21 Август, 2019 13:10 33 192 112

Може ли обикновен гражданин да разпорежда в МВР? Може, ако е Бойко Борисов

  • бойко борисов-
  • борислав лазаров-
  • син кръст 2016

Има ли Бойко Борисов отношения с Борислав Лазаров?

Може ли обикновен гражданин да разпорежда в МВР? Може, ако е Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Автори: Полина Паунова, Генка Шикерова

Може ли обикновен гражданин да получава оперативна информация от МВР и да разпорежда действия на службите за сигурност? Може, ако се казва Бойко Борисов.

Това става ясно от официални отговори на Министерския съвет, изпратени след въпроси на Свободна Европа във връзка с отношенията между Борисов и Борислав Лазаров - собственика на фирма "Син кръст 2016" и герой в неизлъченото по Нова телевизия разследване "Война за трупове".

Предоставената от Министерския съвет информация твърди:

На 16 парил 2017 г. Борисов получава информация за пътен инцидент на столичната улица "Мара Бунева" по "обичайния" за него начин – от "дежурен служител по МВР". Отново според обичайните действия на премиера, той е "оказал съдействие на мястото на инцидента да бъде изпратен незабавно пожарен автомобил, който да разреже ламарините и да спаси пострадалите".

Пострадалите са двете дъщери на Борислав Лазаров, собственик на фирма "Син кръст 2016". След получената помощ, те отиват в дома на премира, за да изкажат благодарността. Събитието е запечатено на снимка, която впоследствие двете момичета публикуват във Фейсбук.

Всичко описано дотук щеше да звучи "обичайно", ако към въпросния момент – 16 април 2017 г., Бойко Борисов е министър-председател. Това обаче не е така. Тогава премиер е Огнян Герджиков.

Гражданинът Борисов

По това време Бойко Борисов е със статут на гражданин. Партията му ГЕРБ е спечелила предсрочните парламентарни избори на 26 март и към средата на април (по времето на инцидента) текат преговори между нея и "Обединени патриоти" за съставяне на правителство.

Към 16 април (денят на катастрофата) парламентът още не е конституиран – това ще се случи 3 дни по-късно на 19 април. Президентът Румен Радев ще връчи мандат на Бойко Борисов за съставяне на кабинет на 27 април – седмица след конституирането на парламента. Борисов ще бъде избран за премиер на 4 май. Т.е. 18 дни след катастрофата на дъщерите на Борислав Лазаров.

И въпреки това, според отговорите на правителствената информационна служба, Борисов тогава "получава ежедневно и денонощно информация за всеки случил се инцидент" и може в конкретния случай да "окаже съдействие на мястото на инцидента да бъде изпратен незабавно пожарен автомобил, който да разреже ламарините и да спаси пострадалите".

На въпрос в какво качество се случва това, от Министерския съвет отговориха, че получаваната информация от дежурния по МВР и изпращането на помощ Борисов е направил в качеството му на "лидер на най-голямата партия спечелила изборите на 26 март 2017 г. и номиниран за министър-председател".

"Може да е сигнализирал 112."

Свободна Европа потърси служебния премиер по това време, проф. Огнян Герджиков. На въпорос защо от МВР са докладвали на Борисов, когато той не е премиер, Герджиков отговори:

"Нямам идея защо и как хората на МВР считат, че трябва да го информират. Може би защото той е съпричастен с такива катастрофи". Герджиков добави, че той лично няма спомен за конкретното събитие.

По думите на Герджиков "възможно е дежурният по МВР да е възприел като граждански дълг да информира Бойко Борисов". "Дежурният няма законово задължение да го прави. Може би се е случило по инерция", допълни той.

На въпрос дали Борисов е имал правомощия да разпорежда действия на пожарната, юристът и бивш служебен премиер обясни, че "всеки гражданин може да алармира за случил се инцидент чрез 112".

"Възможно е да е звъннал като гражданин и по инерция, защото така е свикнал. По закон обаче в онзи момент Борисов не може да разпореди. Но може да звънне като гражданин (и в пожарната) и да каже, че на дадено място има проблем.

