20 Март, 2018 12:00 6 402 38

На Бащицата му омекна асфалтът

  • бойко борисов-
  • инфраструктура-
  • дупки-
  • асфалт

Зейнаха дупките по пътищата и Борисов се превъзбуди

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Паника. Изплъзва Му се властта. Коленцата Му омекват. Асфалтът Му – също.

В края на зимата традиционно зейнаха дупките по пътищата и Бащицата се превъзбуди. Магистралите Му се напукаха и душицата Му трепна. Меркелът на Балканите изу дипломатическите обуща. Ще нахлузва гумени ботуши и светещо елече. Ще слиза при избирателя. Да пълни дупки и да варди от пукнатини най-ценното си – километрите народни магистрали.

Съвсем се е зашеметил повелителят на магистралите. То не бяха президентски шамари, руски плесници, чешки юмруци. Че и коремно възлизане. Опря до първичното си амплоа – тропане по масата, заповеди, равнис, мирно.

И заповяда Бащицата – до всяка дупка полицай, до всеки ремонт – кмет. Във всяко село пушка, за всеки крадец – кметски наместник.

Двеста хиляди души администрация – марш навън! Какво ще се занимават с политика. Строители й трябват на тази държава – автомагистрала! Инфраструктура му е майката!

Хората са нещастни заради дупките. Ремонт бленуват. И колко му е чиновниците да станат асфалтополагачи.

Ще им се радва народецът, ще ги разцелува и току-виж забравил да попита как е Гинка, кой пие кафе с Пеевски и защо викат „Оставка“ под прозорците на Министерски съвет.

Смешник! Вярва ли си?

Ралица Николова

Източник: "Дума"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nonamenofacenonumber

    114 14 Отговор
    Браво добре написано,нооо не е само той хора. Целия парламент от промените до днес и хората под техните чадъри са за едно място, ноооо няма народ.
  • 2 Дума ли

    31 59 Отговор
    Тая газета става само за гъз-папир. Ако я печатат още де...
  • 3 Гостенин

    46 102 Отговор
    Аман от ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ! Да си спомним за Виденовата зима, за СПОЛУКАТА ЗА БЪЛГАРИЯ, за ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ НА ГОЦЕ, ЗА КОЙТО ОЩЕ ПЛАЩАМЕ НА РАШЪНИТЕ(ЗАЩО НЕ ПЛАЩАТ ВИНОВНИТЕ -ГОЦЕ И ОВЧАРОВ, Т.Е.Р.Овч. или всички РУСОФИЛИ, а целия народ?), за ГОЛЕМИЯ ФИНАНСИСТ ОРЕШАРСКИ И ГЛУПОСТИТЕ МУ, за СПЕЦИАЛИСТА ПО ФАЛИТИ НА БАНКИ - ПРОФЕСОРА ГЕЧЕВ - УЧАСТНИК В ГОЛЕМИТЕ ФАЛИТИ ПРЕЗ 1996г. КАТО ВИЦЕПРЕМИЕР И С ПОЯВАТА СИ В ПАРЛАМЕНТА - С ФАЛИТА НА КТБ и т.н.
    ПОМНИМ И ЩЕ ПОМНИМ ОЩЕ ДЪЛГО!!!

    Коментиран от #6, #7, #12, #26, #27, #30

  • 4 ЪХЪ

    76 4 Отговор
    Защо днес не видох до дупките в града хора от администрацията, полиция. Нещо не се изпълняват заповедите.Око до всяко дупка застане по един чиновник 200 000 чиновници са нищо, ще требват да се назначат още.
  • 5 гост

    84 15 Отговор
    Не народа !!!!! Избраха го 70 лева който раздаваше ГРОБ на циганите за изборите !!!! Не смешник НЕЩАСТНИК пълен е тоя !! Пътищата се цепят дупките като кратери но овшорните му сметки растат !!!!! Измамник с 240 помощника !!!!!!!!
  • 6 nonamenofacenonumber

    48 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гостенин":

    Смешно е да се делят по цветове, както казах всички, но ти виждаш само грешките на едните. Това е леко тъпо и несправедливо.

