Last news in Fakti

18 Декември, 2018 16:00 22 371 55

Борисов не смее да излезе от властта

  • бойко борисов-
  • власт-
  • герб-
  • бсп

Кой може да се очертае като „трети път” между Борисов и БСП?

Борисов не смее да излезе от властта - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Посред снега и километричните задръствания в преспите все по-остро се усеща, че въпросът с предсрочни избори е не дали, а кога точно.

Срещу ГЕРБ като най-силна опозиция се очертава и с най-големи шансове на изборите е БСП, макар че рояк малки партии също се самоопределят като опозиция. И претендират да са „автентична десница”, която по тяхната логика неизбежно трябва да вземе властта, защото изповядват евроатлантическите ценности, и са против Путин, Орбан и прочее. Тъй като засега подобни декларации са главните им достойнства, шансовете им не са големи.

Впрочем, почти всички партии претендират да са десни, някои дори не искат да си признаят, че са по-скоро наляво от центъра, защото е някак срамно да си по-вляво. Това засилва позицията на БСП, защото претендиращите за десни малки партии са се компрометирали като патерици на Борисов. А избирателят има остра нужда от алтернатива на Борисов, и това го тика да гласува за БСП, дори от немай - къде. Кои партии се опитват да потърсят „трети път” – нито ГЕРБ, нито БСП?

Вече стана дума за Демократична България, за предшестващия Реформаторски блок и др. свободни десни електрони, преливащи от партия в партия и от коалиция в коалиция (виж тук).

„Глас народен” е партия, която на изборите 2013 г. взе 1,3% и 47 хил. гласа, а на изборите 2014 г. 1,1% и 37 хил. гласа. Тоест, тръгна надолу още след създаването си. Това е партия, основана от музикантите Светослав Витков (Светльо от „Хиподил”), Венци Мицов и техни съмишленици.

Двамата се кандидатират и за президент и вицепрезидент през 2011 г. и събират 54 хил. гласа и 1,6% – близо до резултата на обединените десни около кандидата Румен Христов. По-късно на местните избори в София Витков и Мицов стават общински съветници. „Глас народен” е партия, наподобяваща партии против статуквото като тази на комика Бепе Грило в Италия, постигнала големи успехи в парламентарни избори и после участваща в правителства. В наши условия има потенциал за такава партия, но „Глас народен” не постига голям успех.

Коалицията им с Реформаторския блок за изборите 2017 г. показа, че в политиката 2 плюс 2 често не прави 4, а има изваждане, защото коалициите могат да отблъснат част от избирателите. Заедно постигнаха 107 хил. гласа и 3,1% (за сравнение, през 2014 г. РБ имаше 8,9%). Това все пак беше повече от отделилите се от Реформаторския блок ДСБ, които изпаднаха с 86 хил. гласа. Тази коалиция на „Глас народен” наруши образа им на партия анти-статукво и ги постави сред други партии, които непрекъснато се коалират с надежда да преминат 4-процентната бариера.

И сегашните коалиционни партньори в третия кабинет на Борисов, т. нар. патриоти, се пишат десни, говорят против „комунистите”. Събрани са в една малка коалиция с вътрешно напрежение, в която „Атака” на Сидеров се застъпва за Русия, а НФСБ на Симеонов използва антируска риторика като останалите малки десни партии. Тази малка коалиция участва в голямата коалиция с ГЕРБ, чийто лидер Борисов на моменти открито шикалкави и лавира между Запада и Русия. Спадащото влияние на „Атака”, която е имала 258 хил. гласа и 7,9% на изборите през 2013 г. се дължи на това, че подкрепя властта и влиза в коалиции. При всичките уговорки за Сидеров и „Атака”, мнозина гласуваха протестно за нея, защото я виждаха като анти статукво, каквото тя престана да бъде.

