Last news in Fakti

31 Март, 2019 08:00 32 831 84

Кой ще вземе короната на Борисов?

  • бойко борисов-
  • герб-
  • цветан цветанов

Цветанов излезе от играта - мястото за втори в ГЕРБ е свободно

Кой ще вземе короната на Борисов? - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един от двата стълба на ГЕРБ падна. Цветан Цветанов беше вторият човек в партията още от нейното създаване.

Той е човекът, който създаде структурите на партията и фигурата, която стои в основата на системата, която осигурява непрестанни победи в поредица избори. Бойко Борисов може да е лицето и човекът, който осигурява гласовете, но Цветанов е фигурата, която успява да накара цялата система от партийни структури и парламентарни споразумения да сработи.

Сега той вече до голяма степен е отстранен като водеща фигура. Цветанов със сигурност ще остане част от ГЕРБ, но след поредния скандал със спорно придобити имоти той няма как да има същата тежест, както досега.

И това идва в момент, в който премиерът Борисов сякаш се оглежда за наследник. Още преди две години той обяви, че ще се кандидатира на следващите президентски избори. Ако планът все още е такъв, той вече трябва да мисли за следваща силна фигура в партията и евентуален наследник на премиерския пост.

Всъщност вероятно ГЕРБ надхвърли дори представите на Борисов. Партията започна като политическо движение, въртящо се около фигурата на тогавашния кмет на София и бивш главен секретар на МВР. Вероятно планът е бил формацията да спечели един мандат, може би два и в момента, в който Борисов усети спад в подкрепата, постепенно да се оттегли от политическата картина.

В момента обаче ГЕРБ е едноличният властелин в дясното политическо пространство у нас и политическа формация, която за добро или лошо още дълго време ще бъде в борбата за власт. Така, че Борисов ще трябва да намери наследник. До този момент Цветанов изглеждаше фаворит за следващ лидер.

Ясно е, че той има огромно партийно, а и парламентарно влияние. Той е фигурата, която поддържаше добрите връзки между коалиционните партньори в последните две правителства. Да не забравяме, че Цветанов се ползваше и с подкрепата на американското посолство. Това му позволяваше дори да влиза в скрити конфликти с Борисов и да оцелява в доста скандали.

Всъщност вероятно Цветанов не е човекът, който е най-близо до сърцето на премиера. През последните години изглеждаше така сякаш Борисов се опитваше да ограничи разрастващото се негово влияние. Не е тайна, че Цветанов имаше огромно желание да получи кандидатурата за президент на ГЕРБ преди три години. Борисов обаче отказа да му я даде заради непопулярността му в обществото. След това в партията се разрази скрита война между хората на Цветанов и Борисов, за това чий човек да е следващия кандидат. Все пак Борисов наложи Цецка Цачева, която се провали.

Всъщност тогава можеше да се каже, че президентския пост щеше да е тест за слдващия лидер на партията. Ясно е, че у нас политик може да натрупа най-много популярност през президентския пост. Вероятно Борисов искаше близката до него Цачева да поеме длъжността, за да може да натрупа нужната популярност, което да направи нейният евентуален трансфер на възможен премиерски пост по-лесен.

Това обаче така и не се случи. Цачева понесе твърде много негативи, които дори я оставиха без депутатско място на следващите избори. Сега тя беше отвята и от „апаратаментгейт“. Цветанов понесе пореден удар по имиджа си и вече сигурно дори той не се залъгва, че някога ще може да се изкачи явно до върха на партията или до по-висш държавен пост. Вероятно ще има влияние да действа зад кулистите, но няма как вече да е лицето на партията.

Той вероятно загуби и възможността да се бори с лобито на Борисов в ГЕРБ и сега премиерът ще може да конструира новото лице на партията. Той трябва да избере нов лидер, а Цачева изглеждаше идеална за това. Истината е, че тя е послушен кадър, близък до Борисов, който трудно би се еманципирал и спокойно би слязла от върха, ако това се случи при една неуспешна президентска кампания. Борисов харесваше този вариант, но той вече е тотално неактуален.

