Last news in Fakti

15 Април, 2018 06:23 1 662 3

Централният затвор няма място в центъра на града

  • затвор-
  • софия-
  • бегълци

В съседните нам държави, доколкото зная, гривната е рутина

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Централният затвор няма място в центъра на града. Сградата може да бъде използвана за други цели, включително и от Филмовия център.

В България трябва да се строят затвори от различен тип. И това нито е срамно, нито осъдително.

Срамно е местата за изтърпяване на наказанията да са изостанали с век от съвременните изисквания. Като се започне от местата, където излежават присъдите си лицата останали живи, поради отказ от смъртно наказание, до лагерите за случайните причинители на автопроизшествия. Въпросът с "гривните" прилича на въпроса за "електронно правителство". В съседните нам държави, доколкото зная, гривната е рутина.

... Стига разговори за пари!

Става дума за манталитет! Да се живее с работата 24/7 - друго пълноценно изпълнение на задълженията съвременното общество не познава! Който е работил и успял на Запад или у нас със труд, го знае.

Гледам и слушам госпожа Цецка Цачева по някакво директно предаване и разбирам - освен старание, нужен е и "фактора Хикс". Няма ли го в човека, от него нито певец ще стане, нито министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соф

    9 0 Отговор
    Точно така е, драги ми Петко! Но защо не го направи ти, докато беше на власт?
    Говорехте, че ще бъде художествена галерия, за да пази скъпи произведения на изкуството и крадците побързаха да изнесат картини от бившия царски дворец. Казармата на ул. Скопие я предоставихте на Кауфланд, а затвора не можахте да премахнете от там.
  • 2 Строителен инженер

    7 0 Отговор
    Като студент професорите разказваха, че автора - инженер на затвора след построяването му е бил затворен там, наказан от софийска община, за това, че е избрал най-високото място на столицата за това съоръжение с неприятна функция.
  • 3 Пеньо

    0 0 Отговор
    В много нормални държави има затвори в градовете. Те обаче са за затворници с по-лек режим или такива които все още са без присъди. И са модерни, изградени както трябва. Има и частни затвори.