Last news in Fakti

6 Май, 2019 11:00 4 134 54

Най-безопасното място на света

  • александър урумов

И ето, един ангел от Господа застана до него и светлина осия килията; и като побутна Петър по ребрата, разбуди го и му каза: Ставай бързо! И веригите паднаха от ръцете му. Деяния 12:7

Най-безопасното място на света - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-безопасното място на света за един човек е в

центъра на Божията воля за него.

И това не е непременно място на спокойствие и на

изобилие. Не е изключено, разбира се, но много

по-често това място е ниска долина на изпитание и натиск. Или висок връх сред бури и ветрове, на

който вихрушки те бият и дъжд те вледенява.

Най-безопасното място може да е затвора.

Златото се изпитва в огън, и когато премине през огъня то излиза пречистено от всеки некачествен

примес вътре в него.

Човек се пречиства в изпитания. И това може да е центъра на Божията воля.

Апостол Петър спеше спокойно в нощта на своята смъртна присъда – защото беше в центъра на

Божията воля. И Царят на царете му отвори вратата на затвора – Неговата присъда бе различна от

присъдата на земния цар Ирод.

Истинската свобода е да служиш на Небесния Цар.

Автор: Александър Урумов

Александър Урумов е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО-Българско национално движение, поставена под номер 3 в бюлетината за изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гъмбъл

    19 9 Отговор
    Бля, бля, бля: Общи приказки от хоремаг

    Коментиран от #5

  • 2 Къдраво

    9 1 Отговор
    Започвам да разбирам защо движението на суфражетките иска право на глас
  • 3 Давид

    16 4 Отговор
    Най безопасно за българите и България е хора като този и останалата част от шайката да са в трудов лагер - доживот . По 16 часа труд и по една библия да откриват бог докато не отидат при него .
  • 4 Търговец в храма

    7 8 Отговор
    Този ги пише тези текстове да промива мозъците на спрелите да мисля, но иначе е кандидат европейски депутат на ВМРО. Гласувайте за малките партии извън парламента (без АБВ).

    Коментиран от #10

  • 5 Реалист

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "гъмбъл":

    Това е 4-я път за последната седмица дето ни го навират тоя пребоядисан комунист в лицето с глупостите му - явно е много необходим на някой в Европарламента щом това кгб-ко сайтче го рекламира.
  • 6 Студент

    4 2 Отговор
    Дъртите нафталинени миризми продължават да се бутат в политиката та да поддържат тровенето на живота ни и особено такива с колоритна история
  • 7 Госあ

    3 11 Отговор
    Едно от най безопасните места на света е Норвегия 😉
  • 8 Госあ

    10 2 Отговор
    "грабят от народът гладен,граби подъл чорбаджия,за злато търговец жаден и поп с божа литургия!...., налейте! Ще да пия! На душа ми да олекне,чувства трезви да убия, ръка мъжка да омекне! Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти,аз вече нямам мило, драго, а вий... вий сте идиоти! "
  • 9 Не религиозен

    2 4 Отговор
    А дали някой от вас коментиралите тук, е прочел поне Новият Завет на нашия Господ Исус Христос.? Дали поне в тези дни на посещението на папа Франциск не можете да замените яростните си и зли нападки с малко свян и респект към Бог ?
  • 10 Давид

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Търговец в храма":

    Малките партии извън парламента са създадени от същите дето създадоха и досегашните . В България от 89 досега е установен един добре организиран хаос за да не се дава възможност на умните и прогресивни българи да променят досегашния ред и система . А ние сме още в тази система . Значи и партиите , които ни предлагат извън парламента и държавата , като движение Милениум са плод на тази система и ред .

    Коментиран от #12

  • 11 ФАКТ

    6 2 Отговор
    Брей,брей ,големи статии праскаш бе Урумов !!!! Кой ти ги пише ????? Все голям го вадите преди избори !!!! Затвора май ,за някои политици ще е безопасното местенце !!!! ДЕЛА,ДЕЛА ТРЯБВАТ ,А не ДУМИ !!!!!!
  • 12 ФАКТ

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Давид":

    Тия комунисти,от кога станаха толкова вярващи в Господ ???? Защото,ако наистина са такива,нямаше хората да мизерстват във България !!!! Да се смееш ли ,да плачеш ли ?????

    Коментиран от #14

  • 13 Госあ

    3 3 Отговор
    Гледам,че като е дошъл папата в България е било пълен цирк 😂. И по форума същото. Само се чудя как урумката и сие не са отишли да го замерят с домати 😂. Иначе, разумен човек ми се струва. Социалистически идеи има. Освен това е химик,ако не се лъжа.

