Last news in Fakti

1 Август, 2019 14:10 2 385 20

Заев и Борисов като Тито и Димитров

  • бойко борисов-
  • зоран заев-
  • македонизъм

Две години след парафирането на българо-македонския договор Смесената комисия за промяна на учебниците по история е с тъжна за нас равносметка

Заев и Борисов като Тито и Димитров - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди две години, на 1 август 2017-а, Бойко Борисов и Зоран Заев подписаха договор за приятелство, с който Република Македония удари джакпота – тя не само получи българското съгласие за членство в НАТО, а като бонус им признахме и измислената от сърбите „македонска нация“, и сътворената в Белград „македонска история“, и написания на сръбска пишеща машина „македонски език“.

Година по-късно Атина и Скопие подписаха идентичен договор, с който македонистите се отрекоха от антиквизацията на македонската история и приеха двете ултимативни искания на елините – промяна на името на държавата и ревизия на македонската конституция.

Нещо повече – гърците наложиха името „Северна Македония“, с което посяха нова вражда между София и Скопие, тъй като географският определител в името съдържа териториални претенции към България. Защото името „Северна Македония“ включва и Пиринска Македония.

Две години след парафирането на българо-македонския договор Смесената комисия за промяна на учебниците по история е с тъжна за нас равносметка – подвластни на новия интернационализъм, членовете на българската част на комисията поделиха с македонистите Кирил и Методий, Климент Охридски и Цар Самуил. Наред са Гоце Делчев, Никола Вапцаров и още плеяда национални икони, преотстъпени на македонизма под маската на съвместни чествания.

Заев и Борисов като Тито и Димитров

Днес в Скопие ще има помпозна церемония. Тя може да се сравни само с историческите прегръдки между маршал Йосип Броз Тито и отечественофронтовския вожд Георги Димитров, след които България започна насилственото македонизиране на Пиринския край с участието на изпратени от Белград и Скопие сръбски учители.

Да чакаме ли след братските прегръдки между Борисов и Заев откриване на Катедра „Македонистика“ в Софийския университет и в Югозападния университет в Благоевград?


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    16 20 Отговор
    Енчев,престани да ръсиш простотии,комунист проклет!!!:):):)Ти си Национален Предател работещ на заплащане за Сръбско-Руските комуноидни дебили!!!:):):)

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тръмп

    13 17 Отговор
    Дебил Енчев пак се е отвързал от коневръза и цвъка на воля кафяви миризми с дъх на комунизъм!!!:):):)СССР е на умирачка,та и Енчев не може да ги съживи!!!:):):)
  • 4 Помнещ

    9 2 Отговор
    Имаше едно време един лаф: СТАЛИН, ТИТО , ДИМИТРОВ, после завоя на СФРЮ стана СТАЛИН дупка ДИМИТРОВ! А въпроса сега е ,ако Б.Б и З.З са като ТИТО и ДИМИТРОВ кой сега е ,,СТАЛИН?

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Тръмп

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Но ви го набивам Голем!!!:):):)

    Коментиран от #13

  • 6 Тръмп

    10 13 Отговор

    До коментар #4 от "Помнещ":

    Който гледа назад,се спъва напред!!!:):):)Какво ти пука за умрели комунисти,дебили и национални предатели,като Гошо Тъпото???:):):)

    Коментиран от #11

  • 7 град козлодуй

    2 2 Отговор
    всичко е политика интереси няма вечни приятели а вечни интереси

    Коментиран от #18

  • 8 Тръмп

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "Помнещ":

    Путин е внук на готвача на Сталин!!!:):):)А Сталин е грузинеца избил най-много руснаци в Историята,но нали са промити мозъци и още не могат да се усетят!!!:):):)По същия начин,Кайзера им подхвърли Ленин и вече 102 не могат да се отърват ментално от него!!!:):):)
  • 9 От Пирдоп

    4 1 Отговор
    А как ТИТО ,,хързулна " ючбунарския разбойник?
  • 10 Алехандро

    11 4 Отговор
    Тия двамата глупаци са минали покрай Тито и Димитров !

    Коментиран от #15

  • 11 Помнещ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    Във същия камък!
  • 12 Истината

    13 5 Отговор
    Безродната пета колона на Москва в лицето на Енчев отново прави внушения, които не отговарят на истината. Димитров е един от най-големите русофили и предатели в българската история, съгласил се България да бъде разделена на добруджанска, тракийска и македонска нация и направил практически стъпки в тази насока. Само влошаването на отношенията между Тито и Сталин предотврати предаването на пиринска Македония на Югославия.
  • 13 Behemoth

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Тръмп":

    Набиваш ти ...дори не съзнаваш колко си жалък и малоумен ...поредната куха тиква в тиквения бостан...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Tyttro

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "Алехандро":

    Прав си колега двамата измислени се прегръщат, те владеят само първобитните комуникации. Единият е чел нещо за Винету, а другият за Александър македонски но и той нищо не е разбрал. Пращят от интелект, професори по простотия, които един ден ще се изучават в часовете по психология на правото черво или в отглеждането на тикви за семе. Тези са на върха на класацията "По-тъп и най-тъп".
  • 16 onq s konq

    3 4 Отговор
    Добре се е загрижил В.Енчев за изредените от него Велики българи/и не чак до там българи- Кирил и Методи са македонци- Путин го каза/.Вапцаров обаче ...за нищо на света не го отстъпвам и стихосбирката му "МОТОРНИ ПЕСНИ" заема почетно място на Пианото ми за да ми гали погледа ,докато си свиря "Котешкия марш".ЗАЩОТО:...в тия "Моторни песни" той единствен възпява ПЕРФЕКТНАТА РАБОТА на ДИЗЕЛОВИЯ ШЕСТАК ,вграден в БМВ-то ми!
  • 17 Обикновен човек

    1 3 Отговор
    Че Борисов е прост и нагъл като д-р. Димитров съм съгласен,но недейте да сравнявате онази мижитурка Заев с великия маршал Тито !
  • 18 Димитър

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "град козлодуй":

    Ако всички в Козлодуй са с твоето мислене,жалко за града ви.Рядко коментирам,но клишета вкарани не на място просто дразнят.Относно статията,Заев е на светлинни години от Тито,за Борисов няма да коментирам.
  • 19 групен фюрер

    4 1 Отговор
    Ей тролчета,В.Енчев е абсолютно прав.Б.Борисов предаде интересите ни на Македония.Не се чудете,че утре Пиринска Македония ще се окаже в пределите на Северна Македония.За пореден път губещи.
  • 20 герб са предатели

    3 0 Отговор
    глупаци и предатели са тий в момента на власт, името на БЮРМ трябваше да е Република Вардарска Македония, с това име сега северна македония е бомба със закъснител, но нали "нашите" подлизурковци трябваше да признаят каквото и да е име само и само да угодят на краварите за да влезе македония в нато, ето това се целеше но сегашните боклуци от парламента не мислят за утре още по малко за интереситена България за разлика от една Гърция например която умело си изигра картите.