единствено с разпространение на подобни простотии.

  Моля кажете ми едно руско НПО, чиито представители висят постоянно по телвизиите и в другите средства за масова информация?

  - Сиреч искам да кажа, че трябва да се обърне сериозно внимание на НПО-тата въобще а не да ги делим на Вашите и нашите! - Защото ние наши НПО-та нямаме! Това са субсидирани от чужди държави организация за манипулации и промяна на общественото мнение според това как им изнася!
  Това трябва да бъде прекратено!
  Всички трябва да помните, че ГЕРБ започна с финансиране през Конрад Аденауер и в последствие с пари от Американците.
  За последното можете да откриете благодарствените му речи към въпросните от където им идвали заплатите...

  - Тоест хайде стига с това да си търсим врагове!

  Коментиран от #158

 • 150 12:56  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хасан (гост)
  Отговор
  151 12:57  18.01.18
  Не си прав..по добре турска намеса отколколкото руска...съседи сме,съюзници в Нато,имаме си обща история и обща историческа памет...имаме си турци,мюсюлмани...докато с руснака нямаме нищо общо... уф пак ще ме трият...
 • ЗИЦ (гост)
  Отговор
  152 12:57  18.01.18
  А американската кога ще я спрем. А ИЗВИНЯВАМ СЕ НАТОВСКАТА!
 • Скорпион29 (гост)
  Отговор
  153 12:59  18.01.18

  До коментар #147 от "Kcaniba":

  Избихме ятаците на хитлеристите след 1945г.кскто са правили и в Италия,Испания,Германия,Франция били са наказани за ослугитеси към фашистите на кратко!

  Коментиран от #157

 • червения милиардер (гост)
  Отговор
  154 13:01  18.01.18

  До коментар #116 от "Бесен Язовец":

  Ей, симпатяга, не само, че си бесен, но си и много кух, та дрънкаш. Що не дойдоха западни инвестиции бе, папур?
  Отговор: Ами щото руските агентури направиха България олигархичен кенеф, същият, като при тях!
  ДС = КГБ, потърси инфо в нета, че се дразня, когато някои хора задават безкрайно тъпи въпроси! Точно, твоята любима русия ни превърна в пост-комунистически олигархичен кенеф!
  Къде има ОЛИГАРСИ в Европа?
  Само в България и в Русия! Кво пищиш още, същите хора ни го набиват, и преди, и сега, не го ли схвана.
 • Александър Лилов (гост)
  Отговор
  155 13:02  18.01.18

  До коментар #133 от "Stefan":

  Стефчо, ти си пълен идиот.
 • ще чакатеееее (гост)
  Отговор
  156 13:03  18.01.18
  500 г. турска вяра не успяха да ни вкарат, че за няколко години любовта ни към Русия искат да изтрият :D

  Има да чакатеееееее....

  Коментиран от #161

 • червения милиардер (гост)
  Отговор
  157 13:06  18.01.18

  До коментар #153 от "Скорпион29":

  Кви ятаци на хителистите те гонят бе, ти ме уби.
  Адолф е премазал целия Балкански полуостров и цяла Европа и стигна до Москва, само зимата спаси пиянките, и липсата на пътища(калта).
  За кви ятаци ми говориш? Трепали са доктори, юристи, инженери, всички завършили на Запад, кметове, герои от войните, всичко неудобно, интелигентно и богато, без съд и присъда.
 • червения милиардер (гост)
  Отговор
  158 13:09  18.01.18

  До коментар #149 от "Варна":

  Хайде да си припомним охраната, кой охраняваше, кое семейство и после пак приказвай хуморестки за американската намеса.
  Знаеш ли, какъв трябва да си, за да охраняваш семейството?
  Айде, кажи?
  Много хора нямате реална представа за реалната действителност!

  Коментиран от #159

 • Варна (гост)
  Отговор
  159 13:27  18.01.18

  До коментар #158 от "червения милиардер":

  Не си в час определено!
  К`ви охрани? - К`ви глупости ми говориш?
  Помня добре събитията от преди и след 89година. Да ми правиш разбори в тази посока ... - Няма нужда! Гледаш резултатите, а не празните приказки! - Има цифри, данни и анализи на резултатите. Всичко останало е плява!- Говоря ти за НПО-тата, които някак странно никнат като гъби? От тях не се мяркат много руски. - Ако се сещаш за някой.. А ми сподели и дай пример! - После ще ги сравним с дейността на НПО-тата от условна казано запада!
  - Какво трябва да говорим повече? - Аман от тролове!