"Ако дежурният е докладвал - това е нарушение"

Бившият служебен министър на вътрешните работи и настоящ съветник на президента Румен Радев – Пламен Узунов, обясни, че "ако дежурният по МВР е докладвал на Борисов към онзи момент, то той е извършил нарушение". "Не е имал право на това. Както и Борисов също не е имал право да разпорежда на пожарната", допълни той.

За обстоятелствата около действията на Борисов през април 2016 г. Свободна Европа съобщи в понеделник след коренспонденция с правителствената информация служба. Целта бе да се отговори на въпроса дали министър-председателят Бойко Борисов има отношения с Борислав Лазаров. Той и съпругата му са собственици на фирма "Син кръст 2016" - една от двете фирми, собственици на мобилни инсинератори, които работят по договор за обезвреждане на животински отпадъци с Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). Както разкри неизлъченото по Нова телевизия разследване "Война за трупове", от 2018 г. досега само "Син кръст 2016" има сключени договори с БАБХ за над 40 милиона лева, без обаче да участва в обезвреждането на животинските отпадъци при последните епидемии у нас.

*Текстът е писан в съавторство с авторката на разследването "Война за трупове" Генка Шикерова.

Източник: Свободна Европа


Поставете оценка:
Оценка 4 от 80 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VENOM

    211 9 Отговор
    Късите крачка на лъжатааа лъснаха!
  • 2 Мен

    168 11 Отговор
    Той може всичко той е пуло-брат на Тор.
  • 3 Тринити

    159 12 Отговор
    Имали проблем СУПЕР БОРИСОВ ше се отзове ще го познаете по буквата,, Б" на гърдите и синьото наметало!!!
  • 4 Зле

    163 12 Отговор
    Борисов миришеш.

    Коментиран от #10, #11

  • 5 Behemoth

    165 12 Отговор
    Глей с кви простотии се занимава тоя толуп...а аз мислех ,че мисли стратегии и тактики за завладяване на галактиката от тиквеното племе....
  • 6 Когато

    142 14 Отговор
    Една поставена от цеу марионетка е всевластна и разполага с целия държавен ресурс, зашото така се управляват васалите! България е американска колония, в която робите нямат право просто така да посешават имперската столица даже! Всеки роб от Булгария е длъжен да си плаща на цру чрез всевластнния борисОфф и неговите местни дерибеи мутри! Който рипа и говори бързо го опраскват! Но какво ли да ви пиша тези неща, които всеки знае. Така ще продължи, понеже нас ни продадоха и нямаме думата като народ!

    Коментиран от #111

  • 7 Бококоп

    84 8 Отговор
    Пернишките когараци нямат право да катастрофират преди 2023 година, защото чак тогава ще мога да вдигна първия и единствен евентуално доставен ф16 да прелита над аварията и да пази някой да не изпотрепа мутрите!
  • 8 Гуню Простия

    95 9 Отговор
    Тази държава е едно голямо село ...всичко рано или късно излиза наяве.Друга работа е на прокуратура (ако е независима ) да събере годни доказателства за законо нарушение в тази афера .На всеки документ има подпис на някоя мишка натисната отгоре .Като по законен начин се ударят некоя и друга хитра мишчица гризана ...другите ще се замислят .Така че всичко опира до липсата на достатъчно добре мотивирана да работи за обществото правозащитна и правораздавателна система .Мислете като гласувате другия път ...
  • 9 666®

    64 5 Отговор
    Тия идиоти не си смениха сценаристите. Изглежда и при тях е пълно с калинки.
  • 10 Много си груб!

    61 5 Отговор

    До коментар #4 от "Зле":

    Той смърди.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 мутра стажант

    37 15 Отговор
    уей,по уеко ве БАЦЕ Е ГОУЕМ БАЦЕ Е КАТО ДВЕ БАЦЕТА ПО ДВЕ БАЦЕТА,БАЦЕ Е БАЦЕ НА БАЦЕТАТА И НА БАЦЕНЦАТАТА,НЕМА БАЦЕ КОЕТО ДА Е РАВНО НА ПОЛОВИНАТА ОТ БАЦЕБАЦЕ Е ЦЯЛ БАЦУН ,БАЦУН И ПУЛВИНА ДА ГЕ
  • 13 Да отговаря на въпросите

