Last news in Fakti

10 Март, 2018 18:00 2 362 30

Жириновски: Западът пречи на човечеството!

  • владимир жириновски-
  • владимир путин-
  • избори-
  • русия

"Ако спечеля, ще докарам света до ръба на война. Или ще правите каквото кажа, или се крийте в някой бункер": Жириновски, съперник на Путин за президентския пост, отправя в интервю за Дойче Веле сериозни заплахи срещу Запада

Жириновски: Западът пречи на човечеството! - 1
Снимка: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ДВ: Господин Жириновски, кандидатирате се вече шести път за президентския пост. Не Ви ли доскуча?

Владимир Жириновски: Как може такова нещо да е скучно? На Вас доскучава ли Ви да правите интервюта? Това е работа. Най-отговорната, най-представителната и най-тържествената работа. Като в спорта. Който не участва в Олимпийски игри или световни първенства, няма какво да търси там.

ДВ: Казвате, че Русия има нужда от "изборна монархия". Означава ли това, че искате Русия да бъде управлявана от цар, който се казва Владимир Жириновски?

Жириновски: Не, но като монархия Русия постигна много. Трябваше да запазим нашата монархия. Както направиха Великобритания, Дания, Холандия, Швеция и Норвегия. Сега бихме могли да изберем монарх и да кръстим страната "Руска империя". А президентът да се нарича "върховен владетел".

ДВ: Един кандидат за президентския пост няма как да гледа с безразличие на отношенията със съседите. Както знаем, Русия се намира в задънена улица по отношение на украинския въпрос. Какво трябва да се направи?

Жириновски: Украйна така и така ще се разпадне. Полша ще вземе западната част, Унгария - Карпатите, а Румъния - Буковина и Бесарабия. Ние ще си вземем цяла Новорусия. Украйна няма бъдеще.

ДВ: Украйна едва ли ще остане очарована от подобни изявления. Какво трябва да се предприеме за подобряване на отношенията?

Жириновски: Нищо. Там господства един антируски режим. И само това е от значение.

ДВ: Значи Вие смятате, че виновна за всичко е Украйна, а не политиката на Путин, която доведе до тези проблеми?

Жириновски: Само Украйна е виновна. И нейните антируски, прозападни и противоконституционни сили. Украйна ще колабира и ние трябва да я възстановим. Донбас, Луганск и другите области.

ДВ: Западът наказа Русия заради незаконната анексия на Крим. Смятате ли, че Студената война вече е в ход? И ако да - какво трябва да се направи?

Жириновски: Сегашната ситуация ми харесва. Санкциите само подсилват нашата родна икономика.

ДВ: Добре, да поговорим тогава за САЩ, които също са част от Запада. Когато Доналд Тръмп беше избран за президент, Вие вдигнахте наздравица с шампанско за победата му. След това обаче отношенията със САЩ се влошиха. При Обама те бяха много по-добри. Не се ли зарадвахте прекалено рано?

Жириновски: Ние приветствахме победата на Тръмп. Лично аз бях предсказал тази победа. И просто отпразнувах вярната си прогноза. Доналд Тръмп победи - за това ставаше дума. А че той не подобри политика към Русия, дори е добре за нас. Докъде щяхме де стигнем, ако бяхме получили всичките тези отстъпки?

ДВ: Значи колкото по-зле, толкова по-добре, така ли?

Жириновски: Много по-добре е, когато Западът ни разглежда като враг и ни ограничава всячески. Санкции, санкции и пак санкции. По този начин се мобилизираме и можем да се развиваме по-бързо.

ДВ: За първи път срещаме кандидат за президентския пост, който иска страната му да бъде наказвана...

Жириновски: Не говоря за наказания, а за това, че Западът просто не може другояче. И тъкмо тук е неговата грешка. За Русия обаче това е предимство. Ако Западът се отнасяше с нас както с Украйна, с цялото това сътрудничество с ЕС, с това Шенгенско споразумение, ние отдавна щяхме да сме омекнали, щяхме да се съгласим с всичко и щяхме да западнем. Вместо това ние ставаме все по-силни, а това ни помага да разрушим Запада. За да не ни пречи повече.

ДВ: Значи искате да разрушите Запада?

Жириновски: Естествено! Той пречи на човечеството. Америка, Германия...

ДВ: Защо смятате, че Германия пречи на човечеството? И защо да пречи на Русия?

Жириновски: Защото управлява Европа.

