1 499 6

Радан Кънев: Жозеф Дол вече е директор на водопад

Радан Кънев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вотът на недоверие в Испания* не е само краят на Мариано Рахой, а и на Partido Popular (Народната партия) като водеща политическа сила. Дори можем спокойно да кажем, че партията завлече Рахой в небитието, а не обратното.

"И така, в три от четирите най-големи европейски държави, ЕНП няма партия - претендент за премиерския пост. Като добавим ключови по-малки държави като Холандия и Чехия, крайнодесният уклон на ФИДЕС в Унгария и национал-либералната ориентация на десницата в Полша и скандинавските държави... изводът е, че Жозеф Дол (президентът на Европейската народна партия, в която членува ГЕРБ - бел. ред.) е директор на водопад.

Нищо ново - беше видимо с просто око още при "голямата победа" през 2014, ако някой смее да гледа.

Важното е друго - и го казвам за пореден път. Изцяло нова политическа карта на Европа се задава. С нови принципи, идеи, противопоставяния. За тези, които ме питаха какво по дяволите е проевропейско национал-либерално дясно - само да кажа, че "Сиудаданос" на Ривера водят в проучванията в Испания, а тръгнаха от под 10% на изборите."

*Много добра система имат - който предлага вот на недоверие, трябва да предложи и нов премиер. И се гласуват заедно - свалянето на стария и изборът на новия.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реститутка
  Отговор
  1 16:55  02.06.18
  А Рамадан Кунев какъв е? Джуджето злобарко? Импотентен злобен плешив пишман адвокат? Лишен от всякаква харизма партиен деец с малцинствено- еврейски произход? Рамадан Кунев е недоразумение на само на природата - политическия запартък на Костов!

  Коментиран от #3

 • Ощърбий
  Отговор
  2 18:37  02.06.18
  Тоз политиката в България опрай, че у испаня се завлече.
 • Ощърбий
  Отговор
  3 18:38  02.06.18

  До коментар #1 от "Реститутка":

  Е къф да е? Клепало на комунягите се оказа накрая!
 • санчо
  Отговор
  4 13:18  03.06.18
  Благодарение на Раданчо няма истинска десница в парламента. Подлога на Сидеров и В. Симеонов. Как смее да се изказва въобще!
 • rada
  Отговор
  5 07:39  04.06.18
  Рада глубокая пак изпусна кафеви:)
 • Едно към едно
  Отговор
  6 20:33  05.06.18
  Глиповатите коментатори, първо прочетете текста и после коментирайте с аргументи. Е затова сме на тоя хал. Каквито глупави граждани и селяни, такива и управляващите.

Напиши коментар:


Публикувай