    Коментиран от #14

  • 7 Онзи

    57 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гостенин":

    С такова мислене сме на този хал.Този бил червен онзи син и т.н.Всичките са от един дол дренки,но явно ти не си проумял това,а май и повечето от нас.
  • 8 патриотъ

    54 5 Отговор
    Добре написано ,но неточно.На ББ му затрепериха коленете,защото подуши пак далаверата.Никой не изчислява какво и колко се слага в дупките и колко струва.Там е най-голямата далавера.
  • 9 толерантен

    54 1 Отговор
    Хвани Борисов, блъсни Курнелия, Валери сам ще падне и ще повлече Доган.
  • 10 гражданин

    54 3 Отговор
    Той няма време да се обръсне от далавери,а вие викате,че не работи,засрамете се.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Morgoth

    17 43 Отговор
    Тъпо, та вика Ура!
    И тъкмо си викам от къде излезе толкова тъпа статия и гледам източник "Дума". Както се казва "Който не разбира от дума, чете "Дума"!
  • 14 Morgoth

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "nonamenofacenonumber":

    Винаги едните са "по-тъмно зелени" ;-)
  • 15 от другата половина

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Вай вай":

    Ти обаче, с тази "полУ вина" полу бира, къртиш всякакъв санитарен фянс, асфалта, цепиш мрака...

    Коментиран от #16

  • 16 Хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "от другата половина":

    Ти си си добре! Нали си от другата полУ вина!!!
  • 17 ГОСТ

    30 1 Отговор
    Така ще е докато се избират най ниските заявки при конкурсите, а не се залага като основа качеството и гаранцията минимум 5год. за сметка на изпълнителя. Но да не стане като нашия град след водния цикъл, предишния кмет казваше че фирмата гарантира 5год. А сега града е само дупки и стърчащи шахти, а сегашния казва че трябва да се оправя за сметка на общинския бюджет. Идва някои взема си парите уж с някаква гаранция и после върви го търси.Същото беше с магистралите много километри за малко пари без качество,много ясно за да влязат в ниската цена трябва да икономисват от някъде. Докато не се махнат посредниците и не почне да се договоря направо с изпълнителя всичко ще е на това дередже.
  • 18 Морско

    30 2 Отговор
    Дупките по Аспаруховския мост отново зейнаха . Хидро фирмата на кмета и герб не работи с асфалт, слага черен прахоляк от сгур ! Колко години ще им гледаме срама ?
  • 19 КУЧЕ

    36 3 Отговор
    АВЕ БОРИСОВ ХОРАТА ГЛАДУВАТ СТУДУВАТ МИЗЕРСТВАТ ТИ УМНИКА ЩЕ СЛАГАЛ ПОЛИЦАЙ ДО ДУПКИТЕ ОПРАВИ ЗАКОНА ЗА МВР ЧЕ ХОРАТА ДА СА СПОКОИНИ И ПОЛИЦИЯТА ДА НЕ СЕ СТРАХУВА КАТО СИ ВЪРШИ РАБОТАТА СРАМ С ТАКОВА ИЗКАЗВАНЕ

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 работник

    7 29 Отговор

    До коментар #19 от "КУЧЕ":

    Ами що гладуваш, бе? Що? Ходи работи, изкарвай пари и няма да гладуваш. Счетоводител съм в бюрото по труда, имаме 380 свободни бройки за работа. И не само куфражист и общ работник, търсим учители, счетоводители, координатори. Хахаха, пълна отврат, на никой не му се работи. Идват едни мишоци, питат каква заплата ще взимат и се прибират в къщи да ругаят като теб и без заплата. Хахахаха, трудолюбиви сме били, хахахаха, тая смешка я разказвайте на децата си. След което споменете, че само се надявате да е така. Хайде бегом у кревата да плюеш Бойко Борисов
  • 23 Т рекс

    4 26 Отговор
    Как така все Б.Б. вие крив.Мързи ви всичи ,сами сте си виновни за тинята във която се въргаляте.Нали?Няма да си го признаете .И затова друг е виновен, Да ама една птичка пролет не прави трябва и гражданско общество ,не само плювачи.
  • 24 Ант

    24 0 Отговор
    Дали няма да последва участта на Саркузи.Тогава ще призная ,че има демокрация.
  • 25 ново

    1 13 Отговор
    защо нямаше дубки при станишев и орешарски защото се работише по 24 часа по пътищата а зимата парното вървеше не замръзваше нищо а привидинов нямяше бензин затова се пазише асвалта а не като при борисов всеки с кола да ходи на работа
  • 26 Готин ама не съвсем

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гостенин":