ДВ: Германия обаче е най-важният икономически и търговски партньор на Русия.

Жириновски: Нямаме нужда от вас! Не купувайте нищо от нашите стоки и суровини. И ние не купуваме нищо от вас. Ако не купувахте нашия природен газ, цялата ни страна щеше да е оборудвана с газопроводи. Ако не купувахте нашия петрол, бензинът ни щеше да е много евтин.

ДВ: Резултатът от изборите на 18 март е горе-долу ясен. Какво очаква Русия в края на този изборен ден?

Жириновски: Може и да спечеля. И на следващия ден цялата страна ще излезе по улиците с усмивка на лицето. След два-три месеца всички санкции ще бъдат отменени. Вие, европейци и американци, ще бъдете принудени да слушате. Ще докарам света до ръба на война. И ще кажа: Или ще правите каквото аз искам, или се крийте в някой бункер.

ДВ: Звучите като диктатор...

Жириновски: Защо да звуча като диктатор? А вие защо ни се месите? Ние да не би да се месим във вашите работи! Защо ни казвате как да живеем? Крим е руска земя, там живеят руснаци. В Донбас - също. Дадохме ви на вас, германците, шанса да се обедините. И какво ни платихте? Десет пъти по-малко от това, което можехте да платите. Треперѝ, Европа! Дори да не спечеля на 18 март, режимът в Русия ще ви принуди да спрете най-сетне да ни давате акъл как да живеем. Няма да ви позволим да ни командвате!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    37 16 Отговор
    Еми, вярно.
    Некви шушумиги като меркел, макрон... ше казват на Русия какво да прави. Бе, я....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 кирил

    24 27 Отговор
    събирателен образ на това какво представляват руснаците
  • 4 Диди

    25 28 Отговор
    Тоя психопат още ли диша?В Русия всички са с такова заболяване.
    Трябваше да го питат,защо децата и внуците им на управляващите живеят и учат на Запад.
  • 5 Русофил

    12 14 Отговор
    Жириновски е жидомасон.
  • 6 къде си

    28 20 Отговор
    Владимир Жириновски е голям политик и стратег,въпреки емоционалните си изказвания,които му пречат да заеме главния пост -президент на Русия.И запада трябва да се моли той да не стане президент,защото всичко което говори,го мисли наистина и така и ще направи.Тогава ще видят,че слънцето изгрява от изток.

    Коментиран от #14

  • 7 Иванов

    21 21 Отговор
    Жириновски просто казва това, което Путин мисли. Е как да бъдеш приятел с такива хора? Те си живеят в една пълна самодостатъчност и останалата част от човечеството просто им пречи. Неслучайно всичките им усилия са хвълени в съзсаването на все по- унищожителни оръжия за масово поразяване. Като си помисля какви химически и биологически оръжия имат в момента, без да се хвалят за тях, ми призлява. Това е нация от унищожители.
  • 8 Булгаков

    18 16 Отговор
    Булгаков за руския народ :" Не народ а стадо, грубияни, дива орда от душегубци и злодеи."
  • 9 Брат ми

    19 15 Отговор
    Некой да му спре одеколона на тоя клоун.
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 12 Отговор
    1. Янукович дойде на власт като обеща на украинците прозападен курс на управление.
    2. Путин, след като даде обещание за 3 милиарда долара помощ на Украйна, притисна Янукович да се откаже от сближаването с Европа.
    3. Янукович обяви, че преговорите с ЕС се отлагат за в бъдеще.
    4. Волните и свободолюбиви Украинци разбраха, че са излъгани и продадени.
    5. Прогониха кремълския лакей.
    6. Путин реши да даде урок на новата власт в Киев и организира отцепването на п-в Крим от Украйна, въпреки че Русия с международен договор е ГАРАНТ ЗА суверитета и ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА.
    7. "Крым-наш" - при положение, че повече от 20 ГОДИНИ след като Украйна отново става независима, след разпадането на СССР, никой не поставя въпроса за отделянето на Крим.
    8. Този гаров жулик Янукович се подигра с казаците и те го натириха. Пак добре, че не го съсякоха, според обичаят им. Сега квичи като наритано псе.

    Коментиран от #12

  • 11 З Стоянов

    17 9 Отговор
    Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиoти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.
  • 12 балама

    18 15 Отговор

    До коментар #10 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И какво е гарантирала Русия - че ако американците направят преврат в Украйна, ще им дадат Крим, с все бази, кораби, ракети, че личния състав. Надейте са соросоиди на пиян Путин. Щот Елцин го няма вече.