На практика най-голямата дясна партия е ГЕРБ, колкото и да е псевдодясна. Борисов отдавна изяде електората на някогашното СДС, и на отломките от него в по-новите партии. Самият Борисов започна като „трети път” между БСП и „другите” и на това основно се дължеше успехът му на изборите 2009 г., когато взе 1,6 млн. гласа. Но той бързо зави и прие остра антикомунистическа риторика и непрестанни демагогии срещу БСП. Така се очерта сам като полюс, на другия край срещу БСП. И електоратът на малките партийки от т. нар. „автентична десница” преля към ГЕРБ. Някои гласуват за Борисов само за да не дойдат „комунистите”. И харесват говоренето му против „комунистите”, искат да ги „бие”.

Кой може да се очертае като „трети път” между Борисов и БСП? Заявка даде Слави Трифонов с митичен проект за партия, за който направи кастинг сред амбициозни да влязат в политиката млади хора. Този проект имаше шанс, някои социологически сондажи му даваха висок резултат. Но след няколко предавания на неговото шоу той остави впечатление на съглашател с Борисов. Филм, който вече е прожектиран. Още една патерица на ГЕРБ. Затова проектът на Трифонов пострада, преди да се е състоял.

Възможно е за изборите, които ще са най-вероятно догодина, много от т. нар. насипно десни за по-сигурно да влязат в коалиция с Борисов още предизборно. Лидерът на СДС даде такава заявка, че ГЕРБ е техен естествен съюзник и т. н. Борисов показа, че може да поглъща като хамелеон хора от десните, да ги включва листите си, да ги назначава на властови позиции. Нищо чудно някои от свободните електрони вдясно да се появят в листите на ГЕРБ като хора от гражданска квота. Например бившият министър Москов е готов, ако не успее да осъществи свой проект с НФСБ на Валери Симеонов. В листите на Борисов е имало хора като Методи Андреев, имало е и остри негови критици като Тома Биков и Антон Тодоров, какво остава за хора, които са му били патерици.

Освен изредените по-забележими вдясно малки партии има още по-малки, които съществуват по регистрация, но са загубили привърженици – Съюз на свободните демократи на бившия кмет и лице на СДС Стефан Софиянски, споменатото „Синьо единство” на друго лице на някогашното СДС – Надежда Михайлова, стопилата се бивша управляваща партия НДСВ, отцепилата се от нея Българска нова демокрация (за които стана дума в предишната част), някои маргинални условно десни.

Има и корпоративна партия „Воля”, еднолично ЕООД на Марешки. Той всъщност може да се нарече по-автентично десен от някои други претендиращи за това понятие – богат търговец, капиталист, направи си партия с много демагогия, предлагащ евтини лекарства и гориво за народа. Какво може да се очаква от него, ако влезе пак в парламента? Ако Борисов не успее да си намери друг съюзник в бъдещия парламент, Марешки със сигурност ще направи сделка с него. Но няма да се стигне дотам, Борисов ще има достатъчно оферти от други, а Марешки най-вероятно ще изпадне като други корпоративни партии, кратковременно просъществували.

ГЕРБ, едноличната на Борисов партия, е член на Европейската народна партия – тоест християндемократи, дясноконсервативни.

ДСБ, ДБГ и СДС са членове на Европейската народна партия – и те християндемократи и дясноконсервативни.

Движение „Да България“ гравитира към Алианса на либералите и демократите на Европа, чиито членове са ДПС.

„Зелените“ естествено принадлежат към европейските „Зелени“, без да имат представителство в българския или европейския парламент, не може да се каже, че са десни, но у нас участват в обединения с тях.

Без подкрепа от други партии в парламента, досега Борисов никога не е имал достатъчно депутати да направи самостоятелно правителство:

избори 2009 г. – 117 мандата ГЕРБ

избори 2013 – 97 мандата ГЕРБ

избори 2014 г. – 84 мандата ГЕРБ

избори 2017 – 95 мандата ГЕРБ

Очевидно е, че ако някой от насипното дясно мине 4-процентната бариера, ще се ориентира да стане патерица на Борисов, или ще бъде притиснат да го направи.

Така всички работят вкупом за БСП и подготвят победата ѝ. БСП може да излезе с 1-2% пред ГЕРБ на предстоящите избори и да получи мандат да съставя правителство. Вероятно ще предложи кабинет от типа на Орешарски – технократ, финансист, непартийна фигура. Но кой ще подкрепи такъв кабинет? Няма да са малките десни партии (ако въобще влязат в парламента). Коалиция с ДПС вече е имало и ефектът е пагубен за БСП. Затова има един нов вероятен коалиционен партньор – ГЕРБ.

