Last news in Fakti

24 Септември, 2019 16:00 1 879 1

Музиката на микрофоните

  • микрофони-
  • урсула фон дер лайен-
  • христо дурчев

Само преди месеци, "Балкантел" получи поръчка за 12 милиона и 500 хиляди лева, без търг, подписана лично от министър Каракачанов

Музиката на микрофоните - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Стотици мъже и жени си печелят хляба със свирене на пиано, други с цигулки, а трети с микрофони. И трите инструмента могат да забавляват, развличат, събуждат или приспиват.

Когато Бойко Борисов на пресконференцията с Урсула фон дер Лайен отряза микрофоните, той обезцени журналистическата професия, като я сведе до шпалир от саксии. Не знам дали Силвия Великова е присъствала на тази обидна за колегите сцена, но коментар от нейна страна не се чу.

Притеснена от уволнението си и последвалата социална буря, тя вероятно е имала други приоритети. Управляващите начело с Борисов я върнаха на работа по бързата процедура. В противен случай врявата щеше да стигне като нищо до Брюксел. Великова отново застана на поста си и за радост държи здраво микрофона. Протестиращите колежки изгубиха борбения си характер и влизат отново спокойни в сградата на БНР. За разлика от тях, Николай Кръстев "от два стола - седна на земята".

Бойко, за да си измие ръцете, прати "Сметната палата" да проверява!? Защо те, а не разследващата, какво ли не, Бенатова? Вместо да разрови случилото се, Миролюба подкара такси, за да бъде "по-близко до народа". Странна работа. До сега в облаците ли беше? Хората, които се качват в жълтите коли, са обикновени труженици. Те бързат за работа, имат болни родители, ипотечни кредити и фактури за плащане. Богаташите, бенефициенти на държавни поръчки, не ползват таксита.

Следователно, реална надежда за истинска журналистика, след гръмкото ѝ завръщане в радиото, повдига Силвия Великова. Нейната "победа" не бива да остане само за лична полза, или само за служителите на БНР. След като радиото е "национално", отзвука също е национален.

Цялото българско общество би трябвало да се възползва от случилото се. В последствие Силвия може да покани например пред микрофоните Христо Дурчев, собственик на "Балкантел". Той и синът му са доста интересни за всеки журналист мъже. Успяли и преуспяли в бизнеса, те субсидират множество събития в областта на модата и изкуството. Основно, Дурчеви снабдяват с оборудване от години българските Военновъздушни сили, или това което остава от тях.

Влиятелният господин Христо Дурчев в момента е подложен на съдебно разследване от Специалната прокуратура за корупция и търговия с влияние. Само преди месеци, "Балкантел" получи поръчка за 12 милиона и 500 хиляди лева, без търг, подписана лично от министър Каракачанов.

В името на общото благо, може би е време, след летните протести и скандали, микрофоните на журналистите да оставят тротоарите с битови новини и да се посветят на истинска информация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    1 1 Отговор
    Обаче булшинството забогатяват от чалга и смяна на пола.