Last news in Fakti

19 Май, 2018 10:00 6 995 9

"В България все още те посрещат като цар, а не като боклук"

  • българия-
  • туризъм-
  • слънчев бряг-
  • матиас дистел

Все повече германци предпочитат България пред Майорка

"В България все още те посрещат като цар, а не като боклук" - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Все повече германци предпочитат България пред Майорка. В Испания вече искат само богати и красиви туристи. А на Златни пясъци все още те посрещат като цар, казва един германски изпълнител на шлагери пред "Експрес".

Всички известни имена от германската шлагерна сцена бяха на откриването на най-голямата бирария в Европа - новия "Мегапарк" на испанския остров Майорка. Атмосферата обаче беше по-спокойна от преди. Онзи щур вихър от миналото го нямаше. Причината: една друга парти дестинация постепенно измества Майорка от първото място в класацията за най-шеметните купони, четем в публикация на германския таблоид "Експрес". Години наред резервациите за балеарския курорт бяха високи, но сега са в застой. Същевременно все повече германци избират да почиват в България, посочва изданието.

"Бъдещето е в България"

Някои от известните германски шлагерни изпълнители вече са се пренасочили от испанските плажове към Югоизточна Европа. И по-точно: към Златни пясъци. "Лудите партита на Мале (така германците наричат остров Майорка), каквито имаше едно време, вече са история. Сега испанците искат само красивите и богатите. Нямам нищо против, обаче аз пък искам да съм сред нормални хора, които разпускат с нашата музика и са готови да седнат да пият по една бира с мен. България е бъдещето за германския парти шлагер", заключава певецът Матиас Дистел. В продължение на години изпълнителят, прочул се с шлагера "Яки цици и картофена салата", обикаляше из Майорка заедно с приятеля си Лоренц Бюфел и бившата порно звезда Юлия Брюкнер. Миналото лято обаче ексцентричният певец си стегна багажа и сега вече се изявява в "Буле" (бел.ред: България), пише "Експрес".

Матиас Дистел обяснява: "В България все още посрещат всеки гост като цар, а не като боклук. Едва ли тези, които са празнували парти на Майорка, могат да си обяснят радикалната промяна, която наложи испанското правителство." Неговият колега Лоренц Бюфел добавя, че в заведения като "Dolphin" или "Partystadl" на Златни пясъци или в "Partyhütte" на Слънчев бряг може да се купонясва също толкова добре, колкото и на Майорка, и то много по-евтино. "Докато на Майорка става все по-скъпо, а ограниченията за партитата - все по-строги, в България е разрешено да се купонясва и под открито небе", добавя певецът.

Единственият недостатък е...

Според кьолнския експерт по туризма Ахим Хьолер, основният аргумент в полза на България са по-ниските разходи. "Резервациите за България вървят добре. Майорка е скъпо място, а някои плажове са твърде пренаселени. Това сигурно ще откаже някои туристи от тамошните курорти. В България цените са по-изгодни. Нивото на заплатите там е доста по-различно", посочва той.

"Единственият недостатък, който виждам, е по-дългото пътуване, а и инфраструктурата в България все още не може да се сравни с тази на Майорка", казва на свой ред изпълнителят на шлагери Юрген "Хонк" Кадел.

Задава се битката на парти дестинациите. Очакват ни интересни времена, заключава германският "Експрес".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да уж

    46 3 Отговор
    България е прекрасна страна. Хората незлобливи, неагресивни и не създават напрежение при общуването. Говоря за ХОРА. Обичам българите. Дано те да се запазят себе си, защото процес на опростачване нанесъл ущърб и тук.
  • 2 Трифонов

    19 8 Отговор
    "България е бъдещето за германския парти шлагер"...
    Какъв кошмар!!! Страхотна страна била... Страхотна за кого?
  • 3 Трифонов

    15 3 Отговор
    ...А-а-а-а... сетих се за кого. За германския парти шлагер...
    Господи, Господи... слез си събери вересиите...

    Коментиран от #4

  • 4 ГосТ

    20 5 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    Еми страхотна е за изпадналите германци и англичани. И к'во треа съм горд че некъв изпАднал германец и порноактриса са казАли че у бг'то страшни купони ставали
    Хахаха
  • 5 гост

    13 3 Отговор
    90% злоба и завист, добре ,че остават 10% ,та става по сносен живота!
  • 6 Суйо

    3 2 Отговор
    Да пратим ТИР-аджийте в опоменатите култови заведения за междуседмичните почивки. И те от купон и парти разбират доооста? Тая на снимката към статията в реанимация я търсете след любовната игра.
    Превозвачите да се вдигат и на протести в курортите. Отделят две композиции от по 10тира и ги пускат две една срещу друга в плътна колона Бяла-Бургас и две по пет ТИР-а Бургас-Лозен. Тромбите и бибитки сватбарската през курортите и да видим купон. Ако има зърнопроизводители на море може и по-весело да стане, ама жалко, тогава им е сезона.
  • 7 stk

    15 5 Отговор
    Да,във Испания станало скъпо-АМИ НЕ ИСКАТ ПИЯНИТЕ АНГЛЧАНИ .Държават ни приема всякакви боклуци,тук може да се напиете и хвърлите телевизора през терасата,тук може да биете камериерките ,може да се напивате до безсъзнание,да посягате на униформени и няма да бъдете наказани......ПЪЛЕН АБСУРД
  • 8 Гост

    12 6 Отговор
    Матиас Дистел обяснява: "В България все още посрещат всеки гост като цар, а не като боклук "- това е поредното доказателство ,че България е кенефа на Европа.Тук почвата се създава ,за да виреят точно такива боклуци.
  • 9 чиче

    0 0 Отговор
    Идват да се напият,надрусат и още нещо