  Коментиран от #179

 • Вили (гост)
  Отговор
  160 13:28  18.01.18
  Русия ни освободи от турците за да ни направи заддунайска губерния.През 1885 г. Сърбия ни нападна със съгласието на Русия. През 1915 г. Русия ни нападна откъм Добруджа. В 1944 г. Съветската армия окупира България, и по заповед на Сталин комунистите избиха десетки хиляди български граждани.
 • Българин (гост)
  Отговор
  161 13:38  18.01.18

  До коментар #156 от "ще чакатеееее":

  Каква любов към путинската агресивна кочина бе руско мекере!
 • селянин (гост)
  Отговор
  162 13:52  18.01.18
  Що вярвате на САЩ,те на 50 км.,от София бонбадираха,а търбата с газта вече е на границата.Белене трябва да се направи,защото,,Тесла,,Ампер,,и,,Волт,,ни дишат у врато,след 5-6 год.ще бъдат много и ще требва ток..А Мариците да си ги носат в Америка че много пушат..

  Коментиран от #163

 • Александър Лилов (гост)
  Отговор
  163 13:58  18.01.18

  До коментар #162 от "селянин":

  Копай с мотиката,никой не ти иска мнението.

  Коментиран от #164

 • 164 14:03  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Киро2 (гост)
  Отговор
  165 14:10  18.01.18
  Заглавието на статията искрено ме зарадва ,само трябва да се приложи на практика тогава ще се замисля да се завърна в България.

  Коментиран от #182

 • Бисмарк (гост)
  Отговор
  166 14:14  18.01.18

  До коментар #143 от "Kcaniba":

  До сега зареждах от където ми падне, но от сега нататък ще зареждам само от руски доставчици. От ГАЗПРОМ добре ли е като за начало?

  Коментиран от #167, #168, #169, #181

 • идиоти (гост)
  Отговор
  167 14:24  18.01.18

  До коментар #166 от "Бисмарк":

  Върви в майкати русия там няма да ти се налага да избираш,качеството им е еднакво калпаво из цяла путиландия.
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  168 14:26  18.01.18

  До коментар #166 от "Бисмарк":

  Ха-ха-ха какво си зареждал бре, москвича ли ,или си взимал бояришинка!
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  169 14:28  18.01.18

  До коментар #166 от "Бисмарк":

  Призивът е към Българите!
 • сори сорос (гост)
  Отговор
  170 14:48  18.01.18
  а,пък руснаците казаха,че трябва да спрат американската намеса в България.
  аз,сега на кой да вярвам?
  на тоя дето има военни бази в страната ми, или на тоя дето няма!

  Коментиран от #172, #175

 • Нееееее не си (гост)
  Отговор
  171 14:56  18.01.18

  До коментар #22 от "Българин":

  Не си българин, а си продажен, промит мозък!

  Коментиран от #173

 • Русофилски лъжи (гост)
  Отговор
  172 14:58  18.01.18

  До коментар #170 от "сори сорос":

  Къде са тия американски военни бази, лъжливо русофилче? И какво ще спират руските алкаши? Ние сме суверенна държава, май пак искате да ви "освобождават" ? Като сте толкова курназ ща не се освободите сами?
 • Българин (гост)
  Отговор
  173 15:12  18.01.18

  До коментар #171 от "Нееееее не си":

  Руски слуга да ми говори за продажност и промит мозък!!!
  На прима виста ти изброявам малка част русофилските фондации, които ядат руски пари за да плюят по България:Български антифашистки съюз,
  Национално движение “Русофили”,
  Форум “България-Русия”,
  Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД,

  Фондация Славяни

  Дружество “Александър Невски”,
  Българо-руска търговска промишлена палата,
  Българо-руски клуб “Шипка”,
  Славянско дружество в България,
  Дружество “Найден Геров”,
  Федерация на съотечествениците,
  Фонд “Устойчиво развитие за България”,
  Съюз на ветераните от войните,
  Съюз на военноинвалидите в България,
  Съюз на сержантите и офицерите от резерва и запаса,
  Руский мир,
  Блиц
  Поглединфо

  като прибавиш и медиите на Пеевски, които са 80% от всички ще видиш какво облъчване от руска пропагнада става

  Коментиран от #174

 • Варна (гост)
  Отговор
  174 15:40  18.01.18

  До коментар #173 от "Българин":

  Да не забравиш клуба на пенсионера!
  Да твърдиш че съюз на Ветераните или пък военноинвалидите са НПО, които се месят в политиката на държавата е меко казано идиотизъм! Лично моето мнение да не се изказваш много защото се излагаш и то ... - Много тежко!
  Има една стара максима, че колкото говориш повече, толкова е по- голям шанса да те разберат колко ти е умственият потенциал!