    Коментиран от #16, #18

  • 14 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "ФАКТ":

    Защо ТИ не свидетелстваш за своята вяра, вместо да търсиш съчицата в окото на другия. ВЯРАТА В БОЕ ЛИЧЕН ИЗБОР И НАЧИН НА ЖИВОТ! ТИ КЪДЕ СИ ? Мизерията е резултат от НЕВЕРИЕТО на всички, които живеят в грях. И докато пренебрегвате Заповедите на Бог ще се прилага духовния принцип -" Каквото сеете - това ще пожънете". Защото Бог не е БУТОН за изпълнение на желания.
  • 15 Иванов

    1 0 Отговор
    Нямам забележки към статията, по- скоро към някой чуждопоклоник изпаднал в екстаз пред шефа на ватиканската мафия! Искам да поздравя всички българи с днешния празник Гергьовден на честта и храбростта, защото от толкова толерастия, само това ни остана, бъдете живи, здрави и единни! Да живее България!!!

    Коментиран от #17, #27

  • 16 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Бъркаш ВЯРАТА в БОГ със социалистическите идеи...Или по-точно заимстваш измамата на Сатана. Безумието принадлежи на горделивите.

    Коментиран от #26

  • 17 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Иванов":

    В Христос и пред Бог всички християни са ЕДНО. Православни, католици, протестанти вярват в ЕДИН БОГ и са тялото Христово тук на земята. Много силни думи на СЪДИЯ си позволяваш. Затова още веднъж ще ти припомн,че само изпълнявам това, което Бог е казал в Книгата Езекил 3: 17, 18, 19. "Сине човешки, поставих те за страж на Израилевия дом: слушай прочее словото от устата ми и ПРЕДУПРЕДИ ги от моя страна. Когато кажа на беззаконника: Непременно ще умреш, а ти не го предупредиш и не говориш за да предпазиш беззаконника от беззаконния му път, та да спасиш живота му, той ще умре заради беззаконието си, но от твоята ръка ще изискам кръвта му" Аз изпълних стих 19. Но предупреждението е преди всичко поради ХРИСТОВАТА ЛЮБОВ, която за съжаление ти отхвърляш и затова НЕ ПОЗНАВАШ. Затова сърцето ти е птица в клетка.

    Коментиран от #19

  • 18 Алхимик

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Те там всички са химици!:)
  • 19 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Не религиозен":

    От чие Име говориш, уважаема? От Името на Този който заповядва: Да нямаш други богове освен Мен!? Това е последният ми отговор за теб. Чаоо!))))

    Коментиран от #22, #23

  • 20 Исландия

    1 2 Отговор
    Най безопасното място на планетата.
  • 21 Гробаа е най безопасното место😁😂😂

    4 1 Отговор
    Там нема кво да ти се случи😂😂😂
  • 22 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иванов":

    От Името на Този, когото НЕ ПОЗНАВАШ, защото си заключил сърцето си и си замръзнал в безвремието...
  • 23 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иванов":

    "Христос живее. Той носи нашата надежда и жизненост. Всичко, което докосва става ново и се изпълва с живот. Той живее и иска и ти да си жив. Той е в теб. Той е с теб и никога не те изоставя. Той върви с теб, редом до теб. Колкото и да се отдалечиш, до теб е Възкръсналият, който те очаква и те зове да започнеш отначало. Винаги ни подава ръка, за да започнеш отново. Тъгата ни кара да остаряваме. Той ще бъде при теб, за да ти даде сили и надежда. Той върви редом с теб и иска да си жив. Нека тази земя бъде земя на срещи, да продължите да се признавате и уважавате взаимно." Това каза папа Франциск в обръщението си към хората събрани пред храм "Ал. Невски"

    Коментиран от #42

  • 24 ПетровДругарят Петров

    2 3 Отговор
    Късноо,мноого късно се сети за Господ,чедо с червен задник.Всеки може да греши,но не означава ,че ще простим и забравим веднага . Покаяние,след това Чистилище.Марш на Коневръза !
  • 25 блаблбала

    1 3 Отговор
    Ще ви кажа
    КСА-кралство саудитска Арабия!
  • 26 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    Сто пъти повторих,аз вярвам в един милион и един бога. Може би и в Исус, но не съм сигурен защото е евреин. Ако кажат, че няма нищо общо с евреите ще бъде по лесно.