Въпреки сегашните декларации на ГЕРБ, че няма да влизат в коалиции с БСП, Борисов няма да иска да излезе от властта, защото рискува да го преследват и да изобличават управлението му. Много бързо и лесно ще дръпне една демагогска реч и ще подкрепи такова правителство, предлагайки свои министри.

Разбира се, има вариант ГЕРБ да прави правителство и като втора политическа сила, в коалиция с някои малки партии. Такива са евентуално сегашните коалиционни партньори и някои от десните (Демократична България), ако преминат 4-процентната бариера. Но такова правителство няма да просъществува дълго. Вече се видя какво стана с правителството на Орешарски, което беше подобен злополучен опит. А и такъв опит ще изхвърли окончателно Борисов от властта.

Източник: e-vestnik.bg

Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антилибераст

    79 9 Отговор
    Хахахах че по-големи леваци и комуняги от "евроатлантиците" няма в наши дни, бе, какви "десни"? У нас десни партии няма, поне не и значими.
  • 2 Асан

    16 107 Отговор
    Турската Армия трябва да окопира Бьлгария

    Коментиран от #3, #7, #19, #38

  • 3 Генералът

    70 4 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    това няма как да стане понеже е заета на изток и е обърната с гръб.
  • 4 Долен гей

    83 9 Отговор
    Да не е луд,като се откаже кой ще си пълни гушата с евросубсидии.пък нали трябва да се нагуши още че идват внуци,правнуци.тоя ако бяхме нормална държава отдавна да е в помийната яма на историята
  • 5 Сатаната

    86 8 Отговор
    Г-н Бакалов, какво точно казвате, че няма кой, че пак ще е Бойко, че ще го държим като Тошо, че ще дойдат иначе старите комунисти? Няма да стане не искаме нито новите нито старите комунисти. Като не искат с мира има секира.

    Коментиран от #42

  • 6 политици лъжци

    59 5 Отговор
    Не трябва, да се говори,за ляво и дясно, каквото и да говорите,
    истината е, че Борисов и Доган са заедно навсякъде.
    Ако, това статуквото, трябва да се промени,то темата е съвсем друга?
    Това, което виждаме е БСП и ДПС в следващото правителство,
    ще вземат, още някой за пълнеж. Разлика няма,Борисов може
    да се напъне за Президент, защото Този Румен Радев, Президент, не цепи басма на никой , а такъв прецедент в Българската политика, няма до момента.Току виж им развалил рахата,а той може да го стори.
    Това за ДПС, си е стар валс, и ще го играят,затова и тези откачени закони ,лишени от всякакъв анти- корупционен разум.
    Окопаване на корупцията!
  • 7 бръмчалка

    28 2 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    Някой, да не е луд, да си развали рахата, с тези наши управници...
  • 8 Viktor

    37 6 Отговор
    Днес Факти са в коледно настроение и много се посмях. Ако никой не иска да стане премиер сложете мен и без това до вчера бях директор на водопад.
  • 9 ДедоВиЯ

    20 5 Отговор
    Язе па да Ви светнем, че лилавите инопланетяни си спретват сериозна партия! Направо бюджет ша лапат! И май до ДПС ша се пльосне и едно РомаМешереПартеси!!! С има-нема 20-25 парладжан сюрат "космонавти"... Та лееекинко по така по тъча със залаганията!
  • 10 nix

    27 5 Отговор
    запънал се е като костилка на г.. з.
  • 11 Снежа

    39 6 Отговор
    Абе хора няма ли кой да му дръпне шалтера на тоя шут Моля ви забранете му да плямпа и по точно да говори като че всички го слушат вярвайте ми ушите ме болят от глупостите муууууууу!!!!!!!!!!
  • 12 име

    12 28 Отговор
    бакалов, мислех , че си по-умен. като дойде бсп и дпс няма да вали сняг ли?с тази бакалска статия...
  • 13 Праведен

    13 47 Отговор
    Слагам бас 50:1 че отново Б.Б.ще бъде премиер.Поне за сега няма друг изявен.А недай си Боже комунягите да дойдат??