Другата фигура е столичният кмет Йорданка Фандъкова. Не е тайна, че от години Борисов я е харесал за следваща водеща фигура. Той настояваше тя да е кандидат за президент преди три години заради сравнителната ѝ популярност. Проблемът обаче е в това, че сякаш самата Фандъкова не иска повече власт. Тя не изглежда да има амбицията да се изкачва до партийния или държавния връх. Сякаш и тя самата съзнава, че няма решителността да води тежки вътрешни и политически битки, било то и с помощта на Борисов. Вероятно би искала да си спести и напрежението, което би дошло с възможен премиерски пост. Да не забравяме и ремонтите в центъра на София. Те сериозно оспориха нейната позиция на кмет-отличник.

Тук стигаме до другия човек от кръга Борисов – Лиляна Павлова. С години тя беше любимият министър на премиера. Дори се спекулираше, че ѝ се готви сериозно бъдеще на високи постове. Напоследък обаче Борисов сякаш започна да ограничава влиянието ѝ. Първо ѝ повери временния пост на министър на европейското председателство, а после я прати да отговаря за комисия за икономическите отношения с Китай. С времето тя сякаш сви настрани от обществения интерес. Все още не е ясно какво става с техните отношения, но след събитията с Цветанов и Цачева - Павлова отново може да протегне ръце към върховете на ГЕРБ. Тя вече показа амбиция за това.

Проблемът тук е в това, че Павлова изглежда доста по жадна за обществено одобрение и че амбицията ѝ в един момент може да я направи трудна за контролиране. Тя изглежда най-подходящият кандидат, но у нея я няма смиреността и безгранична принадлежност към Борисов, които са характерни за Фандъкова и Цачева. Павлова изглежда подходяща за нов голям лидер. Борисов обаче не е сигурен, дали ако се стигне до там и да си поиска короната обратно от нея, тя лесно би му я върнала.

И тук стигаме до Томислав Дончев. Вицепремиерът изживява подем в популярността си. Той е една от фигурите, които успяваше добре да лавира между Борисов и Цветанов. Това му осигури и траен политически възход. След „апартаментгейт“ той изненадващо удари по Цветанов, разчиствайки мястото за втория в партията. И сега изглежда, че той се е устремил точно към него.

Дончев беше водеща фигура в ГЕРБ, но успяваше да не се набива на очи. Чакаше своя момент и той дойде. Сега въпросът е дали ще успее да изземе парламентарното влияние, което Цветанов имаше в коалицията, а след това и партийното. Ако успее, то Борисов ще трябва да се обърне към него като към свой заместник. До този момент той не е бил застиган от сериозни скандали и успява да запази балансирано обществено мнение за себе си. Така, че той изглежда и като човекът, който е най-близо до лидерската корона. Всичко ще зависи и от това, доколко Лиляна Павлова ще успее да набира влияние през следващите месеци.

Истината е, че Борисов има нужда от голяма фигура до себе си, която обаче да не го конкурира за цялото влияние в партията. Естествено го има и вариантът, в който той да се откаже от президентска номинация и просто да задържи поста.

ГЕРБ обаче вече започна да губи подкрепа и Борисов вероятно осъзнава, че има голяма нужда от презареждане с нови лица. Ще е интересно да се наблюдава битката за короната в партията. Тя ще бъде скрита, но определено решаваща за следващите години в политическата ни действителност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Селянин

    109 4 Отговор
    То и Доган не се чува и вижда но командва ДПСто
  • 3 Николай

    15 46 Отговор
    До Росен Стойчев
    Колега Стойчев Цветанов излезе от парламента. И сега ще има повече време да обикаля местните структури и да се подготвят за изборите. Кухите глави от Позитано си вкараха автогол със задна ножица.

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българофил

    33 99 Отговор
    Засега Томислав Дончев е фаворит.Но има и други от областните структури- Бургас, Ст.Загора и т.н. Важното е ГЕРБ като голяма партия да формулира и следва истинското дясно. Да обясни що е консерватизъм, традиция, приемственост. Да укроти " държавата"( чиновниците) в месенето в политиката и опрощаването на зъдълженията. ГЕРБ трябва да бъде истинска народна, а не народняшка партия! Иначе става лява политика с дясна фразеология. Тогава излиза, че преходният период е вечен! Идват на власт левите и хоп- национална катастрофа( финансова).

