Last news in Fakti

30 Май, 2019 14:37 21 760 39

Кажете ми, че това не е върховно лицемерие

  • бсп-
  • владислав горанов-
  • субсидии-
  • лицемерие

Освен това, когато БСП искат оставката на Горанов, трябва да знаят и следното:

Кажете ми, че това не е върховно лицемерие - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хайде, кажете ми сега, че това не е върховно лицемерие - заради незаконно завишените държавни субсидии за партиите, точно БСП да иска оставката на финансовия министър Горанов.

След краха на евроизборите, БСП нямаше друг ход, освен да се върне в Парламента. И за да не са съвсем оклюмали при влизането в Народното събрание, на депутатите от БСП им трябваше силно мотивиран повод за завръщането. Избраха си да използват чувствителната за българското общество актуална тема за партийните субсидии и да поискат оставката на Горанов, раздал над 6,5 милиона лева повече на партиите през 2018 г.

Този повод за завръщане на БСП в Парламента щеше да звучи убедително, ако обаче същата БСП не беше част от дългогодишната афера с партийните субсидии.

По отношение на партийните субсидии БСП само трябва да мълчат и да връщат пари.
Всъщност, за субсидиите БСП трябва да мълчат, както мълчаха при въпроса: “КОЙ предложи Пеевски?” А защо трябва да мълчат?

Защото КОЙ си трайка, че са получили неправомерно над 2 милиона лева повече партийна субсидия за миналата година? Е, как КОЙ? БСП. Тия 2 милиона не са ги видели ли, к’во?

А КОЙ прие държавната субсидия да скочи от 1 лев и 50 стотинки на 12 лв. за получен глас? Е, как КОЙ? БСП. С премиер Сергей Станишев.

Припомням – драстичното увеличаване на партийната субсидия се случва през 2009 г., в края на мандата на Тройната коалиция (БСП-НДСВ-ДПС). Преди това увеличение, за 7 години всички партии са получавали средно 7 млн. лв. на година. След увеличението партиите започват да получават между 40 и 50 милиона лева на година! Пари, които, както знаем, започват да се трупат на влог.

Освен това, когато БСП искат оставката на Горанов, трябва да знаят и следното:
По време на Тройната коалиция, когато БСП управляват, финансов министър е Пламен Орешарски. По каква формула мислите, че е определял партийните субсидии Пламен Орешарски? По каква? А? Как мислите? Да, по същата формула, по която е работил и Горанов - използвал е всички действителни гласове - гласовете за партиите, имащи право на субсидия, гласовете за партиите под 1% и гласовете за независимите кандидати.

Ето за пример 2008 г. Всички действителни гласове на последните парламентарни избори през 2005 г. са 3 648 176. Умножени по 4,40 лв., колкото е субсидията на получен глас тогава, това прави
16 051 974 лв. и 40 стотинки. А Министерството на Орешарски е раздало на партиите 16 051 995 лв. Даже мистериозно отнякъде са добавени 20 лв. и 60 ст. Коледната добавка на един угнетен български пенсионер, впрочем.

Така че БСП, а и всички останали партии, нямат никакво морално право да говорят за партийните субсидии. Защото всички са в кюпа.

Ако някой трябва да иска справедливост и възмездие, то това са българските данъкоплатци, и най-вече онези над 3 милиона и половина българи, гласували на националния референдум за партийната субсидия. А те рано или късно ще поискат справедливост и възмездие. И ще победят.

Коментарът е от фейсбук


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смок

    123 4 Отговор
    Да връщат! Всичките!
  • 2 Брат ми

    131 12 Отговор
    Каквото и да си говорим,в този случай е абсолютно прав.
  • 3 Червената шайка терористи

    98 39 Отговор
    Мръсни и долни комуняги. До стената и 'огън'.

    Коментиран от #25, #37

  • 4 Бай Благой

    74 12 Отговор
    Само оня с мустаците и лулата ще оправи нещата в тая държава.
    Всъщност понякога се съмнявам че и той може..
    То това краденето стана спорт в нашата държава.
  • 5 agabaga

    102 9 Отговор
    И къде бяха българските данъкоплатци по време на изборите? Богатите в Гърция, а бедните в гората. Да ти таковам справедливостта и възмездието. Революция е нужна , а не сказки.