    Я пак??
    Хубаво си го написал! Но защо стигнахме на този хал, или това няма значение. Трябва да се посочват удобните виновни?
    Кой обяви Русия за враг номер едно, веднага след промените?? Кой прекрати търговския стокообмен между държавите ни и докара българските предприятия до фалит?? Какво пречеше да продължим да търгуваме по между си, и постепенно, във времето, българската икономика да се преориентира към други пазари??
    А стигнахме до там, да затваряме заводи и да ги режем за скрап, хората на улицата и те заминаха по чужбината!
    И малко им бе това, ами ликвидираха съвсем съзнателно, междинните звена между заводите и магазините. Тогава това бяха Търговиите на Едро във всеки един окръжен град.
    На практика заводите бяха пълни със стока, но нямаше КОЙ да я вземе и занесе до магазините, а магазините празни и няма кой да ги зареди!
    Съвсем съзнателно и умишлено съсипаха и търговия и производство, а след това, други излязоха виновни!
    Тези дето дойдоха след 10-ти, дойдоха не да създават, а да унищожават! И им се получи добре!!!!
    Унищожиха България, майсторски!
  • 27 висок

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гостенин":

    Ся, ограмоти се малко. Шлема на Гоце го знаем.... Но милиарда+ дето платихме е за подпис на чиновник Краси Първанов при среща с Росатом. Трайчо казва не подписвай, уволнявам, ББойко казва подписвай, чиновника подписа. Платихме милиард+, Трайков е аут, а чиновника е зам. министър на енергетика в Барисов3!!!!!
    По-голяма кремълска подлога от ББойко няма!
  • 28 чуй хората си

    7 0 Отговор
    Борисов,
    аз не искам да те свалям от власт.
    Разпусни НС/промени и нови закони не ни трябват/,
    Съкрати чиновниците/ще му олекне на народа/
    МВР от 50000 души е добре/но само такива които могат да охраняват България народа реално по улиците/
    Раздай оръжието на хората/няма смисъл от него като стои в казармите/
    Мога да ти пиша и още ,но сигурно ще ме приберат,затова стигат ти толкова безплатни съвети.

    Коментиран от #29

  • 29 Борисов

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "чуй хората си":

    Ти още малко ще искаш и 16 милиарда ДДС да върна. Не те ли е срам да искаш такива неща от мен.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 един

    3 11 Отговор
    ЗЛОБНО И ДОЛНО! СТИЛ КОРНЕЛИЯ! ЖАЛКИ СТЕ ГОСПОЖИ И ГОСПОЖИЦИ, САМО ВИЕ ОСТАНАХТЕ В ПАРТИЯТА НА ВРЯСКАЩИТЕ НЕЗАДОВОЛЕНИ ЖЕНИ! МЪЖЕТЕ БЯГАТ, ОСТАНАХА САМО НА ВАС ПОДОБНИТЕ! ЗА ТОВА ПЪК БАЩИЦАТА ВИ ПУТИН ГОРДО СЕ РАЗХОЖДА С НОВОТО СИ ЯКЕ С ПУХКАВИ КОЖИЧКИ НА КАЧУЛКАТА - НЕПОБЕДИМ! И ВЕЧЕН!

    Коментиран от #33

  • 32 от село

    9 0 Отговор
    Кво стаа с газовее хъб на Боце ?

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 кольо

    4 0 Отговор
    а така! кажи му го, право уче в коми, както е казал триглавия змей. ха ха
  • 35 Пеньо

    8 0 Отговор
    На бащицата винаги му е бил мек асфалтът. Той си е обикновен страхливец! Не зная по какви критерии кремълските джендъри го определят, като диктатор.
  • 36 nonamenofacenonumber

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "от село":

    пръцка здраво :))))
  • 37 Бацо

    7 0 Отговор
    Факти не трийте коментарите на читателите смятам че сайта е за тях.Някой са по остри но на народа му е писнало да го лъжат и да ни казват как всичко е розово .Не се превръщайте като националните медии.
  • 38 възмутен

    5 0 Отговор
    Както е наречен в статията - башицата, смята, че ще му мине номера на местните избори през 2019 г. НА ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ ОБЕЩАВА, А ПРЕД СЕГАШНИТЕ ЩЕ ПОЧНЕ ДА КЪРПИ ПОХАРЧЕНИТЕ И ОТКРАДНАТИ ПАРИ ЗА АСВАЛТА, Е ПРЕДИЗБОРНО ТОЙ ТАКА ПРАВИ - "много грижа за народа"! ПРОСТО - НАГЛЕЦ И СМЕШНИК!