    Коментиран от #10, #17, #36, #42, #45

  • 8 342

    140 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Един от двата стълба на ГЕРБ падна.------НЕ Е ПАДНАЛ. ПРОВЕРЯВАЩИТЕ ЩЕ ГО ИЗПЕРАТ И НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ОТНОВО ЩЕ Е ДЕПУТАТ И ЩЕ НИ СЕ ПРИСМИВА КАКТО СЛЕД АФЕРАТА С ШЕСТЕ АПАРТАМЕНТА.

    Коментиран от #29

  • 9 Гифон

    138 10 Отговор
    Цвъки апартмента-НАГЪЛ И НАХАЛНО ПОДЪЛ КРАДЕЦ.

    Коментиран от #83

  • 10 ЕКОА

    61 13 Отговор

    До коментар #7 от "Българофил":

    Публикувано във факти.бг: Един от двата стълба на ГЕРБ падна.------НЕ Е ПАДНАЛ. ПРОВЕРЯВАЩИТЕ ЩЕ ГО ИЗПЕРАТ И НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ОТНОВО ЩЕ Е ДЕПУТАТ И ЩЕ НИ СЕ ПРИСМИВА КАКТО СЛЕД АФЕРАТА С ШЕСТЕ АПАРТАМЕНТА.

    Коментиран от #20

  • 11 хайсиктибри

    39 5 Отговор
    СИК
  • 12 Вуте

    49 9 Отговор
    ДСто вече му е намирало заместник.
  • 13 Един след друг

    106 11 Отговор
    И герб, след СДС, НДСВ и разни десни формации се е запътил към политическото небитие.
  • 14 Ех Росенчо

    96 12 Отговор
    Пак не позна! Цветанов не е отстранен и дори обратното, влиянието му ще се засилва все повече. Слабата страна в случая е ББ - справка, страхливата му позиция по скандала и половинчатите "мерки" срещу Цв.Цв.
  • 15 ооооооо

    100 10 Отговор
    Безкнижника да разпуска партията и да си отива при магнолиите ли беше, при гладиолите ли.. От тия файда няма, видя се - само крадат като за световно.
  • 16 ха ха

    26 4 Отговор

    До коментар #3 от "Николай":

    Това го чу преди два дена като опорна точка, пусната от центъра и сега папагалстваш

    Коментиран от #62

  • 17 112

    123 12 Отговор

    До коментар #7 от "Българофил":

    Ти в ред ли си, ГЕРБ било дясна партия. Това е една шайка негодници без никаква идеология и посока. Единствената им цел е власт и корупция!

    Коментиран от #22

  • 18 йони

    65 8 Отговор
    Политически ТРУПОВЕ!
  • 19 ЗЛОБЕН

    67 5 Отговор
    АБЕ НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ГЕРБ НАПРАВИ МНОГО НЕЩА НЕ ПИПАНИ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ. ДА АМА ЖИВОТА НА ХОРАТА СЕ ВЛОШИ И ТО ДОСТА. ПО ВСИЧКО ЛОШО СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО, ПО ВСИЧКО ХУБАВО СМЕ НА ПОСЛЕДНО . ВСЯКО УПРАВЛЕНИЕ СЕ ИЗХАБЯВА, НО ГЕРБ ВЕЧЕ ДОСТА ОМРЪЗНАХА НАЙ ЛОШОТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е,ЧЕ Е НА ПРИНЦИПА : ЕЛА ЗЛО, ЧЕ БЕЗ ТЕБЕ ПО - ЗЛО.
  • 20 Кутев

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "ЕКОА":

    Абе тролче, ти колко ника имаш? Май добре заработваш!
  • 21 Алехандро

    62 6 Отговор
    Кажи ми кой даде парите на това заптие да сформира ГЕРБ и ще Ви кажа кои са тези ужким десни формаций?
  • 22 Българофил

    21 11 Отговор

    До коментар #17 от "112":

    Ти сляп ли си? Нали писах, че това е лява политика с дясна фразеология. Но те се самоопределят като дясна...
  • 23 До 2

    45 4 Отговор
    Доган управлява Държавата,а не само ДПС.
  • 24 Ханко от село Осеня

    20 6 Отговор
    Да изчакаме 10 на години и ще видим , тя короната тежка , едва ли я искат много хора.