    47 10 Отговор
    Бокича къде е?
  • 14 Trakiq

    2 35 Отговор
    Toi obiknoven li bre kokoshkari,choveka e bil pojarnikar.
  • 15 Ироничен

    86 8 Отговор
    Само ББ може да развърже пътен възел!!!
  • 16 Лекар БГ

    90 9 Отговор
    От където и да го погледнеш-еднолична Държава"Булгарбаши ЕООД".
    Дали е в оставка или все още неизбран-Той,Бащицата винаги е на своя боен пост.Хем спасява,хем после и едни скромни 40 мнл.лева дава!Чисто по приятелски,от човещина.Не да Му се радваш-направо да Го обичаш.Ужас,а и отърваване не виждам-така се е окопал във власт и пари.
  • 17 МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА,

    105 13 Отговор
    а на върха са чумавите свине - Делян, Цацата, Гешефта и Тиквата. Те трябва да бъдат евтаназирани!
  • 18 Aaa

    22 100 Отговор
    Не знаех, че Министър-председателят на България е обикновен гражданин! Благодаря на тези хора с "висок интелект", които ме просветлиха!

    Коментиран от #24, #61, #78

  • 19 Iván

    23 4 Отговор
    Ne si interesen veche ne razbrali boiko pisati imeto s malki bukvi zasto ne zasluzavas da gi pisa s golemi progubi ne znam kolko semeistva v chuzbina neznam kolko se samoubixa v Bg ot xubavia zivot koito posteli za dva mandata bravo boiko sled oste dva mandata samo romi moze da upravliavas v gotinata ti darzava .......
  • 20 Истината

    68 4 Отговор
    Държавата е собственост на АЗ СЪМ ПРОСТ.ЗНАЧИ МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Максим

    80 6 Отговор
    Всеки друг нормален човек в подобна ситуация би си подал оставката

    Коментиран от #25

  • 23 пфуу

    59 4 Отговор

    До коментар #21 от "СссереМ":

    Достойно се вписваш поссесерко в гербаджийската простащина
  • 24 ми да те светна тъпчо

    73 4 Отговор

    До коментар #18 от "Aaa":

    Премиерския пост е временна ситуация и когато не го заемаш си обикновен гражданин
  • 25 onq s konq

    18 72 Отговор

    До коментар #22 от "Максим":

    100ПЪТИ ПОНЕ ЛИЧНО съм ви приканвал ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ,които "Всичко Българско и родно,любят тачат и милеят",но САМО АКО БЪЛГАРИЯ Е В ПРЕДЕЛИТЕ НА РУСИЯ - посочете по-добър от борисов,който да го замести?!Мълчите като Дупета.И логично питам в тая връзка - НА КОГО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА БОРИСОВ?Повтарям : КОЙ ЩЕ Я ПРИЕМЕ,след като ВИЕ НЕ ПОСОЧВАТЕ ПРИЕМНИК?

    Коментиран от #26, #27, #63, #67, #103

  • 26 до коня ти щото ти не вдяваш

    87 21 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Веднага ти отговарям, че към момента по-достоен от Радев няма, който да управлява тази държава. Жалкото е, че има още хора като тебе с конски мозък, които са като зомбирани от борисовщината ... или имат личен интерес от подобна манипулация и пропаганда

    Коментиран от #31, #53, #68, #97

  • 27 Пацо Гацов

    68 3 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Ситуацията от излагацията от долнопробните лъжи на Борисов налагат оставка, а като е незаменим пак щие си го изберета бе, ваща гербаджийска ма............мка

    Коментиран от #40

  • 28 СТАСИ

    68 5 Отговор
    този човек-гражданин опростачи държавата ни.

    Коментиран от #29

  • 29 Станю

    61 4 Отговор

    До коментар #28 от "СТАСИ":

    Какъв гражданин, та по-голем селянин от него има ли?
  • 30 Време е

    58 5 Отговор
    Народа трябва да реши кога ще свършат мъките му днес или никога
  • 31 onq s konq

    16 39 Отговор

    До коментар #26 от "до коня ти щото ти не вдяваш":

    Слушай ме с 2-те си уши,та дано поне едното да е измито и да чува:ТИ и ВСИЧКИ подобни на тебе- пишете си в никовете в скоби "Политически инвалид" ,за да знам и да не се хабя с обяснения!КАК Е ВЪЗМОЖНО да не знаеш,че Радев е ПРЕЗИДЕНТ и НЕ УПРАВЛЯВА БГ ДОРИ И ДА МОЖЕ,защото ПРАВОМОЩИЯТА МУ СА ТАКИВА?Управлява ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ и на него следва да търсите заместник като не сте доволни!А ако някой ден Радев след изтичане на мандата му като Президент РЕШИ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕМИЕР,ТО Е ДРУГ ВЪПРОС.Сега ясно ли ти стана...или пак НЕ?!

