Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 19:05 1 975 9

Лицемерието и Тръмп

  • доналд тръмп-
  • джамал хашоги

Какво от това, че някакъв човечец го разпорили от ухо до ухо и от нос до палец насред саудитското консулство?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Що се отнася до Саудитска Арабия, ако прекъснем отношенията с тях, мисля, че цените на петрола ще се покачат до небето. Аз искам да задържим цените и те ми помагат да ги задържим. Нямам намерение да унищожа световната икономика и тази на нашата страна с безразсъдни действия спрямо Рияд. Може и да се окаже, че престолонаследникът (бел. ред. - саудитският престолонаследник Мохамед Бин Салман) е знаел за това трагично събитие - може би е било така, а може би не е". Това заяви американският президент Доналд Тръмп относно зверското убийство на журналиста Джамал Хашоги.

Бай Тръмп, както го наричат от "Прас-Прес", каза и едни други работи – ако спра да им продавам оръжия, те ще си купят от Русия и Китай! Или с други думи – няма я сега да си разваляме икономиката! Поне е откровен. Ясно и категорично си го казва, а не се крие зад разни човешки права, свободи, харти. Прекрасна работа са човешките права, ама бензинът да е евтин е къде-къде по-хубаво.

Няма нужда да гледаме много навън, достатъчно е да се огледаме и в България. Щом става въпрос за разни работи като върховенство на правото, свобода на словото, даже права на хората с увреждания и т.н., няма блокади и автошествия. Обаче като скочи бензинът и „Гражданската застраховка“ - малей! Какво от това, че някакъв човечец го разпорили от ухо до ухо и от нос до палец насред саудитското консулство?

Какво от това, че в Йемен милиони деца мрат от глад, хора умират като мухи всеки ден, защото и Саудитска Арабия си пробва военните играчки, които купува от кого ли не и главно от САЩ? Тези хора са далеко, някакви си там, които ги дават по новините понякога и можем да превключим – бензинът и оръжията са по-важни! Щом е така, Тръмп е едно и също като Путин и Си Дзинпин. Вашингтон, Москва, Пекин, Лондон, Берлин, Брюксел – все тая.

Единствената разлика е дали в крайна сметка някой тръмпоподобен толкова ще се опияни, че някога, в бъдеще, да гледаме от първи ред ядрения край на света. Моралният край отдавна дойде - защото на масите не им пука също толкова отдавна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 6 Отговор
    Куко ито пално

    Коментиран от #9

  • 2 боцмана

    2 3 Отговор
    Дупе и гащи.

    Коментиран от #6

  • 3 Bat Sande

    8 3 Отговор
    Еми да свалят санкциите и срещу руснаците и иранците. Да могат и те да продават свободно колкото искат, на когото искат - тогава петрола ще стане още по-ефтин. Или бъркам нещо?!
  • 4 Bat Sande

    7 4 Отговор
    Новата единица за измерване на лицемерието е 1 Тръмп - не си го измислям по радиото го казаха.
  • 5 АНТИГЕРБ

    8 2 Отговор
    За лицемерието и Тръмп всички знаем. За лицемерието и Слави, все още не можем да вденем...
  • 6 експерта

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "боцмана":

    А ПЪК ТИ АКО МУ ИМАШЕ ПАРИТЕ ЩЕ СТАНЕШ НА ГАЩИ И ДУПЕ,ХАХАХА
  • 7 Savata

    1 0 Отговор
    Данчо Русия не може да си избива предателите а С.Арабия може да избива журналисти?
    Еврейски човечета ,мразещи или обичащи руги държави.Разбрахте ли е какъв свят живеем?
  • 8 Savata

    4 0 Отговор
    Значи Русия не може да си избива предателите а С.Арабия може да избива журналисти?
    Еей човечета ,мразещи или обичащи руги държави.Разбрахте ли в какъв свят живеем?
    Абе аз пиша едно а се публикува друго.
  • 9 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Защо не се научиш първо да пишеш, а после да даваш квалификации кой какъв е?