    Коментиран от #68

  • 25 Будала

    40 6 Отговор
    За да изместят проблема с пенсионерите създадоха проблеми за които знаят че народа пак ще лапне гнилата клечка ще я ръфа и ще забрави че ще продължи да живее със 180.00лв.браво на бедната ЕЛЕНА
  • 26 Този проект

    53 4 Отговор
    Беше изпълнен, постигна целта си, вече мога да го приключват. На вампирите им трябва нещо свежо и нова лъжа, която да успее да заблуди хората за следващите 10 години и ги държи в нищета и законово беззаконие.
  • 27 Джорджо

    66 3 Отговор
    В България няма нито истински леви ,нито истински десни партии.Има синьо червена мъгла от която се пръкна виолетова пръдня.

    Коментиран от #77

  • 28 зелен си още Стойчев

    38 4 Отговор
    Стойчев,
    кой ще вземе власта ще се реши в ,,мазето на ДС-то,,
    ГЕРБ са милиционерска партия,а ти си много млад и затова си объркан.
    Томислав Дончев отговаря напълно на профила/каратист и т.н.т...../
  • 29 Ами

    47 3 Отговор

    До коментар #8 от "342":

    ако спите като гласувате, така ще е .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гостилничаря

    44 5 Отговор
    Абсолютна глупост, поръчкова статия! Вторият стълб сега е още по-здрав! Привидно се жертва заради апартаментите, видя се че е съвестен гражданин, направо ангел с ореол! Сега наивните пенсии с трето отделение (все по-голяма част от електората, за съжаление!), се "убедиха", че Цецко е стожерът на честта и непоколебим в борбата си срещу корупцията! Умел предизборен блъф, насочен към кухите лейки от народа! Сега на вотовете хиляди гласове ще потекат към Гроб! Най-големият проблем на тази нация винаги е била простотията, постоянно придобиваща все по-тежки и нелечими форми!

    Коментиран от #59

  • 32 задължително контролен

    41 4 Отговор
    Цвичката е отмъстителен, Боко го остави и ще си плати горчиво за тази грешка !
  • 33 Гробарят.

    4 13 Отговор
    Наистина хиляди комунисти ще потекат към гроб.Там съм.
  • 34 Зайко Байко многознайко

    35 6 Отговор
    Кражби безмилостни на всички нива, доведоха до просешка тояга, любимата нам страна. Пенсионери гладни мъждукат в агония през ноща и не знаят, дали ще срещнат сутринта. Болни умират навред, пари за операции няма потънали незнайно къде без отчет. Откраднаха живеца на нашата страна скопците в Парламента и на меките бюра! Нямам нищо против Цецо КрадецО да има дом, но да направи така, че ние да не живеем в този облом! На Тиквоций Едно остров пожелавам не само един , но да мисли ( ако има с какво) ний от живота тежък, как ще продължим!?
  • 35 Зайко Байко многознайко

    35 4 Отговор
    Друго не можеш да очакваш от бавно развиващият се от помощното училище във Вършец. Гледах го по Евродикоф. Мели едно и също, " Европески съюз" , " Шенген-чакалнята", "Партньорите от НАТО", но все пак е по-добре от оня от ДъПъСъ Карадайъ, толкова се напрягам да му следя мислите, че ще получа инсулт някой път.
  • 36 Коментатор

    33 7 Отговор

    До коментар #7 от "Българофил":

    Така е принципно. Но какво очакваш от партия, в коята вторият човек остава, след такъв скандал. В Панорама ясно пролича що за празноглавец и нагляр е, а ръководи управляващата партия, реди изборни листи и като цяло дава пример на партийния кадър, който евентуално ще се издига и ще ръководи страната. Манталитета на Цв. се възпроизвежда и в партията се издигат такива като него. С такива партийни фунционери по върха политиката ще продължава да е мръсна дума, с която се занимават хора интересчии и далеч от това да са инстински държавни мъже, милеещи за страната.

    Коментиран от #40

  • 37 Пенсионер

    22 29 Отговор
    Мен не ме е страх от Борисов и Цветанов , а от Нинова.Както съсипа БСП , така ще съсипе и България. Селянин човек , опален кютюк.