    Коментиран от #38

  • 32 Peio

    56 8 Отговор
    Ивайло е бил свинар но е станал цар а тоз Пожарникар продаде България
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Scout for funn

    13 56 Отговор
    С всички тия нападки продължавате да доказвате само едно нещо и това е че Бойко Борисов Е ЧИСТ -ЗАЩОТО АКО МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТАКИВА ДРЕБНИ НЕЩА ЩЯХТЕ ДА СТЕ СПОСОБНИ ДА НАМЕРИТЕ И НЯКАКВИ ИСТИНСКИ НЕЩА .

    Коментиран от #108

  • 35 Българска армия

    58 4 Отговор
    Мога да ви кажа, че Борисов си купи званието генерал и не само него...
  • 36 Чичо АДИ

    59 3 Отговор
    E къде сте сега "герберастчета" има ли мафия ??? Има та и оттатък ,прескачат се институции ! КОЙ е за затвора бе герберчета неземни ??? Министъра незнае но се снася на БОКО !! Аз като говоря че сте навсякъде и сте се окопали до ушите ми слагат минуси ! Какво правим за напред кой е за разследване ,кой ще го отнесе ?? Жестоко ТЪМНОСИН СЪМ но ще гласувам за Болшевиките само да ви видя пос..........ните физиономии като ви изрине народа !! Искам да ви видя как се влачите и хленчите и как ви тъпче народа ,и заминавате кой на село отде е излязъл кой към следствието !! А стане ли Кьовеши Евро прокурор ДУПЕ ДА ВИ Е ЯКО !!АМИН БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !
  • 37 Васко Георгиев

    35 2 Отговор
    Полицаи ме склоняваха по насилствен начин да убивам чужденци по магистралите да ги ограбвам и да им нося ограбеното.
    Полицаи военни прокурори и съдии покровителстваха банди които убиваха чужденци по магистралите а митничари даваха информация кои тир е със скъпа стока и коя кола е декларирала голяма сума валута на митницата.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ernesto Guevara

    57 8 Отговор
    Бойко Борисов е ЛЪЖЕЦ и КРАДЕЦ
  • 40 Бубу

    3 52 Отговор

    До коментар #27 от "Пацо Гацов":

    Тази ”свободна европа„ чак го е обърнала на слободия, освен да оплюват правителството и да създават долни интриги друго нищо не правят, но сигурно за това им плащат. Не стига че си пишат каквото им отърва и срещу който са ги насъскали, ами отгоре на това и все реват, че в БГ нямало свбода на словото, имало цензура. ББ реагира по този хуманен начин и за много други хора, освен за дъщерите на собстврницит на „син кръст, Нима забравихте колко пъти е пращал хеликоптер за транспортиране на най обикновенни хора, когато е спирал колата си и лично е оказал помощ на катастрофирали. Но у нас е така, от всяко добро нещо се търси да се направи гадория. Ясно е кой ги подклажда интригите и кой ги насъсква тези от т.н. ”свободна европа„ за която творят много родни журналя, родоотстъпници. Не знаех, че и тази селска мома шикерова е започнала да припечелва от тях.

    Коментиран от #76

  • 41 тихомир

    45 5 Отговор
    Бойко много стана нагал бе путко,замериса от всякаде бе безсрамник стига вече сра че направо завунтя и сам ще се удушиш от миризма.
    Миришеш бе
    Бойко.
  • 42 Тиквоний

    7 35 Отговор
    Аз съм Борисов и колкото и да говорите нищо не може да направите! Вие сте овци и ще ви стрижа докато блеете!