    Коментиран от #33

  • 6 Хехе

    25 41 Отговор
    Къде са 20 лв срещу 6 милиона. Браво дългуч, оправдава сегашните ли?
  • 7 на майка ти славчо

    31 52 Отговор
    гледай си наакани задник, не се чуди как да бършеш тоя на горанов ;)

    Коментиран от #34

  • 8 Тръмп

    12 47 Отговор
    За първи път чувам Истина от Слави,но цялата тема за субсидиите е грешна и орязването ще вкара Частно финансиране,което не е добре!!!:):):)ГЕРБ даде от субсидията 70 000$ за връщането на алпиниста Томов,а ако парите идват от голяма корпорация,нямаше да е толкова лесно!!!:):):)Томов е спасен с Вашите пари-индиректно!!!:):):)Субсидирането трябва да си остане така,иначе ще е по-зле,Вервайте ми!!!:):):)

    Коментиран от #10, #11, #13

  • 9 надежда

    27 37 Отговор
    я виж ти - славчо мартеницата се обажда, с кави оче бе джанъм - фалшиво слугинче и дупедафче...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Не се прави на интересен

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "Тръмп":

    Ами почисти си ушите и ще чуваш по-често истината.
  • 12 лаборант

    39 24 Отговор
    Цървул миризлив. Лижи си з.дника на сикаджията и се скрий някъде, че за 25 г. отрови с мутренска чалга цяло поколение българи.

    Коментиран от #17

  • 13 Прост, по прос, най прост!

    39 6 Отговор

    До коментар #8 от "Тръмп":

    Обяснява ви Слави на всички, че до сега всички оправляващи и всички опозиция и власт без значение кога е било от 89г на сам ни крадат. И освен, че си пълнят касите взимат и от задкулисието и олигархията дали е 1,50 или 13лв те пак взимат за да лобират и оравят закони справка най скоро апартаментите и фирмата строител. Та докато сме прости, по прости и най прости ще търсим под вола теле и ще си даваме фантастични обяснения що сме май зле в европа ами и от някоѝ в африка. Само факта, че имаше референдум и всички дружно се изсплюха в лицето на народа и не последва реакция трябва да ви говори, че България е приключила в момента всичко е на доизживяване

    Коментиран от #18, #27, #29

  • 14 11666

    18 11 Отговор
    Тикваров иска да ти дойде на гости!///да го лизнеш пак///
  • 15 Гост

    15 21 Отговор
    Няма угодия! До вчера Славчо питаше защо мълчат, но когато проговориха и поискаха оставката на Горанов, му се прииска да мълчат! Добрата новина е, че Слави патерицата ще замлъкне след два месеца. Или поне ще се разкара от телевизора ми!
  • 16 Моля

    24 3 Отговор
    Опитайте се да не защитавате Горанов, ами потърсете защо данъкоплатеца трябва да плаща санкциите в милиони, заради къщите за гости. Истина, лъжа, истина, лъжа. Учебника по кгб
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 прав си

    14 3 Отговор

    До коментар #13 от "Прост, по прос, най прост!":

    Като гледам как пишеш "управляващи", да не говорим, че "запетая" не знаеш какво е и ми става жал за теб! ... па не се чуди що те краде БОКО де ;)
  • 19 цвцв

    14 1 Отговор
    защо да не му я искат след като той ги дава след благословията на човека шлифер,как дянков прибра парите за здраве,че искаше и сребърния фонд
  • 20 Четете комуняги мръсни

    14 18 Отговор
    Комунист и на снимка да го видиш трябва да го удариш, стара Българска поговорка:-) Лошото е че след една възраст 50-60 години, хоратя рязко почват да забравят, и тогава БСП-то се възползва от хорицата и ги лъже най нагло и опа пак втора политическа сила, тях изобщо не трябва да ги има защото са по лоши и безкрупулни и от ДПС-то:-)
  • 21 Бесен