    Коментиран от #38

  • 38 Коментатор

    10 31 Отговор

    До коментар #37 от "Пенсионер":

    Абсолютно си прав. БСП са като изтърван луд от лудницата. Само да вземат властта такива "чудеса" ще видим, че свят ще ни се завие. Ще се почне крадене и първо ще започнат с руските проекти, ама те както си знаят. Ще вдигнат данъците, почти съм убеден за това. С бивши комунисти в правителството, България отново ще се третира като азиатска страна. Умната българи като гласувате. А Б.Б. вече стопира развитието на страната. Аз бих глувал доверие на Христо Иванов.
  • 39 скъперника

    14 0 Отговор
    Глупости не чета.
  • 40 Българофил

    11 18 Отговор

    До коментар #36 от "Коментатор":

    При ненормална БСП има ненормален ГЕРБ. Този модел е още от 1990г. Фалшив баланс. Само в България има носталгия по соца. Докато не се анализира публично вредата от плановата икономика и всичко, свързано с нея, няма да има читава десница!
  • 41 Инж.Надежда Михайлова от Мездра.

    6 18 Отговор
    Б.Борисов може да си отиде от ГЕРБ само ако стане президент или му намерят нещо по-доходно като заплата по света.Той вече има много познанства навсякъде.Може да го харесат и поискат.До тогава няма нужда от гадаене.
  • 42 Да бе

    19 5 Отговор

    До коментар #7 от "Българофил":

    Борисов няма корона, а решетка!
  • 43 realist

    28 5 Отговор
    Не съм сигорен дали ще има корона след тия скандали, дали ГЕРБ няма да загине! Няма отрасъл в държавата, който да не е разбит, сега дребния и среден бизнес също ще изчезнат полека лека с тия непосилни данъци, такси, таксички и тн... Найстина ножа е до кокала и не виждам алтернатива в нито една партия! Герб вече са ясни, опитват се да измучат и последната капчица кръв от народа, а същевременно по голямата част от лидерите им от голтаци в началото на партията станаха милионери в края....
  • 44 Гост

    11 7 Отговор
    Цветанов тая мишка не го мислете, че я виж ви е изгризал овехтелите маратонки. Бб и с сик ипон ще го устрои, а там още по-големи далаверки, тия апартаменти ще ви се видят нищожни. Аз ако съм на цц... Идвай цвък, яко КРАДЕНЕ и муфта има, а народ пазач на бързо ще ги вкараш в гроб и ще спестите от пенсии. Управител на охрана сик ипон, ще пазиш с пушки, картечници сградите умиращи на БАЙ Тодор, прочистване на омразните пенсионери. Те се справи ха отлично, та ти ли няма...
  • 45 Антигербовец

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българофил":

    БЪЛГАРОФОБ А НЕ БЪЛГАРОФУЛ
  • 46 Бай Хой

    6 2 Отговор
    Кметя на Симитли 😁😁😫😫
  • 47 селянин 1

    4 10 Отговор
    Цветанов,ще ги отвее всичките..той знае как се печелят гласове,от десет битки,е загубил само една,той напусна парламента,но остана като ръководител на предизборния щаб на герб,и почна да стяга редиците,първи бяха,,младежите,,от герб-софия.
  • 48 САШО

    9 2 Отговор
    Дебелата свиня САШО ЙОРДАНОВ ЩЕ ГО ЗАМЕНИ
  • 49 Анализатор

    10 1 Отговор
    Факти, аз предлагам вие да се кандидатирате. Като се има предвид колко е умен другарят Борисов, ще го конкурирате успешно
  • 50 Лиляна Павлова

    8 3 Отговор
    Аз съм готова. Само малко да кача кила да вляза в категория
  • 51 Меди Доганов

    2 3 Отговор
    Аз ще кажа КОЙ
  • 52 Румен Радев

    5 7 Отговор
    Аз сега карам влака с дюнер в ръка.
  • 53 Никога повече БСП

    9 10 Отговор
    БСП никога не е донесла хубаво на българите!
  • 54 Чукам дърти комунистки