    Коментиран от #43, #44, #45

  • 43 сретьн иьосич

    30 3 Отговор

    До коментар #42 от "Тиквоний":

    ти гледаи да не те пострижа аз .
  • 44 Сатаната

    27 3 Отговор

    До коментар #42 от "Тиквоний":

    Така си мислиш.... Той и Цезар и Сула така говорейх, но..... Знаеш историята.
  • 45 А може ли

    35 2 Отговор

    До коментар #42 от "Тиквоний":

    Да ядеш бой от народа
  • 46 Бате Бойко

    30 2 Отговор
    Аз тия момичета лично сън ги вадил от колата....а един мормот завиваше шоколад в станиол в канавката
  • 47 Може

    4 20 Отговор
    Боко всичко може.
  • 48 Радо

    25 2 Отговор
    Винаги една лъжа води до други. Но в България няма значение истината. Най-малко тя, горката!
  • 49 Срам нямаш ли

    34 3 Отговор
    Предател долен, цял народ унижи и унищожи

    Коментиран от #58

  • 50 Георги Илиев Митев

    1 3 Отговор
    ИРИНА-БОГИНЯТА ЕДНА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА. ИРИНА "ЗВЕЗДИТЕ" СИ ГИ НАРЕДИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗРЕДИ. ТЯ УРЕДИТЕ ВЗЕ ДА ПОЛЗВА, ЗА ДА ПОДРЕДИ ВСИЧКИТЕ ЗВЕЗДИ И ПЛАНЕТИТЕ ГИ НАТОВАРИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗТОВАРИ, ЗА ДА УРЕДИ ВСИЧКИТЕ БЕДИ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
  • 51 Георги Илиев Митев

    5 3 Отговор
    ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА
    САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.
  • 52 Георги Илиев Митев

    13 3 Отговор
    СКАНДАЛИ ВИХРЯТ СЕ ВЪВ ПАРЛАМЕНТА И ВСЕКИ СИ РАЗВЯВА ДОКУМЕНТА.
  • 53 Дядо

    5 38 Отговор

    До коментар #26 от "до коня ти щото ти не вдяваш":

    Това е твое мнение. Б.Б е избран от по голямата част от бг.народ, доказал че не е тъп.
  • 54 Георги Илиев Митев

    3 5 Отговор
    ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША.
  • 55 Бубу

    5 22 Отговор
    И този коментар го прави „свободна европа„ колко е свободна друг е въпроса, та тази „свободна европа„ и по точно българската секция се напълни с некадърни журналя, готови за шепа жълти парички да продадат родината си. Ясно е кой ги захранва с тенденциозната и не дотам чиста, едностранчива и долна информация:разградската мафия и „дай българия„ които водят хибридна война с/у държавата захранвани с парите на сорос и един крадец на ктб, криещ се като плъх, но мърсуващ победоносно в държавата. Разбира се с мръсотии и клевети ги захранва и голямата опозиция бсп в лицето на мадам е йо чева. Тази статия даде материал на разните червени и други розовочервени тролове да си развихрят фантазията, да си излеят злобата и простотията, да псуват на поразия. Е ако това е била целта на „свободната европа„, браво постига я, а др. шикерова може да бъде довола от себе си, дано поне са и заплатили подобаващо.

    Коментиран от #71

  • 56 Георги Илиев Митев

    8 3 Отговор
    ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ"РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Спец МАН

    30 3 Отговор
    Буда Бочето може всичко и в същото време нищо. Но най-добре лъже и краде българите.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Чичо

    33 5 Отговор

    До коментар #18 от "Aaa":

    Ами прочети по-внимателно статията. Там си пише, че по време на инцидента министър-председател е бил Герджиков, а Борисов е бил само шеф на партията си. Т.е. като всички други.
  • 62 А може ли обикновените грсждани

    24 1 Отговор
    Наричани народ да хванат няколко си 240 алчни предателя и да ги накажат, просто е отиваме там и си хващаме любимците и кой ко иска си ги прай
  • 63 :::::

    14 1 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Свободно! Почеши коня!
  • 64 Тапата

    4 12 Отговор
    Хотата имат доверие и разчитат на този,който може да свърши работа.
  • 65 Еййййй

    19 3 Отговор
    Осъзнай се какво правиш или помагаш или си отиваш предател долен. И без теб ще имаме всичко а историята ще те заличи щото си предател
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 абе ти