    Коментиран от #21

  • 14 Истината

    24 1 Отговор
    Че аз съм просто не беше ли също член на бкп
  • 15 Ганьо style

    46 0 Отговор
    За 30 г.видяхме и леви и десни и кавки ли не, доведоха България до еврогейска стабилизирана мизерия с празни села и изчезващи градове.
  • 16 Ще гласувам

    33 4 Отговор
    за тия, които са ПРОТИВ евроатлантическите "ценности", а са за България! Другите....в помийната яма.
  • 17 Ммм

    45 5 Отговор
    Не ще да излезе от властта, щото трябва в затвора да влезе, затова.
  • 18 nnn

    52 5 Отговор
    Време е Тиквата да се маха.Отвратих се от него.

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Истината

    39 3 Отговор
    На масови бунтове българи. Всички гербаджии в затворите. За тиквата разстрел.
  • 21 Кой, кой

    38 0 Отговор

    До коментар #13 от "Праведен":

    "Праведен" ти от коя планета падаш? На притеснението ти " недай си Боже комунягите да дойдат" ще те светна едно да не се излагаш повече, комунягите не са си ходили никога. Всички в България са едни и същи и вече 29 години умело си изпълняват ролите. ГЕРБ е поредната серия от сериал/ Дързост и красота/ който са гледали нашите баби, прабаби и ще го гледат и нашите внуци докато не се сетим да превключим на друг канал. Например на канал с жълтите жилетки!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ЗЛОБЕН

    18 1 Отговор
    АБЕ НАЙ- ЛОШОТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ЧЕ ВИНАГИ Е НА ПРИНЦИПА : ЕЛА ЗЛО, ЧЕ БЕЗ ТЕБЕ ПО- ЗЛО.
  • 24 Истина зла

    22 2 Отговор
    Как да излезнат??? Нали правителство на Радев този път едва лище пропусне да извади на светло схемите на мафията ! Страх ги тресе !
  • 25 Лошо много лошо

    23 3 Отговор

    До коментар #18 от "nnn":

    Много сме отвратените от ГЕРБ и Борисов но у нас няма опозиция и Америка и Европа са зад него щото слушка и не ни защитава интересите като държава !!!!
  • 26 късата народна памет докъде ни доведе

    20 1 Отговор
    На всички избори ни вадят от нафталина позабравени агенти на ДС бивши и членове на БКП.Всички си пазят червените книжки в нощните шкафчета и викат силно долу комунистите.
    Това се оказва достатъчно да спечелят изборите същите кукловоди които управляват след 1944година с тая разлика ,че сега са съюзници на американците.На народа му влиза тройно по голям.

    Коментиран от #28

  • 27 Ханко от село Осеня

    5 24 Отговор
    Както се вижда от табличката с мандатите дето сте постнали ГЕРБ са във възходяща линия , последните избори взеха с 150 000 повече гласа , за пореден път народа ги предпочете пред комуняги , турци и другите незначителни партийки. ГЕРБ не само ще си изкарат мандата , но най вероятно ще бъдат първи и на другите избори.
    Колкото и да вкарвате интриги , вие платените мекерета на бсп и ушанките няма да се върнете на власт , хората не ви искат , лъжливи пустиняци. С курнела и руменчо под ръчичка и бегом на изток , при господаря си , смешници

    Коментиран от #51

  • 28 Сталин

    8 11 Отговор

    До коментар #26 от "късата народна памет докъде ни доведе":

    Те , комунетата са дърти вече , наследниците им се напъват , трябваше всичката паплач дето трепеше с тоягите в белене да бъде
    оставена в ръцете на благодарния им щастлив народ , тогава щяха да усетят истинска признателност. Сега пак искат власт и тояга , ей тва е къса памет , партии убийци като бсп не трябва въобще да ги има , барабар с руската сволач продължават да загробват България
  • 29 Доган

    10 0 Отговор
    В българия е все така.червените стават сини и оранжавите стават червени и все така.но по интересното е кога ще сменят цветовете на трибагреника
  • 30 onq s konq