    4 6 Отговор
    Без възелин
  • 55 Сашето

    4 3 Отговор
    Няма кой. Никой не е по велик и по-честен. Той Тато стоя 40 години....сметай
  • 56 Варна

    18 2 Отговор
    Разбира се че ще търси някоя послушна гугутка. За сега май само Дончев става, само че Дончев трудно ще се примири да бъде управляван задкулисно от Цвъки. Ще изкара известно време и ще се откаже. Трябва да е някоя друга гугутка! - Послушна и нямаща против да го завират в л-та и Борисов и Цветанов.
  • 57 Една

    6 13 Отговор
    Не знам за герб ама бсп то подивяха от злоба, по изпитания комунистически маниер само насъскват хората и така в злоба и омраза към всичко и всеки който не е с тях възпитават и децата си, пример малкия син на елена йончева. Как е възможно едно 3 год. дете да казва че майка му работи „кучка, която бори бойко„ това е чуто в къщи, това е отвратително, след това киро далаверата заявява на някаква тяхна сбирка че герб била най мразената партия, е да ама след бсп, БСП действат типично по болшевишки, все за бой, за борба, за омраза говорят , все издигат свит юмрук /така корнела ги поздравяваше на бузлуджа/, абе тези хора в кой век живеят, шепа милионери от върхушата на бсп нахъсват наивниците, докога ще ги търпим
  • 58 Дреме ми

    2 3 Отговор
    На шмайзера
  • 59 Мартин

    5 8 Отговор

    До коментар #31 от "Гостилничаря":

    Дано се окажете прав. Стискам палци и силно се надявам. Все пак идват избори в които е най-важно левите да вземат малко гласове защото от това зависи доброто на Европа.
  • 60 Mango number five

    17 0 Отговор
    Бойко нема шанс да стане президент.
  • 61 Горо

    13 0 Отговор
    Бойче, само президент не си бил досега, ама няма да те огрее. Защото мнозина се наслушаха и нагледаха на глупостите ти. Знам, че в момента се изживяваш като голям международник. Но ако мислиш да станеш държавен глава и да ходиш да прегръщаш и целуваш наляво и надясно, както апропо обичаш да го правиш и като премиер, ще те постигне съдбата на Кубрат Пулев. Някой джендър, н акойто ти много симпатизираш и искаш да прокараш Истанбулската конвенция може да те съди за сексуален тормоз, ако го притиснеш в мечешките си прегръдки. Питайте Тони Блеър, бившият английски премиер какво преживя при една няколко минутна среща на една среща - мисля в Давос. А и българите вече се изчервяват като ти си отвориш устата. За теб, Борисов, е крайно време да се оттеглиш в любимата си Банкя и да си гледаш картофите.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ЧОВЕКЪТ В СЯНКА / с качулката /

    4 1 Отговор
    Томи Дончев ! Бойко бе само един булдозер сред ГЮБРЕТО ! А на ешафода с ка чеулката бе българския БЕРИЯ - Томи Дончев! Човекът с орловият поглед, той в огъна стъпва леко, в тъмните далавери, вижда келипира от далеко и ликвиди.а опасностите без проблеми ! Знае седем езика, говоримо пет , разбира два - далавее.ски и корупция ! ГЕРБ е негова ТРАДЕ МАРК !
  • 64 Мълчанието на Агнетата

    0 1 Отговор
    Антонина Хопкинс - каменното лице - Томи Дончев !
  • 65 ТИХАТА ВОДА

    0 0 Отговор
    Влече момче !
  • 66 Томи бе операторът на Булдозера

    1 0 Отговор
    Томи предсказване посоката на Вятъра и кока да се удари дълбока оран !
  • 67 Лилито ако на Булдозе.а му се е

    0 0 Отговор
    Изцяло Отдала - пиша я значи " ВЗЕЛА/ ДАЛА " !
  • 68 невеж

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ханко от село Осеня":

    абе тая корона бая идиоти я носиха 30 години от Андреи Луканов та до днес ,аре дане ти ги изреждам ,а ти ще чакаш още 10 години , нети ли стигнаха тия 30 години различни клоуни играещи в един общ цирк ,и то за тяхно забавление ,а не за народа ,или си се родил по кьсно та си закьснял ,аиде нема нужда от толкова златни корони.
  • 69 Дори Лили да е дъхала на