    6 30 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    генка шекерката с грозната мутра няма ли кьде другаде да си я навре,за да не говори глупости
  • 68 хеий

    16 4 Отговор

    До коментар #26 от "до коня ти щото ти не вдяваш":

    ТИ м айтапиш ли се ,този фатмак ,който не може да каже и две приказки на крьст ,ако някой не му го напише.
  • 69 Георги Илиев Митев

    11 4 Отговор
    БОЙКОУСПОКОЯВАЩИ ЗА НАС СА БЕЗ ПАРИ. И ВИЖДАМ ВЕЧЕ АЗ БОЖЕСТВЕНА ГЛАВА (ДА КАЖА ТУК ПОХВАЛНИТЕ СЛОВА). ТРИ ПАПИ ПО ГЛАВАТА ГО ГАЛИЛИ И БОГОВЕТЕ НИМБА МУ БЛАГОСЛОВИЛИ.
  • 70 бай Даньо

    5 35 Отговор
    Как па не ви досрамя от тая глупост в заглавието че Бойко бил обикновен гражданин. Не е обикновен . Министър председател е на република България и при това един от най-здраво държащите юздите за нещастие на българомразци, русофили и обикновенни весникарски слабоумници ...

    Коментиран от #73

  • 71 абе

    6 21 Отговор

    До коментар #55 от "Бубу":

    тя Шекерова знае че бог забавя но не забравя и с тези пари които са и платили , да си купи тя знае какво,всичко се врьща затова човек трябва да си мери приказките,
  • 72 Герб=геноцод

    19 4 Отговор
    Всеки дръзнал да симпатизира на предателите закопава собствения си род това е повече от предателство за собствения род дом и държава ако още така може да се нарече. Нужен ни е Феникс преди имаше въглени а остана само пепел след тези
  • 73 Чичо АДИ

    13 4 Отговор

    До коментар #70 от "бай Даньо":

    Лелелелеле това Звездите ли ти го говорят ,колко взимаш на час за Гробаджииска агитация ??? АУТОДАФЕ ще оправи работата ма станаха много "Демокрастите"
  • 74 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    12 4 Отговор
    абе ко се пъните бе ,ние с него колко пъти сме вдигали полицията на крак ,ама сме босове на държавата ,да не сме някви случайни смешници .И помнете ,само наща партия ши ва упраи
  • 75 Бубу

    8 20 Отговор
    Разследвала г.шикервова, какво е разследвала, това което са и подали от „дай българия„, явно много и е огладнял задника
  • 76 тази

    10 26 Отговор

    До коментар #40 от "Бубу":

    селска мома Шекерова ,много бьрзо забрави гладните години когато си броеше стотинките,и се молеше за работа,когато я разнасяха из цяла бьлгария за любовните и преживявания ,сега за пари е готова да бьлва глупости.
  • 77 босия в дъжда

    5 27 Отговор
    Борисов пак ще им натика ризата в з...,като дойдат изборите.Този писал,онзи казал,трети чул и накрая Б.Б.пак първи на финала,а Корнелия гледа умно.

    Коментиран от #92

  • 78 Skk

    26 4 Отговор

    До коментар #18 от "Aaa":

    Абе ти чете ли статията въобща, а? Или бързаш, като пуле пред макя си? Ако я беше прочел, можеше и да схванеш че докато официално не си встъпил в длъжност си обикновен човек като всички останали!
  • 79 Пример за премиер

    21 5 Отговор
    Работи усилено за унищожение на собствената си родина и род такъв изрод няма в нашата история освен Георги Димитров но този го подмина
  • 80 Кой68

    19 2 Отговор
    Във България всичко може....Във България който има пари и власт е император на свободията.
  • 81 държава на мафията

    28 2 Отговор
    ¨Кaктo рaзкри нeизлъчeнoтo пo Нoвa тeлeвизия рaзcлeдвaнe "Вoйнa зa трупoвe", oт 2018 г. дoceгa caмo "Cин кръcт 2016" имa cключeни дoгoвoри c БAБХ зa нaд 40 милиoнa лeвa, бeз oбaчe дa учacтвa в oбeзврeждaнeтo нa живoтинcкитe oтпaдъци при пocлeднитe eпидeмии у нac.¨ - навярно, това е поредната партийна фирма, трупаща пачки за сметка на данъкоплатците.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Бубу