    10 17 Отговор
    БЕЗКРАЕН е наборът от похвати на ПРО-РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ в битката им срещу "убийствната Евроатлантическа система",което означава единствено,че за Русия-ТАЗИ ИЗТОЧНА ДЪРЖАВА ножът е опрял до кокъл.А примери за въпросните "похвати"-бол,като примерно следният:Взема се народната мъдрост "Всички са маскари" и се перефразира във "Няма разлика между ГЕРБ и БСП-всички са комунисти",т.е. спокойно българинът може да гласува за БСП вместо за ГЕРБ- не че ще му стане гарантирано хубаво,ама ...що пък да не опита?Е да,ама Борисов се съобразява с Европа и САЩ,а Нинова-с Решетников!От тук и последствията-При Борисов ИМА МИЛИАРДИ ЕВРОФОНДОВЕ,А ПРИ БСП-...един х..!Което пък е особено важно за икономиката ни ,да не кажа РЕЩАВАЩО.Защо посочвам БСП като конкурент на ГЕРБ ли,а не някоя друга партия...АМИ КАЖЕТЕ КОНКРЕТНО КОЯ ПРЕДЛАГАТЕ ДА ЗАМЕСТИ ГЕРБ В УПРАВЛЕНИЕТО БЕ РУСОФИЛИ!...Ама никога не казвате,щото...НЕ ВИ Е УДОБНО!Е,...веднъж един от вас се изцепи "Искаме да ни управляват Путин и Кадиров"...Е няма стане ваща работа,ама ПОСМЪРТНО:)
  • 31 Иван Г

    9 7 Отговор
    Този е абсолютен въздух . Едно доносниче на ченгетата . БСП и ДПС винаги ще са заедно , защото са ченгеджийско свързани. А Борисов защо след избори всички го припознават , въпреки ,че преди това са го плюли. Простото милиционерско обяснение е че щото искат да са във властта. Нормалното обяснение е това , че подадената дезинформация за Борисов от ченгетата на тези плючещите се оказва пълна измама. Така стана първо с АБВ ,
    с патриотите Воленчо и Валерката ,така и Трифонов . Да не забравяме ,че Калфин бе в правителството на Борисов и след напускането му по поръка на Големия Шлем Седефчов бе казал , че никога не се е чувствал толкова свободен при вземането на решения като вицепремиер. не само това а ми в един момент може да се окаже ,че Борисов не един от най-некорумпираните политици. Така че дерзайте комуняги и бленувайте за светло бъдеще .
  • 32 Доган

    8 0 Отговор
    Що ве в бг всичко е възможно
  • 33 Джордж Оруел

    7 8 Отговор
    Бакалов , отворил си тезгяха на бакалията с ченгеджийски фокуси и все го теглиш към светлото бъдеще на БСП. Не позна ! Българите може много неща да не харесват , ама май вече разбраха , че Сполуката за България води до мизерия и пращане в девета глуха. Много време мина ,ама накрая и бавнопокълняващите разбраха. С БСП крачка напред две назад. Долу Ченгетата ,Долу Мародерите , Долу Комунягите! Да живее свободата ! Саламът сами ще си го изработим - без партиния секретар.
  • 34 Космонавт Иванов

    8 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Те , комунетата са дърти вече , наследниците им се напъват , трябваше всичката паплач дето трепеше с тоягите в белене да бъде оставена в ръцете на благодарния им щастлив народ , тогава щяха да усетят истинска признателност. Сега пак искат власт и тояга , ей тва е къса памет , партии убийци като бсп не трябва въобще да ги има , барабар с руската сволач продължават да загробват България

    Коментиран от #43

  • 35 vasik atanasova

    3 4 Отговор
    защо ли ?
    има ли алтернатива на Борисов ?