    Коментиран от #32

  • 27 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Иванов":

    Иванов затова поета е велик. Защото всяка негова дума е математически свързана с предходната и всяка една има смисъл. "аз вече нямам мило,драго..."
  • 28 666

    4 9 Отговор
    В детските приказки има повече логика от нещата, които се публикуват тук. За съжаление.
  • 29 Не религиозен

    2 1 Отговор
    Ами, твое право е да вярваш и в два милиона богове...Но се предполага поне като проява на ДОБРО ВЪЗПИТАНИЕ да се отнасяш ТОЛЕРАНТНО към вярата на християните. Все пак, България се определя като християнска страна. Друго отношение и поведение говори за примитивизъм и нисък коефициент на интелигентност...Независимо от емулсиите, с които си се презаредил.
  • 30 Питам

    2 0 Отговор
    Абе Урумов , защо се натискаш за това "опасно" място - Европейския парламент ?
  • 31 Смотан

    1 0 Отговор
    Христос няма работа при Урумов Урумов не може това което днес направиха.
  • 32 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Ами, твое право е да вярваш и в два милиона богове...Но се предполага поне като проява на ДОБРО ВЪЗПИТАНИЕ да се отнасяш ТОЛЕРАНТНО към вярата на християните. Все пак, България се определя като християнска страна, независимо от различията в отделните деноминации. Отношение и поведение, което оскърбява вярата им в Исус Христос, говори за примитивизъм и нисък коефициент на интелигентност...Независимо от емулсиите, с които си се презаредил... Способността да съграждаш е усилие, което ражда добри плодове. Омразата и презрението са родени от гордост и самочувствие без покритие и винаги са разрушителни.

    Коментиран от #35

  • 33 cccccc

    0 3 Отговор
    Не го слушаите този.

    Ваш,

    Господ
  • 34 До 14-Не религиозен

    5 1 Отговор
    Мизерията е РЕЗУЛТАТ, от ограбения труд на българския човек !!!!! Години наред се крадеше от залъка на българският работник и от залъка на пенсионерите !!! Затова СЕГА , РЕЗУЛТАТИТЕ от това ограбване ,са НАЛИЦЕ !!!!- Липса на работна ръка,ниска раждаемост,висока смъртност,загуба на висококвалифицирани лекари,инженери и прочие и прочие..... А що се отнася до ВЯРАТА,българите са трудолюбиви и вярващи православни християни !!! А ти политиците ли защитаваш ???? Аз съм на страната на обикновените хора !!!!!

    Коментиран от #39

  • 35 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Не религиозен":

    Емулсиите драга, се ползват за отделяне на компонентите. Например за да разделиш полярните от неполярните съединения в една смес, трябва да ги поставиш във фазов разтвор състоящ се от полярна и неполярна фаза. Така че смятам за много удачни своите емулсии ;). Освен това, религията в днешно време само се пречка със своите морално остарели догми и заповеди (когато цялата е базирана на такива) , но аз съм толерантен европеец, дето се казва. Нищо че и християнството и исляма са вторични, чифутски такива с един куп секти, които са много съмнителни във своята автентичност.

    Коментиран от #36

  • 36 Не религиозен

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    Поведението и коментариите ти са МНОГО ДАЛЕЧ от елементарната ТОЛЕРАНТНОСТ и добро възпитание, Ти си просто едно ПЛЯМПАЛО....без задръжки.

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Не религиозен":

    За разлика от празните приказки на религиозните фанатици и сектанти, моите опити нищо не налагат, просто показват гледна точка. Напротив, у повечето религиозни се вижда една нетолерантност и нетърпимост едни други и никакви разумни предписания. Аз съм толерантен, както казах. Като един истински европеец.

    Коментиран от #40

  • 38 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Не религиозен":

    Видях, че в бързината съм допуснал неточност-фазова емулсия,не разтвор ;)
  • 39 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "До 14-Не религиозен":

    Ако беше християнин, щеше да си разбрал думите ми по правилния духовен начин. Затова ще ти го кажа по друг начин. Още генерал де Гол е казал, че "Всеки народ си заслужава управлението". Въпреки че и неговите думи са парафраза на казаното от Апостол Павел в книгата "Послание към Римляните гл.13. Народ, който тъне в духовно невежество и е свел християнството на битово ниво, съпроводено с ядене и пиене жъне глад и мизерия.
  • 40 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Ти си едно ПЛЯМПАЛО, както казах, което никога не е помирисало истинската Европа.