    6 19 Отговор
    Абе „свободната европа„ няма ли да ни съобщи страшната новинс за партизанина данаилов, който си счупил ставата, сма то всичките телевизии започват и завършат емисиите си с голямата новина. Или може би ще ни информира за брака на софка маринова. Не по добре би било да ни информира къде се скри разследваната за далавери в особено големи размери евродепутатка йончева, или тя си уреди вече солидните доходи и сега вече си почива в къщите за гости. Ех свободна европа е това, свободно служи на конспирацията и задкулисието.
  • 84 селянин 1

    7 19 Отговор
    Тва е било преди 900 дни..има давност,а преди пет год.пламен орешарски,помогна на цв.василев да замине за белград,и да натовари цел самолет с пари..а бе държавен мултимилионер..а вие ревете че боко имал,,връзки,,в пожарната където е работил..он лично/борисов-1/им прати две нови пожарни от немско..айде почвайте що тия имат нови,а другите имат втора употреба..
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Бай Хой

    20 3 Отговор
    Тиквата е селянин не е гражданин 😁😁😫😫

    Коментиран от #98

  • 88 АНАЛИЗАТОР

    20 3 Отговор
    ПО-КРАДЛИВИ И АЛЧНИ КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ,БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ЗА УПРАВНИЦИ. ТИЯ ЗАРАДИ ТЯХНАТА НЕНАСИТНА АЛЧНОСТ,НАБУТАХА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД В БЛАТОТО НА МИЗЕРИЯТА И НЕДОИМЪКА.
  • 89 Вито

    8 0 Отговор
    За по -младите ще насоча вниманието им,към един култов от 70-те години филм,който се казваше"
    Анкета за гражданина извън всяко подозрение" с един впечатляваш артист-Джан Мария Волонте- гледайте го заслужава си.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Бай Иван

    15 3 Отговор
    Ега си държавата с такъв премиер!
  • 92 Не никой

    10 1 Отговор

    До коментар #77 от "босия в дъжда":

    Скоро тези дни всички заловени и пратени на топло, няколко плющака тук да пишат минуси и да защитават мафията срещу народа няма как да стане не е само в нета скоро ще падат
  • 93 Дразнител ме

    11 1 Отговор
    Защитавайки своята гибел ко си мислите че правите сами влизате в гроба защитавайки геноцида той също е срещу вас вашите ценности и род и дом за малко пари дето за сандвичи не стигат или са ви обещали чужбина е тръгвай те те това искат да опразним всичко тук
  • 94 Мислител

    10 2 Отговор
    Много добра работа от свободна европа, но защо подновиха дейността си в България? Дали няма да има проблеми властта с медия, която е протеже на една държава и изразява нейното вижадане? Значи ли, че отвъд океанани казват, че тук има диктатура и тя ще бъде свалена? Инетесни времена идват. Къде драматични, къде трагични и къде комични ....
  • 95 Свободна Европа

    7 1 Отговор
    Абе казваха ви, ама вие не искахте да слушате! Няма свобода-на Европа, има коопоративни интереси!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Devil666

    4 4 Отговор

    До коментар #87 от "Бай Хой":

    То няма лошо да си селянин...за разлика от теб - селяндур ! И то прост ! Към всички боклуци червени - махайте се гадни комунисти ! Махайте се в КНДР !!! Там ви е мястото ! Да ви видя там как ще плюете по Вожда Ким Чен Ун ! Много е лесно тука в БГ да плюете и да съскате , като змии ! А там само за една дума против Вожда...и си мъртъв ! Нали много ви знае устата - критикувайте там !!! Смотаняци... Боклуци червени !!!