  - Намери си работа човек! - Върви там хвани се каквато и да е! Главата ти е пълна само с бръмбари! - Тотално си му изтървал края!
  - От колко време си безработен?

  Коментиран от #177, #180

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  175 15:40  18.01.18

  До коментар #170 от "сори сорос":

  Сащ са наш съюзник,за радост на всички свободолюбиви българи!

  Коментиран от #176

 • ВАИВНИ (гост)
  Отговор
  176 15:55  18.01.18

  До коментар #175 от "Kcaniba":

  С този съюзник ЕНИЧАРИ като теб ликвидира населинието и икономиката в странато. Цените на храните преди бяха с етикети ЗА СТОЙНОСТ ЗА ЕДИН КИЛОГРАМ А ДНЕС ТЕ СА ЗА 100 грама. Да за ЕНИЧАРИ ПРОБЛЕЛИ НЯ. НО НАРОДА ПОД МУСТАК ВИ БЛАГОСЛАВЯ НА МАМА. ПОДЛОГА ПРОДАЖНА.

  Коментиран от #178

 • Българин (гост)
  Отговор
  177 16:03  18.01.18

  До коментар #174 от "Варна":

  Ами виж им изцепките и честванията на 9 май, виж ги какви знамена развяват, как са омотани с колорадски лентички, какви русофилски кратуни канят на сбирките си, как защитават руската кочина и анексията на Крим и ще разбереш за какво става въпрос и кой им е спонсора. А за умствения потенциал-русофилския умствен потенциал по-далеч от "Русия е велика, Крим е руски, Путин е велик, третополови, Козяк и кравари" не може да стигне.

  Коментиран от #189

 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  178 16:09  18.01.18

  До коментар #176 от "ВАИВНИ":

  Смени си чипа ве...Не си на априлския пленум 1956г.а,цените са такива, заради 45годишното председателство на СИВ от Русия!
 • червения милиардер (гост)
  Отговор
  179 16:23  18.01.18

  До коментар #159 от "Варна":

  Кви НПО-та те гонят и тебе, те цялата икономика завзеха, той НПО-та!?
  Да си чувал, че при капитализма управляват парите? Всяко ДС е проводник на руски интереси, всяко ДС е червено мекере.
  Трябва ли да изпадам в подробности? Не мисля, защото всеки малко интелигентен човек, трябва вече да е наясно, кой го изплющя и го плющи.
  Цифрите си ги брой ти, цифри и данни, отиди в офиса на ТИМ, там ще ти дадат данните и цифрите, може и нещо друго да ти направят.
  Какво да говорим повече!?

  Коментиран от #188

 • Различен (гост)
  Отговор
  180 16:40  18.01.18

  До коментар #174 от "Варна":

  Не се връзвай на тая!
  Тая е юристката, която пише под няколко ника. Този и на Kcaniba, а има май вече и трети!

  Коментиран от #187

 • Различен (гост)
  Отговор
  181 16:44  18.01.18

  До коментар #166 от "Бисмарк":

  Газпром не са ли сръбски??
  То в България отдавна няма руски, защото и Лукойл отдавна е препродаден!
 • Различен (гост)
  Отговор
  182 16:46  18.01.18

  До коментар #165 от "Киро2":

  Не се връщай! Без американски подлоги ни е хиляди пъти по-добре! Иначе трябва и теб да храним, както останалите американски паразити в България!