    Коментиран от #13

  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 3 Отговор

    До коментар #12 от "балама":

    КОПИ-ПЕЙСТ
    На 5 декември 1994 г. в град Будапеща лидерите на Украйна, САЩ, Русия и Великобритания подписват Меморандум за гаранциите за безопасността във връзка с присъединяването на Украйна към Договора за неразпространение на ядрено оръжие.

    Документът се подписва в потвърждение на изпълнението по отношение на Украйна на разпоредбите на Заключителния акт на ОССЕ, Устава на ООН и на Договора за неразпространение на ядрено оръжие като държава-страна по Договора, непритежаваща ядрено оръжие.

    В съответствие с Меморандума и Лисабонския протокол от 1996 г. Украйна се присъединява към Договора за неразпространение на ядреното оръжие наравно с Казахстан и Беларус като страна-участник, която не разполага с ядрено оръжие.

    Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени:
    •- да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;
    •- да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации;
    •- да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество;
    •- да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нац

    Коментиран от #17

  • 14 Кукувци

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "къде си":

    Абсолютно.
    Първосигналните няма как да го разберат.
    Много ерудиран и умен човек.
  • 15 Клоун

    14 9 Отговор
    Ж. е поредния дегенерат, обсебен от руския месиански комплекс който размахва поучително пръст на цивилизования свят. Самоходен пример на арогантен и безмозъчен руски простак

    Коментиран от #29

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 m26

    8 8 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    и къде отиде НЕУТРАЛИТЕТА на Украйна? Защо припна да става член на нато? Защо повече от 20г. Крим си седеши в Украйна и едва след прозападния преврат, Крим за дни обяви независимост. "Да би мирно стояло, не би чудо видяло"! Ама така е, като се притиска мечката до стената.

    Коментиран от #18

  • 18 Русофилски лъжи

    9 8 Отговор

    До коментар #17 от "m26":

    Защо руските ибрици непрекъснато лъжете? За да се стане членка на НАТО трябва да има покана, това да не би да ти е пенсионер ски клуб. За да оневините кочината сте готови на всякакви лъжи и манипулации.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Диди

    4 9 Отговор

    До коментар #19 от "Киприян":

    Така е,но едва ли ще стане.Руската политика е агресивна,лъжлива.Обществото не им вярва.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гражданин

    5 5 Отговор
    На някои от нашите български руссияни са им изсмукани празните глави и по тази причина чак на др.ни Нинова вече живее и работи в Запада!?Защо ли така?!?Във времето на Ссср руснак и българин който можа избяга в лошия Запад!!!Ами руссиянина нека си живее още в землянките със слама и да шора водката за да бяга от проблемите си!!!!!
  • 24 Расулюлах

    7 6 Отговор
    Божее дано спечели това е наи силния лидер за русия...трябва със сила да се отговаря на запада и да се нарита в ъгъла и да престане да съществува
  • 25 мнение

    2 0 Отговор
    Зависи кой точно какво разбира под човечество. Защото това все пак е едно понятие, изпълнено с многообразие. Ненапразно има 10 Божи заповеди, които ще бъдат актуални докато свят светува. Важното е "човечеството" доколко ги спазва. А те са изключително достъпни и на пръв поглед разбираеми за всеки - от гения до обикновения дори неграмотен човек. Те са гениални и никой не се съмнява, че са продиктувани от неземен интелект. !Защото да лъжеш, да крадеш, да убиваш неудобните на даден режим тайно, подмолно и своеволно не е най-добрият критерий за оценяване на дадена част от човечеството. Никога никой не е постигнал нещо кой знае какво в спазването на морала и етичните правила. Важното обаче е тези критерии винаги да важат с пълна сила. Иначе човечеството просто ще се самоунищожи.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Темиме дарий

    5 1 Отговор
    Вместо горбачов този трябваше да бъде на негово място и светът нямаше да е такъв както сега
  • 28 Руски фашист

    2 3 Отговор
    Гласът на Жириновски е гласът на руския фашизъм.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ПЕШЕВ

    0 2 Отговор
    не знам за запада но със сигурност Русия пречи и винаги е пречила на човечеството в частност и всички злини за България идват от там/унищожаването на Първото Българско Царство/. докато тая измислена държава я има мир и спокойствие няма да има по целия свят