    Коментиран от #41

  • 41 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Не религиозен":

    2 години в CEA France (комисариат по атомна енергия) и 6 месеца в LIST (Люксембург институт оф Сайънс енд технолоджи). Дали не съм бил баш в каймака а ? 😂 А твоето възпитание е превъзходно 😂 В този форум много рядко си позволявам лични обиди, понякога заради уискито и пънка или когато някой ми се стори прекалено нагъл. Но както виждаш към теб съм толерантен ;)

    Коментиран от #43

  • 42 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Не религиозен":

    "Приятелко" тук ги догаждаш приказките, но в статията за папата използваш друг ник и пишеш- простотията бългапска, нещо което само една циганка работеща за американска фондация може да го напише. Виж се колко си подла и долна. Ето това е христовата ти "любов"- вятър и мъгла, докато аз съм коректен човек и се обръщам с името си към всички, било приятели или душмани. Нищо от това което съм написал в този форум не е лъжа или измислица. На нас неевреите са ни подбутнати сурогатни псевдо учения, които целят единствено да ни държат далече от Истината, да ни противопоставят едни на други чрез християнството и исляма докато се изтребим взаимно или ни отслабят до степен на вегетация. Ти говориш за мир и любов, но нито мир има в теб, нито любов.)

    Коментиран от #47, #48

  • 43 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    И като се събуди...краката ти изстинали

    Коментиран от #44

  • 44 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Не религиозен":

    Аз знам своята класа,а ти своята ?

    Коментиран от #46

  • 45 Иванов

    0 1 Отговор
    Това обаче може да се промени! Аз ти дадох насока откъде да изтеглиш Закона и коментара към Него с цел да пресееш всичко с което досега си натоварила съзнанието си и да отхвърлиш непотребното. Това което ще ти остане ще е повече от достатъчно. Аз не ти обещавам рая, защото дори да го видиш, няма да се задържиш там. Обещавам ти, че дори да отидеш в ада, истинската вяра ще ти покаже изход и оттам.
  • 46 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Госあ":

    Не съм използвала друг ник и нямам представа за каква "простотия" говориш. Моля цитирай изречението, което имаш предвид.
  • 47 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Иванов":

    Не може да се отрече, че познаваш хората. Госпожата навярно е точно от онези евангелисти или к'вито са там които пробутват някакви книжки, спонсорирани от америка за България. може и по високо да е в йерархията,да не обикаля по улиците,а да стои зад "бюро". Честно казано обаче, ми е все тая. Явно имат някакъв кяр от целата таа работа,но предвид незначителното влияние на религията в цивилизования свят,не знам точно какъв е.

    Коментиран от #49, #50, #51

  • 48 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Иванов":

    Не съм използвала друг ник и нямам представа за каква "простотия" говориш. Моля цитирай изречението, което имаш предвид.
  • 49 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    Знам, че няма да разбереш, но ще ти кажа, че моето убеждение е "Даром съм получила и даром давам" Стоя зад това, в което съм повярвала, защото сам Бог е благоволил да ми го покаже и продължава да ме държи и крепи непоколебима. А твоите "конспиративни" версии са само за ония, които НИКОГА НЕ СА ДОПУСНАЛИ БОГ В СЪРЦЕТО СИ. Затова и не Го познават, а мъдрува според своите си страсти.т

    Коментиран от #53

  • 50 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    И за претенциите, които демонстрираш, би трябвало да знаеш, че евангелисти са онези, които носят благата вест за Исус Христос между хората. Смисъла да се употребява като определение за църковна общност е изопачен и показва духовно невежество.
  • 51 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    Аз не съм против евангелистите, нито срещу циганите. Лошото е, че като им спрат парата от Хамерика много бързо преминават към ислям платен от Дианет- а. Христовата любов е в портмонето според тях.) Няма Христова любов, Любовта е Бог и никой няма право да си я присвоява. Йешуа е Велик Учител и Ангел, но Господ е Светия Израилев и това госпожата, папи и тути кванти трабва добре да разберат и да се съобразяват, защото Системата за управление е нещо много повече от личното им СУЕВЕРИЕ!

    Коментиран от #52

  • 52 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Иванов":

    Съобразявам се ЕДИНСТВЕНО с Библията, която е СЛОВОТО НА БОГ до света. Доказано и неоспоримо.
  • 53 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Не религиозен":

    Не си никак сложна за разбиране и стоиш зад празни клишета. Поне имаш някакъв правопис,като за секретарка. Каквато съм сигурен че си- или на хартийка като вмро или на някоя фондацийка. Не се напъвай, не можеш да надскочиш себе си

    Коментиран от #54

  • 54 п.п.

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Госあ":

    а извинявай, бил е някой с дълги топки, който ме е нарекъл лумпен.