  Коментиран от #191

 • ХРИСТЕ ЩЕ ТИ ПАРИ , УСЕЩАШ ЛИ ? (гост)
  Отговор
  183 16:51  18.01.18
  СЛАВА РОССИИ ! А ТЪЙ ПОШЬОЛ НА. Х. Ти знаеш песента за Септемврийското 1923г. " Не ВЕТРОВЕ ШУМЯТ В Балкана, НИТО Е ТЪТЕН ОТ ПОРОЙ, НАРОДА БЪЛГАРСКИ СЕ ВДИГА В РЕШИТЕЛЕН ВЕЛИК ДВУБОЙ !" КРИМИНАЛНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ ХРАНИ ШЕПА А ДУШИ НАРОДА. ТИ ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИШ СЪС МЕН. ЗАТАВА ИЗЛЕЗ КОГА МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ СРЕЩНЕШ С МЕН. СЛАВА РОССИИ !
 • ХРИСТЕ ТИ НЕ ЩЕ МИ ПРОСТИШ (гост)
  Отговор
  184 16:53  18.01.18
  А АЗ НА ТЕ ДА ПРОСТЯ ЛИ ?
 • Какво тук значи някаква си личнот а Христе (гост)
  Отговор
  185 17:09  18.01.18
  ХРИСТЕ , ЦЕНИТЕ В МАТА ЗИНА НЯВГА БЯХА ЗА 1 кг. А ДНЕС ЗА 100 грама. А КАЖИ МИ КАК ДА НЕ ПИТАМ ДЕ СИ ТИ И КАК Е ТВОЯТА ЩАСТЛИВА МАМА. ЩОТО МОЯТА Си отиде И ПОДМИНАВАШЕ ХРАНИТЕ С ЕТИКЕТА ЗА 100 гр. А БЕ С МЕДАЛ ЗА ГЕРОИНЯ. РАБОТЕШЕ НА КРАНОВЕ И МАШИНИ НА СТУД И ПЕК В РАБОТНАТА КАБИНА. И ТИ МЕ АГЕТИРАШ ДНЕС ЧЕ ИМАМЕ ЕДНАКЪВ ИНТЕРЕС ? ЩЕ ТЕ ТЪРСЯ ДА ТЕ СРЕЩНА СЪРЦЕ БУРНО И КРЪВ ГОРЕЩА. ПИШИ ОЩЕ, ХРИСТЕ, ТУЙ МЕ ВДЪХНОВЯВЯ.
 • РЕД (гост)
  Отговор
  186 17:16  18.01.18
  АЕЦ БЕЛЕНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!!!!!!!!!!
 • Варна (гост)
  Отговор
  187 18:07  18.01.18

  До коментар #180 от "Различен":

  Аха! - А ма тя оная има специфичен речник и все я избива на "членове"! - Тук май няма такова нещо... - Де да знам може и да си прав!
 • Варна (гост)
  Отговор
  188 18:12  18.01.18

  До коментар #179 от "червения милиардер":

  Такава е истината! - Малко интелигентен! Трябва да си малко повечко интелигентен.
  Преди 89 година имаше едни натровени дето по цял ден дрънкаха за нашите- добрите и лошият запад.
  Сега ти си в същата поза само че към новият господар...
  Хайде дръж се на положение!

  Коментиран от #190

 • Варна (гост)
  Отговор
  189 18:28  18.01.18

  До коментар #177 от "Българин":

  Не се впускай в такива глупости. Лозунгите от едната страна и от другата са в грешната посока!
  Само че от крайни тези няма смисъл! - Един път защото разумът вече не играе и втори път, че не е възможно всички да имат едно и също мнение.
  Нещата в историята ни не са толкова черни и бели и като гледам тълкуванията преди 89 и след 89 година и в двата случая става въпрос за сериозни манипулации!
  Има натровени и от двата лагера което първо не може да се контролира и второ води в крайна сметка до ниски страсти.
  Разпрата вече придобива колосални размери, а крайните печеливши са едни чужди страни, но не и ние!
  Трябва да се спре с претоплянето на старата манджа и да се гледа напред! Единствените врагове на нас в момента сме самите ние! - Не произвеждаме нищо, обезлюдява се територията. Неграмотността расте със страшна сила, а едни хора които сме поставили на власт крадат... - Това са важните въпроси!
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  190 19:24  18.01.18

  До коментар #188 от "Варна":

  Тука ги разбихме соросите като белтъци за крем

  Коментиран от #192

 • 191 19:32  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 192 19:34  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 193 19:37  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Различен (гост)
  Отговор
  194 22:33  18.01.18

  До коментар #191 от "Киро2":

  Така е! Паразити като мен!
  Дето блъскат по 12-14 часа всеки ден и издържат оставените тук от вас, родители и деца, друг да ги осигурява и храни, а вие от "Европата", да ни давате ценни савети и наставления на нас, некадърниците, нали!
 • народ (гост)
  Отговор
  195 12:55  22.01.18
  А бе,проверете най-напред турските и арабските фондации които наливат пари в ДПС,ДОСТ и други подобни.Проверете фондациите на Сорос и подобни нему.Тръгнали да обвиняват Русия.Какво лошо сме видели от нея,освен ,че няколко пъти спасяват България,та с такова настървение плюете? И погледнете малко форумите на тези теми-ще бъдете изненадани,че 95% от българите са с Русия!!!

Напиши коментар:


Публикувай