    5 0 Отговор
    Мъжки одеколон, това не ще и гарантира ЛИДЕРСТВО на ГЕРБ и покорен дълбок поклон !
  • 70 Милото щом е пътничка и едра

    3 1 Отговор
    Със мазгата ще е щедра !
  • 71 ква корона бе

    5 1 Отговор
    тоя пундек и короната му на въжето!
  • 72 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    Мезонетшайка отмъкна и малкото доверие ,което вероятно е имал Герб....Говорим за ДОВЕРИЕ на хората ,не на далаверкомпанията от отбор Али Баба.
  • 73 гост

    10 0 Отговор
    Вие не разбрахте ли,че след като Брюксел и Вашингтон са решили да изпратят Герб на бунището ,то нищо не може да спаси Герб. От което следва,че е излишно да се правят анализи кой първи,кой втори в Герб. Изборите-това е един театър за наивници.Наивници,които смятат,че избират нещо;)))
  • 74 Матей

    8 1 Отговор
    К.Нинова има всички шансове да детронира ББ,трябва да атакува смело и безогледно,да вади кирливите им ризи и да дири сметка за всички безобразия на ГЕРБ( ГАМЕНИ Ербап Разбойници из Българско).
  • 75 Сънчо

    3 0 Отговор
    То верно, че една корона трябва да му връчим.Бая мандати изкара.Още малко доживотно, като цар.
  • 76 Марони

    6 5 Отговор
    Каквито и грешки да са допуснали в ГЕРБ,те са нищо пред безобразията и тъпотията на наглите бесепари!Като хиперинфлация,червени кредитни милоинери,масова приватизация,орсовки,руско блюдолижство,мутренски ежедневни улични разсрели,отвличания,наркобизнеси недосегаеми за полицията и практическо легализиране на мафията!Това ли искате?

    Коментиран от #78

  • 77 Аз123

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Джорджо":

    Всички са червени други няма
  • 78 Аз123

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "Марони":

    Щом раличаваш герб от бсп значи не си добре
    И рима има даже

    Коментиран от #79

  • 79 Марони

    0 4 Отговор

    До коментар #78 от "Аз123":

    Различни са точно колкото огъня и водата,поетчето.Повече ГЕРБ,означава по-малко комунистически отломки и руска кал!
  • 80 AmiX

    4 1 Отговор
    ГЕРБ вместо да създава условия за нови работни места, вместо да създава заводи.
    Те управляват чрез глоби, данъци и такси...
    Пълнят хазната не чрез инвестиции а чрез пари от глоби.
  • 81 Спас безделника

    2 1 Отговор
    Не сте добри в пржвижданията. Боко тиквата политически е сериозно болен, затова му е необходим часовникар или механик/ ако щете/, който да се грижи за мазната работа на партийния двигател. Обаче...Тъй като е глупак, вместо да сипе по-малко, но качествено гориво, той напълни резервоара с вода, само и само "началниците" да видят, че е пълен догоре и той си върши добре работата. Ама тези началници и преди са виждали Гаргантюа в действие, затова не си правят никакви илюзии по отношение на наближаващите политическа, икономическа, а оттам и социална криза. Недоубитите от глад пенсионери, внуците пред Терминал 2, циганската напаст и турска отрова са коктейла на смъртта, както за ГЕРБ, така и за тиквата Боко. Каква огромна разлика между Орбан и Борисов-титан и дребна душица!
  • 82 Сладурани ! Щом е пълничка и едра

    0 0 Отговор
    На мазетата ще е ЩЕДРА !
  • 83 Димитърдд

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гифон":

    Най подходящият за заместник на Борисов е Цветанов. Социалистите комунисти най ги е шубе от Цветанов. А Лиляна Павлова е внучката на партията БКП и е топлата връзка на Бойко с клановете от БКП.
  • 84 Димитърдд

    0 0 Отговор
    Най подходящият за заместник на Борисов е Цветанов. Социалистите комунисти най ги е шубе от Цветанов. А Лиляна Павлова е внучката на партията БКП и е топлата връзка на Бойко с клановете от БКП.