    15 1 Отговор
    Убоо де, в крайна сметка никой ли да не иска оставката на Горанов а?! Взели, взели, ще върнат, ама ако махнат тоя плондер или най-малкото като се говори за това донякъде може да се води "разкаяние". А от 2009та насам е имало достатъчно възможности и ГЕРБ и партньорите им да намалят субсидията, ама не са! В крайна сметка опираме пак до това, че за българина е важно не КАКВО а КОЙ!
  • 22 ФИНЦИ

    13 12 Отговор
    СЛАВИ ПРАВИ НЕЩО С ТЕБ СМЕ ДА ГИ НАГРАБВАМЕ ВЕЧЕ ТЕЗ ГЕРБАДЖИИИ ДА ГИ НАВРЕМ ТАМ ДЕТО ИМ Е МЯСТОТО ДАВАИ ИМАМЕ ГОТОВНОСТ
  • 23 Нерон

    10 2 Отговор
    Не можахме да станем Немски протекторат преди 70год. Еииии.
  • 24 555

    15 4 Отговор
    Слави нещо ни кандилка .До колкото знам Станишев вдига субсидията от 1.50 на 6лв а Герб я удвоява . на 12лв Може и да греша но някъде го четох това нещо иначе Нинова в началото беше най върлия противник за намаляване на субсидиите в това съм сигурен .
  • 25 адолф

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Червената шайка терористи":

    точно ти си за стената
  • 26 Каква

    5 2 Отговор
    Каква е тази орисия - от простотия в нова простотия...
  • 27 ГОСТЕВ

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Прост, по прос, най прост!":

    НАЙ-ТОЧНИЯ КОМЕНТАР ДО ТУК....БРАВО...!!!!
  • 28 Ники

    8 5 Отговор
    Слави, Слави,кога беше Станишев?Каква вина има Нинова за неговите действия.Тези който бяха срещу Жан Виденов,сега искат да бламират и нея.
  • 29 Тръмп

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "Прост, по прос, най прост!":

    България не е приключила,а е много-добре в момента и след Орешарски!!!:):):)От 75години България не е била по-добре!!!:):):)Поне това се вижда по градовете!!!:):):)
  • 30 До Слави

    0 2 Отговор
    Ще ставаш ли политик или пак ще му правиш свир...ки на Боко???
  • 31 чичо

    0 1 Отговор
    Ако говорим за лицемерие, то въпросния референдум,е също толкова лицемерен.Исканията в него са тотално сбъркани,но не си мислете,че Слави и сценаристите не го знаят.Точно обратното е,но разчитаха,че ние останалите няма да го знаем и уви,доста хора,наистина се объркаха.А за написаното в статията съм съгласен.
  • 32 Славчо

    0 1 Отговор
    Ако няма да правиш нещо поне спри само да седиш и да мърмориш, скачай в политиката да те видим и теб щи за стока си
  • 33 Х Химлер

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "agabaga":

    Сказка е руска дума. Имаме си по-хубава - приказка. А на това дередже е половин Европа точно заради революционери като теб, дето правят революция без да знаят до какво ще доведе тя. Оня с мустаците за малко да даде фира през втората световна война, правейки се на интересен, грабейки държава след държава, заедно с Хитлер докато не се опряха. после оня с малките мустачки стигна до Москва и ако не бяха глупавите японци да вкарат САЩ във войната, щеше да стигне до Урал , че и оттатък. Може би при такова развитие на нещата сега щяхме да сме нормална немскоговореща държава и BMW щеше да е построила тук много заводи и да си е у дома.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    На № 31 "Чичо" Както К.Кеворкян, така и С.Трифонов казват много истини, но ние се вслушваме в казаното /написаното/, а се нахвърляме върху личностите. За първи път прочитам, че точките в отминалия Референдум са "лицемерни" и че тези , които са ги писали са също лицемери. И ще Ви повярвам, ако сте част от партийната и "демократическа" олигархия !! Тя по друг начин не мисли !!!
  • 36 3333

    0 0 Отговор
    Докато не им спрем субсидиите никакво гласуване.
  • 37 Еретика

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Червената шайка терористи":

    Ако се отнася за Бойко Борисов и неговата шайка ГЕРБ и аз съм ЗА.
  • 38 мюмюн

    1 0 Отговор
    Славчо пак облиза Боко
  • 39 коко

    1 0 Отговор
    СЛАВИ щестава патерица на герб