Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 05:56 3 828 4

Да изпържиш благодетеля си

  • кмет-
  • варна-
  • благодетел

Кандидат за районен кмет във Варна е в уникална ситуация

Да изпържиш благодетеля си - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има безкрайно много примери, когато сериозни политици са сменяли партийната си принадлежност. В световен план това е Уинстън Чърчил - сменил три пъти партията си. Във варненски план печални рекордьори са Янко Станев и Иван Недялков. Бранимир Балачев също е в почетната листа – до вчера социалдемократ, днес е в първата петица на листата на ГЕРБ., пише afera.bg и разказва следната история.

2007 година. Младият и напорист гербер Огнян Къчев си извоюва номинация за кандидат районен кмет в район „Приморски“. Успоредно с това е на добра позиция в листата за общински съветници. С други думи, надежда на ГЕРБ. Губи обаче безславно кметската битка срещу стария вълк Пламен Градинаров.

Къчев трябва да са задоволи с място на общински съветник.

Дни след като се е заклел да служи на града си, Огнян Къчев след проведени няколко разговора с шефа на БСП- Варна Борислав Гуцанов директно се сгушва под крилото му и...преминава в групата общински съветници на БСП. Така Гуцанов печели още един мандат за БСП. Без бой.

2019 година. Споменатият Борислав Гуцанов има драматична година. Влиза в остър конфликт с ръководството на БСП и на пленум на партията му, освен другите скандали около местните избори, на Гуцанов му е поискана оставката като градски председател на БСП.

Кой мислите предлага на пленума тази оставка ?

Честито на позналите верния отговор: Огнян Къчев.

Усетил отново вятърът на промяната, осъзналият се гербер и вече социалист със солиден стаж не закъснява да изпържи бившия си благодетел Гуцанов и да се подмаже на Корнелия Нинова…

За награда, разбира се, отново е номиниран като кандидат-кмет на скъпия на сърцето му район „Приморски“. Този път от БСП. Уникално!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пази Боже

    20 0 Отговор
    За парата, и за маане на крачоли, какво оравят хората! Лошото е че тия не работят, не се износват, и живеят дълго и с големи пенсии!
  • 2 колело

    10 0 Отговор
    Историята се повтаря. Хората сме си едни и същи - и преди 2000г, 1000г. , 50г. или сега. Примери бол. Но тези, които не я помнят, са обречени да следват грешките на предците си.
  • 3 Преброяване на бесните язовци

    9 1 Отговор
    Чак пък уникално... Такива като този се наричат "политическа проститутка". Този биологичен вид е богато представен в българската политическа Жунгла. Давам и примери, за които се сещам веднага и без много мислене - ББ, Болен Сидеров, Курнела Де Ниновил, Хр. Бисеров, К. Костадинов, почти всички от оригиналното НДСВ и СДС, и т. н. Този биологичен вид е много вреден и няма да е лошо да се започне отстрелването му.
  • 4 Китко Миткин

    0 1 Отговор
    Кадидат кметовете, не се интерисуват от партии. Стремят се, градът да процъфтява.