    Коментиран от #36

  • 36 Асан

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "vasik atanasova":

    Има разбира се, избирам мене си!
  • 37 Гост

    5 5 Отговор
    Рано или късно в България по естествен подбор ще се обособят две федерации, про руска и нормална отворена към света, това е неизбежно с оглед историческата генетичност и остра противоположност вътре в държавата, въпрос на време.
  • 38 Еретика

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    Не са са сетили за това не са го направили.Тогава бат Бойко ще има да се души и да лиже задника на Ердоган не че сега не го прави.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Обидно е, че Борисов

    7 1 Отговор
    Работи срещу мнозинството българи! А в интерес на бюджетните и монополите!
  • 41 Кума Лиса

    2 3 Отговор
    Виждам в коментарите широко недоволство от деиствията на всички бивши и мастоящи партии. Вместо да мрънкате, извадете пари и създайте нова партия с членски вноски. Дайте пари на медиите за да ви ,,рекламират,, и гледайте след всички разходи и усилия да не ви яхне някой богат,,чичко,,. Просто е, но има риск. Стиска ли Ви!?

    Коментиран от #44

  • 42 Усмивката

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сатаната":

    Така е .Досущ същите комундета са като по Бай Тошево.Тогава ни плашеха с фашистите,сега с комунистите.Изберете нас за да не дойдат ония с големите зъби и голямата торба на „Торбалан”.
  • 43 Усмивката

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "Космонавт Иванов":

    С тази риторика и „долу комунистите”,по ми мязаш на Бойко Борисов„ храненик”.Ако смяташ да го направиш ,а не само да плямпаш ,започни с Бойко Методиев Борисов..(това с тоягите) Но се приготви да лежиш в ареста,според новата поправка лично внесена от комунистите Б,Б и Цв.Цв, за ползу народа...24 часа без право на осведомяване близките и без право на адвокат.Този комунизъм по ли ти харесва от онзи.Е викай срещу комунистите ....ма кои????
  • 44 Решението

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Кума Лиса":

    Е премахване на всички, а не нова партия! Виж Швейцария !
  • 45 Дългия

    4 1 Отговор
    Те го чакат , сааамо да падне от власт !
  • 46 Пинчера

    3 2 Отговор
    Пак и за пореден път казвам че боко мастията докато не бъде убит няма отърваване от него
  • 47 некойси

    4 1 Отговор
    Една от причините да не иска да сдава властта е, че може мутрите, които той е мачкал използвайки държавния апарат вероятно ще го потърсят.
    Предполагам веднага след това ще замине далече, където му са милиардите офшорки.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Siegfried

    0 1 Отговор
    Журналистът Бакалов, е син на най-младият партизанин от Старо-Загорският партизански отряд ,станал партизанин на 08.09.1944 г.Правете си заключението кой е той - журналиста , де-и колкото е обективен .Фикс идеята му е - БСП на власт .Току виж го направили главен редактор на някой вестник ,шеф на някое радио , пък може и дипломат в чужбина ?
  • 50 Зигфрид

    1 1 Отговор
    А Борисов ,на два пъти сам излезе от власта .И Народът пак ГО върна , въпреки цялата помия която се изля връз него .През годините , почти всеки месец има медийна кампания срещу него и то от 99% от медиите .А куриозът е , че сме на сто и някое си място по свобода на медиите .А най-оплюваният човек в БГ е Борисов и найоплюваната партия е ГЕРБ .Интересно , директно с рубли ли ги купуват ?

    Коментиран от #52, #53

  • 51 Еретика

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ханко от село Осеня":

    Народът не ги предпочете.Те се самоизбрало с агитация да не се гласува и с циганите.Но ней се.Вече Ивайло Московски си плати далаверите.Време е комунистите Бойко Борисов,Цветан Цветанов и всички други гербаджии да си получат заслуженото Божие наказание.Няма ли най после да се замислят.
  • 52 Еретика

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Зигфрид":

    Не не го е върнал той просто се натрапи като си мисли че е незаменим.Просто е заменим но все още българите не са се замислили,че Бойко имитира циганина Тодор Живков.
  • 53 Еретика

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Зигфрид":

    Не е излязъл сам.Беше изритан.Е надявам се този път да прави компания на любимеца му Ценко от село Галиче.
  • 54 киек

    0 0 Отговор
    Ако излезе завинаги от власта, ще влезе завинаги в панделата,просто го чакат.
  • 55 Шипочи

    0 0 Отговор
    "Кой може да се очертае като „трети път” между Борисов и БСП?"

    Освен Мая Манолова, не виждам КОЙ!😊