    Коментиран от #112

  • 99 Питагор

    4 2 Отговор
    Не е само премиера виновен, стотици хиляди са. Бас държа, че информатора от МВР до ББ се казва Цецко Натегачев Доносчиев? А върви разчитай на МВР, щом вътре има такива кадри? Ако това е оправянето на България, според Ванга, време ще е да хващам Терминала.
  • 100 Мартин

    5 2 Отговор
    Дайте да спестим малко пари от администрация - махаме 112 и дежурният по МВР. Ще звъним директно на Бойко, очевидно дори и това кой ще получи помощ от пожарната и полицията зависи от него.
    Добре, че е изпратил пожарната, иначе още можеше да си стоят заклещени там.
  • 101 Пешо

    4 5 Отговор
    Трагедията е пълна. На 100 коментара, 2-3 са от нормални хора. А бе, Орааа! Проблема не е, че Боко се е обадил да направят ,,КАКВОТО ТРЯБВА,, а защо не са го направили без да се мамесва Той, без значение за какви хора се отнася обаждането!?

    Коментиран от #102, #109

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 мафия

    2 0 Отговор
    мафия !
  • 105 бял

    4 0 Отговор
    Толко е тъп ,че представям си феновете му кви едноклетъчни вакууми са
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Ивайло

    7 0 Отговор
    Какво знаят тея от Свободна Европа за особеностите на политиката по нашите ширини??? Абе това е Баце - за него може всичко!!! Даже да се разпорежда и като "гражданин", хахаха!!! Тук всичко зависи от "силните на деня", мафията е държавата, за жалост!!!
  • 108 Това не са дебни

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Scout for funn":

    Това е нарушение на закона за МВР и още няколко!!!

    Същия тоя дежурен трябва да бъде съден!

    А Бойко също!

    ако един държавен служител изнесе дори едон ЕГН ще изгърми

    само че нямаме прокуратура и съд
  • 109 До Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #101 от "Пешо":

    Ти просто явно не разбираш смисъла на нарушенията които са направили Борисов и служителите на МВР!!

    Дори не разбираш че тия момичета за да му имат телефона са по-специални.
    Неразбираш че не е работа на Борисов да се обажда! Ако не си разбрал имало сигнал на 112 за инцидента, нормално постъпил!

    Пак не си разбрал че съшност Борисов се е обадил за да направи поредната протекция за неговите хора!

    Защо не си зададеш и друг въпроса:

    Ти ако катастрофираш дали МВР ще се обади на Борисов да му каже Пешо се блъсна. И след това борисов да звъни на пожарната да праща спасители!!!


    Хахахха пълно е с глупави хора Пешо и ти си едни от тях!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Джони

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Когато":

    Дали е от цру ..ааа..или от кремъл..а истината е че баце играе в няколко отбора и накрая ще реве като саранска мечка ..стой и гледай сеир..
  • 112 ЕИ ТАРИКАТ

    2 1 Отговор

    До коментар #98 от "Devil666":

    НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕХОРАТА СА НЕДОВОЛНИ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ,ЗАЩОТО ГО ЗАГРОБИХА 10 ГОДИНИ С ЕДИН ГЕНОЦИД И ОКРАДОХА , ТИ КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА ОМИТАИ СЕ ПРИ КРАВАРИТЕ , МАИКАТА ДА ТИ ЕБЕМ НА БОКЛУКО ДОЛЕН , Е ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НЕЩАСТНИЦИ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ НИКОГА , ЦИГАНИН, МАРШ У КРАВАРНИКА , ТИ БИЛ ЛИ СИ У КИТАИ ТА ФИЛОСОВСТВАШ ТОЛКО АРЕ БЕГАИ МАИМУНО ГАДНА , ДА ИМАМ ВЛАСТ ЗА24 ЧАСА ЩЕ ВИ ТУРЯ В РЕД СВИТЕ КРАВАРЕ , В ПРОТИВЕН СЛУЧАИ ,ОТВАРАМ ЗАТВОРА В БЕЛЕНЕ И КАРИЕРАТА В ЛОВЕЧ ,ТАМ ДА КОПАЕТЕ КАМАНИ ЛОШОТО Е ЧЕ ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ , НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ВИ ПРАВИ АМНИСТИЯ НА ТОВА ЗАТВОРНИЦИТЕ , ЗАЩОТО СТАНАХТЕ МУТРЕНСКА СИСТЕМА И КОИ КАКВОТО СИ ЗНАЕ ТОВА СИ ПРАВИ БЕЗ НАКАЗАНО 30 ГОДИНИ, БЕЗ ВОИНА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ ,ЗАРАДИ ТАКИВА КЛЕСАВЦИ КАТО ВАС.